S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fogalmam sincs... a mozgás folyamatosnak tûnt. Szóval nem érdekelt, hogy 15-25, vagy 70 Fps volt, de mostmár igencsak kiváncsi lennék rá.

Ki lehet valahogy irattatni? ha igen lehet, h. felrakom még 1X. Csak kiváncsiság.

Magnificat
"A küldetések nagy része, mint említettem, viszonylag egyszerû. A terület nem túl nagy, könnyen kiismerhetõ. "
UNALMAS!!!!!!!!!

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
"Kipróbáltam viszont, mi történik, ha szemtanúk nélkül mészárlok le egy teljes felderítõ csapatot. Semmi. Ha nincs tanú, nincs bûnös."
... hmm... mint a splinter cellekben, amikor valaki ha lát egy hullát, akkor riadót fúj, ha nem, akkor nem... beszarás ez az AI minõség :D

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Sanyix
Adjál pénzt akkor megyek, jó is az :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

degenerator
menj inkább paintballozni

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Azért ennyire nem kell magasztalni a játékot. Grafika kb 10/5 és még lágyszívû voltam. Olyan temérdek sok benne a bug, a baromság, a logikátlanság, hogy az fáj. A 2002-es RTCW-ben is szebbek az emberek. Ez a játék egy normális kiadó és fejlesztõ kezébe kellett volna, hogy kerüljön.
6 év alatt csináltak egy kb 45%-ig kész játékot. Gratulálok a készítõknek.
Sanyix
Ja bocs akkor ha véletlenül még alsós lennél, akkor nincs hova visszamenni.

Na de most ezt nem bírom megérteni hogy mit lehet ezen félreértelmezni?
"szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetbõl lõve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lõsz, állva hosszú sprintelés után erõsen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb."

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
A valóságban is megtehetem azt, hogy befexem a fûbe lenyugszom és célzok.
"Kempelésrõl" beszélek. Ha 20 irányból 20 katona lövöldözik, összevissza szaladgál az ember, persze hogy nem lõ jól az ember.
De ha percekig fexem a bokor alatt, és várom hogy elém érjen az emberke, az más. Mellesleg a légfegyver kicsit más mint egy igazi, mert könnyebb a lövedék, könnyebben eltéríti a szél, sokkal lassabb is, és kisebb a lendülete. Mellesleg egy ember nem 10 cm-s célpont.

Sanyix
"Kurva nagyot tévedsz, vérpistike. PONT hogy leginkább a fáradtság mértékétõl és a testhelyzettõl függ a találati pontosság."

LOL ezt írtam te nagyonszerencsétlen... vérpistike.
Menjél vissza a suliba megtanulni olvasni.

"tök érdekes h amúgy visszaolvasom a visszajelzéseket, hogy a legtöbb baj az atombrutál géptulajoknak van"

Õk azért nem veszik le az effekteket, mert azért vettek "atombrutál" gépet, hogy minden fullon fusson.

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Tinman
Ez az egyetlen hobbim van /na jó meg a WT/, keményen megdolgoztam a vasért, ezért is fáj, hogy ennyire csúfosan szalad a Stalker :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Egy single core procival LGA 775-ös, 64 bit, L2->2MB, 640-es.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Csirke4
WoW: 8 millionál is több játékos mostmár a következõböl áll.
Disznót ölsz sziontet lépsz, majd utána 2szer annyi disznót ölsz hogy szintet lépj majd utána kapsz egy küldit hogy disznót ölj amiután átmész egy újabb területre ahol tüskés disznót ölsz azután rózsaszín disznót aztán piros madarat meg rózsaszín disznót ölsz a fekete mókusok mellett. Utána kapsz egy olyan kületést hogy szerezz 15 fekete mókus tojást és 12 malac hújt úgy hogy fekete mókusokat kell ölnöd és mellé disznót.
és hány fps-sel ment faxán?

Ja és a legjobb poén: a videókarim csak 64 Mb-is... (igaz, hogy a 4200Ti szériában elég sok kraft van, de az esélytelenek nyugalmával próbáltam ki a játékot, (minimum: 128MB) és mégis faxán ment.)

Mint írtam: hiszed, vagy sem...

swap-peléskor nagynéha akadt (kevés a memória sajna: szûk keresztmetszet), egyébként semmi gond nem volt.

Mit gondolsz, végigjátszottam volna 1-2FPS-sel veterán fokozaton? (najó, az utolsó elõtti pályán levettem eggyel a nehézséget, mert tele volt a tököm azzal, hogy mindenhonnan lõnek railgunnal, és két találat: nyekk.)

NeoMaN
Egyetértek!

