1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • serkov
    A Winchester eltűnésről! Nálam is volt ilyen, s nem a winchi, s nem az op rendszer hibálya! Kétszer szált el a winchi, de úgy, hogy végül le kellett formatálnom, mire rájöttem, hogy laza a sata csatlakozó kábel! Picit megnyomkodtam a pöcköket, hogy jobban fogjon, s azóta nincs ilyen előtte havonta volt! Remélem segített.... Bár most hogy gondolkodom lehet a winchi táp kábele volt a hunyó! Fogjon szorosan mindkettő! Az nem árt!
  • HoReSz1975
    kiprobálom, nincs kedvem újrahúzni, a gépte ez miatt
  • Gregorius
    Akkor esetleg az lehet még a gond, hogy túl okos akar lenni a driver. Lehet, nem jó helyre van bedugva a jack dugó vagy csak hardware nem észlelte megfelelően, de sok minden másban meg túl okos akar lenni. Telepítsd fel a drivert, majd húzd ki a jack dugót! Dugd vissza a zöld dugaszba! És ekkor a driver feltesz egy kérdést, hogy mit is dugtál most be neki. Itt válaszd ki az első hangsugárzót vagy mi a szöszt! Hátha.
  • HoReSz1975
    az is látja, de még sincs hang
  • [HUN]FaTaL
    1. teljesítményben mindegyik azonos
    2. olvass vissza
    3. 32bit
    4. de
    5. nem
  • gepsys
    Hali!
    Itt egy lista mit tudnak és mit nem a Vista típusai: http://www.balai.hu/vista.php
    Nézd át. Szerintem elég a Home Premium, de ezt te döntsd el.
    3Gb RAM sztem mind a kettőhöz elég, én is 3mal használom az Ultimatet, és még esoha nem jártam úgy, hogy kevés lenne...
    Nálam besült és eléggé leszerepelt a 64bites, de van akinek nagyon tetszik, szerintem sokat kell vele tökölni, hogy jól működjön, ez az én véleményem.
    Üdv!
  • kifli
    1: és home premium mennyivel jobb teljesítményben?
    2: ultimateban vanak olyan funkciók amik nagyon hasznosak és home premiumban nincsenek benne?
    3: Ha 3gb ramomvan akkor melyiket használjam inkább
    4: 3gb-ramhoz nem elég egy 32bites?
    5: 32bites teljesítményben jobb? úgyértem gyorsabb?
    sok kérdés tudom de mielőtt váltok szeretnék kicsit informálódni :)
  • Gregorius
    És eszközkezelő mit mond?
  • Gregorius
    Ennyivel.
  • HoReSz1975
    valaki segíthetne, hiába telepitem fel a hangkártya dsrivert nem látja a hangkártyát, csak ha rendszer visszaállitással visszarakom a régit

• kifli
    az ultimate változat miben nyújt többet egy home premium változatnál?
  • HoReSz1975
    Hi @ all

Lenne egy kisebb gondom, a realtek driverem szarakodik, letörlöm a drivert és nem tudok felrakni másikat, vagyis felrakja magát, csak nincs hang, és a régit is csak rendszervisszaállitással tudom helyrehozni. De viszont nem tudok benne állitani semmit

