1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • Spészgószt
    Sziasztok! ME
    A laptopomon Vista van és eltünt a cd-meghajtó! A bios látja de amint belép a vista eltűnik! Hogy lehet letörölni az egész vistát??? Vagy esetleg más is találkozott ilyen meghajtóeltűnős problemmel???
  • lck
    Hasznos és igaz.
    Igen, tényleg nem a gépeddel van a baj hanem a vistával. Nálam pl. a Fahrenheit ami XP alat bármilyen magas felbontással teljesen simán fut, vista alatt még 1024*768 ban is szaggat.
    Valószínüleg az az egyik gond hogy ezek még vista előtti játékok és nem optimalizáják az új "csodára".

• Cortinaar
    Köszönöm, ez nagyon hasznos információ volt...
  • lck
    Jáccani xpvel kell.
    Gyönyörködni vistával.
  • Cortinaar
    Sziasztok!
    Segítségét szeretném kérni a hozzáértőktől, ugyanis feltelepítettem a Vista x64 Ultimate SP1-et a gépemre, s minden működik rendesen, kivéve a játékokat.
    Több Game-nél (NFS Carbon, NFS Pro Street...) néha (olyan 2-3 másodpercenként)beakad. 60 Fps-el megy, s megugrik, szabályosan lemegy egy pillanatra 20 fps alá. aztán vissza. Mi lehet a baj? Nagyon zavaró, mert így pokol játszani.
    Nvidia kártyám van, már majdnem az összes 64 bites drivet kipróbáltam, nvidia oldalról letöltött legfissebbel is gond volt, archívumból az összessel is probléma volt.
    Leírom a gépemet, sztem nem a gép teljesítményével van a baj: Asus alaplap, Q6600 felhúzva 3GHZ-re, 2 giga 1066-os ram, 320-as vinkó, 8800 GTS.
    Várom az ötleteket, mert ha nem oldódik meg, kénytelen leszek visszarakni a 32 bites xp-t, ott legalább nem volt ilyen, ment minden, mint a vaj, de jobb lenne, ha sikerülne ezt a problémát elhárítani.
    Köszönöm
    Corti
  • Gregorius
    Megoldottam a Winamp Direct Sound Error 80070057 problémát is. Az mpeg videók float dekódolásával voltak gondok.

Már csak egy probléma maradt, mégpedig a midi interfész hangerejének az állítása. Na, azt hittem, ez lesz az első, amit sikerül megoldani, de pont ez maradt bent utolsónak a kalapban.
  • Gregorius
    Vista oldalsáv? Star menü -> Kellékek -> Windows oldalsáv
  • B@ldrick
    Rocketdock, RK Launcher, ObjectDock progik, guglizd ki :)
  • Raven21
    Heló
    Azt szeretném kérdezni hogy vistán hogy lehet beállítani vagy előhozni azt a z izét (nem tudom a nevét)amibe bele tudom pakolni az ikonokaz az asztalon és mikor ráhúzom az egeret akkor előrébb ugranak az ikonok.
    Köszi.
  • Gregorius
    Ha bárkit is érdekelne, a Lexmark Z45 nyomtatót a Windows Vistához kapott Lexmark Z41 nyomtató driverrel lehet fapadosan üzemeltetni Windows Vista alól. A titok nyitja csak annyi, hogy nem kell megijedni, ha mondjuk először nem akar nyomtatni a nyomtató. Akkor eltávolítjuk a nyomtatót, és újrfeltelepítjük, majd azt választjuk, hogy eltávolítjuk a régi drivert és feltelepítjük az újat. Most megint nem kell megijedni, ha esetleg a kívánt szöveg vagy kép helyett csak úgy okádja magából a tintát a lapra nagy, fekete csíkokban! Helyette inkább az előző eltávolítás és újra hozzáadás procedúrát csináljuk végig. Aztán egy kis szerencsével harmadszorra már működni fog, ahogy nekem is tette.

Így két megválaszolatlan kérdés maradt számomra:
    - A midi interfész hangereje,
    - és a Winamp videolejátszási képessége.
  • Gregorius
    Akkor így jártam.
  • Gregorius
    Kiváló.

Nem akarok túl nagy képűnek tűnni, amikor azt mondom, hogy rendben. Nekem ennyi elég is. Éppen ezért inkább azt fogom mondani, hogy.

