188
 • btz
  #188
  És eltelt 9 év és mindig 1 mbps a garantál, ha 10 ha 20 ha 30 megabites netre fizetünk elő :)
 • Fezo
  #187
  Hello mastadoc

  Megnéztem sőt hozzá is szóltam de sajnos vagy hál isten azt kell hogy lássam hogy többségben vannak azok akik elégedettek ami annyit tesz hogy továbbra is magasról le leszünk szarva a T-Com részéről !

  Nagyon kíváncsi vagyok hogy hogyan alakul majd a szavazás mert eddig nagyon úgy néz ki hogy mi vagyunk a kisebbség (ami valahol jó hír is) de én akkor lennék boldog hogy ha eljutnánk odáig hogy én is arra szavazhatnák hogy elégedett vagyok . . . .
 • mastadoc
  #186
  Szia! Az gáz.
  Megy a vitassukmeg.hu-n a kérdés. Elég érdekes a szavazás állása. Ajánlom mindenkinek a fórumot!
 • Fezo
  #185
  Hello és köszönöm az infót

  De valami nem klappol mert nem jön be semmi csak annyit ír ki az IE és a FF-is hogy időtúllépés miatt a kapcsolat megszakadt de nem jön be semmi
 • mastadoc
  #184
  Nos a böngésződbe pötyögd be ezt->192.168.2.1 Ha SMC routert használsz akkor a jelszó smcadmin. Nem akarlak elszomorítani, de a router a logjában kb 2 perc eseményeit menti el automatikusan (vagy több attól függ, h mennyi minden történt veled) szal firefox 1 ablak router másikban netezel és néha rápislant a logra és szomorú :(
 • Fezo
  #183
  Ok ez ideág rendben van de hol van maga ez a routeros rész ? Valahol a vezérlőpult felé ?
  Mert nekem kb. 2 éve egy szaki beüzemelte a routert és azóta már vagy 30x telepítettem újra a gépet .

  Én naív azt hittem hogy csak fogom összedugdosom a modemet a routerral aztán lehet osztogatni ide oda
  (a franc se gondolta hogy azt még konfigurálni is kell)

  na szóval ha megsúgnád hogy pontosan mit és hol akkor azt megköszönném mert akkor utána már küldöm is be a log-ot a szolgáltatómnak hogy küldjék tovább a T-kamu nak :D
 • mastadoc
  #182
  Szeva! Ez a reklám nagyon ül!

  A routerben az advanced setup/status lap leagalján a network log címszó alatt sok hasznos info!
 • Fezo
  #181
 • Fezo
  #180
  Hello

  Van routerem de gőzöm sincs hogy hogyan lehet „ott” vagy „miben” megnézni amit mondtál , de érdekelne a dolog mert mint további „bizonyíték” a T-com felé még jól jöhet

  Jó 5letnek tartom a mini designes weboldalt !!!! sőt akár saját fórumot is csinálhatunk rá ahol aztán mindenki a saját stílusa és kedve szerint elmondhatja a véleményét a T-comról mindenféle moderálás nélkül

  Egyértelműen nézni fogom a vitassukmeg.hu oldalon is a fejleményeket
 • mastadoc
  #179
  Ja a vitassukmeg.hu-n csak jövő héttől lesz fönt a kérdés!
 • mastadoc
  #178
  Fezo!

  Próbáltad már routerrel is? Nekem be van kötve egy és nagyon hasznos! Mostanság (az emelés után kb 1 hónap) minden nap megnézem a logot ééééésssss nagyon elszomorít! A rekord 30 perc alatt 27 recconect ami ugye majdnem 1 perces átlag, de figyelembe véve a connectálás "elhanyagolható" idejét még akkor is kiábrándító!

  Most nem akarok japánnal, vagy hollandiával példálózni, elég ha elolvassa mindenki az észtországról szóló cikket itt!
  Ja és ez politikai, vallási és etnikai hovatartozásra tekintet nélkül!

  A vitassukmeg.hu-n ha minden igaz meg fog jelenni a kérdés, miszerint elégedettek vagyunk-e az internetszolgáltatással. Lehet kommentezni is szavazni (én a nemre fogok :D) hátha lesz belőle vmi.

  A másik, Fezo ha gondolog összedobhatunk valami minimáldizájnos ottlapot a dolgoknak. Én is tudok adni router logot, emilt, csekk fénymásolátát és egyebeket. A mindizájn meg azért jó szerintem mert akkor a reteklájnos hozzáféréssel is meg lehet nézni 1-2 nap alatt :D
 • Fezo
  #177
  Hello mastadoc

  Hát nem is kommentezném a veled történteket mert most már olyan szinten tele van a tököm a T-comal hogy az leírhatatlan !

