479
Húsevő növények
-
[Walaki]D`Lair #359 Szevasztok! Most vettem egy Dionae-t, tök kis aranyos :) Előbb adtam neki egy icipici párizsi darabkát fogpiszkálóra tűzve, szépen "leharapta" róla :)) -
#358 okok! én ezt értem, csak yoooo lett volna még ma legkésöbb olvasni ott, mert most nem leszek 20. 21 ig! mék melózni s nem leszek netközelbe! de nem baj! nem vagyok elkésve még utána sem! :-) -
#357 Szerdán jár le a büntetése. Ügyes és okos dolog a topic, de ne használja senki arra, amiért alapos farba rúgás jár... -
#356 hmmmm megvárhattad volna, még meglesem a webcímét! :-) tod én is magról szeretnék ültetni! :-) na ha minden yooomegy, akkor kapok pm be, vagy citromba! ugye ez nem reklám? :-)
s ekkolákko! -
#355 Exoticsot a saját oldalának reklámozása miatt bannoltam. Ha csak simán írt volna ide, válaszolgatott volna a feltett kérdésekre, még nem lett volna baj. -
1488 #354 ja nekem is jöhetne... -
#353 hello!
s meg is adod nekem a webcímed? tos én is még kezdő vagyok e témában, s magra gondoltam én is, egyrészt a pénz miatt, másrészt így tom csak beszerezni. harmadrészt így könnyebb, mert így yooobban összeszokok a növényekkel! :-D
előre is köszy!
yaaaa ha nem naon publikus, akkor légyszi pmben! köszy! -
moll #352 sziasztok nem rég kaptam egy Vénuszt meg egy Martiniát(sárga zergeszarvat) és nem tom mennyire nap és viz igényes.. v hogyan kel ezt a növény tartani mer a vénuszról mindenhol találok leirást de erröl nem..:( elöre is köszi szépen a segitséget -
Exotics #351 1488
Hát azt magja válogatja. Pl. a drosera fajok viszonylag gyorsan. Igazából ami sokat segít a kelési rátán, az az, hogyha a magok ültetés elött megfelelően legyenek előkészítve. Vannak magok, amik úgynevezett hideg vagy melegelőkészítést igényelnek. Ez az előkészítési idő több hét is lehet. Ezután jön igazából az ültetés. A csirázási idő szintén több hét. Tehát ha valaki magról próbálkozik, fontos hogy türelmes legyen. Nem kell pár hét után kidobni cserepestől a mótyót, hogy nem kelt ki :) Erről hamarosan olvashattok részletesen a weblapon is.
Viszont a magvetés mellett szól, hogy gyakorlatilag tizedáron jutsz növényhez, mert egy növény árán veszel akár 4-5 csomag magot is, vagy mégtöbbet. És fontos azis, hogy az általad ültetett és kikelt növény ahhoz a klimához, azokhoz a körülményekhez lesz szokva, amit teremtettél neki! -
1488 #350 eegész jó oldal, engem csak az gondolkodtat hogy mikor kelnek ki a magok. -
Exotics #349 Sziasztok!
Nem akarok off lenni, de ha annak érzitek, sorry.
Húsevő növények kedvelői az alábbi helyen rendelhetnek husi magokat: [moderálva]
üdv
few.hu -
#348 ok! megnézem! köszy! -
#347 Mindegyik nagy falat neki, szerintem azokkal nem is csinál semmit. Érdekességek vannak a youtube-on, keress rá arra, hogy "venus flytrap". Van, hogy gilisztát kap el, aztán valahogy kimászik belőle. Már a giliszta a csapóból. :)) -
#346 ehhe! nem is szoktatom! nekem van kertitavam, s van olyan rész mi mocsarassabb. tőzeges homokkeverék, s napi 2 szer kis vízáradat van rajta, de leszivárog. s árnyékban is van 10 - 18 ig. vannak bögjök, meg darazsak is ott az nagy baj? -
#345 A Vénusz légycsapója az tkp. vizes. Tőzegben vannak a gyökerei, nem árt napi rendszerességgel locsolni, annyira, hogy enyhén tocsogjon az anyag, hiszen alapvetően mocsárlakó a jószág. Ezért se nagyon lehet túlöntözni :DDD
Kiültetni nem érdemes, bár vízből és napfényből szereti a sokat, bőségeset.
Ha legyek vannak (nem bögölyfélék és egyéb nagy böszmetegek, hanem házilegyek), akkor azokat szeretni fogja.
