319
Gyorhajtás büntire várva
-
#79 Wow most, hogy haza értem látom megy a téma, amugy igen ez a nem én vezettem sztory nem aktuális, az meg tényleg okos ötlet hogy a semmi közepén is még csak 50-el lehet menni...Egyébéként köszi8 midenkinek az infót majd megírom mi volt, de szeintem benéztem... -
Borg #78 Jaja, ott mindig ez megy. Megelőzőm országúton a kamionsort, aztán csorna belterületén meg ahol 50-el megyek előznek vissza... aztán kezdődhet előről... -
#77 na most nem azért de a tábla az nem éjszakára van, az elmúlt 2 hétben párszor átmentem Csornán, szégyen ami ott megy több a kamion mint égen a csillag és mint az állatok a városban is, a 86-os útrol meg ne beszéljünk :( -
#76 Sok baromsag van korlatozasok kapcsan.
Pl legjobb hely Vas megyeben Csorna. Fout nyil egyenes, jo szeles -mondjuk csak egy sav-, utminoseg szinte kivalo, mellette pazsit, arok, fasor, szal hazak kb husz meterre vannak az uttol. Keresztezodes max egy ketto. Falu bejaratnal van egy korforgalom lassitasnak. Megyunk kb este 10kor, forgalom semmi, gyorsitunk ki a keresztezodesbol... Egyet csipog a besugarzasjelzo, de nem igazan figyeltunk ra. Aztan utana kb fel perccel esett le, hogy kb egy km-re elottunk ottvannak a zsaruk. Na mondom... 50 helyett 71.
Ok, hogy nem kell szaguldozni, de pl 80 is csigalassu. A "veszelyeket" figyelembe veve 130cal siman lehetne menni, de az meg ugye zajos.... De az 50 tobb mint szanalmas. -
#75 Moszkva oda vissza, minden héten. -
zoolee #74 Hát erre mit mondjak????
Mér van az, hogy a németeknél 80-90 amivel kis városban lehet menni.
DE azok le lassítanak-meg is állnak a pirosnál,zebránál,stopp táblánál.
Xal, ha az lenne, hogy az orszég IQ bajnokai a kis politikusaink látnák azt, hogy betartják az emberek a szabályt akkor felemnelnék, DE azért nem tartja be senki a szabályt mert olyan lassan halad egyes helyeken a forgalom, hogy 1 órát késik akár a munkából akár egy ebédről..
No de mind1, ez az én véleményem...
Belátom, hogy az autósok se valami nagy szabály betartók, csak próbálnak odaérni ahhova kell, és nem megfulladni a BV ben a kocsijukban a szénmonoxid tól....
De itt alapvető bely az Utak minősége és az olyan MAZSOLA sofőrök akik 10 percre elfoglalnak egy sávot mert nem tudnak beállni, vagy a szimplán BUNKÓ p½csök akik sz@rják le az egészet és azér is leparkolnak az út közepén bekapcsolva az elakadásjelzőt..
No egy kicsit eltértem a témától de azért ez is fontos. -
Seten #73
Ez a "nem én vezettem duma" már rég lejárt!
Az autót (tehát annak a tulajdonosát) büntetik a rendszám alapján., teljesen mindegy ki vezette.
-
Seten #72
Hidd el, hogy nem azt használják. :)
A hasonlóság csak az elv.
-
DJ BP #71 70-80e-ről hallottam már :), és nem fuvarozó, tehát nem csak vezetés a munka -
Borg #70 Egy év alatt 100 ezer km az hogy jött ki?
Az ugye ~280km minden nap, még hétvégén is... -
Borg #69 Az "autólyuk" az a kipufogó?:D -
#68 az a lényeg,h a szabályok azért vannak,mert azokat be kell tartani.
ahol 50-nél többel nem szabad menni,ott ne menj többel,ahol 70-nél többel nem lehet menni,ott meg ne menj 70-nél többel.
az megint más kérdés,h pl Aszódnál a várostól messze még mindig a városnak számít,és 50-el lehet menni,és pont oda nyomják ki a traffipaxot,h az embert szívassák,és csak azért,mert az még elvileg a városhoz tartozik,de amúgy meg már rég nem... -
DJ BP #67 nem arról van szó.