  Már abba is beletörődtem hogy az emelés után a gyárilag 2Mbites kapcsolatom hol 6Mbiten hol pedig 1.5Mbiten ketyeg de a legrosszabb az az hogy az előző itteni üzenetem óta nem hogy csak le és fel ugrál a sávszélességem hanem a nap 24 órájából kb 2 órát tudom használni ugyanis újabban egyszerűen az adsl modem nem hajlandó felcsatlakozni a hálózatra vagy ha nagy nehezen sikerül akkor is max 1 órán keresztül élvezhetem mert egyszerűen megszakad és újra próbál csatlakozni.

  És hiába küldözgetek levelet a t-comnak a szolgáltatómon keresztül ők folyton csak azt mondják hogy nincs semmi probléma .

  Holott az egész gépet újra telepítettem vettem a gépbe egy új háló kártyát is (gondoltam hátha azzal van valami gond) kölcsön kértem 2 haveromtól is 2 különböző adsl modemet és mind kettővel ugyan úgy problémák voltak még az új hálókártya ellenére is. És náluk meg egyébként tökéletesen működött az én modemem !!!!!

  Tehát egyértelműen nem nálam van a probléma hanem bizony az ő vonalukon vagy központjukba vagy mit tudom én hogy hol.

  Szét robban már az agyam hogy nem tudok mit csinálni ! egyébként most már közel 3 órányi T-com ügyfélszolgálatos telefonbeszélgetésem van amiben már egyre jobban kimutatja a t-com a stílusát , a legutolsó beszélgetésemkor egy öreg faszi már jószerivel megfenyegetett hogy kiküld majd akkor ő szakembereket és majd bemérek nekem hogy nincsen SEMMI probléma a hálózatommal és akkor majd jó sokat kell nekik fizetni a kiszállásért ! Én meg mondtam neki hogy rendben akkor küldje ki a kollegákat . azóta sem hívtak időpont egyeztetésre. Persze lehet hogy csak azért mert szokásomhoz hívem mielőtt befejeztem a telefonbeszélgetést elmondtam a habzó szájú ügyfélszolgálatos öreg embernek csak hogy tudassam vele is hogy én is felvettem a beszélgetést na akkor néma csend lett és mielőtt megszólalt volna elköszöntem és leraktam a telefont.

  Nagyon bízom benne hogy olvassa ezeket a sorokat valami T-Comos főnök is és kicsit körbenéz a saját háza táján.

  Egyébként már tényleg gondolkodok azon hogy felrakom mind a telefonbeszélgetések és más egyéb írásos „dokumentumokat” bele értve a nekem küldött T-com-os emileket is a netre és már csak azért sem fogom megvágni és benne hagyok mindent még azokat a részeket is ahol bemutatkoznak az emberek mert baromira elegem van már ebből a hercehurcából .

  Ha hét életem lenne akkor most biztos feláldoznák egyet emiatt mert simán felkötném magam az erkélyre és a nyakamba akasztanák egy táblát hogy mi miatt is lógok itt fent amiben szépen le lenne írva minden a T-commal kapcsolatban de az akció előtt persze felhívnám az összes tv és újság szerkesztőséget hogy jöjjenek el jó sokan a „demonstrációra” :D :D :D :D :D :D hogy végre nyilvánosságot kapjon az egész dolog.

  Egyébként érdekesnek tartom nagyon hogy még egyetlen egy nem internetes médiában sem hallottam azt hogy bizony nem minden fenékig tejfel a T-com háza táján !

  Komolyan mondom hogy pezsgőt bontanák örömömben !

  Van egy olyan érzésem hogy össze is szedem az összes ilyen írásos és hang anyagot és neki állok és össze rakom és stílusosan felrakom majd pl.: a videobomb oldalára és akkor a többiről még nem is beszéltem


  Nagy szeretettel üdvözlöm a T-com vezetőségét !!!!

  Ui.: ja igen mire ezt a bejegyzést el tudtam küldeni kb.: eltelt vagy egy óra mire újra lett netem mert miközben megírtam ismét elkopott
 • mastadoc
  #176
  Szia!

