165
-
Falatka2003 #125 "a morcona, néhol buta gyilkológépek."
Tisztelt D. Dániel!
Olyan szó, h "morcona", eddig nem létezett. Marcona igen, jelentése mogorva, harciasan zord. No offense, csak szóltam. Thx. -
mauser81 #124 Sanyix legalább a videót néznéd meg, hogy mennyi is egy ak47-es szórása, ha már vettem a fáradtságot és linkeltem, a faszi még kitámasztva a puskát sem tud 5 egyes lövésből eltaláni egy ember méretű célt 200yardról (~183méter). Fűbe meg ne akarj lefeküdni semmilyen olyan fegyverrel, amihez nincs bipod erősítve, mert egyrészt nem tudsz vele így célozni (nem tartja semmi a fegyver elejét) másrészt meg mivel nincs rendes kitámasztásod magadat sérted meg... Tényleg menj le egy lőtérre és nézd meg, hogy mit tudsz lőni kitámasztva és mit megtartva egy puskát, pisztolyt, utána jöhet a reklamáció, ha még lesz a szórással kapcsolatban... (Fedett teremben meg ugye nem fúj a szél, hogy elvigye a légpuska töltényét.)
Egyszerűen mindenki megszokta hogy cs-ben, és a legtöbb játékban hogy 50-60 méterekről lehet osztogani a fejest.
Kis matek feladat: Számold ki milyen pontosan kell tartanod egy közel 4,5 kilós ak47-est melynek hossza közel 90 centi, hogy egy 60 méterre pontosan szemben lévő 30 centi átmérőjű objektumot eltalálj, feltételezve, hogy a fegyver szórása nulla. (Ami ugye nem igaz, elég brutálisan kiegyensúlyozatlan az ak47, mint a videó mutatja.) (Egyébként a megoldás szerint még akkor is simán jó vagy ha az ak-d csöve 2,2mm-re eltér a középvonaltól a lövés során. Szóval jó gyakorlást, szólj ha sikerült.:) -
Relax #123 AMD5200+ asus X1950XTX 2Gb ram ... 1920x1200-ban, minden plafonig huzva azert meg meg akadt... szoval jol jonne nehany tanacs windows beallitasra... -
Relax #122 Vegigragtam magam a hozzaszolasokon hatha megtudom mi az a rendesen beallitott windows...
Valaki mondana errol par szot? -
#121 Én azt írtam, hogy a valóságban számít a testhelyzet, és a fáradtság, és úgy vettem észre te ebbe kötöttél bele, nem abba, hogy a stalkerben ilyen nincs (pedig vehetjük úgy hogy nincs, mert alig észrevehető a különbség).
Ha pedig azt a szöveget amit írtam, pár hiba miatt nem tudod megérteni, akkor tudlak sajnálni, mert ez a legtöbb embernek sikerülni szokott. Nehogy azt hidd, hogy egy fórumra való íráskor azt fogom figyelni, hogy hol vétettem egy helyesírási hibát, mert kb 0-hoz közelít a jelentősége, mert egy normál ember képes így is megérteni mindent.
Te vagy nyelvész? Ilyen szép fogalmazással, mint amilyet lejjebb bemutattál? hmm
Egyébként a szép hozzászólásodra válaszolva, kb 6 órát játszottam eddig a játékkal, főleg normálisabban viselkedő fegyverek után kutatva, de eddig csak jobb tűzgyorsaságú fegyvert találtam, reális szórással rendelkezőt még nem. Talán a shotgun, az szór eléggé, mint ahogy a valóságban. Így maradt a leghatékonyabb módszer: bokorban megvárom míg közel ér az ellen, majd nekirohanok, és közelről pofánlövöm shotgunnal.