Na hogy megértsd, normál sárgánál ugye sárga ,,elején" még sokan gondolják relatíve messziről, hogy még átmennek, amiből piros lesz mire odaér, és átmegy. Hosszabb sárga esetén az ilyen emberek a sárga "közepén" fogják gondolni ugyanezt, azaz még messzebbről is át fog menni, amiből ugyanúgy piros lesz, mire odaér. Az ember ilyen -
#66 de legalabb gondolom jol gyorsul.. -
#65 simán megtudok állni 90nél mert hosszabb sárgáról még nem hallottál? hatoson elég hosszú a sárga 90ről is simán meg lehet állni... -
DJ BP #64 Párizsban ezért nem is zavartak a robogósok, tudnak vezetni, és gyorsabbak a forgalomnál, csak picit figyelni kell rájuk. Itt ez nem megy sokszor, egyrészt sztem néhány robogós idiótán vezet, másrészt viszont meg jópár autós direkt betart nekik -
#63 Nem mondod, hogy ezt a katonaságból visszamaradt Dopler radart még használják? -
DJ BP #62 ahol a lámpák vannak nem mehetsz százzal... érdekes a megállás ha pirosat kapsz.
Hosszabb sárgával meg nem érnél semmit, akkor nem a zöld, hanem a sárga végénél döntene úgy 100-200 méterről, hogy még átmegy... -
Cvd #61 Nagymotorosokat nehéz út széléről basztatni. A radar magában sz*rt se ér mert szemből hiába fotóznak, úgyse lehet azonosítani, utána fordulni meg nem szoktak, sokszor nem id tudnának. Ha meg akarják állítani, akkor sok nem áll meg és kész, a rendőrök nem tudják bizonyítani később hogy egyáltalán ott volt és szabálytalankodott, mégha meg is jegyzik a rendszámát. Startolhatnának ugyan utána, de úgysem fogják tudni utolérni.
Ebből következik hogy a motoros sokkal nyugodtabban száguldozhat mert minimális az esélye hogy elkapják, és igazán nem is lehet ez ellen tenni, max ha az elejére is kellene rendszám.
A robogósoknál meg az kardoskodjon a max 40 betartása mellett aki már lenyomott pár kilométert robogón 40-nel úgy hogy a forgalom mellette megy 50 felett, és centikre előzgetik az autók miközben egy személyautó távolság lenne a szabályos. Sokszor nem is tudja ezt az autós megcsinálni, akkor szépen beragadna a robogós mögé. Biztosan nagyobbat lehet takarni 50-nel, de sokkal kevesebb a vészhelyzet ha annyival megy. Mondjuk ez forgalomban érvényes, a szombat éjszakai üres úton legénykedő robogósokra nem áll. -
#60 aprilia rs 50 90et megy:| -
Vlala #59 Stimmel, egy autónak sem kell megállnia 50 (90)-nél. Szándékosan nagyobbra méretezik a káv... illetve robogókat is, mert így tovább bírja 40-nel. -
#58 egy robogo siman megy tobbet 50-nel, es meg akkor is a megengedett vegsebessege 40km/h.
-
#57 nemtom 90nel hétvégén ha végigmegyek az összes lámpa zöld -
#56 Pedig a lámpák egy része 60-ra van beállítva. nem éri meg sietni. Tapasztalat. -
#55 hát nemtom szerintem nyugodtan lehetne 80 és hosszabb sárgával ennyi. barmok meg mindenhol vannak de hatoson bp-i szakaszán sosem megyek 80nál lassabban mert 60al sztem vicc az egész... -
#54 Azért a 6-os budapesti szakaszán nem árt a 60-as tábla. Majdnem minden kereszeteződésbe volt már nem egy dúrvább baleset. Meg ahol én dolgozom, ott a hatosra kell kimennem, és nekem kell körülnéznem, mikor zöld a lámpám....hogy nem jön-e át egy állat 90-el a piroson, mert már nem bír lassítani, gondolja átfér. -
#53 egy robogo nem igen tud gyorsan hajtani mivel elvileg a robogo 50 ccm-es max ami nem igen megy többel 50nél:D -
#52 Egy kis info, mindenkit érdekelhet:
Amúgy meg volt már egy Traffipax topik
Üdv -
DJ BP #51 Aztán vannak a kamerás autók.
Ezek filmet készitenek, mindent tudnak. Ugyan olyan mint a radaros téma kép készül, feljelentés csekk.
Álltalában autópályarendőrség autóiban. Skoda oktávia RS sedan.
Meg a délvidéken GIK rendszámú F Astra -
#50 Hát te hülye vagy. Kimondta hogy szágúldodzom rajat. Én az mo-n kb 100körül de inkább 95km/h körül megyek.