  Bár én befoghatom a pofámat, hisz a 8megás DSL-em legjobb eredménye 6641/290 kb/s (átlagom 5597/263 kb/s) ami nagyon jónak mondható, de azért szívesen csatlakoznék a lófaszaTszar seggébe akcióhoz. Ugyanis most kaptam 1 aprócska csekket 32400Ft-ról gyönyörű TVnet-es borítékban. Amit ugye be kéne, h fizessek. DE NEM fogom.
  A lényeg: leszerződtem az Investnettel 2005 novembere körül 2Mb-es kapcsolatra éves fizetési ráta mellett (ez azért volt jó, mert kb 100eFt-ot spóroltam így akciósan:D). Semmi gondom nem volt a nettel amíg meg nem jött az emelés, ami nálam tényleg emelés is volt, de a stabilitását elvesztette a net. Mivel lejárt az Investnetes szerződésem, én naiv úgy gondoltam, kihasználva az akciókat, kötök a TVnettel egy új 4Mb-es szerződést, mert olcsó meg egyebek. DE felhívták a figyelmemet, h az csak az új belépőknek szól, és én csak akkor leszek új ha 3 hónapig szüneteltetem a netet. Ami ugye nem jó, de a szolgáltatóváltás? -kérdeztem naivan. Erre ők: Jah, bocsi, de nem minősülök annak, mert az Investnet (ezáltal én is) a TVnettel állt kapcsolatban. Upsz!
  Aztán még azt is hozzátették, h ha most 8 van akkor ők is 8 adnak ha tetszik ha nem. Visszafelé módosítani csak akkor ha 3 hónapig nincs net a vonalon.
  Nekem viszont kell a net, de nem kell 8Mb 10800-ért, mert elég a 4Mb 7000-ért, ami mellesleg sima rablás, de az árakba tényleg nem tudunk beleszólni.
  Ezért úgy gondolom, hogy ha mindenképpen 3 hónapig net nélkül kell tengődnöm, akkor már legyen is értelme. És ha még néhány ember visszamondja ezt a dolgot és a média is ráharap...
 • Fezo
  #175
  Mondhatnám most én is hogy APA KEZDŐDIK ugyanis a mai nap reggel ismét lassúnak tünt a net és csináltam egy tesztet most éppen 3Mbitre esett vissza az eddigi Nagy nehezen kiharcolt 6Mbites kapcsolatom.

  De már rutinból beküldtem a teszt eredményét az Internet szolgáltatómnak hogy továbbítsák a T-com felé

  Hát kíváncsian várom a fejleményeket hogy mivel rukkolnak elő ismét de ez már nevetséges hogy egyszer 6Mbites aztán 1.5Mbites aztán megint 6Mbit és most meg 3Mbit mindez kb. 1 hónap alatt

  Majd beszámolok a fejleményekről habár gondolom a hétvégére való tekintettel nem fognak foglalkozni az én kis problémámmal habár elvileg a T-com 72 órán belül KÖTELES utána járni a hibabejelentéseknek (ezt még az ügyfélszolgálaton mondták nekem)

  Majd meglátjuk mi lesz
 • Fezo
  #174
  Hello ntex

  Hát szerintem próbáld te is azt az utat végig járni amit én. Más megoldást nem tudok én sem .

  (persze csak azután hogy már próbálkoztál az Internet szolgáltatódnál is !!! ez csak azért fontos mert minden egyes hiba bejelentés megjelenik az ügyfélszolgálatos adatbázisban amit ők rögtön látnak és így már legalább látják azt hogy te próbálkoztál a szolgáltatón keresztül is) Habár ez is érdekes mert az én szolgáltatóm összesen három hiba bejelentést küldött nekik mi (az adsl tesztes kóddal együtt) amire ők mindig válaszoltak is a szolgáltatóm mindig továbbította nekem a T-com válasz levelét is mindezek ellenére érdekes módon az ügyfélszolgálatos adatbázisban csak egyetlen egy hiba bejelentés volt még pedig az első és a másik kettős sehol.

  Érdekes. . . . .

  Próbáld hívogatni a T-com ügyfélszolgálatot és semmiféleképpen ne hagyd hogy azzal a dumával lerázzanak hogy „forduljon a panaszával az Internet szolgáltatójához” hanem mond meg az ügyfélszolgálatosnak hogy ez mind szép és jó de akkor kapcsoljon valakit aki tud neked segíteni mert te nem hagyod annyiban :) kíváncsi leszek hogy összesen hány ügyfélszolgálatossal kell neked is beszélned (én 7 emberrel beszéltem összesen 48percet ) és ha meg tudod oldani akkor vedd fel te is a beszélgetést (hátha jól jön az még valamikor) ugyanis ahány ügyfélszolgálatossal beszélni fogsz szinte 100% hogy mást fog mondani persze azon kívül hogy „forduljon a panaszával az Internet szolgáltatójához” ezt mindegyik mondja :)


  Igazából szerintem csak akkor kapna észbe a T-com ha (kicsit bizarr ötlet) hogy ha egy megbeszélt napon az összes ilyen panaszos emberke mint mi (biztos hogy több ezren lehetünk) egyszerűen azon ez egy napon felmondanák mind az Internet szolgáltatást mint a telefon szolgáltatást amin jön a cucc.

  Tudom nagyon jól hogy ez nem megvalósítható mert sokaknak nem csak azért van Internet szolgáltatásuk mert jó ha van hanem dolgoznak is vele így szükségük van rá a másik meg az hogy ez akár pénzbe is kerülhet azoknak akiknek még nem járt le a hűségszerződésük de érdemes eljátszani a gondolattal hogy vajon lenne e vízhangja ha egyszerre nagyon sokan mondanák fel országszerte a szerződésüket a T-comnál . A Média biztosan harapna egy ilyen „petició” jellegű dologra és valószínűleg a média vízhangja miatt muszáj lenne a T-comnak is valami cifrát válaszolnia .

