Ötvös Tibor

A Serenity a legjobb sci-fi film

Az SFX magazin megszavaztatta olvasóival, hogy szerintük melyik minden idők legjobb sci-fi filmje. Az élre - kis meglepetésre - a hazánkban csak DVD-n bemutatott Serenity került.

Klikk ide!
Akadnak szavazások, melyeken elég érdekes dolgok derülhetnek ki. Ilyen volt a nemrég tartott, minden idők legrosszabb filmje voksolás, ahol a Titanic győzedelmeskedett. Most az SFX magazin is szavazásra bocsátott egy kérdést: melyik minden idők legjobb tudományos-fantasztikus filmje?

A magazin olvasói közül több mint 3000-en szavaztak és az ő véleményük alapján alakult ki a végleges lista. Eszerint a világ legjobb sci-fi-je a hazánkban csak DVD-n bemutatott Serenity, mely a kultikus Firefly című sorozat mozis változata. A második helyen George Lucas klasszikusa, a Csillagok háborúja - Az új remény került. A dobogó alsó fokát a Szárnyas fejvadász foglalta el.

Negyedik a Majmok bolygója, majd utána a Mátrix és a Nyolcadik utas: a Halál áll. Hetedik a Forbidden Planet, míg a nyolcadik pozíciót a 2001: Űrodüsszeia szerezte meg. Az utolsó két helyen a Terminator és a Vissza a jövőbe áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • humaninsect #40
    a serenity csak friss, és nagyon aktív a rajongó bázisa. ennyi az egész.
  • Wittgen #39
    ja, Star Trek soha nem jött be (megnéztem pár részt, úgyhogy ez nem kifogási alap)
  • Wittgen #38
    Én nem tudnék konkrét sorrendet felállítani, mert tetszik a BSG, B-5, Firefly, Serenity, Even Horizont, Alien sorozat, Predator sorozat, SW, meg még az összes sf fan legnagyobb megrökönyödésére a Lost in Space is.
  • rgranc #37
    Ízlések és pofonok. Kinek bejön a demokrácia, kinek nem, de a szavazások pont arról szólnak, hogy x (ahol x>1) emberből hány gondolja úgy valamely dologról, hogy y hasonló dolog között pont az a legjobb... Én szeretem a Serenityt (és imádom a Firefly-t), de hogy az lenne-e tényleg a "valaha készült" legjobb sci-fi... Hát, nem az első helyre tettem volna, de kétségkívül ott lenne nálam is az élvonalban...
  • rgranc #36
    Én az elejétől kezdve nézem a BSG-t, de ebben a harmadik évfolyamban már túl sok "töltelék" epizód volt az én ízlésemhez képest...
    Szerintem sorozatként a Firefly veri a BSG-t. (Nem mellékesen pedig a technikai személyzet jó része a Firefly után pont a BSG-hez szerződött, ezért hasonló a két sorozatban a (BSG-ben egy-két helyen kicsit talán el is túlzott) kameramozgás, technikai megoldások. Valamint http://www.whedon.info/article.php3?id_article=2945 ).
    /r.
  • AljasGetto #35
    Egyet értek...
    Legalábbis az első 5 perc alapján, ameddig bírtam nézni, az jött le.
  • beef #34
    A jelenlegit lehet, mert rajta kívül nem sok van ;)
    Félre a tréfával, a BSG tényleg jó, de néha már az az érzésem, hogy nyújtják mint a mákos tésztát. Ezért hagytam abba a Stargate-t (főleg az Atlantiszt) is, már csak akkor nézem, ha nagyon nincs semmi más.
  • Trb100 #33
    Hát itt senki nem szereti a BSG -t? Pedig szerintem simán lenyomja a jelenlegi sci-fi felhozatalt.. na mindegy..
  • Randal #32
    A Matrix jobb lenne mint mondjuk az Alien 1 vagy 2? pffff....

  • Alwares #31
    Hurrá! A Firefly a kedvenc sorozaton és a Serenity is mindent vitt. Ennek örülök.