Plíz! Fel tudod homályosítani az én búrámat is abban, hogy hogyan? Mert már szétkerestem a netet, de semmit nem találtam, ami segített volna, vagy legalább úgy hangzott volna, hogy köze van a problémámhoz.
  • apu
    Rég jártam erre:
    A válasz röviden minden kérdésedre igen.
  • HoReSz1975
    nekem is tökéletes minden a vista ultimate x64 + SP1 -el
  • Gando
    lehetséges
  • Gregorius
    Mert jobb mint az XP-64 bit.
  • Gando
    hát ha ennyi bajod van a vistával akkor minek erőlteted? Nálam minden tökéletesen fut... ezért nem tok megoldást a problémáidra :S
  • Gregorius
    Senki többet harmadszor?

- Megoldható-e, hogy Vista alatt a Winamp lejátsszon videót?
    - Valahogy beüzemelhető egy Lexmark Z45 nyomtató Vista alatt?
    - Állítható valahogy Vista alól a midi interfész hangereje az általános hangerő szabályozása nélkül?
  • Gregorius
    Így első nekifutsára azt tudom elképzelni, hogy BIOS-ban van elállítva valami, vagy a jumpereléssel akad gondja, de ha az XP sem ismeri fel utána rögtön, akkor inkább hardver-hibára gyanakszom.
  • kismajomm
    sziasztok
    kellene egy kis segítség de nagyon.

összeraktam egy gépet úgy egy éve s szeretnék rá vistát.

viszont nem hajlandó feltelepülni. Bebútól a dvd-ről kapom a kékes hátteret majd megáll teljesen, nem folytatja a telepítést és nem jöttem még rá hogy miért. ha újraindítom akkor elindúl a régi oprendszer az xp de nincs dvd olvasó, egyszerűen a bios nem látja.ha kikapcsolom s pár másodperc után be akkor újra van dvd olvasó.
    miért van ez?

bekellene integrálni a vistába a dvd olvasó drivert?
    a gépem:
    AMD athlon64 x2 5000+ am2
    Gigabyte GA-M56S-S3
    2x1Gb ram 800Mhz ddr2
    Pioneer DVR-212D16x SATA

gondolom ennyi elég a problémához
  • Gregorius
    Na, a Winamp után, hogy nem játszik le videókat Vista64-en, és DirectX10-en egy DirectSound buffer create error miatt, amire egyébként még mindig várom a hasonló hajóban evezők tippjeit...

...a Lexmark Z45-tel is meggyűlt a bajom, mert nem támogatják Vistán. Tud valaki egy használható eljárást arra, hogy a Lexmark Z45 nyomtatót be lehessen üzemelni Vista64-en?
  • Gregorius
    Egyébként a Vista előre lefoglal bizonyos memóriát a hardvereknek, és az eszközkezelőben csak a fennmaradó memóriát mutatja, ami ténylegesen szabadon maradt a bootolás után.
  • Gregorius
    Hát ha az egyik gibibájtot mér, a másik meg gigabájtot, akkor majdnem pont jó. Egyébként a Vistát eredetileg 3 gigára tervezték, többet nem tudott használni. Nem tudom, azóta tud-e.
  • FEARuwHU
    Sziasztok!
    Nekem a következő lenne a problémám.
    Vista Ulitmate 64bit-et használok, 4gb rammal.
    Rendszerkezelőben irja a 4Gb-ot , de viszont a feladatkezelőben fizikai memoritát már csak 3582mb ot ir. Ilyenkor mi a gond?

• Gregorius
    K-Lite codec pack van fent, és ezt használom régóta. Kezdek arra gyanakodni, hogy a Winamp igen gyengén támogtaja a DirectX 10-et.
  • Gando
    sztem tölts le pár codecet
  • Gregorius
    Sziasztok!

Nekem egy olyan gondom lenne, hogy most telepítettem fel egy Vista 64-et, és a Winamp-ban minden videora kapok egy Unsupported PCM format (44100 Hz, 16-bits per sample, 3 channel audio) hibát, vagy ha a DirectSound van kiválasztva, akkor egy Error creating DirectSound buffer.

A Winamp fórumon és máshol sem találtam megoldást a problémára, de minden más fájlt lejátszik a Winamp, mp3, wav, ogg vorbis audio, mod, midi, és a Windows MEdia Player is lejátszik minden fájlt, beleértve a videókat is, és ezelőtt XP-n nem volt semmilyen probléma ezen a fronton.

