40
-
humaninsect #40 a serenity csak friss, és nagyon aktív a rajongó bázisa. ennyi az egész. -
Wittgen #39 ja, Star Trek soha nem jött be (megnéztem pár részt, úgyhogy ez nem kifogási alap) -
Wittgen #38 Én nem tudnék konkrét sorrendet felállítani, mert tetszik a BSG, B-5, Firefly, Serenity, Even Horizont, Alien sorozat, Predator sorozat, SW, meg még az összes sf fan legnagyobb megrökönyödésére a Lost in Space is. -
rgranc #37 Ízlések és pofonok. Kinek bejön a demokrácia, kinek nem, de a szavazások pont arról szólnak, hogy x (ahol x>1) emberből hány gondolja úgy valamely dologról, hogy y hasonló dolog között pont az a legjobb... Én szeretem a Serenityt (és imádom a Firefly-t), de hogy az lenne-e tényleg a "valaha készült" legjobb sci-fi... Hát, nem az első helyre tettem volna, de kétségkívül ott lenne nálam is az élvonalban... -
rgranc #36 Én az elejétől kezdve nézem a BSG-t, de ebben a harmadik évfolyamban már túl sok "töltelék" epizód volt az én ízlésemhez képest...
Szerintem sorozatként a Firefly veri a BSG-t. (Nem mellékesen pedig a technikai személyzet jó része a Firefly után pont a BSG-hez szerződött, ezért hasonló a két sorozatban a (BSG-ben egy-két helyen kicsit talán el is túlzott) kameramozgás, technikai megoldások. Valamint http://www.whedon.info/article.php3?id_article=2945 ).
/r. -
AljasGetto #35 Egyet értek...
Legalábbis az első 5 perc alapján, ameddig bírtam nézni, az jött le.
-
beef #34 A jelenlegit lehet, mert rajta kívül nem sok van ;)
Félre a tréfával, a BSG tényleg jó, de néha már az az érzésem, hogy nyújtják mint a mákos tésztát. Ezért hagytam abba a Stargate-t (főleg az Atlantiszt) is, már csak akkor nézem, ha nagyon nincs semmi más. -
Trb100 #33 Hát itt senki nem szereti a BSG -t? Pedig szerintem simán lenyomja a jelenlegi sci-fi felhozatalt.. na mindegy.. -
#32 A Matrix jobb lenne mint mondjuk az Alien 1 vagy 2? pffff....
-
#31 Hurrá! A Firefly a kedvenc sorozaton és a Serenity is mindent vitt. Ennek örülök. -
#30 Fura.. Nekem úgy tűnt, hogy ez egy B-kategóriás film! -
Carbine #29 Egyetértek veled, teljes mértékben!
Csak rossz szokásom, hogy egy ilyen hír láttán egyből írok valamit, anélkül, hogy gondolkodnék, és megnézném a többi kommentet.
Az ÚJ Star Trek meg olyan amilyen, azért is irtam "klasszikus Űrszekereket".
BÉKE -
Morden23 #28 Ezért is mondtuk itt többen, hogy semmi értelme az összehasonlításnak, mert egy Serenitynek (egy darab űrhajón kívül) semmi köze nincsen egy Űrodüsszeiához, vagy Majmok bolygójához, vagy Star Trekhez, vagy éppen Alienhez.
"Minden idők legjobb Sci-Fi-je" titulus meg az újság részéről némileg megalomán. Azzal viszont egyet tudok érteni maximálisan, hogy az >utóbbi idők< legjobb sci-fije a Serenity.
Amúgy ezeket a felméréseket nem érdemes túl érdekes/értékes anyagként kezelni. Anno 2000valahányban a Cinemában például megelőzte a Blade az Interjú a vámpírral-t vagy 15 hellyel. Azt sem nevezném gyengének.