Egy alap ak47(tehát az alap 1948-as konstrukció) szórása 3-5 MOA ami azt jelenti hogy 100 yardra, vagyis 91 méterre 7,62-12,7 centimétert szór, és ide az emberi tényező is be van számolva(ezért nagy a különbség a minimum és a maximum között, és persze nem úgy kell venni hogy egy parkinson kóros ember tesztelte). Most ehhez képest hol a stalker, ahol nem is az alap ak47, hanem már fejlettebb ak74 van? A stalkerben lévő ak74-hez képest, a leggagyibb utángyártott ak is mesterlövészpuskának számít. -
#120 2 méterről énis osztom a fejeseket, a leggagyibb pisztollyal :) -
GrimReaper78 #119 Kb. az OFP-ről meg az ArmA-ról (vagy a COD-ról? a fogalmazásod "lehengerlő", vagy inkább érthetelen, mondjuk elsősorban az egyes- és többesszám egyeztetése és/vagy a helyes központozás miatt) mondtad az alant idézetteket, nem a STALKER-ről, pedig arra is igaz a testhelyzet/fáradtság tényező.
"Én kb 2 órát codoztam, annyi elég is volt. Ezen kívül olyan szimekkel játszom mint az Operation Flashpoint, vagy armed assault, ami nem éppen Cod szerű arcade játék, és hát szórnak benne a fegyverek rendesen(de élethűen). De ott pl a fegyver visszarúgásától, és a fegyver nagyjából VALÓS szórásából jön ki a végleges szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetből lőve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lősz, állva hosszú sprintelés után erősen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb."
Itt hol írod azt, hogy a STALKER-ben lövéskor számít a testhelyzet vagy a fáradtság? Szóval ha kettőnk közül valakinek vissza kéne mennie suliba, az te vagy. És amúgy nem biztos, hogy pont egy nyelvésszel kéne nyelvi vitába bonyolódnod... :) -
gyuri12 #118 ehh látom hogy egy csomó embernek a szórás a baja... hát én már a leggagyibb AK-val is osztottam a fejeseket! lehet hogy csóda gyerek avgyok,de ez így van... most pedig hogy szereztem egy snipert/ géppityut(sniper sli vagy mi a neve) ráraktam a gránátvetőt,és már vagy 20 fejest adtam le vele,pedig most vettem fel... tehát sztem nincs semmi baj a szórással,csak megkell szokni!
a cikkről: kicsit nagyon elfogult:) a rohadt sok bugról, a sok kivett dologról,nincs is szó! ez gáz! én erre kb 4 *-ot adtam volna... meg az is idegesít,hogy a térképen látható terület kb 70%-át be sem lehet járni! ahol oda lehetne menni,ott van egy kerítés(egyáltalán a sok mutáns között ki az aki kerítést rakott oda?) szal elég sok hiba van benne..de majd jönnek a modok mint az oblihoz,és élvezhetővé teszik:) -
LowEnd #117 SZerintem bejövős.
Főleg a közepe a szórakoztató, ahogy egyre veszélyesebb helyeken, egyre durvább artifact-eket gyűjthetsz.
tényleg: nem tudja valaki, mit csinál a "battery" artifct? Egy pillanatra láttam (remélem , jól olvastam), épp mielőtt megöltek a kutyák, de utána már nem tudtam megtalálni, és vége is lett a játéknak. -
Runo #116 Hát amíg meg nem láttam a szkrínshátokat, érdekelt a játék.... most hogy látok belőle képeket, már annyira nem...max a játék hangulatra vagyok kiwáncsi -
LowEnd #115 fogalmam sincs... a mozgás folyamatosnak tűnt. Szóval nem érdekelt, hogy 15-25, vagy 70 Fps volt, de mostmár igencsak kiváncsi lennék rá.
Ki lehet valahogy irattatni? ha igen lehet, h. felrakom még 1X. Csak kiváncsiság. -
#114 "A küldetések nagy része, mint említettem, viszonylag egyszerű. A terület nem túl nagy, könnyen kiismerhető. "
UNALMAS!!!!!!!!! -
#113 "Kipróbáltam viszont, mi történik, ha szemtanúk nélkül mészárlok le egy teljes felderítő csapatot. Semmi. Ha nincs tanú, nincs bűnös."
... hmm... mint a splinter cellekben, amikor valaki ha lát egy hullát, akkor riadót fúj, ha nem, akkor nem... beszarás ez az AI minőség :D -
#112 Adjál pénzt akkor megyek, jó is az :) -
#111 menj inkább paintballozni -
kanduhr #110 Azért ennyire nem kell magasztalni a játékot. Grafika kb 10/5 és még lágyszívű voltam. Olyan temérdek sok benne a bug, a baromság, a logikátlanság, hogy az fáj. A 2002-es RTCW-ben is szebbek az emberek. Ez a játék egy normális kiadó és fejlesztő kezébe kellett volna, hogy kerüljön.
