165
  • mauser81
    Sanyix javaslom nézd meg ezt a videót az ak pontosságáról: http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0&mode=related&search=
    Ellőhetsz ak-val 200m-re és embernyi (nem emberfejnyi!) célt egyes lövéssel megfelelő lőszerrel el is találhatsz, de valós körülmények között erre nem igen kerül sor, mert ilyen távra már nem ilyen fegyverrel lőnek a gyakorlatban. Az ak védelmében (mert ugye a Discovery-s video szokásos módon elfogult az amerikai fegyverrel) el kell mondani, hogy valós körülmények között az ak messze jobb az m16 érzékenysége miatt. A valóságban meg nem 200m-re (vagy mint a videóban 200yardra) kell lövöldözni, hanem homokban és sárba, porban kúszva megközelíteni az ellent vagy éppen elrejtőzni ellent.
    Kicsit más, de nekem ugyan még soha nem kellett ak-val vagy amd-vel lőnőm (és remélem ez így is marad), de légfegyveres tapasztalataimból kiindulva kitámasztás nélkül még 20 méterről is igen nehéz eltaláni egy 10cm-es célt még távcsővel is. Azaz én nem bántanám a játékban a fegyverek szórását. A pisztolyok szórása meg ha zavar, menj le egy lőtérre és kezdj lövöldözni egy légpisztollyal 20m-re és örülj ha egyáltalán a céltáblát eltalálod kitámasztás nélkül... (Ha meg osztogatod a 6-os feletti köröket, akkor menj versenyezni.:)
    Az Ai-t meg ne bántsd (mert bár messze nem tökéletes), de a játék végén a wish granter után meglátod, hogy mit is tud valójában... (Gyakori, hogy egy v. két ellen elvonja a figyelmed(!) még a másik kettő bekerít. Ha ekkor esetleg megpóbálod kijátszani őket és a hátadat figyeled a rád lövöldözők helyett, akkor a rád tüzelők közül az egyik azonnal abbahagyja a lövöldözést és máris az immár védtelen oldaladról támad.:)
  • silanor
    Jah es a dobozon mas ajanlott konfig van mint ami a cikk elejen lathato...
  • silanor
    Nekem is voltak ilyen anomaliak, hogy a bot atnyomta magat felig a vasbeton falon es headshot. De gondolom ez nem direkt anomalia :)
  • kanduhr
    Ritkán rakok fel ilyen szart...:(
  • UnnameD
    Engem lelőnek a falon keresztül a botok. Ez a játék jobb volt alfa állapotában mint amilyen most.
  • Sanyix
    Aki szerint ez a szórás meg jó, annak üzenem, hogy ha ilyen szórású fegyverek lennének a valóságban, akkor íj és a nyílvessző lenne a katonák hátán, nem lőfegyver. Mondom nézd meg a neten egy ak74 effektív lőtávolságát, hasonlítsd össze a játékban lévővel, aztán hasonlítd össze egy pisztoly szórását és egy ak74 szórását 1-es lövésnél... hát nem éppen ugyanaz lesz az erdedmény, pedig a játékban kb ugyanaz.
    Én kb 2 órát codoztam, annyi elég is volt. Ezen kívül olyan szimekkel játszom mint az Operation Flashpoint, vagy armed assault, ami nem éppen Cod szerű arcade játék, és hát szórnak benne a fegyverek rendesen(de élethűen). De ott pl a fegyver visszarúgásától, és a fegyver nagyjából VALÓS szórásából jön ki a végleges szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetből lőve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lősz, állva hosszú sprintelés után erősen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb. Na hát ilyen a stalkerben nincs. Van egy nagy célkereszt, amin belül nagyjából full random irányba mennek a lövedékek, függetlenül a testhelyzettől, fáradtságtól. Stalkerben én már rájöttem, hogy nincs értelme lőfegyverrel szarakodni, max 2 méterről shotgunnal, ha több ellenség van. Egyébként késsel összekaszabolni mindenkit, bár erre a célra legalább egy szamurájkardot, kőbunkót lehetne venni az jólenne.
    Bár ez a szórás még élethű is lenne ha egy 90 éves nagypapival menne a játékos.

