Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Honnan tudod, hogy nem a kölyke volt?

Még az elsõ részhez annyit, hogy elveted a Nagy Bumm-ot, mert csak elmélet.
Bár mondjuk nem annyira. De vegyük azt, hogy hívõ vagyok, melynél azt mondja, hogy vala az IGE, illetve vala az EGY. Ha most analógiát állítasz, akkor úgy az IGE-ben, mint a Nagy Bumm-ban nem-e benne foglaltatik MINDEN fizikai, kémiai, és általad másvalahogy elképzelt esemény?
Gondolkozz!!!!

Hát nem tudom. Mond ezt annak a kutyának, amelyik belehal a gazdája elvesztésének bánatába.. Ez is durva!

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ez jó😊

Neked van kutyád? Nincs, csak bolhád, tetved?
Hát akkor figyelj, mert nekem van. S bármennyire fura számodra, tudnak örülni, olykor depisek, néha közömbösek.
Ezek a te buksid szerint egy robot jellemzõi?

" ,lélekvándorlás, testenkívüli élmény, leszületés , ujjászületés "
Ha fiú lennél, azt mondanám: ilyen faszságot
De mivel csaj vagy: ILYEN PUNCISÁGOT
Ne csodálkozz, ha kilépsz a világosba, körülröhög mindenki.
Azt azonban megkérdezem, ha ilyen elvont világban élsz, mi a faszt keresel egy tudományos topicban.
Bocsi, az utolsót nem szó szerint értettem.

strepsils
Ja lehet ,az állatok gátlástalan ösztönlények ,az ember is csak azért tart kutyát hogy a zsíros kezét a bundájába törölje meg beprogramozza vakvezetõnek.
Szerintem nincs az állatoknak lelkük, se öntudatuk.
Csak biorobotok.

strepsils
Ne aggódj én értem amit írok de pont azért nem részletezem mert amint a reakciód mutatja neked ez kínai.Annyira nem is érdekel amit írok hogy megint bedobod a nagy bummot mintha az képviselne most valami támaszpontot ,pedig az csak egy elmélet és ha helyes akkor sincs semmi köze a lélekhez te megragadtál a világ anyagi vizsgálatánál ,ha ettõl nem bírsz elvonatkoztatni és nyitni akkor fölösleges ez.

A lélek hova kerül? hát azért ennyire kocka nem lehetsz , tudod ezek marha könnyû kérdések és utána is olvashatnál ,lélekvándorlás, testenkívüli élmény, leszületés , ujjászületés . Van e állatoknak lelke ? igen van minden élõlénynek van ,az egyszerûbbeknek csoportlelke van (központ) pl növények .

Olvass keleti tanokat járj utána.
Evolúció

Na hát ez egy óriási nagy hablaty, amellyel nem csak, hogy én nem, de még te sem tudsz kezdeni semmit. és ezt oly profin teszed, hogy még csak belekötni is nehéz.
De ez egy gyöngyszem: "kétlem hogy a kiterjedések értelmezésével tisztában lennél"
DE ha a világunk a Nagy Bummal jött létre, akkor abban már benne volt az összes volt, levõ, és leendõ természeti törvény. Ez a mi tudatunkra is érvényes, mely nem más mint valamiféle energia. Hogy hol, és hogyan keletkezik tárolódik, még a tudomány feladata. Amúgy pedig mit szólsz az állatok tudatához??
Ha meghalunk, mi lesz a tudattal? Az nem a testünk része?

strepsils
Már írtam régen , van a fejben is egy porszemnyi megnyilvánulása mint fizikai csatorna de a lélek nem matéria ,nem atommagok vannak ott ,az nem az anyagi világ része de kétlem hogy ezt érthetnéd ,mint tudjuk a világ nagy része nem anyag próbáld meg lenyelni hogy a lélek sem az ,nem nehéz ha egyszer 99,999% nyi "hely van neki a testedben" de inkább ne menjünk bele mert azt is kétlem hogy a kiterjedések értelmezésével tisztában lennél , tudod a világ nem xyz sík Minkowski bácsi óta tudjuk ,na meg a bibliából...
strepsils
"A tudat az agytevekenyseg legfelso szintje."

