74
-
#34 assdf!!!! Ott a pont -
csorfab #33 Nem ez volt a mondanivalóm lényege. -
assdf #32 A gépek nem veszik el az emberek elől a munkahelyeket, csak megváltoztatják azokat.
De gondolom senkise bánja hogy nem kell 10 évesen valami koszos bányában a vagonokat tologatnia.
Manapság is rengeteg munkahely van, itthon magyarországon is, sokszor külföldröl kell hozni a munkaerőt.
Hogy mégis akkor miért van munkanélküliség?
Nos nem a gépek miatt. Ez egy többrétü probléma:
-a magyar társadalom röghöz kötött, mind külső okokból (ingatlanárak stb) mind belső (a legtöbb ember képtelen megválni a megszokott vityilójától, nincsenek lelkilek felkészitve a helyváltoztatásra. Sok embernek már 10-30 kmeteres utazás is komoly lelki erőbe kerül...)
-mivel a mobilitás szinte 0, hiába van az egyik megyében óriási kereslet a munkaerőre, és a másik megyében pedig óriási munkanélküliség, ha az emberek képtelen odavándorolni ahol munka van.
-Alacsony képzettség: a legtöbb ember 20-30-40 éve elvégzett valami szakot, ami már 10-20 éve nem is létezik, megszüntek az iparágak, és az emberek nem képezték tovább vagy át magukat. gyakorlatilag a magyar 35 év feletti generáció informatikai analfabéta egy olyan korban ahol az informatikai tudás már alapszintü ismeretnek számit.
-a legtöbb ember nem gondolkodik előre, nem képes felfogni és megérteni hogy például mit lenne jó tanulni. Évről évre jönnek ki a bölcsészek egy hasznavehetetlen diplomával, miközben az egész egy felesleges bagázs. tized ennyi bölcsész is sok lenne. Ennél már csak a mindenféle hangzatos "kommunikációs" szakok a jobbak, az eredmény ugyanez.
Na szóval ez csak pár ok a munkanélküliségre, azt hiszem az hogy gépeket alkalmaznak az egyik legelhanyagolhatobb szempont. -
exatly #31 Agent
innen elérhető pár link még -
exatly #30 Anterisnek igaza van azért, az automatizálás bár nagyon jó, viszont a munkahelyek fogynak és ezt valahogyan az okos közgazdászainknak meg kellene oldani, hogy ne az ő saját modelljükhöz próbálják igazítani a társadalmat, hanem a társadalomhoz a modellt. Át kellene gondolni hogy mennyire éri meg ha nem lesz szükség emberi munkaerőre. Egy rész egész nap szénné dolgozza magát a számítógép előtt, míg a többiek munkanélküliek lesznek.
Sztem nagyon keményen több részterületre kellene osztani a számítástechnikát, valamint csökkenteni a munkaidőt. -
teddybear #29 Az viszont érdekelne, hogyan építik be ezzel a födémeket? Hogy kerül bele a vasalás, mi tartja meg építés közben? -
teddybear #28 Én már többször jártam Horvátországban, és láttam a nemrég épített autópályáikat, fele annyiból mint nálunk. Ehhez képest volt amikor több mint húsz percig mentem nyolcvannal, alagútban. Csak röhögni tudtam, amikor az egyik jeles politikusunk kijelentette, nekik könnyebb dolguk volt, ezért olcsóbb az autópálya-építés náluk. -
Morden23 #27 Ez viszont a tényen nem változtat. Ebben az országban tényleg az a mentalitás, hogy ha gyalog járok, akkor a Szuzukist szidom, ha Szuzukim van, akkor a Kadettost, ha Kadettom van, akkor a ..... és így tovább. Ráadásul mindenki szarik a politikusokra is, kivéve, ha unokatesónak, feleségnek stb. cége van. -
#26 Ausztriaban mas a klima ;) az Alpok jelentosen befolyasolja az egyebkent kontinentalis eghajlatot, ami nalunk van. Jelentos resze teljesen hegyvideki, mig a fennmarado teruletek a hegyvideki fele elmozdulo kontinetalis eghajlat. :D
Hozzateszem, hogy mindez sokkal zordabb eghajlatot jelent, mint kis hazankban :D
Csorfab: ezek szerint, te meg nem sok epitkezesen jartal. Az altalad emlitett nacio jelentos resze segedmunkas, kisegito munkaero. Bar hozzatennem, hogy ismerek olyan roma szarmazasu burkolot sot csoszerelot akik barmikor kenterbe vagnak barkit es a szakma elitjehez tartoznak, mig nagyon sok "feher" komovest, aki inkabb reszegen fetreng az uveggyapot balak kozott munkaidoben. -
assdf #25 Jaj hagyjatok már ezzel a mentalitással... Nem az a gond hogy valaki jól jár, hanem hogy nem az jár jól aki kitalál vagy megvalósit valamit, hanem ott fenn valamelyik pöcsfej a parlamentben, aki még a 2x2őt sem tudja kiszámolni, de van egy cége (persze nem az övé hanem az unokatesójáé, a feleségé stb...) aki a piaci ár 2xse felett fogja megnyerni a tendert... Na kérlek ezért van a magyar mentalitás.
És nem kell példáért messzire menni, itt vannak az autópályák, 2-3x annyiért épitették őket mint bárhol másol ezen a kontinensen, és fél év múlva már foltozni kellet őket, ráadásul még neked külön fizetni is kellet érte...