Találkozott már valaki hasonló problémával?
  • Gregorius
    Azért mert a Vista alapból az Aero felületen a 3D-s kártyádat használja grafikus gyorsítóként a sok alfa effektes cuccra.
  • JoeJie
    Sziasztok!
    Olyan fél éve vettem egy új gépet (athlon 64 4800+, 8600 GT, Asus M2a-VM), és mivel 4gb rammal vettem, gondoltam hogy felpakolom rá egyből a 64bites Vistát. Minden rendben feltelepült, majd boot után az első ablaknál, amikor félre akartam húzni, akkor a monitor standby-ba kapcsolt. (Gép nem reagált semmire)
    Első alkalomnál még nem is vettem "komolyan", de mindig ezt csinálta. Ha nem bántottam az ablakokat vagy futtattam programokat, akkor mindaddig ameddig nem volt 3d-s alkalmazás, minden rendesen futott.
    8600 GT-m van 256mb rammal, de a vista 2048mb-ot írt rá... Ezért nézegettem az nvidia fórumot, ott driverre panaszkodtak és páran írtak néhány verziót ami náluk megy. Nálam viszont semmi sem. Néha ment minden és 10-20 percig semmi baja nem volt a 3d-vel sem, majd egyszercsak megint meghülyült.
    Gondoltam hogy a videókártya a probléma, ezért megpróbálkoztam a jóöreg XP-vel (sp2) és minden megy rendesen probléma nélkül. (habár ez is 512mb ramot ír a videókártyára, még az everest is).
    A kérdésem tehát az lenne, hogy van-e valami megoldás a vistás grafikai hibára, vagy mindenképpen videókártya baj lehet? Csak akkor az miért nem jelentkezik Xp-nél...
    Köszönöm ha tudtok segíteni, ha nem akkor sry hogy raboltam az időtöket ^^
  • Gando
    jah
  • SrAta
    64biteset???
  • Gando
    nem tom mikezek a dolgok hogy vistán ez meg az nem megy.... én már több mint másfél éve vistát használok és semmi problémám nincs vele, még csak lese fagyott... semmi... és azóta még csak újra sem volt telepítve
  • Babylon56
    Vista-n elindul a Call of Duty 2 mert interneten szeretek velle játszani és ez egy fontos tényező lenne nálam hogy váltsak-e. Halotam olyanokat, hogy vista-t nem igazán szereti a CoD 2. Vagy van valami meg oldás amivel müködésre lehet birni?
    Ui: Ha elindul 32 bit-s Vistan akkor gondolom 64 bit-n is elindul vagy tévedek?
  • Babylon56
    Az uj Intel Core2Quad proceszorok úgye 64 bitesek már nyugotan fel lehet telepiteni rájuk a 64bit-s Vistát

UI: Minden olyan program és játék ami 32bit-s Vistán tökéletes müködik az futni fog 64bit-s is. Csak a Drivereknek kell 64 bit-nek lenie ha jól tudom. Vagy miylen programoknak kell még 64bitnek lenie hogy minden tökéletesen muson?
  • lck
    UAC is meg nem is.
    Én így használom - szerintem ez a legkorrektebb mód. Nem kérdezget mégis fut.
    Mindenkinek ajánlom !
  • apu
    Mond már el nekem mivel vagyok szegényebb ? Mert egy éve úgy használom.
  • Evin
    A sima mindig azt írta ki, hogy hiba történt az átalakítók alkalmazásakor, de ez felment, köszi.
  • Jocy10
    Van külön 64 bites Java is!
    http://cds.sun.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/CDS-CDS_Developer-Site/en_US/-/USD/VerifyItem-Start/jre-6u7-windows-x64.exe?BundledLineItemUUID=ZUNIBe.lzTAAAAEbWB0gRNRE&OrderID=uOJIBe.lnkEAAAEbTR0gRNRE&ProductID=0dxIBe.pJQ4AAAEaSTMke7Zb&FileName=/jre-6u7-windows-x64.exe
    Kicsit hosszú, de bemásolod a böngészőbe, és már jön is.....
  • Zsoltika 007
    Fel kell mennie! Nekem 64 bitesen is simán megy. 64 bites böngészőn viszont nem fog menni, mivel nincs külön 64 bites verziója. De ugye böngészőből felesleges is a 64 bites.
  • Zsoltika 007
    Mindegyik atom stabil ha megfelelő hardver és driverek állnak rendelkezésre. Ugyanis sp1 óta a windows server kernelét kapták meg.