319
Gyorhajtás büntire várva
  • 5w0rdf15h
    hát igen sok skodában van még de azért jópár kamerás van már újfajta chevroletban is....
    ami meg a gyorshajtást illeti figyelni kell szembejövő forgalmat...sok rendes ember van és időben lámpáznak, nem egyszer úsztam már meg énis így :)
  • Punker
    én meg tudom azt hogy nem szabad senkiben megbízzni, rendőrségi helyszinelőtől tanultam meg hogy milyen veszélyes dolog a villamos :)
  • gordon 24
    :DDD Jogos!! Ja arra gondoltam..
  • Borg
    Hja, ez mondjuk jó előfeltétele a belekeseredésnek.
    Másik fórumon van egy ex-rendőr/helyszinelő vagy mi srác, az még ennél is durvább demagóg szövegeket nyom :)

Ma láttam egy autó hátulján: "Az ÉLŐK nem ágyban halnak meg".

Én speciel nem tudok úgy élni, hogy folyton az lebegjen a szemem előtt, hogy mi lenne ha, meg mi lehetne még... Ennyi erővel egy meteor is agyonbaszhat bárhol, mégse lesegetek folyton felfelé.
  • Punker
    igen van é sigen szoktam vezetni + a családom a baleseti sebészeten dolgozik úgyhogy tökéletesen tisztában vagyok melyik nap ki kit nyír ki, mondjuk jobb esetben csak magát......
  • gordon 24
    Pedig elhiheted! Az autót Tavaly Januárba kaptam 100000km-el most van benne 209000km. Rossz a kilométer számlálom?
  • gordon 24
    Ha Munka eszköz a jogosítváníod kérheted, hogy megtarthasd! Ha nem mentél irdatlan gyorsan tehát mondjuk 100% felett akkor méltányolják és nem vonják be, viszont ilyenkor emelkednek a büntetés anyagi terhei!
  • [HUN]FaTaL
    70 km/h neked versenyzés? lol...
  • cicai
    Neked van jogsid? Vezettél már autót?
    Ha igen akkor te is tudhatnád, h ki az a hülye aki betartja a 30km/h sebességet. Mert 10ből 8, az tuti nem tartja be a megengedett haladási sebességet. De akkor ha mindenért büntetnének akkor már senkinek se lenne kocsija Magyarországon. Jah és ez a térdtörős f@szság kurvára unalmas. Jah és most adhatsz büntipontot, mert elmondtam a véleményem.
  • gordon 24
    hát ugy jött ki az. Hogy én egy cégnél dolgozom. Kistehergéppel járom az országot egész álló nap. Pl ma is a beszélgetésünk óta mentem 500km-et. Napi 500-600km-et vezetek. Szóval igy. A héten 5-napból 5-ön. Szóval igy.
  • Borg
    Pedig elvileg ha megbüntetnek, akkor jogod van a felvétel kikéréséhez.
  • Tsityu
    Engem, 2 éve, októberben bűntettek meg zsaruk gyorshajtásért. Lakott területen , vasúti átjáróban 47km/h-val mentem át, de már lassítottam. Trafi le is fotózott. A poén, mivel országúti kerékpáros sportoló vagyok, bringával történt ez az incidens. :-) 2 papírra bűntettek meg. Sajna, célfotót nem sikerült szereznem, pedig a teljes boldogságomhoz az hiányzott.Kérdeztem rendőrbácsitól: Most mi lesz velem főtőrzs úr? Kiszednek két bűntető láncszemet? .-)
  • [HUN]FaTaL
    off: köszi