Engem idegesít az állandó rusholás szükségessége, és a lőfegyverek haszontalansága, ha ennyire elkúrták minek raktak bele lőfegyvert? Mondom ebben a formában szamurájkard, kőbunkó, íj jobban illene a játékhoz.
  • kristo p
    ui.: aki meg nemtud löni annak üzenem ez nem egy cod ... hogy mész sotival és minden elsőre bead.. itt nagyobb is a célkereszt és jobban is szórnak a fegyverek nekem ez jobban tetszik annál ,hogy minden ellenfelet könnyen lelősz , itt szenvedni kell egy egy résznél.
  • Bucser
    Ide a rzsdás bökőt, hogya virtuális memóriádata windows kezeli és hogy a merevlemezed mellé ugyanrrra a kábelre egy optikai író is van kötve.

BTW ha már ilyen baró géped van mit akarsz 1 giga ramtol? a windows megeszik 500 megát belőle...
  • kristo p
    nálatok vmi nagyon nincs rendben srácok.

AMD 3200+@2400mhz , 2GB ram , 7600GT kicsit huzva , 2GB SWAP file

DX9 ben 1280x1024 MINDEN MAXon kivéve az AA és nagyon szépen fut még a csatornás részeknél is. Aki meg pár óra után megunta az gondolom nem jutott nagyon sokáig csak az alap táborhely körül mászkált , mert utánna nagyon beindul a game és vmi hihetetlen jó.
  • Micsu
    2.) E6400, 3 Giga ram, 7900GS, high settings. Nem szaggat. ?????,

úgylátszik akkor nem voltál a csatornás pályán, belső terek absz optimalizálatlanok...
  • silanor
    1.) Miert kellett a mentest az F6-ra a betoltest F7-re rakni. Melyik agyament barom talalta ezt ki?...

2.) E6400, 3 Giga ram, 7900GS, high settings. Nem szaggat.

3.) Annal a kuldetesnal vagyok ahol be kell jutnom egy katonai bazisra es kinyirni 4 fontos Stalker-t. Kb 100 katonat nyirtam ki, mert allandoan ujra termelodnek (elso is lettem egybol a Stalkerek listajan emiatt), de hiaba megyek vissza a kis faluba, nincs akinel "le tudnam adni" a kuldetest. Talalkozott mar ezzel valaki? Ez fo kuldetesnek tunik, mert nem jar le az ideje.
  • Sanyix
    Hát az alap, hogy aki cod-al kapcsolatban realizmusról beszél, annak fogalma sincs róla hogy mi a realizmus, merthogy a codban a -0 és a +0 között van a realizmus :D
  • Marko001
    Hát nem tom, minden más normálisan fut (amennyire elvárható ettől a géptől) csak ez nem.
  • Molnibalage
    Hát akkor valami géz van a gépeddel. Kint a természetben nekem AMD3400, 6600GT 256MB DD3 AGP, 1GB RAM (433MHz) fel lehetett tenni FULLRA és tudta a stabil 24 FPS-t, ha már betöltötte a helyszít a környéken és nem kellett swappelni. A járék továbi titka, hogy 3-4 óránként ki kell lépni és újraindítani, hogy a memória és swap "helyrerántsa" magát. Persze bent a városokban ezt nem lehetett csinálni, de a model detail kivételével mindent fel lehetett rakni legalább mediumra.
  • Csirke4
    Én alapból a legeslegnehezebb fokozaton kezdtem a COD2-őt és hogy őszinte legyek a realizmus egy jónagy rakás szar a cod2-ben mert az mp44-nek a winchesterem kerregése is reálisabb hangot adott volna pl. Másrészt szórása abszolút nincsen a fegyvereknek TDMben 1 mp44 tárral 4 embert le lehet lőni úgy hogy nem engeded el a bal egérgombot. xD
    Lehet a WWII Online teszi de a cod2 a realizmusra alig érdemli meg az 1-est.
  • syn7h37ic
    Ezért kell várni minimum két hónapot egy játék megvételével Addigra van patch. Vagy 1 évet, és negyedannyiért megvehető, és jó eséllyel még magyarítva is van. Én csak pár játéknál tettem kivételt, hogy megjelenéskor meg lett véve, de azok meg is érték a pénzüket. Pl. a Stalker nálam ilyen, demo kipróbálva, videók megnézve, majd ezután irány a bót, és megvéve. Patch már van amúgy hozzá.
  • syn7h37ic
    Milyen CPU-val nyomod? Nekem is GTS640-es van+E6600 3GHz-en, mondjuk a RAM 1GHz-n fut (2GB) De eddig még soha nem esett 50FPS alá full-full graf. beállítások alatt sem. Én is 1024-ben játszom.
  • kricsi
    Gazdagéknál
  • Gascan #67
    akkor ott valami gondod van mert nekem több fps-em van 1024*768 fullon, néha, ahh inkább gyakran swappol de azért mindig 30 FPS felett járok.... de mint tudjuk a swappolást + 1gb ram megoldaná
  • Tinman #66
    Nekem 8800 GTS 640MB, Raid 0, 2 Giga Dualban, [email protected] és este még 10 FPS-t is láttam átlag meg inkább 30 alatt van mint felette /1024x768 és minden maxon/.