  Én személy szerint kibírnám pár hétig Internet nélkül :) illetve ezért vannak az Internet kávézok és a munkahelyi gépek és azok a barátok akik nem csatlakoznak ehez az élő „peticióhoz”

  Még mielőtt azt mondják hogy felbujtó vagyok :) elmondom hogy ez csak tényleg játék volt a gondolatokkal :)

  De érdemes elgondolkozni rajta . . . . . . .
 • shabba
  #173
  Nézz inkáb országos átlagot, nem igazán a kiugró szélsőértékek jellemeznek egy országot.

  japán 9113 kbps
  holland 4572 kbps
  magyar 3517 kbps
 • Intelligencs
  #172
  Vagy ne is menjünk olyan messzire, menjünk csak a kedvenc országomig, Hollandiáig: Hollandia

  Mindenütt jó, de legjobb otthon? Azt hiszem, ez a mondás most nem teljesen igaz. :D
 • Intelligencs
  #171
  Akkor hasonlítsuk össze Magyarországot, mondjuk Japánnal :)

  Japán

  Magyarország
 • ntex
  #170
  Ez nagyon durva... de mit tudnék én csinálni ? ja írtad hogy új előfizetőknek odaadják a sávszélt. Ahhoz képest én 6 napja kapom a netet tőlük de már azóta is szarakodik...
 • ntex
  #169
  Hát jah...
  Tegnap délután óta nem volt netem, erre most hogy ma délelőtt újra lett de még milyen lett !!! 512/192 -es (ADSL_MAXIMUM csomagból ami elvileg 8Mbit max.) :D

  Ebből akkora gondja lesz a T-Com nak mint a ház !!!
 • Monkis
  #168
  Sziasztok !

  Nálam is ez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy nálam 2mbit-es állításuk szerint a hálozat (én 3 mbit-ről emelkedtem). A másik bajom meg az, hogy néha "csúcsidőben" meg leesik 400 kbitesre, meg sokszor megszakad. kb 2 hete tart :)
 • Fezo
  #167
  Sziasztok

  Hát nekem is meggyűlt a bajom a T-Com-al szintén az utolsó növelés után jöttek a gondok.

  Az egész úgy történt hogy nálam elég hamar megvolt az emelés (alapból egyébként egy 2Mbites kapcsolatom volt) amire az Internet szolgáltatóm azt írta hogy akár 8Mbites is lehet (ha a hálózat bla bla bla megfelelő ) na meg is történt az emelés és ugyan 8Mbites nem lett hanem csak 5.5-6Mbit de én ennek is örültem mint majom a farkának DE mindösszesen csak kb 2 hétig örülhettem ugyanis egyik reggel azt veszem észre hogy egy nyamvadt egyszerű weboldal is csak döcögve jön le (pl.: origo) gondoltam biztos valami karbantartás van a szolgáltatómnál ezért felmentem a weboldalukra és megnéztem de semmi sem volt kiírva így aztán fogtam és csináltam egy sebességtesztet (pont az említett oldalon Speedtest.net) és mi lett az eredmény ??? 1.3Mbit !!!!!! azt hittem hogy hülyét kapok hisz ez kevesebb mint amire alapból elő fizettem. !

  No de sebaj gondoltam betelefonálok a szolgáltatómnak hogy valami gubanc van a hálózattal és hogy nézzenek utána, mondták hogy semmi gond , van a T-com oldalán egy sebesség teszt ami minden mérés után ad egy kódsort amivel aztán reklamálni lehet a T-Com felé (mert nem úgy van ám hogy csak elküldjük a T-comnak a mérés kódját hogy nézzenek már rá ,nem bizony ! a szolgáltatónak kell beküldeni és ő nekik kell továbbítani a T-com felé mert csak és kizárólag így hivatalos a dolog .

  De úgy voltam vele hogy nekem most teljesen mindegy hogy kinek küldöm el lényeg hogy helyre álljanak a dolgok. Szóval elküldtem a szolgáltatómnak a kódot egy rövid hibaleírással . eltelt 3 nap és jött a válasz a szolgáltatómtól (amiben csatolták a T-com válaszát is) hogy nincsen semmi baj az én Internet hozzá férésemnek vagyis minden olyan mind régen na akkor megint telefon a szolgáltatónak hogy most mi a helyzet mit tudok tenni ismét csak azt tudták mondani hogy még egy teszt újra levél stb és mit ad isten ismét az a válasz érkezet hogy nincsen semmi probléma mert annyira képes a hálózat mint amennyivel most jön . Na egy csöppet ideges lettem mert én naiv ember úgy gondoltam hogy ha már egyszer ment 6mbit körül akkor utána nincs olyan hogy most meg mégsem.

  Mivel a szolgáltatóm sem tudott már többet tenni mert ők is hiába küldözgettek levelet a T-comnak egyszerűen nagy ívben sza*tak mindenre és csak annyit tudtak fel ajánlani hogy akkor az előfizetésem összegét lecsökkentik az 1Mbites árára na de kérdem én a mai világban már mire elég egy 1Mbites kapcsolat.