amúgy egy szóval sem mondtam hogy keménység vagy nem keménység a jogosítvány csak nemhiszem hogy ezeket az értelmetlen szabályokat ami kis hazánkban van bárki be tudná tartani. mert SZERINTEM nevetséges ami ebben az országban az utakkal/közlekedéssel van
  • Dragooon #106
    nám, ő már kocsival ment :D
  • Skynet85
    igen, nem tom pontosan mennyi volt amikor elgurultam elöttük ha 75 alatt van nem para...csak legyen 75 alatt... mind1 majd a sztár fotó megmondja a frankót...
  • DJ BP
    annyira nem kell megijedni, nem veszik be olyan simán :). 70-80 volt és lassítottál nem?
  • Skynet85
    Eskü a pénzt már ki is köhögném az modjuk más tészta, hogy itthon leszakad majd az ég, hogy azért dolgzonak muterék meg én is, hogy a büntit fizessük, de eskü azt már magasról. Csak, ha beveszik a jogsit a nyaramnak löttek arról nem beszélvem, hogy nekem a jogsi nyáron munka eszköz is...
  • DJ BP
    75 felett van feljelentés, amiből lehet elvileg bármi
  • Skynet85
    Egyébként mikorra várható, hogy megkapom a szeretcsomagot, és lehetséges-e részlet fizetést kérni...? ill akinek volt már ilyen gondja vonták-e már be a jogsiát emiatt és, ha igen mennyivel ment.Valamint volt-e már elmarasztalava bárminemű közlekedési vétségért..
  • DJ BP
    Nekem is kb. 5 éve van :)
    Csak régebben faterral amikor utazgattam, jópárszor belefutott :DD, büntetni engem amúgy 2x büntettek meg eddig, de csak apró ügyek, pl. engem is így, tábla tövében állt szembe a kifelé menőkkel, csak 62-vel szerencsére
  • DJ BP
    és bringás volt? :DD
  • Dragooon #98
    én szerpentinen tudtam :D

egyik rokonomat tök jól megbüntették azért, mert ki volt rakva egy 30as tábla (útfelujítás volt, aztán otthagyták, ugyanis végeztek már) lakott területen kívül.
  • Skynet85
    Figy nem volt még dolgom ilyennel attól féltem, hogy kiszúr és utánnam jön, vagy pont azt veszi észre, hogy igen csak lassulok, 5 éve van jogsim semilyen szábály sértést nem követtem el ahol ténylegesen lakott terület van és nem csak a préli közepére kibigyeszett tábla max 55-el mek ha nyilt a terep, de ha már van kint gyerek biciklis még 50-el sem...Szal nem volt ilynenel még dolgom modom csak megdicsérni tudom őket grat a szemfülességhez, csak az a baj, hogy közben a faluban a ténylegesen belakott részen gloncika a 20 éves szétrohadt ladát csapatja 16 évesen 80-al...
  • DJ BP
    egyébként engem csak a városi száguldozás zavar, kinnt aki érzi az autót, tapasztalt, nem megy bele veszélyes helyzetekbe, annyivel mehet tőlem amennyivel akar, persze csak ésszerűség határán belül. De amikor ilyen kis keménycsávók elkezdenek erőlködni, na abból van a gond. Meg azt utálom, amikor vonatoznak nyolcan 70-nel egy kamion mögött, és amikor elkezded előzni, direkt elkezdi nyomni, nehogy beférj elé, aztán továbbmész, de ő vonatozik tovább.... Tehát a szabálybetartók közt is rengeteg geci van, akik veszélyes helyzetet tudnak okozni, nem feltétlenül a 140-el hajtó...
  • Zsolti9014
    off: Boldog szülinapot egyébként.
    (csak most véletlenül észrevettem)
  • DJ BP
    mikor megláttam fékezzek, de ne túl feltünően

