Nem javítják ki a Vista aktivációs hibáját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Amúgy ha jól tudom, az OEM-hez a MSHU ráadásul nem biztosít támogatást.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Nekem sincsen abszolút high-end masinám (inkább jól összerakottnak nevezném), de a leírtakból egyetlen hibával sem találkoztam (a lassú file-mûveleteket olvastam máshol is, állítólag ez is hardware-függõ, nálam ez nem jött elõ). Ilyenkor csak az a kérdés, hogy én vagyok szerencsés, vagy te vagy peches? (nem mindegy😊)
Amúgy a gyártók mentalitása a driverírásnál valami fantasztikusan borzasztó. A user feedback meg nem tudom, mire való, tényleg b*sznak rá.
aztán rájössz, hogy cserélheted a videokártyát, ami a foglalatok miatt, az alaplap cseréjéhez, a ház ,a winchester a memória cseréjéhez vezet.
mire minden megy kezdheted elõrõl
tiszta mandala! thx: Billy
A windows leköti a 8 óra munkaidõt az tuti ! 😊
Hol marad a vista live cd? vagy live usb?
kalandra fel!
Viszont a programokat gyorsabban indítja és jobban futnak.
A játékok terén nagy baj van, az ATi drivere olyan szinten rossz hogy a játékokban összeomlik a grafika. 😞
Nem mellékesen az Aero felülete is érdekes dolgokat produkál ha elõjön az UAC ablaka, becsíkozódik a felület, igaz utána eltûnik, de a screenshotok alapból csíkosak.
Láttam más gépen Vistát futni, ott tényleg gyorsabban futott mint az XP, az én gépemet nagyon nem szereti. Az ATi-nak hiába írtam bugjelentést, nem javították ki. 😞
Van egy olyan érzésem hogy a régebbi karikkal nem igazán foglalkoznak már, a Microsoftnál se nagyon optimalizálták a gyengébb gépekre a Vistát. Nekem ez jött le. A gyengébb gép alatt az enyémet értem pl.
francért kell alá olyan vas, ami a legtöbb átlagjúzernek egyelõre csak álom?
okés, hogy fut az én gépemen is, meg az aero meg egyéb szar is megy, de oprendszer mellett azért kívánnék futtatni mást is.
hoppá, arra viszont nem maradt erõforrás...
😄
Jó öreg pingvin meg elszáguldozik a gépemen, wine segjtségével legtöbb dolog menne, de ha gámindolni akarnék nagynéha, akkor ott van az XP installom a pingvin mellett...
francnak sem kell még ide Vista...
😄
Pingwin powa... ...és 13 forint a kifle... -------
Elõfordulhat, hogy high-end videokarihoz képest mondjuk tényleg tapasztalható valami lassulás, nem tudom.
Nekem már pár hete fenn van (Vista Home Premium), de eddig nem volt gáz játékokkal:
Gothic 3, Oblivion, X3 - The Threat, STALKER, Act of War, C&C3, Supreme Commander, Civilization 4
Ezeket tettem fel (és játszottam is velük... tesztelgettem egy kicsit😊), ezek mindegyike ugyan úgy fut, mint XP alatt (a STALKER-t inkább kivenném a listából, mert bár nálam jól megy, de sokaknál
Driver téma meg azért egész jól kezd rendezõdni, de azért vannak még bosszantó hiányosságok (tetszik engem olvasni, tisztelt Terratec?!).
"ajánlott a Home Premium-ot feltenni, vagy ha nem tetszik az Aero akkor a Home Basic-et."
Csak egyetérteni tudok. Homeuser-nek teljesen felesleges az Ultimate. Szép fekete a tokja, de kábé ennyi. (amúgy meg ott az Anytime Update, ha valaki nagyon meggondolja magát egyszer)
Adalékként megjegyzem, hogy két gépen "teszteltem" a Vistát.
Az egyik az otthoni asztali masina, ami egy igen korrekt gép, a másik viszont Vista-alsókategória, mivel egy Compaq 2800 Presario (768MB RAM van benne, ennyi a gyáritól eltérõ dolog), de teljesen elfogadhatóan megy rajta Vista HomePrem. Elfogadható = mint az XP.
Nagygépen egészen konkrétan gyorsabb, mint az Xp, de ahogyan írtam már egyszer, az lenne a pofátlanság, ha nem így lenne 😊
William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"
A windows update-el is frissítsd a rendszered, ez nagyon fontos, sok fontos frissítés van!
Viszont Vista még játékokra nem igazán jó, ez nem a Vista hibája, hanem a gyártóké, ugyanis nincs stabil drivere, és nem csoda hogy szaggatnak a játékok. Egy pár hónap múva talán már tényleg lesznek normális driverek. Ja és ajánlott a Home Premium-ot feltenni, vagy ha nem tetszik az Aero akkor a Home Basic-et. Mert azok sokkal kevesebb erõforrást esznek.
A Vistában az tetszik ,hogy gyorsan tudsz vele fájlokat keresni, a képeidet, videóidat nagyon szépen lehet rendezni, csoportosítani a gépeden. Biztonságosabb rendszer mint az XP, de ide is kellenek biztonsági programok természetesen. ( Vírusírtó, tûzfal, spyware írtó)
ESET Smart Security -t ajánlom neked, még beta 1 fázisban van, de jól mûködik.