  Na mindegy itt elszakadt a cérna és ugyan már próbálkoztam a T-com ügyfélszolgálatán érdeklődni hogy mit lehetne tenni de azt mondták hogy SEMMIT vagyis a szolgáltatómnak írjak .

  Na de most ismét elkezdtem telefonálgatni felhívtam ismét az ügyfélszolgálatot és még előre elmondom hogy összesen 7 alkalommal kapcsoltak más munkatárshoz akinek szintén újra el kellet mondanom a problémámat és mindez 48percig tartott

  A lényeg az hogy végeredményben az összes ügyfélszolgálatos és technikus ember akikhez kapcsolgattak mind mást és mást mondtak (hozzáteszem a t-com-os ügyfélszolgálatosak mindvégig tök normális beszéltek velem) de az utolsó kapcsolásnál betelt a pohár ugyanis ismét mondta a ügyfélszolgálatos hölgy hogy akkor most kapcsolja nekem a kollegát aki talán tud segíteni nekem na mondom végre a 6 ember után talán a bűvös hetes tudni fog segíteni és előre megkértem hogy mondja el neki hogy mi a problémám hogy nekem ne keljen még egyszer elmondani meg különben is rögzítik a beszélgetést tehát hallgassák meg :) (erre a későbbiekben még vissza térünk) na el telik ismét két perc miközben azt az idegesítő zenét kellet hallgatnom és végre felveszi a kollega bemutatkozunk szépen egymásnak és mondom neki hogy ugye a akkor az előző hölgy elmondta hogy mi a problémám, erre ő azt feleli hogy természetesen elmondta (na itt végre megnyugodtam …. Majdnem) erre megszólal a kollega hogy akkor milyen dátummal szeretné felmondani a telefonszolgáltatását ! Mondom neki tessék ??? kérdezem tőle hogy ugye most csak viccel velem ??? erre ő azt mondja hogy a kollega nő neki azt mondta hogy szeretném jogilag felmondani a T-Comos előfizetést . Hát itt már egy csöppet úgy éreztem hogy felkelek a telefon mellől és besétálok személyesen az első T-com os ügyfélszolgálatra és egyszerűen rájuk gyújtom az épületet hátha akkor hajlandóak érdemben is foglalkozni a problémámmal.

  Na az utolsó ügyfélszolgálatos kollegával már nem bírtam teljesen normális hangon beszélni és megkérdeztem hogy miért csinálják ezt velem és megmondtam nekik azt is hogy én többet nem fogok telefonálni meg üzengetni se a szolgáltatónak se senkinek egyszerűen javítsák ki a hibát . Elmondtam neki azt is hogy baromi gusztustalan dolog hogy egy 8Mbites kapcsolatra összesen csak 0.5Mbitet garantálnak az Internet szolgáltatók felé és hogy gusztustalannak tartom azt is hogy a régi előfizetőktől veszik el a sávszélességet az új előfizetők javára hogy kitudják szolgálni őket erre persze mondta hogy ez nem így van én meg visszakérdeztem hát akkor hogy van ? Mondom szerencsétlen Internet szolgáltatóm nem tehet semmiről hisz ők csak eladják a szolgáltatást de minden más technikai háttér a T-com tulajdona így nekik is kell biztosítani a megfelelő technika hátteret.
  Még azt is mondtam neki (és most jön az a rész amikor mondtam hogy a hangfelvételre visszatérünk) ugyan is én is felvettem a teljes 48perces beszélgetést és mivel mind a 7 ember teljesen mást mondott így mondtam neki hogy ezt a felvételt is elfogom küldeni a panaszommal együtt a hírközlési főfelügyelethez és slussz passz aztán oldják meg. Na itt nagy csend lett a telefonban aztán akart még valamit mondani az emberke de már elegem volt a beszélgetésből és leraktam a telefont.

  Ezen beszélgetés után felhívtam az Internet szolgáltatómat (csupán azért mert már az összes alkalmazott kivűlről tudta a nevemet mert annyit telefonáltam és leveleztem velük) és mondták hogy hívjam fel őket hogy mit sikerült intéznem mert ugyan is nem csak ő rájuk hanem az összes más szolgáltatóval így bánik a T-com

  Nem elmesélem nekik hogy mit történt és azt is hogy felvettem az egész beszélgetést és megkértek hogy küldjem el nekik a beszélgetést és meg hallgatják (persze mint MAGÁSZEMÉLYEK) és képzeljétek el hogy kiderült hogy nekem olyan belső infókat elmondtak az ügyfélszolgálaton amit elvileg nem is lett volna szabad elmondaniuk nekem viszont ez fel sem tűnt nekem csak mikor vissza hallgattam a felvételt .

  Mivel a kezemben volt egy olyan hangfelvétel amivel gondoltam már kezdhetek valamit hogy foglalkozzanak az ügyemmel gondoltam majd másnap keresek egy valami vita fórumot vagy valamit ahol hasonló témákat tárgyalnak és megosztom mindenkivel a hangfelvételt és vállalom a velejáró felelőséget is (habár ha ők felvehetik a beszélgetést akkor én is) a személyiségi jogokat akkor én sem sértem mit ahogy ők sem. Aznap este még azért fogtam és ott ahol bemutatkoznak az ügyfélszolgálatosok ott ki sípoltam a neveket csak a sajátomat hagytam meg. Már fel is töltöttem a saját weboldalamra MP3 formátumban hogy majd másnap csak be keljen illeszteni valamilyen fórumra.

