1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • [HUN]FaTaL
    A lapozófájl pont nem számít bele de a vram az igen :)
  • Gregorius
    Olyannal találkozott már valaki, hogy Winamp, WMP mind leállnak úgy 10mp-re lejátszás közben? Aztán folytatják, de megfagy a hangjuk erre az időre. Meg a kép is.
  • Gregorius
    Én régóta 64-bites procin élek. DirectX10-et én sem használom. De sokkal nagyobb macera lenne, ha 1 év múlva ezért kéne újrapakolnom a rendszert. Most pedig úgyis csutka volt a gépem, úgyhogy inkább 64-bitet tettem fel és Vistát.
  • Gregorius
    Hát a CPU cache igen, meg a lapozófájl is, de a videomemóriára nem vennék mérget, hogyha nem integrált. Ettől még meglehet.
  • kifli
    bazz most töröltem le mert kelett a partíció csináltam egy ujjat de erre már 32 bitest tettem fel. Am csak olyan játékoknál használnám ami tényleg támogatja a dx10-et pl far cry 2 crysis sajnos nem tartozik bele ebbe a csoportba
  • Zsoltika 007
    Amelyik támogatja az igen. pl crysis,
  • kifli
    játékok pj lobban futnak 64 biten mint a 32-esen?
  • [HUN]FaTaL
    Beleszámít a 4gigaba a VGA mem, de még a vinyó meg a CPU cache is :)
  • Gregorius
    A 32-bites programok 95%-a nekem megy rajta. A gép gyorsabban fog menni 64-biten. Az oprendszer mindenképpen. Egyes 32 bites cuccok mehetnek kicsit lassabban, ha jól xarul vannak megírca. Ha engem kérdezel, szerintem a videokártyád memóriáját a videokártyád GPU-ja címzi meg, tehát azzal nincs gond.
  • stady
    Lenne egy pár kérdésem a 64bittel kapcsolatban! Remélem nem gáz!
    Szal ha jól tudom a 32 bit 4 gigát tud megcímezni! Na most nekem
    van 4 gigám meg van egy 1 gigás videókártyám. Az akkor 5. Szóval
    ha jól értelmezem akkor nem jön ki a teljesítmény! Vagy?
    Egyébként gyorsabb lenne a gép 64 bittel? Játékok mennek alatta?
    Előre is köszi mindenkinek!
  • Zsoltika 007
    A rendszer jóval gyorsabb. És ha 64 bites programokat használsz így is megéri. De ez még nem annyira jellemző sztem.
  • kifli
    aha értem
    szerintem át fogok állni 32-esre mert van egy pár régi cucc ami nem indul meg a bitdefendert se tom krekkelni :)
  • [HUN]FaTaL
    Igazából semmit, ha csak nem használnál valami 64bites szoftvert, ami nincsen 32bitre. Meg a tipikusan 64bitre írt szoftverek, picivel gyorsabbak, de ennyi a különbség.
  • kifli
    am 64-bitet érdemes nekem használni? Vagy jó a 32-es is? Nincs 4gb ramom hogy ne tudja kezelni a 32-bites. Mit tud még a 64-bites többet?
  • lck
    A kérdezősködést így állítsd be.
    Így tovább működik, de nem zavar.
  • kifli
    csoki ma tettem fel 64 bites vistát és az lenne a kérdésem hogy mik azok a dolgok amiket érdemes kikapcsolni benne hogy gyorsabb legyen. Ja amit biztos ki akarok kapcsolni az a mindenre rákérdezősdi csak nemtudom hogy azt hol kell
  • Gregorius
    Láttam keresőkbe beírva, hogy sokaknak problémát okoz, hogy Vista alatt nem működik megfelelően az ATi kártyák által nyújtott színház mód (theatre mode), azaz hogy egyáltalán nem működik.

Lusta vagyok mindenhova regisztrálni, és válaszolgatni, ezért inkább ide írom be, noha itt nem merült fel a kérdés. Ellenben ha valakit érdekel, majd megtalálja itt a keresők által.