Nekem meg duron 1000-res procival, geforce2 gts-sel, meg 256 mega rammal full graffal akadás nélkül megy. :D

na ez az összegzés azért kicsit durva volt... A STALKER-nél sokkal nagyobb játékok is vannak/voltak, és azok is csak 4 csillagot kaptak... ennyire korántsem jó a bugos, ronda, vacak történetû, alig rpg-s, egyszerû Stalker. Most akkor bombázhattok a sok "kapd be te bu****fa****köcs*****ge***ku**!!!!!!" -jellegû hozzászólásokkal. Akkor is, sztem ez az osztályzás igazságtalan volt...
Ja igen: és szépen futott (ha hiszitek, ha nem)
Geforce 4200
512Mb Ram
AthlonXP 2800
közepes felbontással

(persze rendesen beállított gépen)
Elõször nekem is 1 fps jött ki, és kicsit elszontyolodtam, de aztán rájöttem, hogy épp a vírusirtóm köszörülte a vinyót a háttérben.

"I want to be rich" :)))
:(

Bassza meg, ilyen ütõs, de lehangoló befejezést... (nem volt idegzetem kijtszani a többi véget.)

nálam ez úgy áll, h megyek, lövök, felveszem a küldit, felveszem a cuccot, és a faszom fog visszamenni a pálya végére azzal a pár cuccal, h teljesítve leygen a küldi (nagyon unnalmas tud lenni) így megyek tovább, és tovább.... :D :D
most h mondod..... mielõtt felraktam a stalkert elõtte raktam fel a windóózt újra (nem a stalkar miatt).
Szerintem elég unalmas.Mész, lõsz, felszeded a cuccot, leadod, új küldetés.Mész, lõsz, felszeded a cuccot, leadod, új küldetés.Mész, lõsz...............És ez így megy egész végig.....Ez lenne az év játéka?Eséllye sincs rá!!!

Ha én éhes vagyok, akkor neked nem lehet igazad!

Legtobbeknek a swapeles miatt nem megy jol. Elegge szamit, hogy van konfigolva a win. Az emberek 90+ szazalekanak dinamikusan valtozo swapfileja van, raadasul a szarra toredezett rendszerparticion.

Aztan megy a nyavajgas ezerrrel, hogy szaggat, 1 fps, irrealis gepigeny, stb.

Egy viszonylag tiszta winnel, 1.001 patchel, 1GB rammal es min 2gb fix swapfile-al nagyon szepen megy a game mar egy kozepkategorias vga-val is.
és tényelg itt a lényeg. kiadnak vmit és +fél év mire játszható. lsd. gothic 3. stb, stb, stb.-...
tök érdekes h amúgy visszaolvasom a visszajelzéseket, hogy a legtöbb baj az atombrutál géptulajoknak van, míg a "sima" középkat. gépeken gyönyörûségesen fut. vagy csak az atombrutál gépesek akarnak túl sokat kihozni.
sztem akinek gondja van a géppel az kapcsolja ki a HDR-t, dinamic light-ot. enyi.
a gothic 3-ban oda kellett ülni a konfignak rendesen. nekem ugyanaz a rendszerem van , mint neked, csak nem 7600gt hanem csak 6600gt, de több órás pöcsölés után kihoztam a gammából egy mediumot 1024x1280-ban.
manoG
Amennyire tetszett az elején , most kezd egyre gagyi lenni. Elég idétlen, hogy oda kell szaladni az ellenséghez kb.1 méterre és belelõni az egész tárat, akkor talán felfordul. Elég fura hogy a pisztollyal némelyik ellenbe kb. 6-8 tárat kell beleengedni 1 méterrõl. Nah meg a zombi stalkereket (szánalmas nagyon) nem kellett vóna belerakni. Elég vicces az is hogy rámjön kb 4-5 kutyu én meg ugrálással kikerülöm õket, és szépen lelövöldözöm egyesével. Ha elõbb készült vóna el mondjuk egy évvel, hát az se segített vóna rajta...<#ijedt>

"De ott pl a fegyver visszarúgásától, és a fegyver nagyjából VALÓS szórásából jön ki a végleges szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetbõl lõve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lõsz, állva hosszú sprintelés után erõsen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb. Na hát ilyen a stalkerben nincs."

Kurva nagyot tévedsz, vérpistike. PONT hogy leginkább a fáradtság mértékétõl és a testhelyzettõl függ a találati pontosság. Rajtad is látszik, hogy játszottál vagy fél órát vele...

Nincs ebben "elkúrva" semmi, te vagy a láma. Meg kell szokni az irányítást, a célzást, stb. Ha nem tetszik, ne játssz vele, vagy menj paintball-ozni.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az elsõ.