  DE CSODA TÖRTÉNT !!!!

  Másnap reggel az első dolgom az volt hogy rögtön csináltam egy tesztet és mit ad isten ? ismét 6Mbites lett a kapcsolatom !!! Úgy látszik még is csak vannak csodák ! Vagy csak hatásos volt az utolsó beszélgetésem a T-Com ügyfélszolgálattal .

  Egyébként annyit még megjegyzek ami a most leírtakból nem derült ki mégpedig azt hogy az első hiba bejelentésem és a helyre állás között összes kb 3 hét telt el !

  Ezért mindenkinek csak azt tudom javasolni aki hasonló cipőben ár hogy ne hagyja magát ! Habár nekem is volt olyan pillanatom amikor azt mondtam magamban hogy már megpróbáltam minden lehetséges legális módon elintézni és hogy ebben a hatalmas nagy demokráciában már nem tudok mit tenni és bele kell hogy törődjek.

  Sajnos köztudott hogy a T-com egyeduralomban van kis hazánkban ezért úgy is gondolja hogy bármit megtehet mert úgy sem tud a földi halandó jelen esetben ELŐFIZETŐ semmit sem tenni.

  Hányinger az egész hogy így kell egy ügyet elintézni a T-comnál !!!

  Remélem nem sokára akad valami normális vetélytársa is a T-comnak mert abban a pillanatban felmondom ennél az undorító cégnél a szerződésemet. És nagyon remélem hogy sok követőm lesz aki szintén így fog tenni.


  Hát röviden ennyi lett volna az én kis sztorim .

  Üdv mindenkinek

  Fezo

  Míg vártam a 24órás regisztrációs aktiválásom ide, közben olvastam hogy valaki írta hogy a szomszéd lépcsőházban simán ment egy másik embernek a 8Mbit na akkor most figyeljetek ! A szomszédom most fizetett elő kb 1 hónapja adsl szolgáltatásra és ő neki érdekes módon alapból 8Mbit-es lett az adsl szolgáltatása, pedig össz vissz egy kerités választ el minket és ugyan azon az oszlopon, jön neki is T-comos vezetéken az Internet és nekem is arra hivatkoztak először hogy a technika háttér nem engedi hogy 8Mbites legyen a netem !!! vicces népség az biztos sőt a t-comos elosztó doboz is pont az utcánk végén van ! tehát elviekben ő még egy házzal messzebb van mint én ! (az hogy az elosztó pontosan melyik telefonközpontba fut be azt nem tudom de nem is érdekes ezek tudatában) és ő a mai napig vígan kergeti 8Mbiten az adslt míg én továbbra is csak 6Mbiten

  Tehát egyértelmű hogy a T-com az új előfizetőknek előteremti a megfelelő sávszélességet ha már egyszer úgy reklámozza hogy „VILLÁMGYORS Internet az ön otthonában” hogy még több előfizetőt szerezzen a régiektől meg szépen lecsipegetik mégpedig azért hogy az új előfizetőket ki tudják szolgálni . És bizony van aki észre sem veszi ha 1-3Mbitel kevesebbel ketyeg az internete mert nem használja olyanra ahol ez kiütközne de sokan vagyunk olyanok akik észre veszik azokat meg elhajtják a pi*sába .

  Éljen a T-com
 • ntex
  #166
  Hát nekem szó nélkül odaadták a 8MBit-et, semmit nem említettek hogy technikai korlátokba ütközhet vagy valami, egy árva szóval sem...
 • ntex
  #165
  Nekem 8 Mbit-ből 2 Mbit-et (T-Online) !!! tudnak teljesíteni, pedig a 2 lépcsőházzal arréb lakó ismerősöm gond nélkül kapja 8-ból az 5-6 MBit-et.