Az épitők meg azt mondták hogy ilyen a magyar éghajlat, ezért nem tartós az autópálya, érdekes, ausztriában fele ennyi pénzből kétszer ilyen tartósat is tudnak épiteni, biztos ott más a klima... -
WinG #24 teljesen egyetértek. annyira tipikus mentalitás... -
emp #23 Jajj basszus! Ez aztán a magyar mentalitás! A rohadt életbe megint valaki jól jár. Hát ez így szokott menni. Ha valaki kitalál valamit, meg is valósítja és még működik is a dolog, akkor valaki, vagy valakik jól fognak járni. Megérdemlik. Tessék kitalálni, létrehozni valamit és még okosan is menedzselni és te is jól fogsz járni. Vagy valaki más. Én nem sajnálom attól aki ezzel jól fog járni. Hát így felhúzni reggel emberek!!!! -
csorfab #22 akkor jár valaki jól, ha pl közbeszerzési pályázaton valakit lezsíroz, vagy monopóliumban van az adott területen. ez ebben az esetben nem valószínű, hogy előfordul, és a (Anteris-féle emberek által sokat szidott) szabad piac miatt az árak szükségszerűen lejjebb mennek, és mind a vállalkozó, mind a fogyasztó jól jár. -
Ronny #21 de azt hiszem ez a legkisebb problémánk, ha egyáltalán problémanak nevezzük... -
Ronny #20 pedig nem a ház árak fognak lemenni, hanem több profitot fognak lehúzni. Innen már csak egy ugrás, hogy valakik jól fognak járni. -
#19 max 1-2 tonna, ugyanis az anyagok külön tartályokból csövön keresztül jutnának a fejhez.. -
csorfab #18 Háhá Anteris, te is okos ember vagy, nem baj, csak magadat járatod le. Na jó, a hozzád hasonló kaliberű emberek biztos értékelik az átgondolt vélemény-nyílvánításaidat, de ez itt egy szakmai fórum, pöcsfej.
Ahhoz meg külön tehetség kell, hogy ide is belekeverd a zsidókat. Mondjuk nem nehéz.
"Miért késtél bazdmeg, 25 perce várok rád!
A köcsög zsidók miatt meg a köcsög demszky miatt
Mivan?
Hátizéé a kombínó meg vágod"
"meg ki a picsa fog házat venni ha munkája meg nem lesz senkinek. faszok... "
ezen megint csak röhögni tudok, ugyanis az építőmunkások többsége (ha nem tűnt volna fel, a nagy magyar valóság) ROMA, vagy ROMÁN, akit ti úgyis nagyon útáltok. Mert én valahogy nem láttam még építkezésen fehér embert fehéren dolgozni. Legalábbis ritka.
Meg a számítógépek is fúj. Elvégre majd a sok kedves aranyos bürokratát ki kell majd dobni, ha megjelenik a sok számítógép-automatizált rendszer.
AKKOR MI A FASZT KERESEL EGY INTERNETES FÓRUMON, BAZDMEG? Fasz vagy ember, ellentmondasz magadnak. GONDOLKODJ MIELŐTT BESZÉLSZ. -
#17 LOL ennyi erővel semmit nem szabad automatizálni és optimalizálni!
A te gondolkodásoddal még ma is kézzel húznánk fel a vizet a kutbul. :P -
Anteris #16 meg ki a picsa fog házat venni ha munkája meg nem lesz senkinek. faszok... -
Anteris #15 "minimalizálja az építkezéshez szükséges munkaerőt"
hurrá de jó lesz, megint csak a pajeszosok járnak jól... -
herlius #14 T0nk, gondolom 100 tonnás nyomtatófejet akartál írni. 100 kilót még mi ketten is tudunk mozgatni:) -
BCs design #13 nem rosz megkímélnénk magunkat a sok szar építésztől -
Zoleeca #12 Hamarosan jönnek majd az Űrgammákból ismert Chio Chips gyártó nyomtatók is :) -
aglaca #11 Csak annyival egészíteném ki T0nk-ot hogy 30x30xH méter ahol H az épület magassága, és térben még nehezebb irányítani a nyomtatófejet. -
Cefet #10 Ez bizony forradalmasíthatná az építkezést...
Talán nem csak a földön. -
Trb100 #9 mielőtt ír valaki egy ilyen cikket, legalább utána nézne hogy működnek a rapid prototype eljárások.. több módja is létezik, de egyiknél sincs olyan, hogy miután felépítették a rétegeket, utólag keményítik ki lézerrel. A rétegek felépítése közben, rétegenként kötik a korábbi réteghez az újabbat. -
T0nk #8 Talán azért, mert van egy kicsiny probléma. Egy 30x30 méteres területen kell kb fél centiméteres pontossággal dolgozni, egy legalább 100 kilós nyomtatófejjel. Ehhez azért kell némi mechanika, meg vezérlés. Meghát korábban senkinek nem jutott ez eszébe. -
kricsi #7 de mennyi pénz... -
bandypappa #6 Hát ezek a házak kb ugy néznek ki mintha legobol lennének, de az ötlet eredeti. -
Dömsödi #5 Nem is értem, hamarabb miért nem készült ilyen gép.
Már én is sokat gondolkoztam rajta.
Nem is lenne olyan bonyolult létrehozni.
Egy ház fel lenne építve max 1 hét alatt...
Olcsó lenne. -
Szefmester #4 csóri kőműves segédmunkások.. mi a rákot fog csinálni az ország hirtelen annyi munkanélkülivel ha ez egyszer beválik? -
Lizard33 #3 Hát ebben eddig nem látok túl sok új dolgot, régen Oroszok gyárakban panelházat gyártottak, ez maximum komplexitásban múlja felűl a panel házakat, de valszeg kicsit jobb lesz benne élni. Megnyugtatlak ebbe biztos nem kell toner/patron...
De azért szép munka, sztem lesz hely ahol használni fogják. -
sped #2 Ebbe is a nyomtatópatron/toner lesz a drága. -
AranyKéz #1 Csak halad a világ :)