326
Sütögetni, főzögetni hobbiból vagy nem hobbiból. Tippek. Segíteni egymásnak. Ki hogy főzi? Receptek átadása egymásnak. Stb..
-
blackgamer #86 annyira nem érzem magamat kezdőnek, rántottás dolgok mennek, pizza feltétet is tudok készíteni (megsütni is tudom), és a piruló hagymát se égetem oda :)
de ennél tovább még nem merészkedtem
majd kifundálok valami guszta ételt egy szakácskönyvből, és próbálkozok...
-
Egyébként szerintem kezdd el az egyszerűbb kajákkal. Nem tudom mennyire vagy kezdő, de ha teljesen akkor lehet próbálkozni a tojásrántotta, omlett stb, tükörtojás és társaival (ez mmár nem biztos, hogy annyira egyszerű egy "éhenkórásznak"
").
Vagy a sültkrumpli, de lehet próbálkozni egy körözött kikeverésével is.
Ha édességet szeretnél a madártejnél nincs finomabb és csak türelem kell hozzá. (meg persze konyha és konyhafeszerelés) -
"éhenkórász" 
-
blackgamer #83 +fav
szeretnék majd megtanulni főzni, mert sosincs itthon ehető kaja, kész éhenkórász vagyok
másrészt hobbinak is jó -
egyre éhesebb leszek:) -
a képeket nézve jók, nyamm =) -
Phat Smoker #80 hmmm..nem rossz! 
-
mármint a topik -
hát itt nincs mit:D majd lehet beindul:) -
én csak nézelődök :P -
receptek?:) -
aha:) -
pff lol, de akkó nemisvoltnatúr! [kötekedik] -
CUCLI #73 már előre bevolt pácolva meg minden :))) -
itt is elfért volna... -
lál de legalább befűszerezted? :D -
LOL, vegetás víz felforralva :D -
CUCLI #69 jajdejó topik :)
multkor (féléve(?) :D) hajnali 3kor jött rám a főzöcske és itt cseten kérdezősködtem ,h hánypercig kell a natúr husit sütni az olajban :DDDDD -
Nagybátyám (isten nyugosztalja) nagyon szerette az igazi, ő általa készített "bügy-bügy levest" (Nem röhögni!:D)
Elkészítése:
A lábosba felteszel 3dl csapvizet. Mikor a víz forr, belevágsz egy kanál vegetát.Majd ha ez is felforr, utána dobsz egy jó nagy marék betűtésztát. Ezt kb 5 pecig főzöd. A végén ízlés szerint önthetsz bele paradicsomlét, vagy vághatsz bele erőspaprikát. Ha nagyon éhes vagy, edd meg kenyérrel!:D Ha még mindig éhes vagy, nézd meg mit főzött anyád!
-
Sima enyhe ecetesen, nem szeretem hozzá a tejfölt. -
A salátát mivel öntöd le? Mézes-joghurtos öntettel vagy enyhén ectes-tejfölössel? -
A chilis bab melett a másik legjobb és talán még egyszerűbb Tojásos nokedli salátával :) -
pl most Spenótot eszek Bundáskenyérrel:) -
mondhatjuk XD
de szerintem komoylan lehetne recepteket írogatni!
én is fogok:) -
Mi lenne, ha valaki beírna egy receptet, csak az egyik fűszert kicserélné másra, amitől pocsék lenne a kaja... Nagy kib@szás lenne azokkal szemben, akik tényleg nem értenek hozzá... :)))) -
Akartam is mondani, hogy ide csak mazochisták ésvagy perverzek járnak délelőtt 11 előtt.
-
ma reggel :) rántottót eszek:) amugy már látom hogy szemét topik lesz :D
amhogy felnézek ide:) tuti éhes leszek:) amugy nagyon tetszik
+fav -
majd abbahagyák a sok OFF-ot:) -
oké:) -
Háááát, szvsz az sokkal általánosabb, a receptek elvesznének a többi hsz között. (Mondjuk itt is elvesznek a sok off miatt :)))))) -
ez miért nem volt jó? -
elhiszem.... ^^ -
gyakran szoktam rántottát csinálni, abba rakok naranycsot, almát, párizsit +más felvágottat, kolbászt :D néha miközben verem a töjást, öntök hozzá egy kis vörösbort, attól jó zöld színű lesz :D :D
majd egyszer teszek fel képet, nagyon finom borsozva... -
nem tudom
-
LeePí17 #52 pedig finom..
nekem jó..izlik..
kinek mi... -
az nem érdekel senkit...finom és kész, már nem azér de egy konzerv löncs hússal jobban lakik az ember mint 10 dkg selyemsonkával :| -
hát a kinézete nem túl bizalomgerjesztő :C -
Ime:
Trüttyölt Ratyli
Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetõleg pöcörgõsi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszín
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd visszahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás
madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabbítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk. -
mi az a konyha? mi az a főzni?
-
konzerv, mirelit forever.
(igen agglegény vok és nem tok főzni.)