A kezdet kezdetén én fogtam neki kaját, aztán rájött a vadászat ízére :)
Persze a szúnyogot is megeszi, csak az nem olyan dús falat. -
#344 Jogos, nem kell rászoktatni a főnököt semmire... Max. arra, hogy pontosan betart(as)sa munkaidő kezdetét és végét, és járjon az óránként 10 perc szünet, ha gép előtt vagy :)) -
#343 ok értem! s valami vizes növénykével nem próbálkoztál?
falun szerintem találna annyi bogarat mit csak akar! nem? vagyy nem szabad kiültetni nyárra? -
#342 :-DDD áááá majd otthon néztem volna meg! annyira nem sűrgős! meg nehogymár még a főci azt hiszi sokat dolgozom, s aztán azt várja el! :-) -
#341 Én úgyszinén.
Két perccel kevesebb kv- vagy cigiszünet, és már hopp, meg is van, amit kerestél. :)))
A Vénusz légycsapója kevésbé nyűgös, jobban bírja a kaja hiányát, a harmatfűvel sajnos nincsenek szerencsés tapasztalataim. Elsősorban talán azért, mert valamikor kora tavasszal vettük őket, és a harmatfűnek inkább kisebb állatkákra van szüksége. -
#340 :-DDDD yaya azt tettem volna, de ha lesz rá időm! tod dolgozom! vagyis melóhelyen vagyok! :-)
s Te személy szerint melyiket ajánlod? mármint növényt. -
#339 Igazán nincs mit ^^ -
#338 köszönöm szépen meglesem!
hogy mindig Te segítessz rajtam! :-)))) -
#337 Fusd végig a totyikot ^^
Valahol 200 körül linkeltek be irodalmat.
315, 272, 270... -
#336 ekkolákko!
tudnátok nekem ajánlani egy yoooo szakirodalmat? mert én is mostanság szeretnék egy husievő növénykét venni, csak még nem tom milyet, s nem tom mik az igényei! igazából csak nagyon teccenek, s azért szeretnék. szóval én inkább valami vízi húsevőre gondoltam, bár ha nem beszerezhető, akkor a szárazföldi is yoooo lenne!
előre is köszönöm!
további szép napot! -
#335 Én csak azért aggódok, mert nem látom, hogy új hajtások nőnének. Igaz, május közepén szépen megnőtt csapók szára, de azóta mintha nem nagyon lenne aktív. -
#334 nekem is feketednek meg közbe nőnek újak -
#333 Én is ezt tapasztaltam szegénykémnél. Vizet azért persze kap, de lehet, hogy nem eleget. A fene tudja. -
#332 jah ilyesmire gondoltam én is. -
#331 hehe nekem is feketedik. azt olvastam 28 fok felett árnyékolni kell.az enyémet 40 fokban is sütötte a nap. lehet hogy nem bírja az erős uv-b sugárzást? -
#330 Az én vénuszom is doglődik, egyre több levele feketedik. Én a hőségre gyanakszom, meg arra, hogy nem raktam ki közvetlen napsütésnek, mivel túl erős mostanság.. Aztán lehet, hogy túléli, mert elraktam egy jobb helyre már:) -
#329 Kedvesem egy harmatfüvet vett, de a kis méretű kajalények hiányában szegény feldobta a pacskert. Pedig próbáltam neki fogni ezt-azt :/ -
#328 Pedig itt figyel a Szmájlik, a Makrók, az URL beszúrása, a Kép beszúrása... Ennél evidensebb nem is lehetne ;-) -
1488 #327 fene, ezt az url beszúrás dolgot mindig elqrom...
de ez talán hajnali 01:44-kor megbocsájtható :) -
1488 #326 ejnye de kihalt a topic :)
én két növény között gondolkodom:
[link]http://www.vizi-husevonoveny.hu/sarracenia.htm[/link]
[link]http://www.vizi-husevonoveny.hu/drosera_telallo.htm[/link]
illetve gondolkodom még egy Vénusz légycsapó beszerzésén az OBI-ból csak... Hát már volt olyanom, csak nem vágtam le a virágát meg valószínű nem tudtam biztosítani neki a körülményeket így elpusztult.
Ja, szintén innen akarom rendelni: [link]http://www.vizi-husevonoveny.hu/[/link] A minimális rendelési költségbe beleszámít az 1400 Ft-os postaköltség is? -
#325 najah :D -
#263-hoz képest kicsit megnőtt. -
#323 lol. minden leírás ezzel kezdődik... -
#322 Hmm...szóval nap is kéne... -
#321 jaja rengeteg víz,és még több nap.az kell neki. -
#320 kapott elég napfényt?