(az meg, hogy kinek mi jön be ugye sci-fin belül, meg szubjektív... nekem személy szerint a Cowboy Beebop-féle Firefly, vagy éppen a Babylon 5 fényévekkel megelőzi az ultrapopulár Star Trek vagy Stargate sorozatokat, egy Andromeda-hoz meg még csak hasonlítani sem akarnám őket) -
Carbine #27 Egyik szemem sír, a másik meg minjárt kiesik a röhögéstől!
A Serenity, mint minden idők legjobb SCI-FI-je??? Ugyan mááár. Jesszusom!
Nem sértegetni akarom a film éjjenzőit, pláne nem a Firefly rajongóit, de ez a film, sok csili-vili, nuku értelem. Az egyetlen sci-fi tulajdonsága, hogy űrhajóval mászkálnak, de ha a helyett egy 3 árbócos katamarán lenne a seggük alatt, akkor ez lenne a Karib-tenger Kalózai 5.
Az meg számomra a meglepetés, hogy sehol egy klasszikus Űrszekerek film, pedig még George Lucas is bevallotta, hogy erős hatással volt rá Gene Roddenbery, és Arthur C. Clarke munkássága, mikor elkezdték meg alkotni a Star Wars univerzumot. -
beef #26 No, igen nekem is nagyon bejött a Firefly. Végre egy igényesebb scifi volt az átlag középszerűség után. Nagyon hiányolom.
Az egyike volt azoknak a néhány filmnek, ahol be merték vállani, hogy az űrben nem "dízel" motorok járnak :) -
Morden23 #25 Tény, de nem csak a FOX műsorszervezése játszott itt közre azért.
Firefly némileg ugyanazt szenvedte meg, mint a Roddenberry-féle Star Trek a kezdetek kezdetén, vagy éppen a Babylon 5 - a kezdeti nézőréteg nem elég nagyméretű emelkedését tévesen interpretálták. Ez nagyjából annyit tett (bár klisés megjegyzés), hogy adott miliőben nem volt elég "érett" a nézőközönség, ezért inkább szubkulti műsor vált/vált volna belőle.
Egyszerűen fogalmazva: túl "igényes" volt a korához képest. -
avman #24 én is ezért írtam, h lehetetlen sorrendbe rakni, max. a féltucatnyi számomra legkedvesebbet tudnám megnevezni. mellesleg a firefly cuccost a fox elképesztően béna műsorpolitikája baxta el... -
Morden23 #23 Más kérdés, hogy a genre ellenére eszembe nem jutna az Alien-t, a Mátrix-ot és az Űrodüsszeiát egy kalap alá venni. Egymástól fényévnyi távolságra állnak minden tekintetben. -
Morden23 #22 Shiny :D -
wexling #21 ezekből a listákból csak az derül ki, kik olvassák a lapot.
nem lehet mai szemmel megítélni, hogy egy scifi a bemutatása idején mekkora hatással volt közönségére.
nálam az első 3: blade runner, 2001:space odyssey, sw (4-5-6)
"Ezek a csodás pillanatok eltűnnek az időben, akár a könnyek az esőben..." -
#20 Szerintem úgy kellett volna eleve kiírni a gorram szavazást, hogy melyik a második, harmadik... stb. legjobb sci-fi, merthogy teljesen evidens, hogy a Serenity a legjobb, ezt felesleges is firtatni. :) -
Sance231 #19 Serenity? Hát azé nemár... Az ilyne szavazásokat mindig a Firefly v. éppen Serenity nyeri, de félreértés ne essék, nem azért, mert a legjobbak. Egyszerűen csak a rajongói bázisuk nagyon szilárd az ilyne kultsorozatoknak/filmeknek, na meg persze internetfüggő is, szal amint felbukkan egy ilyne szavazás, nyomnak 5öt rá azonnal. Sztem is jó a Firefly, de rövidsége (amiről tom nem a készítők hanem a gyenge nézettség tehet) és 1-2 nagyon gaggyesz jelenet lehúzza sztem. Serenity meg szimpla látványfilm egy komoly sci-fihez képest, és önálló filmként a helyét sem állja meg a sorozat nélkül. -
#18 Na igen, hát hol van a Serenitynek akkora kultusza, mint a SW univerzumnak, vagy az Aliennek? Sehol.