Szóval a problémát a Vista Aero felülete okozza, ami rátelepszik az overlay rétegre, ami elvileg nem is létezik benne. Viszont ha az ember kikapcsolja az Aero felületet, akkor máris működik a cuccos.

Start -> Megjelenítés és személyes beállítások -> Személyre szabás -> Az ablak színe és megjelenítése -> (további színbeállításokért nyissa meg a klasszikus nézet beállításait) -> Windows Vista egyszerű
  • Taki28
    Találtam 1 crack-et és aktiválta magát.Azert kösz.
  • Gregorius
    Hát egy dolgot tudok elképzelni, hogy fel kéne pakolni a legfrissebb .NET-et.
  • Soad999
    Én egy progit használok amit letöltöttem... keress rá a neten
    Gregorious: minden progi meg alkalmazás ami teljes képernyős...
  • Solt
    Nem véletlenül kaptad azt a választ... ha már itt elakadsz, akkor a 64 bites Vista komoly gondokat fog okozni a későbbiekben... Ez nem rosszindulat, vagy bántás, hanem fórum tapasztalati tény!
  • Taki28
    Tudna valaki egy használható kulcsot adni?Előre is köszi.
    Ja ja Bond köszi a hozzá szólást nagyon sokat segítettél!!!Ha valaki azért tud valamit írjon.
  • Zsoltika 007
    Meg kell venni vagy utánna kell nézni.
  • Taki28
    Lenne 1 nagy gondom,a telepítés után a Windows számolja lefelé a napokat. Lehetséges, hogy majd valami folytán eltűnik a visszaszámlálás, és majd aktiválja magát, vagy most akkor mi van? Nem értem
  • Gregorius
    Az a van, az egy vad. Ez teljesen vad.
  • Gregorius
    Hát ez teljesen van. És mik azok, amik elfedik? Minden?
  • Soad999
    hali!
    Az a bajom lenne h van egy progi a Cfos amit használok. És bevan azon állítva h mindig elől legyen... sokszor van az h eltűnik és nem alől van ez csak vistánál. vki nemtalálkozott már vmi beállítással ami erre lehet hatással?:D
    (ugyanígy pl az MSNben az asztalra kitett partnerek sincsenek elől)
  • Gregorius
    Számítógép ---(jobb-klikk)---> Tulajdonságok ---> Rendszervédelem
    Számítógép ---> C: ---(jobb-klikk)---> Tulajdonságok ---> Meghajtó tömörítése helymegtakarítás céljából
    Számítógép ---> C: ---(jobb-klikk)---> Tulajdonságok ---> Indexelés a gyorsabb kereséshez
    Számítógép ---> C: ---(jobb-klikk)---> Tulajdonságok ---> Lemezkarbantartó -> Minden felhasználó fájljai
    Számítógép ---> C: ---(jobb-klikk)---> Tulajdonságok ---> Lemezkarbantartó -> Minden felhasználó fájljai ---> Egyéb beállítások ---> Rendszervisszaállítás és árnyékmásolatok ---> karbantartás
    Számítógép ---> C: ---(jobb-klikk)---> Tulajdonságok ---> Eszközök ---> Töredezettségmentesítés
    Start ---> Vezérlőpult ---> Rendszer és karbantartás ---> Energiagazdálkodási lehetőségek
    Start ---> Vezérlőpult ---> Rendszer és karbantartás ---> Indexelési beállítások
    Start ---> Vezérlőpult ---> Rendszer és karbantartás ---> Felügyeleti eszközök ---> Lemezterület felszabadítása

