Sütés, fõzés a konyhában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocy
receptek?:)

Bocy
aha:)

PyRex
pff lol, de akkó nemisvoltnatúr!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

már elõre bevolt pácolva meg minden :)))

http://thenamelessphoto.com/

Gabesz amd64
itt is elfért volna...

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

PyRex
lál de legalább befûszerezted? :D

PyRex
LOL, vegetás víz felforralva :D

jajdejó topik :)
multkor (féléve(?) :D) hajnali 3kor jött rám a fõzöcske és itt cseten kérdezõsködtem ,h hánypercig kell a natúr husit sütni az olajban :DDDDD

http://thenamelessphoto.com/

dienesoft
Nagybátyám (isten nyugosztalja) nagyon szerette az igazi, õ általa készített "bügy-bügy levest" (Nem röhögni!:D)
Elkészítése:
A lábosba felteszel 3dl csapvizet. Mikor a víz forr, belevágsz egy kanál vegetát.Majd ha ez is felforr, utána dobsz egy jó nagy marék betûtésztát. Ezt kb 5 pecig fõzöd. A végén ízlés szerint önthetsz bele paradicsomlét, vagy vághatsz bele erõspaprikát. Ha nagyon éhes vagy, edd meg kenyérrel!:D Ha még mindig éhes vagy, nézd meg mit fõzött anyád!
<#taps>

dienesoft
Sima enyhe ecetesen, nem szeretem hozzá a tejfölt.

gz8
A salátát mivel öntöd le? Mézes-joghurtos öntettel vagy enyhén ectes-tejfölössel?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

dienesoft
A chilis bab melett a másik legjobb és talán még egyszerûbb Tojásos nokedli salátával :)

Bocy
pl most Spenótot eszek Bundáskenyérrel:)

Bocy
mondhatjuk XD

de szerintem komoylan lehetne recepteket írogatni!
én is fogok:)

PyRex
Mi lenne, ha valaki beírna egy receptet, csak az egyik fûszert kicserélné másra, amitõl pocsék lenne a kaja... Nagy kib@szás lenne azokkal szemben, akik tényleg nem értenek hozzá... :))))

gz8
Akartam is mondani, hogy ide csak mazochisták ésvagy perverzek járnak délelõtt 11 elõtt. <#idiota>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Jagumo
ma reggel :) rántottót eszek:) amugy már látom hogy szemét topik lesz :D
amhogy felnézek ide:) tuti éhes leszek:) amugy nagyon tetszik

+fav

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Bocy
majd abbahagyák a sok OFF-ot:)

Bocy
oké:)

PyRex
Háááát, szvsz az sokkal általánosabb, a receptek elvesznének a többi hsz között. (Mondjuk itt is elvesznek a sok off miatt :))))))

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

RaZoK
elhiszem.... ^^

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Dragooon
gyakran szoktam rántottát csinálni, abba rakok naranycsot, almát, párizsit +más felvágottat, kolbászt :D néha miközben verem a töjást, öntök hozzá egy kis vörösbort, attól jó zöld színû lesz :D :D
majd egyszer teszek fel képet, nagyon finom borsozva...

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

King of Roads
nem tudom <#hehe>

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

pedig finom..
nekem jó..izlik..
kinek mi...

Pestrõl Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

RaZoK
az nem érdekel senkit...finom és kész, már nem azér de egy konzerv löncs hússal jobban lakik az ember mint 10 dkg selyemsonkával :|

RaZoK
hát a kinézete nem túl bizalomgerjesztõ :C

Marcell
Ime:

Trüttyölt Ratyli

Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetõleg pöcörgõsi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszín

A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd visszahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás
madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabbítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.

CattiBrie
mi az a konyha? mi az a fõzni? <#idiota>

[/spam]&#8482;

banok
konzerv, mirelit forever.

(igen agglegény vok és nem tok fõzni.)

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

tigeroo
akkor már inkább trüttyölt ratyli
Marcell
Birom azokat a hozzaszolasokat ("recepteket"), hogy "fogtam egy konzervet, kitoltottem egy labasba. Adtam hozza sót, vegetat, hagymat, aztan olyan finomat "foztem", hogy csak naa :)

Beinditottatok a fantaziamat, megosztok veletek en is par receptet:

1. Serpenyoben keves olajra felutsz ket tojast, es 1 perc mulva mar eheted is.

2. Vegyel 25dkg kenyeret. Szeleteld fol 1-3cm-esre -attol fuggoen hogy mekkora paraszt vagy.- <#nyes>
Ehhez adj hozza zsirt, amelyet bicskaval rakensz.