Nem akarlak elkeseríteni de még alfa állapotban is igencsak tudatodnál vagy persze nyilván fogalmad nincs mit írsz csak jól hangozzon <#wow3>
"lélekben van a tudatom "
Te a lelket hogy képzeled? Hol lakozik?

strepsils
Mi van csak nem tanulsz ?most nekem mutatod a tükröt ,már mondtam hogy szerintem a lélekben van a tudatom ,erre van logikailag bizonyíték rengeteget írtam a memória kérdésrõl is lehet hogy baj van a felfogásoddal ,de kettõnk közül neked van hiányos bizonyítékokon alapuló tudat definíciód ,te szorulsz rá a hitre ,meg azok a cikkek amiket mutattatok azok is visszafele sültek el ,rendszerint nem azt írták amivel itt vetítetek hogy kivan térképezve meg meg van fejtve az agy.
FtranX
Van tudatom, csak mashogy definialom. A tudat az agytevekenyseg legfelso szintje. Van aki szerint az (on)tudat azt jelenti, hogy milyen erzes agykereggel rendelkezni.

Ti mindig ebbe a tudatba vagytok belebonyolódva.
Ez miért nem lehet egy természeti törvény???
Meg az a szaros levezetés erõltetése. <#zavart2> Vezesd le te a hitedet!! Nem megy, mert hit??
Látod itt a golyó elgurítva.

Balumann
"Most vagy nem vagy noormális vagy nem értetted meg hogy az ihletre utaltam.Hogy a pcsába lehet az ihlet kémia"

Nagyon jól tudom, hogy a kreativitásra, gondolkodásra utaltál, és úgy lehet kémia, hogy ezt is mind az agyban lejátszódó folyamatok teszik lehetõvé.
Majd ha létrejön emberi tevékenység nélkül ilyen festmény, "ihlet", akkor beszélhetünk arról, hogy van valami anyagon túli inteligencia.

"Ez mekkora egy baromság hallode és te ezt elhiszed ,most konkrétan az ember testét felépítõ egységekrõl beszélsz"

Konkrétan mikrobiológiai folyamatokról beszélek, ami minden sejtben, élõlényben (legyen szó baktériumokról, növényekrõl, állatokról, emberekrõl) megfigyelhetõ. Tanulj már meg légyszíves szöveget értelmezni, mert ez így nagyon rossz.

"ha te csak a testben hiszel akkor hogy a rákba tudod leírni a tudatos létezésedet ha az elemi részecskéid senki által és sem önáltal nem mûködnek?"

Mi az, hogy "csak a testben hiszel"? Hogy a tökömbe jönnek ide az elemi részecskék? Mi az, hogy "senki által és sem önáltal nem mûködnek"? Úgy mûködik minden, ahogy a kémiaia-fizikai törvények szerint kell (a szervezeted is).
Fagyszd le magad -50 fokra, és meglátod, az agyad megáll, nem lesz tudatod, akárcsak egy kõnek, a sejtosztódás, DNS másolás sem fog végbemenni. Nem értem egyszerûen, hogy mit nem értesz ezen.

"Az egyszer volt az emberben kis manópöcsök fûzögették a dns láncot remélem emlékszel arra azt mondtátok az csak egy mese ne higyem el igazábol nincsenek ott kis manók de akkor megkérdezem mégegyszer mi a lófasz van ott hogy azok a gechik összefûzõdnek és azzal ne gyere hogy a víz is lefolyik mert az nem építõ folyamat és nem lesz a végén egy tudatos vízember az csak egy fizikai constans."

Keress rá bárhol, akár kémiakönyvben, és megtalálod, hogy mi van ott, amitõl a DNS lemásolódik. Megintcsak nem értem, mi a kérdés ebben számodra. Semmilyen egyéb erõ nincs ott, ami ne lenne magyarázható megintcsak a kémia-fizika alapján. Az életet felépítõ anyagok tulajdonságaiból adódik minden.
A DNS számára ez nem építõ folyamat. A véletlenszerû másolás során bekövetkezett hibák + a természetes szelekció (pusztán már abból, hogy a nem életképes mutáció az nem lesz életképes, nem fog szaporodni) miatt lesz építõ folyamat.