  No Comment...
 • Aegis
  #164
  nekem a sávszélességemelés lezárulása után maradt 1 megabites a netem egy hónapon keresztül, de egy idő után meguntam, egyik este írtam nekik egy e-mailt, másnap estére már 4 mbites net fogadott odahaza. És meg is lepődtem, mert sose szoktak ilyen gyorsan reagálni
 • Arial6
  #163
  torjoz:
  Ha már itt tartunk, én is mondanék egy példát. Azoknak szól, akik azon rinyálnak hogy a 2 megás csomagjuk 4 megán megy, de ugyanannyit fizetnek, mint aki eleve 4 megásat vett => Veszel egy közép-kategóriás autót részletre. Két hétre rá, az összes autó árát egy kategóriával lejjebb veszik (így hát ugye a részletek is csökkennek). Jogosan reklamálnál hogy bezzeg te többet fizetsz ugyanazért? NEM. Te szerződést kötöttél egy előfizetésre x összegért. Az hogy ennek sebességét növeli (díjmódosítás nélkül) a szolgáltató, az egy plusz dolog. Jó persze a piaci verseny, meg blabla. Ez tény, és senki sem tagadja hogy nem mindenhol lehet 4x-es sebességnövekedést produkálni.
  És a sok nagyokos, aki fogyasztóvédelemért kiált: nézz meg bármilyen reklámot. 99%-ukban van apró betűs rész/csillag/stb, amiből kiderül hogy "de csak akkor és hogyha". A gumis ha nem mondja előtte hogy lehet hogy csak 2-t tud adni, az gáz. De a T-Com eleve úgy mondta hogy ez nem garantált emelés. Csak mindenki szereti azt meghallani a dolgokból, ami neki tetszik. Nem mondom, hogy engem nem zavarna a dolog ha velem történne (spec 1 megás csomagom volt, most 3800-on megy stabilan), illetve ne gondolja senki hogy a T-Com-ot akarom védeni tűzön-vízen keresztül, de amit Ti műveltek, az siralom.
 • bur
  #162
  Tényleg átverés!
  Nálam T-com teszt és a Modem teszt is 5MB-ot mond, de a TVnet szerit a T-com aszongya csak 2MB-et bír el a vonal. Mivel ez a szerződés szerinti min. érték felett van így a T-com nem foglalkozik a problémával a TVnet meg nem áll ki értem.
  Hányok a UPC-től, de nem lesz más lehetőségem, 6 év ADSL után váltok kábelre.
  Bárcsak lenne már a WiMax.
 • csibra
  #161
  Olvasd el mit írt: Pályázati anyagot küldött, 500 megát. Én is szoktam CVS-el szinkronizálni, de pályázati anyagot tuti nem küldenék e-mailen, mert egyrészt nincs semmi visszaigazolás róla, másrészt sérülékeny, harmadrészt egy rendes e-mail szerver nem is fogad el ekkora levelet. Továbbra is azt mondom, CD-re kiír, postán ajánlottan (akár tértivevénnyel) felad. Főleg ha ilyen a cég, hogy technikai problémák miatt kirúgják.
  A PSD meg tömöríthető, most próbáltam egy 33 megás file-t, lett belőle 22. Ha psd-ben küldöd/szinkronizálod pazarolsz, még akkor is, ha látszólag korlátlan sávszélesség áll a rendelkezésedre.
 • Komolytalan
  #160
  Oktasd ki, biztosan tisztában vagy a netes munkavégzéssel. Én pl 2-3G anyagokat szikronizálok projectenként, napi szinten. Igaz nem emailben hanem CVS/SVN rendszerekkel, de az adatforgalom kb ugyanakkora. A lényeg hogy első letöltés/feltöltés 2-3G, utána persze kevesebb, csak pár M alkalmanként. Szóval 500M upload egyátalán nem számít kiemelkedőnek olyankor, ha egy munka több helyen folyik (pl több cég dolgozik rajta). És nem hiszem hogy azért mert egy 20M psd-ben megváltoztatott valaki egy színátmenetet majd Debrecenből CDn fogja elküldeni Bp-re az anyagot. Nem a középkorban élünk.
 • Neurotoxin
  #159
  Éljen a T-OFFline:D
 • Sanyix
  #158
  Ja tényleg, elfelejtettem, így sem lehet. Szal a lényeg, hogy magyarország legnagyobb részén az adsl és a trékom összetartozó dolog, tehát majdnem fullos monopólium van adsl piacon, még akkor is ha bizonyos lépésekkel ezt leplezni próbálják.

  Én is úgy örülök hogy olyan sok választásom van: adsl tcom alapon, és t-onine kábelnet, tkábel-> megintcsak tcom alapon... ezen kívül wireless, aminek vannak hátrányai szép számmal, és más semmi. Bár én még jobb helyzetben vagyok, mint azok akiknél csak tcom adsl van, bár nekik legalább ott a remény, hogy más kábeles szolgáltató hálózatot épít náluk, mert még a tkábel nem foglalta el a területet. Szinte semmi verseny nincs a nagy internetszolgáltatók között, semmi nem változott az elmúlt pár év alatt.
 • sheldon
  #157
  Nem akarlak elkeseríteni, de attól, hogy telefonszolgáltatót váltasz, a réz érpár még mindíg ugyanaz lesz. Ezzel nem jutsz előbbre.
 • Sanyix
  #156
  Hát adslnél rohadtul nem lehet szolgáltatót választani, hacsak nem teljes, telefonvonallal együttes szolgáltatóváltást csinál az ember. Ellenkező esetben ugyanúgy a trékom szar fos hálózatán megy minden az internetszolgáltató központjáig.
 • kisgabo
  #155
  haver 2 éves hűséget írt alá annakidején a trékommal, most jár le valamikor.