rohadtul mindegy feltűnő-e, csak a fotó a bizonyíték :)
  • Zsolti9014
    De tudjátok mit, menjen mindenki amennyivel akar, szegje meg mindenki ott a kreszt ahol akarja, leszarom, jót akartam, írtam vagy két ÉRTELMES hozzászólást (ugyanis tényleg fontosnak tartom a szabályok betartását) de akkor kész, ha nem lehet véleményt nyilvánítani, mert akkor már rögtön "ha majd lesz jogsid akkor papolj, mert nekem már van és kemény vagyok" akkor inkább nem írok. remélem most jobb mindenkinek.
  • Zsolti9014
    baszki, #84 és #88 at olvasd már el előbb.
  • [HUN]FaTaL
    Majd ha lesz jogsid akkor papolj arról hogy hol és mit kell betartani. Nem hiszem hogy minden stop vonalnál meg fogsz állni hogy előregurulj még 2 métert és megállj mégegyszer, nemhiszem hogy a vasúti átjáróban ahol vonat se jár 30al fogsz menni és így tovább...
  • Zsolti9014
    azzal pedig teljesen egyet értek, hogy amíg az ember nem érzi az autót, addig menjen nyugodtan, komótosan.
    Nálunk ez a következőképpen fog kinézni, apukám meg is mondta: miután megvan a jogsi (most a kreszen és eü-n vagyok túl, oktatói hívásra várok)először csak szülői felügyelettel mehetek, majd amikor Ő azt mondja, hogy már elég jól megy, eléggé érzem a kocsit, AKKOR mehetek egyedül is. Magyarul kb. egy év múlva itt a városban, később pedig országúton is. Egyébként földúton, különböző forgalmatlan helyeken már van a hátam mögött pár km, de abszolut kevés.
  • Zsolti9014
    semmi gond, csak attól hogy csak 17 vagyok, nem feltétlen vagyok hülye, vedd úgy, hogy a #88at már nem is írtam.
  • Zsolti9014
    az utolsó mondatodra továbbá: nem feltétlen kell jogosítvány ahhoz, hogy valaki fel tudja fogni, hogy mi az a kresz, és hogy miért kelLENE betartani.
  • Skynet85
    Bocs a mai napom picit jól sikerült kezdeve az ominózus esettel aztán jöttek a további ,,pozitív" dolgok... pöppet bedurrant a búrám...
  • Skynet85
    Köszi a választ szerintem villnat azzal voltam elfoglava hogy mikor megláttam fékezzek, de ne túl feltünően ha mákom van max ilyne 65-70-el kapott le, ha nem akkor meg, így jártam dolgozhatok a magyar államra...
  • Zsolti9014
    #80-ban ezt írtam: "néhány helyen emelhetnék, de azt táblával meg lehet oldani,"-szerintem ez a te véleményeddel egyezik, de mindegy.
  • Zsolti9014
    1. nem mondtam hogy te fogsz balesetet okozni.
    2. nem mondtam hogy én 50-nel fogok menni.
    3. én nem papolok senkinek semmit csak hozzászóltam a témához
    4. tudom mi az a relatív gyorshajtás

Városunkban nem egy súlyos, vagy akár halálos baleset történt gyorshajtás (nemcsak relatív) miatt.
  • Skynet85
    Figy balesetet nem én fogok okozni vagy is szánt szándékkal biztos nem, mert a semmi közepén ahol még a madár sem jár, 50 helyett 70-el mek hanem, az aki városban relative hajt gyorsan tudod ahol még 50-el se lehet menni mert veszélyes és ott száguldozik 70-el... A másik jó lenne ha nem a tábla előtt 100 méterrel kezdene el kamerázni ahol már mindenki elkezd kigyorsítani... a másik meg előbb legyen jogsid ne félve ülj kocsiba érezd megad alatt az autót és majd akkor papolj arról hogy te 50-el fogsz menni ahol 50 és 90-el ahol 90.
  • Zsolti9014
    lemaradt #74-re ez.
  • Punker
    viszont pesten egész jól átrágtuk magunkat, M3-ról M1-re 21-32 perc közötti időket mentünk (szombat reggel/este, hétfő reggel/este)
  • Zsolti9014
    Szerintem általánosságban teljesen normális a jelenlegi sebességkorlátozás, max. néhány helyen emelhetnék, de azt táblával meg lehet oldani, nem kell általános emelés. Meg hát be is kellene tartani. Nem hülyeség az az 50 LTB, mert pl. egy városban, bármikor kiléphet elénk egy gyalogos, kutya, macska, stb. Rosszak az utak is de nagyon. Ahol meg ezek nem állnak fenn, ott lehetne táblával emelni. A hozzám hasonló korú fiatalok 80%-a hangos zene mellett, a seb. korl.-t nagy mértékben átlépve riogatja a szabályosan közlekedőket. Nekem még nincs meg a jogsim, most fogok még vezetni, de utasként rengeteg tapasztalatom van. Az biztos: én megpróbálok normálisan közlekedni, mert ha már költöttem egy csomót a jogsira, nem akarom elveszteni, nem akarok kocsit törni, balesetet okozni, és meghalni sem. De leggyakrabban a vétlen jár rosszabbul.
    #76-ra: igaz, táblával meg lehetne oldani.
    #74-re: az az 50 a németeknél is 50.