Az Arénában -butított graffal !!!- 12-15 FPS-el szaggatok... játszhatatlan szar.
    Tudom, vegyem le DX8-ba... de baxátok, meg ez egy DX10-es kártya
  • Szefmester
    én akkor venném év játékának ha az ellen egy közel shotgun találat után nem fordul meg hanem esetlegesen a széttrancsírozott teste eldőlne szépen...

nekem sem jön be ez a STALKER.. akkor még tetszett mikor készülgetett, de hogy kivették a legegyedibb featureokat.. így egy FPS-RPG/RPG-FPS-ből csináltak egy mezei FPS-t
  • Tompika007
    Én játszottam vele egy pár órát de meg is untam.Szerintem nem egy nagy durranás.Maga a grafika és az ötlet kitünő de a játékélmény számomra elég gyenge volt.
  • Marko001
    Gothic 3-mal nem játszottam mert minimum grafikával is szaggatott a gépemen (2800+,1GB,7600GT). Röhejes (vagy inkább siralmas) :)
  • XuChi
    Én csak azon akadtam ki totálisan hogy a fizetésem egy részét már megint BUG halmazra költöttem nem pedig játékra.

Minden hónapban veszek programokat mert én gyüjtöm az eredeti programokat. 20000ft-ot adtam ki két játékra név szerint a S.T.A.L.K.E.R.-re és a Test Drive Unlimited-re, de sajnos nem játékot kaptam a pénzemért hanem BUG HALMAZT.
    A stalker szarrá szaggat a felsö kőzépkategóriás gépemen, a TDU pedig kilépked,letörli a c gyökér könyvtárat ha le akarom szedni, swap-elget, töltöget szal nem igazán mondanám hogy tök jáccható.

Mondom csak az akaszt ki hogy manapság már ha megveszek valamien játékot akkor kb még fél évig nem is tudok vele jáccani csak kinszenvedve.
    Aszem elmondható hogy a patch az ami ma már a játék szót jelenti és nem az ami a gyárban a lemezre kerül.