Reménytelen vagy(tok).<#falbav>
Ki a tököm személyesít meg akármit is?
Te annyira tökölõdsz azzal, hogy mi a tudományban hívõk (köss bele légyszi!!!!) bizonyítsunk be valamit, helyette neked(nektek) kellene az évezredes badarságaidat bizonyos értelmi szintre emelni. Ami ugye reménytelen.
Ha spec én elfogadom a húrelméletet, mely szvsz több egy istenhitnél, akkor fogadd el, hogy azokban a húrhalmazokban MINDEN benne van.
Páran próbálnak számotokra is elfogadható(!?), elgondolkodtató véleményt közölni, de ti mint a bekötött szemû lovak viselkedtek.
Persze sokkal egyszerûbb megmaradni egy gondolkodásmentes szinten.

ps: én RA-ban hiszek. Õ teremtett mindent. Hülye vagyok?? Akkor te is!!!
Már bocsi!<#law>

strepsils
"Hát basszus az értelmet,"

Azért az vicces hogy én vagyok az ovodás napimádó buta de te használsz olyan szavakat amik magad szerint sem létezõ dologra mutatnak.
Te mitõl vagy értelmes ha nincs is tudatod?

Ekkora tudás mellett én a helyedben jobban ügyelnék a helyes hithû fogalmazásra.

Azt írod hogy a világegyetem,természet,törvény "meghülyülne". Hát barátom ez sehogy sem hithû mert ha megszemélyesíted a világegyetemet akkor az önellentmondás , ha pedig a törvényt személyesíted meg az is értelmetlen szöveg.

Vedd már észre hogy érvelésekben ti is legitimáljáok a szellemet tudatot akaratot nevezzük több félekép akkor meg kit akarsz beoltani...

Meg ez a visszatérõ tükörtartás hogy mikitõl kéred számon azt amit neked mint materialistának kellene levezetni.
Miért kéred számon azt hogy ha én elmondom hogy a lélek egy nem anyagi létezõ és abban van a tudat ,ezek után mutassunk rá kézzelfogható "hihetõ" bizonyítékot.

Néha komoly szerepzavarod van de nem kell hülyeségeket kérdezni akkor mondtad volna azt hogy nemtudod ,honnan is tudnád mikor akik ezzel foglalkoznak azok sem tudják.
Olvasgatlak benneteket. Hát mit mondjak, nem tudom eldönteni, hogy ti egy óvodás értelmi képességeivel rendelkezõ felnõttek vagytok, avagy óvodások "felnõttes" tudással. De itt abba is hagyom, mert egy kiscsoportos óvodás sem mond olyan badarságokat, mint ti. Belekapaszkodtok egy általatok elképzelt álomvilágba, mely a ti szemszögetekbõl még "tudományos" is.
Miért nem tudjátok elképzelni, hogy a természet, a világegyetem rendelkezik egy önön törvénnyel, melyet még ha meghülyülne sem bírná áthágni. Ha adott egy idõpont, egy hely, stb, akkor annak a valaminek létre kell jönnie.
Az egyiptomi emberek hittek a napistenben. Menj vissza az idõben, és magyarázd el nekik, hogy badarság. Pedig akkor az volt a menõ. A másképp gondolkozóknak rengeteg idõ kellett kibillenteni õket a homályból. Most ti ugyanott álltok, annyi különbséggel, hogy a tudományhoz, ha akartok hozzá tudtok férni, de ti ragaszkodtok a középkori sötétséghez. Mert bizony az ókor is felvilágosultabb volt, mint a mai. Miért ragaszkodtok foggal-körömmel a magasabb rendû valamihez. Már a papok között is vannak, akik gondolkodóba estek. S ez fõleg az evo esetében nyílvánul meg.
Bár hiszem, hogy a fületek, és segglyukatok helyet cserélt.
De hátha egyszer szellenteni kell, és akkor egyet billentve meghallotok valamit.
Hogy mit?? Hát basszus az értelmet, a haladást a gondolkodásban!!!!

Basszus, hogy lehet ilyen ostoba kívánságod??
De, hogy én sem legyek különb nálad, írd le pontról-pontra a te(ti) verziódat.
De hihetõ legyen ám!! Kézzel fogható bizonyítékokkal!!!!!!!!!!!!!!!!

strepsils
"egyszeruen nem letezik."

Ha neked nincs tudatod akkor most ki vitatkozik mikikével; egy test ,10 ujj?