= Csak nem rendszerpartíción és létfontosságú fájlok tárolására nem használt meghajtón javasolt, illetve egyáltalán nem javasolt
  • HoReSz1975
    ezeket hol kapcsolod ki
  • Soad999
    Hi!
    Most egyenlőre megoldódott egy töredezettségmentesítéssel, csak az a fura h amikor régebben csináltam akkor csak a hely veszedd el...(15Gb) nemtom h mi lehetett...ezek közül meg sztem csak a kötetindexelésvan bekapcsolva, dee most jónak tűnik.Szal most egyenlőre jó
    Azé Thx
  • Gregorius
    Kapcsold ki a Rendszervisszaállítás, a Hibárnálás és Kötetindexelés funkciókat! Ezek ugyanis teljesen normális működés hatására esznek el gigákat a merevlemezből.
  • Soad999
    Hali. Olyan problémám lenne h egyik percről a másikra eltűnt kb 19Gb nyi hely... továbbá a töredezettségmentesítés ilyesmi eredményt ér el... először arra gondoltam h rossz a rendszer újraraktam még és továbbra is ilynek történnek... érdekes...
  • Gregorius
    Próbáld meg a Particle density-t lejjebb vinni! Hátha ez okozza a problémát.
  • Bébá70
    Szia,a kérdésem az lenne minek neked 2 Gb rammal 64 bites Vista?Elönyét senki nem élvezi ha nincs 4Gb vagy annál több ram a gépében.Elég kevés olyan program van aminek van 64-bites verzója,és a minden napos használathoz kell.Egy példa:2 gépem van mind kettö Vistával. Az eggyiken 32 a másikon 64 bites verzió fut.A fényképezö gépet a 32 biteshez csatlakoztatva felismeri, és tudom használni webcam-ként megtudom nyitni a memoria kártyát, és le-fel tudok másolni.64 bit alatt semmit,csak ha telepitek a cd-röl valamilyen kezdetleges drivert,és akkor csak egy réstét tudom használni.Ez csak egy példa, de ott vannak a nyomtatók.A játékok nem 64 bitre iródtak.Ha nem feltétlen muszály ne használj 64-bites rendszert.
  • Cortinaar
    Na de nekem úgy kajálta meg, hogy a Vistában nem ismerte fel a dvd-t maga a gép igen, tehát biosban is jelen volt és Vista belépés előtt is ott volt, tehát be tudtam bootolni a Vista dvd-t, így lekaptam a C-t, s újravágtam a Vistát...
  • el1m
    Sziasztok.

Felraktam a Vista Ulti 64-et és van egy olyan problémám hogy induláskor kidob egy hiba üzenetet hogy applicatin failed to run : runonceex ... by ruby software. Tudnátok tanácsot adni?

Köszönöm pá
  • Spészgószt
    Na úgylátom más is járt hasonló cipőben!
    Az OK hogy újravágtad...azt szeretnénk mi is, de mivel "megette" a DVD meghajtót nincs mivel! Az a baj nem tudjuk sehogy leszedni a Vistát!!!!
  • Cortinaar
    Nem akarlak elkeseríteni, de nekem Vista x64 Ultimate alatt csinált ilyen jelenséget a pinnacle TV tuner installálásakor. Megette a dvd meghajtót és a virtuálisat is (Daemon toolsal létrehozottat). És sehogy nem tudtam visszahozni, hardver újratelepítés, Win repair, stb, mindennel próbálkoztam, nem ment, újra kellett vágnom. Szóval vigyázni az olyan hardverekkel, melyekhez nem adtak ki normális vista szoftvert.

Én problémámra valaki valami megoldást? Pro street is akad, s akkor azért már volt Vista, ennyire nem menne normálisan? Valakinek van 64 bites Vista a gépén, akinek megy akadásmentesen a carbon, vagy a Pro street?
  • Gregorius
    Esetleg új hadrware hozzáadása? Bár elég csúnyának tűnik a dolog. De nem lehet olyan őskövület DVD-olvasó, hogy a Vista ne ismerje fel.
  • Gregorius
    Hát esetleg próbáld meg Compatibility mód-ban! De nem hiszem, hogys ez sokat segítene. Egy próbát viszont megér. ÉS ajánlok egy dxwebsetup futtatást is.