Bocsánat az off-ért csak ezt el akartam mondani.
  • emp
    Nah gyermekeim az úrban. valahol nagy a turpisság, ahogy olvastam itt a konfigokat, mert nekem egy Athlon 64 2800+ procin, egy Ati 9600XT -vel és 1Gb rammal, high grafikai beállításon, 1024x768-on egy-két minimál zökkenést leszámítva simán fut a játék...????
  • fourgee
    Ja, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a 2GB miatt alapból lelőttem a virtuális memóriát, és anélkül veszélyesen szaggatott a játék, de aztán adtam neki valamennyit és azzal már jó lett. Én azt nem vágom, hogyha már ennyi fizikai memóriát kap a Win, azzal miért nem tud megelégedni? Ha 512Mb ramhoz elég volt 1GB virtuális memória, akkor miért nem elég 2GB fizikai, ami 512-vel több az előző összeállítástól? Qrvára nincs benne logika...
  • fourgee
    Nekem E6300-as procival, 2GB rammal és 1900GT-vel :) szintén akad egyes helyeken, de számomra ez nem vészes (mindent max-ra felhúztam, felbontás 1280x1024). A patch állítólag segít a sebesség problémán is. Én még várok vele egy fél évet, addigra már lesz időm leülni játszani, meg addigra lejjebb fog menni az ára, és majd akkor veszem meg és ülök neki végigtolni.
  • neoG
    szerintem ha még megvan a fiók aljában a jó öreg XP, akkor tegyél egy próbát azzal is...
  • Wittgen
    Nekem is athlon64, x800gto és 1gb ram

SIMÁN fut szaggatás nélkül!!!

core2duo+gf8xxx srácoknak üzenem: Valamit qrvára elbasztatok, hogy ilyen konfigon nem megy nektek!!!
  • detri
    AMD 3200XP, 1GB RAM, X800 GTO, és szépen megy 1280x1024 -ben.
    Nem a hardverrel van baj nálad, az biztos.
  • chase
    Azért Oroszország és Ukrajna nem ég és föld különbség, mint ahogy Kalifornia és a Sziklás-hegység vagy a Nagy Tavak pedig az. Mindez persze nem mentség a töri szakos kaliforniai egyetemista ostobaságára.

Nálam sokat (nagyon sokat) nyom a latba egy játék megítélésénél a hangulata, ennek pedig van, hangulatilag nagyon is rendben van. A vasam elég öregecske, de szerencsére kb. medium beállításon gond- és szaggatás nélül megy és élvezhető – lenne, he nem lenne totál bugos. Most pl. a legújabb, hogy időnként megszűnik az egér-általi irányítás, hiába mozgatom, mintha lefagyott volna, kattintásra (bal, jobb, mindegy) ilyenkor kilép desktopra, aztán alt-tab-bal simán vissza lehet hozni és megy tovább, mintha misem történt volna, aztán újabb tíz perc játék után megint "fagy".

Az meg hogy patch-elés után nem lehet betölteni a korábbi mentéseket sztem megatotális bukta. Nincs az az isten, hogy előlről újra elkezdjem, csak azért, mert 1.0-ról 1.001-re frissítettem. Pedig bejövős játék. Hülyék ezek az oroszok, ja, bocs, ukránok. :)
  • n0k0m
    A dinamic shadows minden jateknal beba**. Nalam kulonosebb gond nincs a gepigenyevel. A Gothic 3 meg szerintem nem fut sehol szaggatás nélkül. Az a rengeteg toltes a jatek kozben iszonyatos.