3. Kanalazz zsírt

4. (Aztan a masik veglet: <#mf1>)
- 70 dkg kis, megtisztított polip
- 15 dkg bulgur
- 4 dkg friss gyömbérgyökér
- 2 csokor snidling
- 20dkg bambuszrügy
- 3 evõkanál korianderzöld
- 2 ricotta
- kis kanál édeskömény
- 15 dkg kecskesajt
- 38,2 dkg teljes kiõrlésû, bio rozsliszt
- 4 kis cukkini
- 1/2 pohár olívaolaj
- 1 evõkanál morzsolt oregánó
- 1 avokádó
- 3 evõkanál szárított tárkony
- 1 nagy evõkanál currypor
- 5g morzsolt szíriai szurokfû
- 20dkg amaránt

<#banplz> <#banplz> <#banplz>

Nyami, de finomnak néz ki.<#finom>

Jaja, végülis löncshúsnak is lehet nevezni. Csak bele ne nézz egy kutyakaja konzervbe, mert rájössz, hogy ugyanaz. Sõt, a drágábbak még különbek, mint amit te löncshús néven megveszel :D
dienesoft
javítás:az elsõ mondatban a nem konzervesen belül arra gondoltam, hogy nem a gagyi, teljesen kész és csak megmelegítendõ csilis babra gondoltam :)

dienesoft
A nagy favorit kajám a chilis bab (nem konzerves). Nagyjából egyszerû:
Veszel hozzá babot (nagyszemût,konzervet) kukoricakonzervet, ha nincs otthon valamilyen rafinériás chilipor(akkor megteszi a gulyáspor, egyik másik fajta finomabb tud lenni a babbal, mint a chilipor). Földobod hozzá a hagymát egy kis olajba (serpenyõbe), dobsz hozzá virslit (vagy füstölt kolbászt), miután megsültek, hozzáadod a porodat, amid van, hozzá a bab+kukorica, majd felöntöd két és fél deci hideg sûrû paradicsomlét, vagy ha nincs otthon akkor víz is megteszi (bár akkor több fûszerpaprika kell). Aztán bele valami erõs fûszerpaprikát (szüleim külföldrõl hozták, nagyon megadja az alapíztí), pici köménymagot (ettõl lesz brutál illata és íze is), aztán kb 15 percig fõzzük, majd mikor már jó sûrû és az illata is jó, még forrón betoljuk az arcunkba. Ez ilyen itthoni kis csövi recept, amikor nincs itthon semmi, csak néhány koznverbab és kukorica, akkor kiváló esti étel!

King of Roads
hagymás bab rulez <#integet2>

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

PyRex
Sajnos nekem sem szimpi a kép, mondjuk én amúgy sem csípem a löncshúst... :(

tobias88
Úgy néz ki ez a kép, mintha a " romlott-húskommandó" csinálta volna elrettentésül a nyershúsokról<#nyes>
PyRex
Pont most eszem, amit készítettem...

Vettem 3 egész csirkecombot, félbevágtam õket, befûszereztem (vegeta + gyros fûszerkeverék + grill fûszerkeverék + pici oliva olaj (de jó az étolaj is)).

Három fej hagymát vastagabb karikákra vágtam, majd sütõzacskóba helyeztem, megszórtam kis vegetával, raktam rá egy kevés mirelit zöldségkeveréket és a tetejére a csirkecombokat...

Ezután zacsi száját bekötni (zacsit pár helyen megszúrkálni villával) és be a sütõbe majdnem maximumon kb. 40 percre. Az idõ leteltével zacsi tetejét levágni, hogy had piruljon meg a combocska, kb. 10 perc.

Szimplán a zöldséges hagymával is isteni, de lehet mellé rizst csinálni, vagy a hagyma alá krumplikarikákat vágni és egybenmegsütni.

imádom!
na majd csinálok olyat is :)

Pestrõl Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

tigeroo
majd nyitok egyet Sütés, Fõzés a Szabadban topicot is

ámz, én csak salátás bazsalikomos csirkemellet (sültkrumplival) tudok csinálni:D meg ilyen pizzás melegszendvicset

passatgt
pulykahús darabkák palacsintatésztában megforgatva és megsütve: iz dö beszt

Vótmá #13, de reakció híján maradt :)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Atkamon
öh... nem akarok szõrszálhasogatni de a cím... Sütés Fõzés a konyhában...
Miért van ott az hogy a Konyhában?:P

Apus
+fav

Na gyerekek itt a tuti, asszony csinált:
Hagymásbab 2 fõre
4 konzerv LaPalma vörösbab (lehet fehér is, chilis is)
2 fej vöröshagyma
Köbö 20 dkg Császárszalonna
só, bors, pirospaprika, chili ízlés szerint.
A szalonnát kockázom és beteszem 1 lábasba. Nyomok alá 1 kis libazsírt, pirítom faszán és amikor jóak akkor beledobom a durvára vágott hagymát. Ezt jól átpárolom, aztán tûzrõl le, mehet bele a pirospaprika. Tûzre back, só, bors, beleöntöm a 4 konzervet levestül. Rotyogtatom 5-10 percig és kész is. Emberek mielött enni kezdtek, nyissátok ki az ablakot , menrt nagyon finkat :D

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Bocy
az a lényeg hogy finom legyen.

melessleg megjegyzem OPPIKÁNAK hogy pl a sok Haribo Gumicukorban meg szar olcso cukrokban több kártevõ anyag van mint a páizsiben....

Bocy
Tojás rántotta?:) én azt gombával vagy szalonávalszeretem de ugy nagyon:)

nagyon jól tudom..
hasonlóan készül a párizsi..a kolbász és egyéb dolgok..de megesszük..és ez a lényeg :)

Bocy
a Lasagne-t egyáltalán nem könnyû megcsinálni:) én is csináltam már a töltelik bolti volt. de a szósz ami ráment saját meg a tésztája is saját istani finomra sikerült.

tegnap sütötünk Rákóczy Túróst:9 az is nagyon finom lett;)
majd muattok képet csak Fényképezõgépnek tele a kártyája:D
teló meg szervízbe. :D