Azon kívül én egy év alatt mentem 100ezer km-et és nem csináltam balesetet. -
DJ BP #49 z 50- 90 meg a mai autókhoz viszonyokhoz nagyon kevés. Szóval emelni kéne rajta falvakban 60(ahogy régen volt) országut 110 autóut 130 pálya 150. Legalább ennyi módosítás kéne.
Azért 110 nem minden országúton lenne jó, sőt, amilyen szar útjaink vannak. Max. 1-2 út lenne megfelelő. Meg a vezetőink, továbbra is jópáran 80-al mennek...
A lakotterületen belül meg maradjon csak 50, azzal nincs semmi gond, de taplóság tábla mellé állni, és a kifelé menőket mérni. (Hdmvhelyen pl.) -
#48 egy robogossal mit csinalnak ha gyorsan hajt? mert ugye nincs rajta rendszam, meg a fejen a bukosisak. ott helyben lekapcsoljak vagy mi? -
#47 igen ment, M0on sosem megyek 80nál többel és pont az ilyen faszok miatt, mint te van naponta baleset, halálesetek és kilométeres dugók az egész környéken... -
#46 Egyébként a zsernyákoknak 4 fajta mérő autólyuk van:
egy az ugynevezett trafipax:
ez a dopler radaros fényképes gépezet. Álltalában Fehér Skoda Fábia kombi, Zöld 5 ajtós Skoda Fábia, Vagy Zöld 5 ajtós Skoda Felicia.
fénykép készül feljelentés. Nagyon drága móka
Aztán van az ugynevezett 3 lábu.
Ez egy szemé dög kb 2km-re ellát, magyarul amire meglátod már mind1.
Ennek az az elönye hogy egyből tudod hogy gáz van mert megállitanak.
Csak akkor jelenetenek fel ha sulyos szabálysértés van, különben helyszini birság.
Aztán vannak a kamerás autók.
Ezek filmet készitenek, mindent tudnak. Ugyan olyan mint a radaros téma kép készül, feljelentés csekk.
Álltalában autópályarendőrség autóiban. Skoda oktávia RS sedan.
Vannak a lézeres sebességmérők.
Megállít de autókba van szerelve, Több rendőrrel mivel nem rögzíti a felvételt ezért kell tanú. De ezt ki tudják tenni az ut mellé is szintén 3 lábura. Ugyanaz tulajdonképpen mint a 3 lábú. -
#45 soha nem mentem városon belül 70-nel! -
#44 A fényképes autó ugy müködik hogy van benne egy Dopler radar.
Ez beméri a sebességed ami egy bizonyos határ felett egy fényképezőt müködtet ami megörökiti a cselekedeted. Nem a fényképező mér, az csak rögzíti a helyzetet. -
#43 Jó ez ok! De a városban sem normális egy 4 sávos uton az 50. BP_n sok helyen 70-es tábla van de vidéki városokban mehetsz egy 4 sávos uton ami kb 3-4 km is lehet 50-el. Megtenéd? Dehogy tennéd. te is mennél legalább 70-el. Persze abba egyet értünk hogy ahol emberek sétálgatnak hosszába kesresztbe biciklive mennek jobbra balra ott az 50 is sok néha. De ezek extreme esetek.Álltalában egy 70-80 teljesen normális tempó. Ráadásul nem Ladákban és Skodákban ülönk amikre a kreszt alkották. 80-ról kb ugy meg áll egy ilyen autó mint a szög. Ott van az MO. 80km/h nevetséges betarthatatlan sebbesség. 25km hosszú mikor ment azon valaki is 80-al? talán akkor amikor a rendörök kint voltak különben tutti nem. -
#42 Szted a fényképező honnan tudja mennyivel mentél? Vagy szted a jard nyomkodja a gombot vaktában? :-) -
Vlala #41 Na igen, nálunk is virít egy 70-es tábla olyan út mellett, amelyen Hummerrel is csak 60-at mernék bevállalni...
Gordon24: "az 50-90 a mai autókhoz viszonyokhoz nagyon kevés" Az emberekhez találták ki, nem az autókhoz.
Ne feledkezz meg azokról sem, akit a Kft-apukás, apuci-autós nyálsrác belekényszerít a 60-70-be (rámászik, mint kutya a másikra) olyan autóval, olyan úton, amellyel nem biztonságos ez a tempó. Csak nézz szét, hány Trabantost, régi Skodást látsz "menekülni" az ilferrós csodagépek elől! -
#40 én városon belülről beszéltem