Sanyix javaslom nézd meg ezt a videót az ak pontosságáról: http://www.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0&mode=related&search=
Ellõhetsz ak-val 200m-re és embernyi (nem emberfejnyi!) célt egyes lövéssel megfelelõ lõszerrel el is találhatsz, de valós körülmények között erre nem igen kerül sor, mert ilyen távra már nem ilyen fegyverrel lõnek a gyakorlatban. Az ak védelmében (mert ugye a Discovery-s video szokásos módon elfogult az amerikai fegyverrel) el kell mondani, hogy valós körülmények között az ak messze jobb az m16 érzékenysége miatt. A valóságban meg nem 200m-re (vagy mint a videóban 200yardra) kell lövöldözni, hanem homokban és sárba, porban kúszva megközelíteni az ellent vagy éppen elrejtõzni ellent.
Kicsit más, de nekem ugyan még soha nem kellett ak-val vagy amd-vel lõnõm (és remélem ez így is marad), de légfegyveres tapasztalataimból kiindulva kitámasztás nélkül még 20 méterrõl is igen nehéz eltaláni egy 10cm-es célt még távcsõvel is. Azaz én nem bántanám a játékban a fegyverek szórását. A pisztolyok szórása meg ha zavar, menj le egy lõtérre és kezdj lövöldözni egy légpisztollyal 20m-re és örülj ha egyáltalán a céltáblát eltalálod kitámasztás nélkül... (Ha meg osztogatod a 6-os feletti köröket, akkor menj versenyezni.:)
Az Ai-t meg ne bántsd (mert bár messze nem tökéletes), de a játék végén a wish granter után meglátod, hogy mit is tud valójában... (Gyakori, hogy egy v. két ellen elvonja a figyelmed(!) még a másik kettõ bekerít. Ha ekkor esetleg megpóbálod kijátszani õket és a hátadat figyeled a rád lövöldözõk helyett, akkor a rád tüzelõk közül az egyik azonnal abbahagyja a lövöldözést és máris az immár védtelen oldaladról támad.:)
silanor
Jah es a dobozon mas ajanlott konfig van mint ami a cikk elejen lathato...

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

silanor
Nekem is voltak ilyen anomaliak, hogy a bot atnyomta magat felig a vasbeton falon es headshot. De gondolom ez nem direkt anomalia :)

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

Ritkán rakok fel ilyen szart...:(
Engem lelõnek a falon keresztül a botok. Ez a játék jobb volt alfa állapotában mint amilyen most.

Sanyix
Aki szerint ez a szórás meg jó, annak üzenem, hogy ha ilyen szórású fegyverek lennének a valóságban, akkor íj és a nyílvesszõ lenne a katonák hátán, nem lõfegyver. Mondom nézd meg a neten egy ak74 effektív lõtávolságát, hasonlítsd össze a játékban lévõvel, aztán hasonlítd össze egy pisztoly szórását és egy ak74 szórását 1-es lövésnél... hát nem éppen ugyanaz lesz az erdedmény, pedig a játékban kb ugyanaz.
Én kb 2 órát codoztam, annyi elég is volt. Ezen kívül olyan szimekkel játszom mint az Operation Flashpoint, vagy armed assault, ami nem éppen Cod szerû arcade játék, és hát szórnak benne a fegyverek rendesen(de élethûen). De ott pl a fegyver visszarúgásától, és a fegyver nagyjából VALÓS szórásából jön ki a végleges szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetbõl lõve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lõsz, állva hosszú sprintelés után erõsen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb. Na hát ilyen a stalkerben nincs. Van egy nagy célkereszt, amin belül nagyjából full random irányba mennek a lövedékek, függetlenül a testhelyzettõl, fáradtságtól. Stalkerben én már rájöttem, hogy nincs értelme lõfegyverrel szarakodni, max 2 méterrõl shotgunnal, ha több ellenség van. Egyébként késsel összekaszabolni mindenkit, bár erre a célra legalább egy szamurájkardot, kõbunkót lehetne venni az jólenne.
Bár ez a szórás még élethû is lenne ha egy 90 éves nagypapival menne a játékos.

Engem idegesít az állandó rusholás szükségessége, és a lõfegyverek haszontalansága, ha ennyire elkúrták minek raktak bele lõfegyvert? Mondom ebben a formában szamurájkard, kõbunkó, íj jobban illene a játékhoz.

ui.: aki meg nemtud löni annak üzenem ez nem egy cod ... hogy mész sotival és minden elsõre bead.. itt nagyobb is a célkereszt és jobban is szórnak a fegyverek nekem ez jobban tetszik annál ,hogy minden ellenfelet könnyen lelõsz , itt szenvedni kell egy egy résznél.
Bucser
Ide a rzsdás bökõt, hogya virtuális memóriádata windows kezeli és hogy a merevlemezed mellé ugyanrrra a kábelre egy optikai író is van kötve.