Magadat azért képes vagy meghatározni remélem.
strepsils
"Vegyünk egy követ! Van ihlete? Nem! Szevasz!"

Hát hallod neked is annyi eszed van mint egy marék lepkének. Nem tudom a kõ mióta fest,szerez zenét,ír könyvet és nem tudom mióta élõlény...

"Egyik szarból jön a másik! Nincsenek külön szarok, amit valaki összefûzöget!"

És ki mondta hogy van? ÉN azt kérdeztem milyen erõ irányítja a LEMÁSOLÁSI folyamatot ,vagy most azt akarod bemesélni hogy nálatok a másolás fogalma megint valami mást jelent mert akkor feladom .Mi lenne ha megtanulnál bánni a magyar nyelvel . Szóval akkor osztódik ? az meg hülyeség mert mutálódik is tehát folyamatosan hibák keletkeznek a másolás közben ezért nem egyformák az emberek ,ez nem egy számítógép ahol bitrõl bitre lemásolja a cuccot . Itt van valami speciális eljárás amit képtelenek vagytok kinyögni pedig nagy okosok vagytok ,nagy evolúcionálisosok.

"a "testében hisz", hanem LÁTJA az összefüggéseket."

Nyugtass meg te mint reálisan gondolkodó aki nem a testében hisz ugye amióta ilyen okos lettél egyszer sem fordult meg a fejedben hogy magadat tudatos jelzõvel illesd és a szádat sem hagyta el ez a tudománytalan,nem létezõ fogalom.
Meg ugye neked a munkahelyeden ha felteszik azt a kérdést hogy mennyit ér a szellemi munkád akkor kapásból értetlenkedned kellene mert te nem értelmezel ilyen ezoterikus nem létezõ fogalmakat ,remélem az életben is célirányos és átlátó vagy ,nehogy csõbehuzzanak.
FtranX
"na de hogyan jön létre a tudat az oszthatatlan atomokból?"

Ugy, hogy nem jon letre.
Az a rejtelyes, anyagi vilag felett allo jelenseg, amit te ertesz tudat alatt, egyszeruen nem letezik.

Nem látsz te semmit.<#awink>

mikike
:0
na de hogyan jön létre a tudat az oszthatatlan atomokból?
leírnád részletesen a folyamatot?
köszi **

sajnos eddig ezt egy hittársad sem tette meg, pedig mind arról prédikál, hogy érteni kell a szent tant 😞

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Oké! Akkor fordítsuk ki azt amit állítasz!

Vegyünk egy követ! Van ihlete? Nem! Szevasz!

Nem mellesleg hozzátenném, hogy az illetõ nem a "testében hisz", hanem LÁTJA az összefüggéseket. Ti nem! Ti kategorizálás címén mindent különállónak tekintetek, amit valaki összegzett és feltárt! ÉBRESZTÕ! Minden egy! Semmi sem független! Megvan már? Vágod! Egyik szarból jön a másik! Nincsenek külön szarok, amit valaki összefûzöget!

Apropó!

Meg jössz egy mesével, hogy ki fûzögeti a láncokat???

ISTEN bazzeg!!!!
Dicséret! Valóban szarkazmust használtam! Találd ki kivel szemben!
Látom a DNS-t, aztán a kémiát-fizikát, aztán a logikát.

Intelligencia fõleg ezen dolgok összességébõl adódik. Eléggé el vagy tájolva haver!
Tudom, én meg neki! 😄
strepsils
egy Csontváry alkotás is kémia."

Most vagy nem vagy noormális vagy nem értetted meg hogy az ihletre utaltam.Hogy a pcsába lehet az ihlet kémia<#conf>
", tanulmányozható biológiai folyamat, nincs tudata és nem kormáynzozza senki"

Ez mekkora egy baromság hallode és te ezt elhiszed ,most konkrétan az ember testét felépítõ egységekrõl beszélsz , hogy ha te csak a testben hiszel akkor hogy a rákba tudod leírni a tudatos létezésedet ha az elemi részecskéid senki által és sem önáltal nem mûködnek?

És nem kaptam válasz mi másolódik a dns ben vagy hogy csinálják .