6 év alatt csináltak egy kb 45%-ig kész játékot. Gratulálok a készítőknek. -
#109 Ja bocs akkor ha véletlenül még alsós lennél, akkor nincs hova visszamenni.
Na de most ezt nem bírom megérteni hogy mit lehet ezen félreértelmezni?
"szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetből lőve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lősz, állva hosszú sprintelés után erősen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb." -
#108 A valóságban is megtehetem azt, hogy befexem a fűbe lenyugszom és célzok.
"Kempelésről" beszélek. Ha 20 irányból 20 katona lövöldözik, összevissza szaladgál az ember, persze hogy nem lő jól az ember.
De ha percekig fexem a bokor alatt, és várom hogy elém érjen az emberke, az más. Mellesleg a légfegyver kicsit más mint egy igazi, mert könnyebb a lövedék, könnyebben eltéríti a szél, sokkal lassabb is, és kisebb a lendülete. Mellesleg egy ember nem 10 cm-s célpont. -
#107 "Kurva nagyot tévedsz, vérpistike. PONT hogy leginkább a fáradtság mértékétől és a testhelyzettől függ a találati pontosság."
LOL ezt írtam te nagyonszerencsétlen... vérpistike.
Menjél vissza a suliba megtanulni olvasni. -
fourgee #106 "tök érdekes h amúgy visszaolvasom a visszajelzéseket, hogy a legtöbb baj az atombrutál géptulajoknak van"
Ők azért nem veszik le az effekteket, mert azért vettek "atombrutál" gépet, hogy minden fullon fusson. -
#105 Ez az egyetlen hobbim van /na jó meg a WT/, keményen megdolgoztam a vasért, ezért is fáj, hogy ennyire csúfosan szalad a Stalker :-/ -
#104 Egy single core procival LGA 775-ös, 64 bit, L2->2MB, 640-es. -
#103 WoW: 8 millionál is több játékos mostmár a következőböl áll.
Disznót ölsz sziontet lépsz, majd utána 2szer annyi disznót ölsz hogy szintet lépj majd utána kapsz egy küldit hogy disznót ölj amiután átmész egy újabb területre ahol tüskés disznót ölsz azután rózsaszín disznót aztán piros madarat meg rózsaszín disznót ölsz a fekete mókusok mellett. Utána kapsz egy olyan kületést hogy szerezz 15 fekete mókus tojást és 12 malac hújt úgy hogy fekete mókusokat kell ölnöd és mellé disznót. -
Marko001 #102 és hány fps-sel ment faxán? -
LowEnd #101 Ja és a legjobb poén: a videókarim csak 64 Mb-is... (igaz, hogy a 4200Ti szériában elég sok kraft van, de az esélytelenek nyugalmával próbáltam ki a játékot, (minimum: 128MB) és mégis faxán ment.) -
LowEnd #100 Mint írtam: hiszed, vagy sem...
swap-peléskor nagynéha akadt (kevés a memória sajna: szűk keresztmetszet), egyébként semmi gond nem volt.
