44
Kőkemény realizmus, megalkuvást nem ismerő hitelesség - minden idők legerőteljesebb rendőrségi sorozata!
-
#4 A negyedik évad elsö két részéhez is van már felirat. -
#3 egyik legkirályabb sorozat amit láttam!
épp a 3. évad végét nézem, már előre fáj szívem hogy hamarosan vége :(
aki kedvet kap, torrent oldalakról még simán szedhető
felirat meg van az az első 3 évadhoz
jah és igen...! én is azt tanácsolom aki nekikezd, hogy 4-5 részt nézzen meg és utána döntsön csak... -
#2 The Wire hivatalos oldal.
IMDB - The wire User Rating: 9.7/10 (2,102 votes)
Wire Wiki -
#1 Sziasztok, személy szerint nekem a kedvenc sorozatom, a deadwood, és a The Shield mellett.
Csütörtöktöl fogja adni a Duna-TV az elsö epizódot.
Jeleneleg amugy 4évad van, ebböl magyarországon az elsö kettö, már megvásárolható, illetve kölcsönözhetö.
A sorozat valódi hangulatának átéléséhez a szlengek miatt, kizárólag az eredeti nyelvet ajánlanám, föleg azok után hogy az egyik legjobb forditások érhetöek el hozzá.
A sorozatot én most nem jellemezném itt van helyette pár cikk:
A Drót alkotói mintha a 19. századi európai romantikus realista írók Amerikába vetett szegény rokonai lennének, müvük széles szociológiai térképet rajzoló izgalmas bünfilmfolyam, amely kivált realizmusával és sztoriépitési megoldásaival lepi meg a nézöt.
Humor és dráma, dokumentum és fikció robbanásbiztos elegye
Erösen publicisztikus, de nem bulvár jellegü.
A Drót és többi epikus sorozat alkotói a filmmüvészet renegát úttöröinek egyik nagy álmát valósitották meg.
Egy fontos dolog még! Az elö 4 rész után ne adjátok fel, mert az csak a bevezetés.
"Az egyes évadok lényegében a hollywoodi játékfilmek dramaturgiáját követik, az úgynevezett háromfelvonásos klasszikus szerkezetet alkalmazzák, csak éppen gigantikus méretüvé növesztett változatban. Érdemes közelebbröl megnézni a tizenhárom epizódból álló 1. évad szerkezetét: az elsö négy részt magába foglaló hosszú elökészitö szakasz után következik csak a tulajdonképpeni bonyodalom bemutatása, melynek megoldására (már ha lehet megoldásnak tekinteni az eseményeket legkevésbé megnyugtató módon lezáró végkifejletet) az utolsó három fejezetben kerül sor. Mértani struktúra rajzolódik ki, az expozició-tárgyalás-befejezés szentháromsága itt is megvan, akár a hollywoodi filmekben."