Bar en ugyanigy vagyok simcity 4-el is. Vadiuj gepemen is tokugyanolyan szarul fut a legminimalisabb grafikan is mint a regin...
  • Sidewinder
    Amúgy ez a STALKER sztem komoly bizonyítéka annak h a sokak általlesajnált lenézett Kelet-Európaiak (oroszok,ukránok) is tudnak kurvanagyot alakítani még FPS-ben is csak kell nekik 1 normális kiadó hozzá,amely tud várni.
  • Sidewinder
    Szépp cikk gratula a szerzőnek:) Én nekem is pont ez a véleményem a STALKER-el kapcsolatban.Azonban lenne egy kis javításom a cikken: a hnagok részben a következőt írod:"A szövegelések orosz akcentusa nagyon furi és vicces egyben.Kérdés nem kérdés ez a játék Oroszországban játszódik,ezért mindenki ennek megfelelően gondolkodik,viselkedik és beszél."Hát igen orosz akcentus az valóban van,de nekem az tetszik még jobban amikor tényleg oroszul beszélnek hozzám a karakterek.pl odamegyek az egyikhez (friendly vagy semleges) és közben a kezembe van monnyuk a Kalas.erre ő rámnéz és rögtön mondja h:"ubiri áruzsije" vagyis fegyvert letenni.Na most jó elkanyarodtam:P Tehát amiot mondani akartam: a játék NEM Oroszországban játszódik!! Csernobil Ukrajnában az ukrán fővárostól (Kijevtől) kb 40 km-re északra található.Ez h Oroszországban játszódik kicsit nekem olyannak tűnik mintha Amerikában tanultál volna Mert ott tanítanak ilyeneket.Pont most mesélte 1 tanárom h a kaliforniai egyetemista ismerőse amikor kérdezte tőle h szoktál-e kirándulni menni a Sziklás Hegységbe,hányszor voltál a Nagy Tavak-nál,azt válaszolta h nem volt 1-ik helyen se mert nem szokott külföldre járni.ÁÁÁÁÁÁ.A csávóka utána amikor a tanárom mondta neki h ezek a helyek az USA-ban vannak akkor először azt hitte h viccel amikor térképen megmutatta neki h nem viccel akkor meg volt lepve h ő nem is tudta h van ilyen az USA-ban.A Nagy Tavak még hagyján h nem tud róluk,de azért h a Sziklás Hegységet se ismerje az még egy amerikai egyetemistától is meredek még akkor is ha töri meg pszichológia szakos.
  • zorden
    Bezony, a jo oreg SS2. Nagyon hangulatos volt, nalam messze jobb, mint barmelyik "fel elet" :-)
  • Dakkon
    gothic 3-al még nem játszottál mi? a gotjic 3 után ez kész felüdülés és gyönyör volt!
  • Dakkon
    én viszont arra esküszök, amit MeDievil mondodtt:
    én is azt hallom mindenhol h mindenkinek szaggat. nekem a 2800+, 1gb mem, é s 6600gt-ben olyan olyan szépen megy...., sztem csak 1 dolog v hátulütő: visszavenni a dinamikus fényeket, jó az az alapon és máris megy a gamma high felbontásban, 1024x1280-ban, szaggatás nélkül!!!!
  • HAF Rigel
    Véleményem a kiadóról. Egy nagykalap szart adtak ki .
    Nekem nem megy a játék normálistan .
    Egy 6600 core2 proci , 8800 gtx , 2gb 800mhz ram , Vista 64bit hun .

És mikor belépek a játékba egyszerüen csak a felhöket látom ami a háttér lenne . Minden ott van a helyén , lehet beszélni az emberekkel , de nincs grafika . Ha visszaveszem a light efektet standartra akkor lehet vele játszani .

Csak kérdem én mikro veszel egy programot 9900ft ért , meg egy nagyon jó gépet x 100ezerért akkor miért nem megy ez a szar . Ilyenkor tudnám támogatni a szoftverkalozokat , mert ezért pénzt kérni bün .

ui: minden régi játékom amivel játszok ment gond nélkül, ez a szar nem .
    (wow,bf2,bf2142,racer,gtr2,Rfactor,ufo,AA,Suprame Commander) Szoval elég sok játék megy gond nélkül , de a legfrissebb játék az nem. Ezért mondom azt hogy most egy szart adtak ki a kezükből , rá fért volna + egy honap Béta teszt még .
  • Marko001
    aha, persze. akkor tökmindegy milyen gyenge a konfig csak virtuális memória legyen dögivel mi? :D
  • peetig
    hali! nekem egy 1.7!! celeronom van 512mb-vel, meg egy geforce 7300gt!és közepes beállításokkal, dynamic lightningal(Dx9) még tűzharcoknál sem szaggat be (virtuális memória 4 gigára állítva). hogy is van ez???