  10 rongy felett perkál, az új belépő 6-7k körül, mondjuk másik szolgáltatónál..

  joggal várhatja el a sávemelést, hamár a havidíjban lehúzzák? szerintem igen.

  minden szolgáltató az új belépők seggét nyalja, a régiek meg cickón.

  ezt a cikket me golvassátok, szánalom..

  fincsi árak

  emberek nyalják be a reklámokat, ahelyett, hogy a képernyőn olvashatatlan csillagos részt a szolgáltatónál átolvasnák...
 • manoczi
  #154
  Lehet ezért célszerűbb egy kicsit drágább, de legalább megbízható internetszolgáltatót választani... :)
  Tréjonlájn... pfff
 • izsook
  #153
  Lehet, hogy eddig elkerülte a figyelmedet, de nem annyira a sebesség a probléma, hanem a stabilitás nekem se kell ekkora sebességű net (a szolgáltató persze tesz is róla, hogy ne legyen), de legalább stabil legyen és ne azzal kelljen eltöltenem az időm 60%-át, ha vmi online játékkal játszom, aminek elég lenne az 512 mbit is, hogy folyton connectolok a szerverre, mert megszakad és ha most azt fogod mondani, hogy ne játszak, akkor azt mondom, hogy Te meg ne verd a faszod, mert nekem ez a kikapcsolódás nekem a játék! :)
 • Sanyix
  #152
  Rohadjon meg az egész tékom a rohadt fos hálózatával együtt. Volt 2 évig betonstabil 1 mbitem jött a sávszélemelé, hurrá maxon ment emeléssel is (4mbit) aztán jöttek a szakadozások 4mbit -> 3,5 mbit ez is sűrű szakadással. Most meg hazaérek és mit látok? 640 kpbs letöltési linksebességen megy a modemem, router logban meg látom hogy nem rég szakadt a kapcsolat is. Mondom kurvajó de legalább megy a net, még ha lassabb is mint eredetileg volt... lófaszt ment semmi nem töltődött be, mert ez a 640 kbit-es kapcsolat nagyjából abból állt, hogy csomag jön, crc hiba, újraküldi azis crc, és így tovább, ergo semmi hasznos nem jön át. Most laza egy óra baszakodás és modemcserélgetés, és újracsatlakozgatás után végre elértem a 900 kbit/sec sebességet, (jaj de jó is lenne úgy mint régen).
  És ez nem először fordul elő, így mostmár nagyon felbaszta az agyamat az egész szar, már majdnem hívtam a tékom üfsz hogy jól leüvöltsem a fejüket, dehát sajna nincs értelme. Érdekes hogy pár óra alatt, a vonalban lévő zajban többszörös különbségek vannak (~10 db), ilyen ha jól tudom nem igazán lehetséges.
 • torma99
  #151
  Elmesélem én is a történetemet a t-onlánnyal, meg kell jegyeznem én elégedett vagyok a nettel kisebb fiaskóktól eltekintve.
  Jött a sávszélesség emelés, 2mbitről emeltek up to 8-ig ugyebár. Nézem nézem, először sikerült olyan 5 mbit körülire beállnia a netnek stabilan (régi siemens fehér tégla modem). Hát mondom oké ennyit bír a vonal én megelégszem...
  Aztán néhány nap múlva hirtelen lecsökkent 800kbitre a letöltés a feltöltés meg felment 512-ről 544-re. Picit meglepő és mulatságos volt. T-éket hívom üsz. elküld a francba először mondván minimum sávszél megvan, üsz másodszor és harmadszor is ezt tette. 3 nappal később meghalt a modem,szép kort megélt 6 éves volt, büszke voltam h eddig bírta, üszt hív hát most már meghalt a modem kéne valamit csinálni. Mondták dugjam be... ők látják tud syncelni...mondom oké én is látom hogy zöld a lámpa de kapcsolódni nemtok 678-as(vagy mittomén hányas hibával) nah ők nem cserélnek... Sebaj leslattyogtam a boltba és vettem egy új modemet (ez volt másfél hónapja, azóta tökéletes 6,4mbit jón és a vonalam pontosan ennyit bír a modem szerint. Se szakadás, se semmi. Az egyedüli felháborító, h buktam 10 rugót mert nem voltak hajlandóak cserélni...
 • csibra
  #150
  Na ez meg a másik. 500 megás pályázati anyagot nem küldünk e-mailben. Egyátalán, érzékeny adatokat nem küldünk e-mailben. Kiírod CD-re és kész. Ha egy cég 500 megányi anyagot csak e-mailben fogad el, akkor azt hiszem jobb is, ha nem kötöttél velük üzletet, mert komolytalanok.
 • sathinel
  #149
  Ja aszép társadalom az amelyik engedi megvezetni magát. Nem gond hogy veszel egy szolgáltatást, olyanokat mondanak hogy maradj, és utánna nem csinálnak semmit... Ez régebben is ment a Tréonline-nál. Meg korlátlan net... Miért nézi a DT hülyének a magyarokat? Ja nem is szólnak ha szopatják őket?:D