Mit gondolsz, végigjátszottam volna 1-2FPS-sel veterán fokozaton? (najó, az utolsó előtti pályán levettem eggyel a nehézséget, mert tele volt a tököm azzal, hogy mindenhonnan lőnek railgunnal, és két találat: nyekk.) -
#99 Egyetértek! -
Marko001 #98 Nekem meg duron 1000-res procival, geforce2 gts-sel, meg 256 mega rammal full graffal akadás nélkül megy. :D -
csgj #97 na ez az összegzés azért kicsit durva volt... A STALKER-nél sokkal nagyobb játékok is vannak/voltak, és azok is csak 4 csillagot kaptak... ennyire korántsem jó a bugos, ronda, vacak történetű, alig rpg-s, egyszerű Stalker. Most akkor bombázhattok a sok "kapd be te bu****fa****köcs*****ge***ku**!!!!!!" -jellegű hozzászólásokkal. Akkor is, sztem ez az osztályzás igazságtalan volt... -
LowEnd #96 Ja igen: és szépen futott (ha hiszitek, ha nem)
Geforce 4200
512Mb Ram
AthlonXP 2800
közepes felbontással
(persze rendesen beállított gépen)
Először nekem is 1 fps jött ki, és kicsit elszontyolodtam, de aztán rájöttem, hogy épp a vírusirtóm köszörülte a vinyót a háttérben. -
LowEnd #95 "I want to be rich" :)))
:(
Bassza meg, ilyen ütős, de lehangoló befejezést... (nem volt idegzetem kijtszani a többi véget.) -
Dakkon #94 nálam ez úgy áll, h megyek, lövök, felveszem a küldit, felveszem a cuccot, és a faszom fog visszamenni a pálya végére azzal a pár cuccal, h teljesítve leygen a küldi (nagyon unnalmas tud lenni) így megyek tovább, és tovább.... :D :D -
Dakkon #93 most h mondod..... mielőtt felraktam a stalkert előtte raktam fel a windóózt újra (nem a stalkar miatt). -
creed13 #92 Szerintem elég unalmas.Mész, lősz, felszeded a cuccot, leadod, új küldetés.Mész, lősz, felszeded a cuccot, leadod, új küldetés.Mész, lősz...............És ez így megy egész végig.....Ez lenne az év játéka?Eséllye sincs rá!!! -
Anotino #91 Legtobbeknek a swapeles miatt nem megy jol. Elegge szamit, hogy van konfigolva a win. Az emberek 90+ szazalekanak dinamikusan valtozo swapfileja van, raadasul a szarra toredezett rendszerparticion.
Aztan megy a nyavajgas ezerrrel, hogy szaggat, 1 fps, irrealis gepigeny, stb.
Egy viszonylag tiszta winnel, 1.001 patchel, 1GB rammal es min 2gb fix swapfile-al nagyon szepen megy a game mar egy kozepkategorias vga-val is. -
Dakkon #90 és tényelg itt a lényeg. kiadnak vmit és +fél év mire játszható. lsd. gothic 3. stb, stb, stb.-... -
Dakkon #89 tök érdekes h amúgy visszaolvasom a visszajelzéseket, hogy a legtöbb baj az atombrutál géptulajoknak van, míg a "sima" középkat. gépeken gyönyörűségesen fut. vagy csak az atombrutál gépesek akarnak túl sokat kihozni.
sztem akinek gondja van a géppel az kapcsolja ki a HDR-t, dinamic light-ot. enyi. -
Dakkon #88 a gothic 3-ban oda kellett ülni a konfignak rendesen. nekem ugyanaz a rendszerem van , mint neked, csak nem 7600gt hanem csak 6600gt, de több órás pöcsölés után kihoztam a gammából egy mediumot 1024x1280-ban.
-
#87 Amennyire tetszett az elején , most kezd egyre gagyi lenni. Elég idétlen, hogy oda kell szaladni az ellenséghez kb.1 méterre és belelőni az egész tárat, akkor talán felfordul. Elég fura hogy a pisztollyal némelyik ellenbe kb. 6-8 tárat kell beleengedni 1 méterről. Nah meg a zombi stalkereket (szánalmas nagyon) nem kellett vóna belerakni. Elég vicces az is hogy rámjön kb 4-5 kutyu én meg ugrálással kikerülöm őket, és szépen lelövöldözöm egyesével. Ha előbb készült vóna el mondjuk egy évvel, hát az se segített vóna rajta... -
GrimReaper78 #86 "De ott pl a fegyver visszarúgásától, és a fegyver nagyjából VALÓS szórásából jön ki a végleges szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetből lőve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lősz, állva hosszú sprintelés után erősen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb. Na hát ilyen a stalkerben nincs."
Kurva nagyot tévedsz, vérpistike. PONT hogy leginkább a fáradtság mértékétől és a testhelyzettől függ a találati pontosság. Rajtad is látszik, hogy játszottál vagy fél órát vele...
Nincs ebben "elkúrva" semmi, te vagy a láma. Meg kell szokni az irányítást, a célzást, stb. Ha nem tetszik, ne játssz vele, vagy menj paintball-ozni.