Mit tudok csinálni, hogy rendbehozzam ezt a sz*rt
  • gepsys
    Hali!
    Logitech MOMO kormánnyal van tapasztalata valakinek?
    Az a probléma, hogy az x64-es Vista felismeri, be lehet kalibrálni és játék közben megbolondul, össze vissza járkál az autó. Ha x64-es drivert rakok fel, akkor a játéknál kiírja, hogy nem megfelelő op. rendszer.
    Előre is kösz a válaszokat!
  • Gregorius
    Az esetleg érdekes lehet még, hogy a vinyó SATA-s, és IDE hibákat kapok. Csak a DVD IDE-s. ÉS van egy másik SATA vinyó a gépben, annak semmi baja. Úgyhogy akkor valszeg a vinyó, ha az.
  • [HUN]FaTaL
    Nem driver hiba. Ez vagy alaplapi vezérlőhiba vagy a hdd nem jó :(
  • Gregorius
    A Vista64-bitem most egy állítólag 2007.10. keltezésű drivert használ. PCI IDE és SATA IDE módban is. Normális ez?
  • Gregorius
    "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort1."
    Ilyen hibaüzenetekkel van tele az eseménynaplóm a probléma pillanataiban. Mondjuk úgy másodpercenként 10db.
  • Gregorius
    Mondjuk az is érdekes, hogy csak a Winamp csinál ilyeneket, hogy megáll. Mert WMP nem áll meg, pedig ezen a meghajtón vannak a filmjeim is, és ezen szoktam rendereleni is, de még egyik másik program sem állt meg a lemez miatt.
  • [HUN]FaTaL
    Ez is lehetséges, de 600as chieftec tápnál szerintem nem ez a probléma. Nekem P5b-m van de az előző p4p800 lapommal sem tűnt el vinyó soha, se a 400as fos mercury tápommal se a mostani 350es fspvel.
  • Gregorius
    Utánaolvasva, a probléma forrásának a táp elégtelenséget állapítják meg. Egyszerűen lekapcsol a merevlemez, miután nem kap elég kakaót. Ez is egy érdekes felvetés. Mondjuk ennek sem örülök azok után, hogy egy circa 600W-os Chieftec táp van a gépemben.
    Még a SATA kábelekre panaszkodnak, hogy kilazultak avgy ilyesmi. Az tény, hogy hallottam már SATA kábelt belegyógyulni csúnyán a foglalatba.
    És valaki említette az IDE vezérlők frissítését is. De akkor ezek szerint ezeket kizárhatjuk.
  • Gregorius
    Az igazat megvallva nem vagyok egyedül a problémámmal.
  • Gregorius
    Ha ez tényleg így van, akkor tudsz nekem segíteni abban, hogy kinek kell itt szexuális szolgáltatásokat nyújtanom ahhoz, hogy egy olyan vinyóm legyen, ami tovább húzza mondjuk egy évnél? Eddig ez nem jött össze. Mindegyik elkezdett krahácsolni. Ez ezek szerint két hónapig bírta. Kb 2 hete vagyok túl egy másik vinyó átmentésén, amiről elszállt a Documents and Settings mappa, így a Windows sem volt hajlandó elindulni róla. ...se vele. És ez is egy olyan vinyó volt, amit azért cseréltem ki, mert az előtte lévő egy év után elkezdett csúnyán kerregni, és bizonyos szektorok olvasása, törlése esetén mozdulatlanra fagyasztotta az oprendszert is.
  • Gregorius
    Hát például berakod magad a Rendzsergazda csoportba. Felteszem, hogy amúgy is Rendszergazda vagy a saját gépeden, tehát nem kell tenned semmit. Létrehoztál egy új fiókot. Na, azt nem teszed be a rendszergazdák közé. Csak sima felhasználó lesz. Ezek után a sima felhasználók csoportnak megtiltod a Biztonság fül alatt az Olvasást is.
  • gstup
    Nincs ott a másik fiók neve,csak system,rendszergazda és felhasználók--->de azon nem tudok állítani,hogy melyik fiókot tiltsa le,hanem ami a "csomagban" benne van letítltja.Ezért ha csak simán a felhasználóknál letíltom,akkor letíltja azt a fiókot is amit én használok és állandóan jelszót kér.
  • [HUN]FaTaL
    Ezt úgy tudod elkerülni hogy rohadtgyorsan lemented a vinyót és visszaviszeg gariba kicseréltetni :) Semmi köze ennek se a winamphoz se a vistahoz:)
  • Gregorius
    Volt egy kisebb horror nálam. Nem tudom, tapasztalt-e már valaki ilyet.

