Sütés, fõzés a konyhában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
megnéztem az oldalt, köszönöm!! az a fekete ribizlis pite a fõoldalon.. nyami.. levett a lábamról!!! átalakultam Bull masztiff kutyává..:)
vannak ott kezdõk és haladók egyaránt.
egyszerû receptekre vadászok! olyan ételekre, amit én is el tudok készíteni bármikor, vagyis gyors és egyszerû.
Ez egy olyan recept,amit 3 okosságból szedett össze egy szakács barátom,úgy,hogy legalább passzoljon egymáshoz!:)
A 10 dkg mazsolát 2dl édes vörösborban beáztatod.A kacsát,miután megmostad(kívül-belül),sóval,borssal bedörzsölöd,majd a tepsibe rakj,karikára vágott hagymát,erre jön a kacsa,és egy dl édes vörösbor,csipet kakukkfû,3-4 gerezd fokhagyma zúzva,egy narancs leve.Lefedve kb.1.5 óra(közepes lángon,160 celsius fokon).Mikor megsült,akkor a kacsát vedd ki,és fennmaradó lébe a beáztatott mazsola.Külön tálkába a fõzõtejszínt keverj el keményítõvel,szójaszósszal,reszelt gyömbérrel.Ezzel sûrítve lesz.Adj hozzá darabolt narancsot,de most már ne fõzd,csak kavargasd!Ha gondolod,mandulát is piríthatsz a tetejére.
párolt rizst gondoltam hozzá,úgy,hogy a tányérra kis gömböket halmozol,mellé teszed a feldarabolt kacsát,és leöntöd ezzel a raguval.
Ez is elég jól hangzik nem? De van még pár titkos receptem ami nem ennyire bonyolult:D
mirror\'s edge
mirror\'s edge
#157, Ha tudsz szerezni házikacsát, akkor kacsát. De ha nem, akkor inkább csirkét, mert a "bóti" kacsa drága is, fagyasztott is, meg kicsi is.
mirror\'s edge
amerikai területen nagy divat a pulyka is. Azt hogy kell egybesütve elkészíteni?
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
mirror\'s edge
Felszaladtam az oldalra és külön meglepetés hogy diétás kaják is vannak fenn, mert én ilyeneket eszek.
A karácsonyi készülõdéshez el kel a segítség ! :D
kösziii
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
csak élesztõvel és tejföl nélkül, finom lett és nem is volt ördöngõs <#hawaii>#hawaii>

Ami kell:
- 5 doboz Philadelphia kremsajt (natur)
- 4 tojas
- 1 kupa cukor
- Fel pohar tejfol
- 4 tojas
- Egy evikanal vanilia
- Zselatin
- Ket zacsko melyhutott malna (3 ha kicsi a zacsi).
- Ket zacsko Gyori Edes
- 4 evokanal margarin
Darald le a Gyori edest es keverd ossze az elotte felolvasztott margarinnal. Majd a "pasztat" nyomkodd bele egy tortaformaba es kb. 3-4 percig susd 150 fokon (eppen csak annyi ideig, hogy elomelegedjen egy picit).
Dobd bele egy nagy talba az 5 doboz sajtkremet, a cukrot, a vaniliat, es a tejfolt, majd nagy fordulatszamon keverd ossze. Ezutan kis fordulatszamon adagold hozza a 4 tojast, egyenkent. Ontsd ra a kremet a keksz alapra es susd kb. egy orag (vagy amig el nem kezd picit barnulni a teteje) alacsony hofonok (150 alatt olyan 120 korul).
Amig sul a torta, rakd bele a melyhutott malnat egy labasba (lehet hozzaadni egy kicsi cukrot is, de ez egyenfuggo), es amikor megolvadt adj hozza egy keves zselatint (csak annyit, hogy lehules utan jol osszesurusodjon). Egy enyhen folyekony malna "szoszt" kene, hogy kapjal, nagyobb malna darabokkal.
Ha kesz a torta, hagyni kell egy kicsit hulni, es amikor mind a torta mind a malna mar csak langyos, onts ra a malnat a torta tetejere (az a jo, ha olyan 1 centi vastagon ellepi a tortat), vard amig teljesen kihul es rakd be a hutobe egy-ket orara.
Hutes utan fogyaszthato. Isteni! ^^
most vettem, de nemtom hogy be kell fûszerezni, vagy csak simá süssem meg:D
Yo, Bitch!
lenne egy olyan kérdésem, hogy:D
mostkészült el a kertben a Kemencént és már csak arra vár hogy sühetessünk benne :D szóval, valami jópzzatészta kéne nekem amit megsüthetünk benne ha tudtok segíteni, és keresem neten , de nemsokat találok :(