134
  • Morden23
    "En pl. a regebbi verziokat (itt lassan ertendo az XP is) otthoni hasznalatra ingyenesse tennem! "

1. Nem jó, mert akkor nem váltanának annyian (ez nem csak árérzékenyégből fakadhat).
    2. Fenn kéne tartani a user feedback-et, folyamatos támogatást (online & offline) kell biztosítani.
    3. Driverek, software-ek, hardware-ek szempontjából is gáz.

(tulajdonképpen egy Win, aminek megszűnik az online támogatása, kvázi ingyenessé avanzsál, hiszen ha egyszer felteszed, soha semmi nem fogja kérni tőled az activation-t)

"Megoldodna a kalozkodas problemajanak egy jo nagy resze"

Ezt viszont kétlem. Szerintem nem.
    Átlag warezolónak minden Win tök ingyen van, ahogyan minden MAC, minden Linux és minden egyéb, függetlenül az eredeti árától. A mai napig kerülnek fel torrentoldalakra régi OPrendszerek, de alig-alig warezolják őket (a többihez hasonlítva). Ha "ingyen" van a Win95 meg az XP is, akkor naná, hogy az XP-t tölti le (ugyanez elmondható lenne egy ingyenes XP, és egy letölthető Vista között).
  • GulaSoft
    Egy oka van, és nem kell túlspilázni. A szart nem tudják rásózni pénzért az emberekre! Ennyi! Ha viszont nem terjed el, akkor oda a sok ráfordított pénz és idő.
    A másik része a hírnek, hogy 2008-tól nem lesz xp, az meg pont az a rész amiért a legtöbb kormány komolyan gondolkodik a winfosról való leszokásról. 4-5 évente egy államigazgatásnyi új verzót megvenni egyszerűen képtelenség. Talán ha itthon sem ezt a szart vennék mindenhol, akkor olcsóbb lenne az államigazgatás, ezen is el lehetne egy kicsit gondolkodni szegfűéknek meg Kovács Pistiéknek, meg még a narancsoknak is.
  • Grifidos
    Részemről megvárom a az első 2 dvd-és vista hibajavító patchet aztán majd átállok...linuxra
  • Pintyőke
    En pl. a regebbi verziokat (itt lassan ertendo az XP is) otthoni hasznalatra ingyenesse tennem! Termeszetesen vallalatoknak es cegeknek tovabbra is fizetos maradna. Ezzel igencsak megneheziteni a konkurens linuxos vilag otthoni elterjedeset (nem vagyok linux ellenes, sot...), de ugyanakkor tovabbra is szoktatna a felhasznalokat a windows hasznalatahoz. Megoldodna a kalozkodas problemajanak egy jo nagy resze (de megmaradna a BSA iparag is, nem kellene kirguni onnet se az embereket). Aki meg ezekutan illegalisan hasznalna, az tenyleg megerdemli a buntit.

Szerintem legfokepp ket oka van, hogy nem javitottak ezeket a "lehetosegeket":

1. Vistanak elegge "rossz hire" van mostanaba, fokepp a driverek miatt. Ha meg a teljes update (legalisnak tuno oprendszer) lehetosegtol is megfosztjak a usereket, nem fog olyan utembe elterjedni a Vista. Termeszetesen igy konkurens cegek oprendszerei ill. a free linux terhoditast nyerhet.

2. Nekik is ido kell, hogy kidolgozhassanak egy megfelelo, jo foltozast ezekre a hibakra, ha lehet igy fogalamzni.
  • bandypappa
    mac-be vagy linux-os rendszerekbe. A mac-es rendszerek szebbek és több szolgáltatást kínálnak, mint a windózosok.
  • Morden23
    Pardon, kihagytam az egyik leglényegesebb dolgot, az pedig az oktatás(!), ahol szintén rendkívül elterjedt a Win (ez ovitól a felsőoktatásig értendő).

Pluszban azt sem szabad elfelejteni, hogy a csökkenő Windows-használat azt jelentené, hogy teret nyernek mellette az alternatív oprendszerek, ami egészen addig nem baj (persze most MS szemszögből nézve), ameddig a "két" csoport külön növekszik. Viszont, ha a csoportok elkezdik egymásba átönteni a %-aikat (azaz ugyanannyi ember mellett csökken a Win + nő az alternatív rendszerek kihasználtsága), akkor a Windows könnyen elveszítheti a szoftverek terén gyakran fennálló exkluzivitását, hiszen a fejlesztőcégek nagyobb energiát fektetnének más oprendszerekre való fejlesztésre.
  • bandypappa
    korrekt
  • Morden23
    Így igaz, gyorsabb voltál :)
  • Morden23
    Egyszerű:

Tényleg jól mondják, megállítani az "őrült tudósokat" (jópofa nickname a crakcerekre, mindegy), nem igazán tudják.

A Vista terjedését (civil szférában) természetesen a warez is elősegíti.

Ha léteznek jól működő, ismert módszerek (amiknél nem kell félniük a warezosoknak az "egyszercsak nem működik az OPrendszerem" dologtól -> és az MS most pont azt sugallja), akkor az emberek szignifikáns része azokat fogja használni, ergo ha egyszer mégis úgy gondolja az MS, gyakorlatilag egy gombnyomással ki lehet iktatni őket (Hozzá kell tenni, hogy sosem volt igazi érdeke az MS-nek nagyon megállítani a warez-témát: nekik a "biznisz" a céges szektorban + PC-vel együtt eladott Windows-al + a reklámbevételekből [pl. MSN Live] van. A sok warezos jó dolog, mert ha warezolják a Win-t, akkor az azt jelenti, hogy használják az emberek. Ha használják az emberek, akkor ezt szokják meg, vagyis a későbbiekben 1. Win-t akar használni a munahelyén 2. Win-nel szállított gépet vesz - valamint a közvetlen környezetre tett befolyásoló hatás is számít, pl. család)
  • 1hengeresVmotor
    Ennyi erővel miért nem teszik free op rendszerré a vistát /xp-t??? úgyis van pénze bili fiúnak akkormeg? ha meg nyilt forrású lenne akkor talán jobb is lehetne (nem fikázom) csak egy gondolat
  • bvalek2
    Ezt még nyilatkozták is valahol, de már nem tudom hol van az a cikk. Lehet hogy SG-n.
  • Matyóhímzés
    Én még azt is el tudom képzelni, hogy direkt hagytak a Vistában ilyen réseket. :)
    Akik most nem eredeti windowst használnak, azoknak a többségük valószínüleg azért teszik, mert nem tudják megvenni. Ha egyik windows verziót sem lehetne feltörni, akkor lehet "kicsit" többen használnák a konkurens op rendszert.
    A Microsoft többet nyer egy illegális windows használóval, mintha ugyanaz a felhasználó Linuxot használna, mert nem lehet feltörni a Vistát, vagy az XPt.
  • bvalek2
    Ha minden ilyen hibát kijavítanának, előbb-utóbb csődbe mennének. A Microsoft politikájának része, hogy nem bántják a kishalakat, mert ők is a Windows elterjedését segítik elő. Azzal hogy szemet hunynak, hosszú távon nyereséghez jutnak.
  • bandypappa
    Én nem értem a windózékat. Egyszer azt sírják hogy sok a kalozpéldány most meg azt hogy tudak a résekröl, és nem érdekli öket hogy a pógár 1 példányból tud csinálni 1000 vagy több eredetinek tünöt. Szerintem ez a marketingpolitika része, és 1-2 év mulva fognak csinálni olyan frissitést, ami kiszüri az ilyeneket, de addig is fogyassza mindenki szeretettel hadd szokja.