Az egyszer volt az emberben kis manópöcsök fûzögették a dns láncot remélem emlékszel arra azt mondtátok az csak egy mese ne higyem el igazábol nincsenek ott kis manók de akkor megkérdezem mégegyszer mi a lófasz van ott hogy azok a gechik összefûzõdnek és azzal ne gyere hogy a víz is lefolyik mert az nem építõ folyamat és nem lesz a végén egy tudatos vízember az csak egy fizikai constans.
Volt egy gondolatom, amit alapvetõen a "miért pont olyan magasra nõnek a fák amilyen magasra nõnek" téma inspirált, és ezt szavakba öntöttem. Utólag visszaolvasva rossz hsz-re reagáltam, és a mondandóm lényegét nézve lehet a topikválasztás is rossz volt, bár igazából a fajok változatosságára is ugyanúgy alkalmazható az elgondolás, így akár az evolúció témájához is köthetjük. Mindenesetre végül úgy döntöttem, ezen a helyen inkább nem bonyolódom magyarázkodásba. Ennyi.

A diverzitás csökkenése is érdekes felvetés volt, nem teljesen értettem hogy mi köze van az általam felvetettekhez, mert szerintem ez a két dolog független. De lehet csak azért nem értem hogy mi a kapcsolat, mert a diverzitás csökkenésének témáját nem tudom az evolúcióhoz kötni, mert ez a téma eddig csak az emberi tevékenység kapcsán jött elõ nálam (ezért nem akarok ebben a topikban részletekbe menni). De ha majd hozol anyagokat amik a témát az evolúcióhoz kötik, azokat örömmel fogom venni.

Te nem látod az intelligenciát a DNS-ben, csak a kémiát vagy a fizikát?<#ravasz1>

immovable
:SADDD
Ez így értelmezhetetlenre sikeredett.

Szó szerint kell vennem a szavaidat vagy megpróbáltál ironizálni? <#fejvakaras>

gothmog
Nekem válaszolt, nem neked. De jó alaposan felkapta a vizet szegényke. Meg mondjuk rám pásztor miki sleppje alapból allergiás.

Kérlek ne adj szavakat a számba (ID-s jellemvonás)!
Kémiáról egyáltalán nem beszéltem, de ha nagyon ragaszkodsz valamilyen tudomány-körhöz, akkor is inkább a fizikát mondtam volna, nem a kémiát. A kémia az pont az általad felvázolt materializmusban mûködik, a fizika sokkal mélyebb.

Olyat meg kijelenteni, hogy a "kémia halott" egyértelmûen primitív baromság, fõleg, hogy az általatok felhozott "bizonyítékok" egyértelmûen kémiai alapúak. Ergo saját magadnak mondasz ellent!
Jah értem! Mert az evolúció pont arról szól, hogy a fajok egymást ölik minden ok nélkül, hogy õk legyenek a nyertes faj az "ÉLET" nevû játékban!

Ehhez a gondolatmenethez csak gratulálni tudok!
Balumann
"most a dns vagy tudatos egyén és hajtja a másolási vágy vagy csak egy szerkezet amit egy külsõ intelligencia kormányoz"

Válaszolj erre az eldöntendõ kérdésre: A víz tudatos és hajtja a vágy, hogy belefolyhasson a tengerbe, vagy valamilyen intelligencia kormányozza, hogy eljusson a tengerig? És ne beszélj nekem légyszíves ilyen materialista hülyeségekrõl, hogy a fizikai törvényei miatt jut el a tengerig. 😊

"A kémia az hallott ."

Bizonyos (szerves) anyagok kémiai-fizikai tulajdonságaiból adódóan nem halott. A DNS másolódása is egy megfigyelhetõ, tanulmányozható biológiai folyamat, nincs tudata és nem kormáynzozza senki sem. Nem is tökéletes, mindig történnek hibák, amik változásokat okoznak. Komolyan nem értem itt sem, hogy te milyen tudatos mesét szeretnél még ebbe is belemagyarázni...

"ha megijesztelek és összefosod magad de a melletted álló nem az milyen kémia ? "

Ijedéskor a szimpatikus idegrendszer megpróbálja lényegében felturbózni a szervezetet (kémiailag, például hormonok segítségével), hogy gyorsabban tudjon reagálni a "veszélyre". Túl nagy ijedtség, félelem, stressz nem véletlenül okozhat maradandó rongálást a szervezetben. Ez is mind kémiai, mint minden természetesen.
Igen, mielõtt megkérdezed, egy Csontváry alkotás is kémia.

strepsils
Ezt a kamut és még ti nem értitek miért vagytok materialisták " Hagyjátok már ezt a "materializmus" baromságot kérlek!!!!!!!"