BTW ha már ilyen baró géped van mit akarsz 1 giga ramtol? a windows megeszik 500 megát belõle...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nálatok vmi nagyon nincs rendben srácok.

AMD 3200+@2400mhz , 2GB ram , 7600GT kicsit huzva , 2GB SWAP file

DX9 ben 1280x1024 MINDEN MAXon kivéve az AA és nagyon szépen fut még a csatornás részeknél is. Aki meg pár óra után megunta az gondolom nem jutott nagyon sokáig csak az alap táborhely körül mászkált , mert utánna nagyon beindul a game és vmi hihetetlen jó.
2.) E6400, 3 Giga ram, 7900GS, high settings. Nem szaggat. ?????,

úgylátszik akkor nem voltál a csatornás pályán, belsõ terek absz optimalizálatlanok...

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

silanor
1.) Miert kellett a mentest az F6-ra a betoltest F7-re rakni. Melyik agyament barom talalta ezt ki?...

2.) E6400, 3 Giga ram, 7900GS, high settings. Nem szaggat.

3.) Annal a kuldetesnal vagyok ahol be kell jutnom egy katonai bazisra es kinyirni 4 fontos Stalker-t. Kb 100 katonat nyirtam ki, mert allandoan ujra termelodnek (elso is lettem egybol a Stalkerek listajan emiatt), de hiaba megyek vissza a kis faluba, nincs akinel "le tudnam adni" a kuldetest. Talalkozott mar ezzel valaki? Ez fo kuldetesnek tunik, mert nem jar le az ideje.

Sanyix
Hát az alap, hogy aki cod-al kapcsolatban realizmusról beszél, annak fogalma sincs róla hogy mi a realizmus, merthogy a codban a -0 és a +0 között van a realizmus :D

Hát nem tom, minden más normálisan fut (amennyire elvárható ettõl a géptõl) csak ez nem.

Molnibalage
Hát akkor valami géz van a gépeddel. Kint a természetben nekem AMD3400, 6600GT 256MB DD3 AGP, 1GB RAM (433MHz) fel lehetett tenni FULLRA és tudta a stabil 24 FPS-t, ha már betöltötte a helyszít a környéken és nem kellett swappelni. A járék továbi titka, hogy 3-4 óránként ki kell lépni és újraindítani, hogy a memória és swap "helyrerántsa" magát. Persze bent a városokban ezt nem lehetett csinálni, de a model detail kivételével mindent fel lehetett rakni legalább mediumra.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Csirke4
Én alapból a legeslegnehezebb fokozaton kezdtem a COD2-õt és hogy õszinte legyek a realizmus egy jónagy rakás szar a cod2-ben mert az mp44-nek a winchesterem kerregése is reálisabb hangot adott volna pl. Másrészt szórása abszolút nincsen a fegyvereknek TDMben 1 mp44 tárral 4 embert le lehet lõni úgy hogy nem engeded el a bal egérgombot. xD
Lehet a WWII Online teszi de a cod2 a realizmusra alig érdemli meg az 1-est.<#banplz>
Ezért kell várni minimum két hónapot egy játék megvételével<#ravasz1> Addigra van patch. Vagy 1 évet, és negyedannyiért megvehetõ, és jó eséllyel még magyarítva is van. Én csak pár játéknál tettem kivételt, hogy megjelenéskor meg lett véve, de azok meg is érték a pénzüket. Pl. a Stalker nálam ilyen, demo kipróbálva, videók megnézve, majd ezután irány a bót, és megvéve. Patch már van amúgy hozzá.

Milyen CPU-val nyomod? Nekem is GTS640-es van+E6600 3GHz-en, mondjuk a RAM 1GHz-n fut (2GB) De eddig még soha nem esett 50FPS alá full-full graf. beállítások alatt sem. Én is 1024-ben játszom.

Gazdagéknál<#pias>

Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...

akkor ott valami gondod van mert nekem több fps-em van 1024*768 fullon, néha, ahh inkább gyakran swappol de azért mindig 30 FPS felett járok.... de mint tudjuk a swappolást + 1gb ram megoldaná

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Tinman
Nekem 8800 GTS 640MB, Raid 0, 2 Giga Dualban, [email protected] és este még 10 FPS-t is láttam átlag meg inkább 30 alatt van mint felette /1024x768 és minden maxon/.

Az Arénában -butított graffal !!!- 12-15 FPS-el szaggatok... játszhatatlan szar.
Tudom, vegyem le DX8-ba... de baxátok, meg ez egy DX10-es kártya <#dumcsi><#wow3>