Megy a gép, megy a Winamp, Winamp néha megáll, mert van ilyenje, nem tudom, mit nem komál a Vista64-biten..., de aztán ahelyett, hogy egyszercsak folytatná a lejátszást, a buffert kezdi ismételgetni, majd a következő szám helyett csak úgy fogja magát, és végiglépked a listán, mintha nem találna semmit.
    Na, mondom, ennek meg mi baja, hát megnyitom a Számítógépet (Sajátgép), és fogta magát a vinyóm E: és eltűnt szépen a bánatba. Nem is akárhogy, még a lemezkezelő sem találta. Hát beindult egy intenzív h*pálás nálam, mert ezen a vinyón volt az összes családi fénykép, videó, stb... Még az a szerencse, hogy restart után BIOS és Windows is újra megtalálta. Na de ilyet még nem pipáltam. Mi lehetett ez, és hogyan tudnám ezt a jövőben elkerülni?
    Egyébként a vinyó majdnem hogy vadi új. Kb 2 hónapos. Az egész géppel egyetemben.
  • Gregorius
    Nem értelek. Kiveszed a másik fiók felhasználónevét a jogosultak köréből az összes mappára, kivéve a zene könyvtárat.
  • gstup
    Addig én is eljutottam,viszont ha átállítok valamit,mondjuk a hitelesített felhasználóknál,akkor az kihatással van az én fiókomra is.Nekem az kéne,hogy csak a másik fióknál tiltsa le.
  • Gregorius
    Jobb-klikk mappákon -> tulajdonság -> biztonság -> és itt fel vannak szépen sorolva, hogy kiknek milyen jogosultságai vannak az adott mappára vonatkozóan.
  • gstup
    Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem,hogy lesz egy bulim és az én gépemen vannak a zenék.Már létrehoztam egy másik felhasználói fiókot,viszont annak hol vagy hogyan tudom megszabni,hogy milyen engedéllyel rendelkezhet.Mert a lényeg az lenne,hogy csak a zene mappákat lehessen megnyitni,a többit viszont ne engedje,vagy kérjen rendszergazdai jelszót.Remélem érthető voltam,ha nem akkor sorry.Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv Mindenkinek!
  • [HUN]FaTaL
    DirectX9, SP1 kell, más nem.
  • gepsys
    Köszi!
    Időközben megoldottam egy másik ingyenes progival, majdnem ugyanaz mint a Daemon Tools.
    Egy másik kérdés: melyik az a windows frissítést amit a játékok elindításához kell felrakni, asszem valami kb940... nem tudom tovább.
    Gondolok itt a Crysis vagy a COD4 elindítására.
    A Crysis feltelepítené, de nincs otthon netem, így nem megoldható, viszont innen a melóhelyről haza tudnám vinni, csak tudni kéne melyik az.
  • Gregorius
    Nem tudom, volt-e valakinek hasonló problémája, de ide írom a megfejtéssel együtt, és akkor majd Google kidobja neki.

Szóval Vista 64-bit alatt az avi fájlok nem gyártottak magukról miniatűröket. (avagy no thumbnails in Vista 64 for avi files probléma)

Egyes avi formátumokkal nem boldogul el a Vista Media Központja. Ez többek között a WMP11-nek is köszönhető. Ezeket a fájlokat, ha megpróbáljuk megnyitni szerkesztésre a Windows Movie Makerrel, "jó" esetben azt kell tapasztalnunk, hogy nem képes megfelelően kezelni a fájlt. (fagyás, nincs kép, ugrál) A megoldás azonban nem az, hogy registry fixeket nyomogatunk a gépünkre, vagy hogy újratelepítjük a rendzsert, vagy mindenféle third-party komponensekkel próbálkozunk.

A probléma egy 64-bites codec telepítésével oldható meg. Ilyen például a K-lite codec pack 64 bites változata, ami pont ezt a hibát javítja ki 64-bites operációs rendszerek alatt.
  • Gregorius
    Daemon Tools Lite. Ezt tedd fel!
  • gepsys
    Hali!
    Egy kis help kellene nekem.
    Tegnap raktam fel a 64bites Vistát, és egyszerűen nem találok hozzá működő x64-es Daemon tools-t. Mindegyik elszáll 14-es kódos hibával. Upgradeltem már az SPTD-t is, és semmi.
    Az Alcohol 120% Black Edition is ugyanezzel a hibával szál el.
    Előre is köszönöm a segítséget
    Üdv!
  • [HUN]FaTaL
    Paragon Partition manager cdről bootolva vagy a vista teelpítő dvd.
  • STREEX
    Hello, tudnátok mondani egy programot amivel a 64 bites vistát lehet partícionálni?Eddig nem nagyon találtam.
  • angel26
    Vista Sp1 /4 bitre can valami törés?
  • kifli
    nekem az újrarakás nem probléma úgyés kb félévente csinálok egy vin reinstallt
  • Gregorius
    Akkor így jártam. :)