-
Morden23 #17 Én örülök a nevezésnek, megérdemli mind a Serenity, mind a Firefly sorozat az elismerést.
Mondjuk hogy az Aliennél jobb lenne a Mátrix?! Ha már muszáj versenyeztetni a kettőt... -
avman #16 én max top 10-es listát tudnék felállítani, sorszámok nélkül. abban ott lenne mondjuk a blade runner, a gits, a 2001 ür.od., az alien1 és a 3. ez monnyuk csak a fele. a mátrix max a 100-as helyen, a folytatásai meg még hátrébb. -
moRtiZ #15 Ha top3 sci-fi-t kéne felállítanom:
1. Star Wars - Return Of The Jedi
2. Aliens (tehát a második)
3. Event Horizon
Egyértelműen. -
pauly #14 Én már nem csodálkozom az ilyeneken :)
Azért én az első helyekre mindenképp a terminator,vissza a jövőbe,alien,star wars(persze csakis a 4-6) filmeket tenném...
-
#13 "Az utolsó két helyen a Terminator és a Vissza a jövőbe áll."
Áprilisi tréfa?
A Serenity mint a legjobb sci-fi?
Az SFX magazin olvasói úgy érzem 16-ot még nem betöltött suttyók, én kérek elnézést a nevükben is. Érted... 5. az Alien...pfff. -
gyuri12 #12 jaja az jó kis lődözős film volt...sok sok ződ vérrel:) -
cadeyrn #11 BlackRose : Blade Runner = Szárnyas Fejvadász
ejnye :) -
Csatti #10 Nem felejtették el, az a harmadik... :) -
#9 Éljen, ez tényleg jó hír.
Kár hogy vége lett a sorozatnak, de hát túl intellektuális volt. -
pauly #8 ja,főleg a 2. :) -
gyuri12 #7 sztem meg az Alien-trilógia(a nagyadiket elcseszték sztem) a legjobb!:D -
Cat #6 egyételműen nem a film nyert, hanem a mögötte álló sorozat kapott protest szavazatokat. -
BlackRose #5 Örülök neki, hogy az emberek a mai világban értékelni tudják a szabadságot és az individualitást. A Serenity egyenesen erről szól, a szabadságért folytatott harcról az állam korlátlan hatalma elleni harcról és az egyének együttműködéséről a közös érdekekért, az nélkül, hogy kényszerítve lennének akármire... de ezen a területen Hollywoodban most valahogy kezdenek jobb szelek fújni, ugyanis Angelina Jolie-val a főszerepben nemsokára Ayn Rand: Atlas Shrugged című regényét kezdik forgatni, és remélem Angelina miatt sokkal többen megnézik mint a Serenity-t és egy kicsit erőssödni fog az állam korlátlan hatalma elleni "harc". A Serenity szerintem megérdemelten nyert. Második helyre én a Mátrix-ot tenném, de pl. a Blade Runner is bejöhetne, de látom azt elfelejtették :( -
#4 nem csoda, tényleg a legjobb -
#3 Ouch...sajna nem láttam, pedig meg akartam nézni . A részlet alapján amit láttam elég B-kategóriásnak tűnt... -
avman #2 annak ellenére, h milyen viccesek tudnak lenni az ilyen bravo, nők lapja, cinema ésatöbbi típusú névsza... népsava... izék, maga a sorozat kiérdemelte a valaha elkövetett egyik, ha nem a legjobb SF sorozat titulust. de h a film... hát... és tessék mondani, az animációs filmek mér' nem érnek... -
cadeyrn #1 ez kellemes meglepetés :)
"They can't stop the singal, Mal!"