Áruld már el a dns másolódás folyamata hogy a picsába kémia? egy Csontváry alkotás milyen kémia? ha megijesztelek és összefosod magad de a melletted álló nem az milyen kémia ?

A kémia az hallott .
gothmog
"mi mozgatja a fogaskerekeket"
A kémiai reakciók.

Sokszor nem szoktuk egymást érteni.
Ha máshogy kellett volna értenem, magamtól úgysem fogok rájönni, mire gondoltál.

A felvetésedre nem tudok választ adni.
Én kicsit másról beszéltem, aminek most már úgy látom, hogy igazából nincs itt helye.

strepsils
Nem értem mit írsz.

A DNS nem véletlenül másolódik bakker.
másolási folyamatban lehetne véletlen hibák =/= véletlenül másolódik.

Most akkor ez mit jelent nálad ,csupán véletlenül másolódik vagy valami hajtja ?

Mi mûködteti a másolási folyamatot ,mi mozgatja a fogaskerekeket vagy mi a lóf*szt jelent nálatok hogy valami másolódik.

Én még olyanról nem hallottam hogy a fénymásoló magától másol és az is tudattalan szerkezet ,most a dns vagy tudatos egyén és hajtja a másolási vágy vagy csak egy szerkezet amit egy külsõ intelligencia kormányoz.

Na erre válaszoljál ez egy eldöntendõ kérdés.
Nem sok értelmét látom ennek az elméletnek.
Már csak azért sem mert nem látjuk a fajok keletkezését. Viszont az ellenkezõje a biodiverzitás csökkenése nagyon is megfigyelhetõ.
De ugyanez a helyzet az ember változatosságával. Népek és nyelvek tûnnek el ezerszámra.

Igen, minden élõlényben vannak hibák.
Ha túlságosan felszaporodnak ezek a hibák az adott egyedben, akkor szelektálásra kerül a rendszer által.
Azáltal a rendszer által amely képes fenntartani egy egészséges egyedekbõl álló ökoszisztémát a csernobili Zónában a brutális sugárzás ellenére. #8425 <#papakacsint>

Pont, hogy a hosszú távon fennmaradó egyensúlyi rendszer tervezése a mûvészet. És ez épp a tervezettséget támasztja alá.
Ha a vak természet hozta volna létre az életet a ti evolúciótok szerint, akkor már rég le kellett volna tarolni néhány sikeres fajnak a bolygót.

Ezzel szemben fajok milliói élnek egymással egyensúlyban.<#papakacsint>

Cowie
Próbálok kicsit részletesebben válaszolni.

Én úgy látom, hogy az értelmes tervezés hívei azt állítják és próbálják bizonygatni, hogy itt a Földön minden élõlényt egy "szupermérnök" tervezett. Megtervezte a fajokat, az együttmûködésüket és úgy egészében az ökoszisztémát. Ez egy felsõbb létforma, ami mindenre gondolt és jóval az ember felett áll.
Logikusan következne ebbõl, hogy az élõvilágban harmónia és összhang van, hiszen egy ilyen "szuperlény" - mondhatjuk úgy is, hogy mindenható - figyelme mindenre kiterjed, õ nem tud hibázni. A rendszer összességében úgy mûködik, hogy az egész rendszer számára a legelõnyösebb legyen.

Ezzel szemben mit látunk. A természetben soha nem a csoport érdekei érvényesülnek, hiszen akkor pl. az oroszlánok és a gazellák "megállapodnának" abban, hogy egy évben mennyit a max. megehetõ gazella (+ vemhes nõstényre nem vadászunk, stb.) Csakhogy ez nem így mûködik. Minden esetben azt látjuk, hogy kizárólag az egyén (vagy mondjuk úgy hogy az adott tulajdonság) érdekei érvényesülnek. Csak az számít, hogy egy-egy gén milyen sikeres a fennmaradásban.

Alapvetõen szerintem már itt bukik a tervezés mutatványa.