Ami zavaró a Vistában az a fájlkezelése, lassan másolja a fájlokat, ez is köthetõ driverhiányhoz, de ahhoz is hogy nem optimalizálták a Vistát gyengébb gépekre, elvileg az SP1-ben azért lesz minõségi ugrás, mert abban a kernel is le lesz cserélve.
Egyelõre ennyit. Van akinek tökéletes az XP, és ez igaz is, ha nem furdal annyira a kíváncsiság azt mondom hogy év végéig nyugodtan használj XP-t, persze ha a legújabb játékokkal(Halo 2, Crysis, Shadowrun) játszani akarsz akkor kell a Vista, mert ezek csak ezen fognak elindulni. Legalábbis a mostani álláspont szerint.
Szóval itt már nagyobb a hype mint régen, igaz a szgépek elterjedtsége is megugrott, alig van akinek nincs gépe, nem az idõsekre gondoltam.
El lehet képzelni hogy a következõ Windows marketingje még ennél is nagyobb lesz.
(nem kell túlmisztifikált csodára gondolni, de elég rendesen fogy... van egy ismerõsöm, aki az egyik online software-áruházzal tartja a kapcsolatot, õ mondta, hogy elég rosszul mérték fel a Vista-keresletet, mert elég gyorsan elfogyott, és konkrét hiány volt belõle)
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
1. Nem jó, mert akkor nem váltanának annyian (ez nem csak árérzékenyégbõl fakadhat).
2. Fenn kéne tartani a user feedback-et, folyamatos támogatást (online & offline) kell biztosítani.
3. Driverek, software-ek, hardware-ek szempontjából is gáz.
(tulajdonképpen egy Win, aminek megszûnik az online támogatása, kvázi ingyenessé avanzsál, hiszen ha egyszer felteszed, soha semmi nem fogja kérni tõled az activation-t)
"Megoldodna a kalozkodas problemajanak egy jo nagy resze"
Ezt viszont kétlem. Szerintem nem.
Átlag warezolónak minden Win tök ingyen van, ahogyan minden MAC, minden Linux és minden egyéb, függetlenül az eredeti árától. A mai napig kerülnek fel torrentoldalakra régi OPrendszerek, de alig-alig warezolják õket (a többihez hasonlítva). Ha "ingyen" van a Win95 meg az XP is, akkor naná, hogy az XP-t tölti le (ugyanez elmondható lenne egy ingyenes XP, és egy letölthetõ Vista között).
A másik része a hírnek, hogy 2008-tól nem lesz xp, az meg pont az a rész amiért a legtöbb kormány komolyan gondolkodik a winfosról való leszokásról. 4-5 évente egy államigazgatásnyi új verzót megvenni egyszerûen képtelenség. Talán ha itthon sem ezt a szart vennék mindenhol, akkor olcsóbb lenne az államigazgatás, ezen is el lehetne egy kicsit gondolkodni szegfûéknek meg Kovács Pistiéknek, meg még a narancsoknak is.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Szerintem legfokepp ket oka van, hogy nem javitottak ezeket a "lehetosegeket":
1. Vistanak elegge "rossz hire" van mostanaba, fokepp a driverek miatt. Ha meg a teljes update (legalisnak tuno oprendszer) lehetosegtol is megfosztjak a usereket, nem fog olyan utembe elterjedni a Vista. Termeszetesen igy konkurens cegek oprendszerei ill. a free linux terhoditast nyerhet.
2. Nekik is ido kell, hogy kidolgozhassanak egy megfelelo, jo foltozast ezekre a hibakra, ha lehet igy fogalamzni.
Pluszban azt sem szabad elfelejteni, hogy a csökkenõ Windows-használat azt jelentené, hogy teret nyernek mellette az alternatív oprendszerek, ami egészen addig nem baj (persze most MS szemszögbõl nézve), ameddig a "két" csoport külön növekszik. Viszont, ha a csoportok elkezdik egymásba átönteni a %-aikat (azaz ugyanannyi ember mellett csökken a Win + nõ az alternatív rendszerek kihasználtsága), akkor a Windows könnyen elveszítheti a szoftverek terén gyakran fennálló exkluzivitását, hiszen a fejlesztõcégek nagyobb energiát fektetnének más oprendszerekre való fejlesztésre.
Tényleg jól mondják, megállítani az "õrült tudósokat" (jópofa nickname a crakcerekre, mindegy), nem igazán tudják.
A Vista terjedését (civil szférában) természetesen a warez is elõsegíti.
Ha léteznek jól mûködõ, ismert módszerek (amiknél nem kell félniük a warezosoknak az "egyszercsak nem mûködik az OPrendszerem" dologtól -> és az MS most pont azt sugallja), akkor az emberek szignifikáns része azokat fogja használni, ergo ha egyszer mégis úgy gondolja az MS, gyakorlatilag egy gombnyomással ki lehet iktatni õket (Hozzá kell tenni, hogy sosem volt igazi érdeke az MS-nek nagyon megállítani a warez-témát: nekik a "biznisz" a céges szektorban + PC-vel együtt eladott Windows-al + a reklámbevételekbõl
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Akik most nem eredeti windowst használnak, azoknak a többségük valószínüleg azért teszik, mert nem tudják megvenni. Ha egyik windows verziót sem lehetne feltörni, akkor lehet "kicsit" többen használnák a konkurens op rendszert.
A Microsoft többet nyer egy illegális windows használóval, mintha ugyanaz a felhasználó Linuxot használna, mert nem lehet feltörni a Vistát, vagy az XPt.
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/