13357
Miért pont így és erre...
-
Erről már egyszer beszéltünk.
#9705 -
Richard Donkies #9812 Eltitkolni nehezebb lenne. -
hihy #9811
max
-
Tsol #9810 Ahogy nézem itt rajta kívül senki nem érti. -
Tsol #9809 Azért elég szépen nyilvánosságra hozták ezt a hírt is. -
hihy #9808 Rám is ezt a kifejezést használtad 
.
Nos akkor mi az evo?? -
Richard Donkies #9807 Azért mondom, hogy koholmány, mert koholmány. Egy cseppet sem túlzok. -
Richard Donkies #9806 Az állatok evolúciójáról sincs több bizonyíték. -
Ez nagyon emberközpontú gondolkodásmód, ez csupán csak az ember őstörténete, azon kívül hogy keveset tudunk az ember őstörténetéről mást nem bizonyít. Az evolúciós elmélet nem csak az emberekről szól... -
Tsol #9804 De ez a koholmányszöveg olyan, mint a négy éves kisgyerek, akinek ha véletlenül nem jól mondanak valamit, egyszerre üvölt, hogy "hazudtáááááááál!" -
Azért, mert a változás nem úgy történik, hogy egyszercsak születik egy előnyösebb tulajdonsággal rendelkező egyed, és utánna az összes, más egyedek utódai is azzal fognak születni. Sőt, többségben olyan utódok születnek, akiknél nincsen jelentősebb eltérés. Hogy mi történik az újabb tulajdonsággal rendelkező egyedekkel, illetve az őseikkel, az meg rengeteg dologtól függ. -
Richard Donkies #9802 Nem bakker, tudományos tény.
-
Tsol #9801 koholmány 
-
Richard Donkies #9800 Mondjuk azért, mert nincs hiányzó láncszem. Nincs olyan lelet, ahol nyoma lenne a nyelvcsont beszédre alkalmassá válásának.
Az összes lelet, ami emberi, az mind a mai emberrel egyenrangú tulajdonságokkal bírt, mind beszédkészséget, mind agytérfogatot tekintve.
Eddig a neandervölgyi félresikerült, beszédképtelen zsákutca volt, most meg kiderült, hogy ez is csak koholmány. -
Richard Donkies #9799 Nincs véletlen? 
Akkor szabad akarat sincs, felelősség sincs.
Tudatra sincs semmi szükség egy determinisztikus világban.
A tudat önmagában a bizonyíték rá, hogy létezik véletlen. -
Tsol #9798 De ez miért lenne pofon? -
Richard Donkies #9797 Újabb pofon az evolúció elméletnek. -
"Ez sem igaz. A matematikában is van véletlengenerátor és működik"
Nem tudom milyen véletlengenerátorról beszélsz, pláne matematikában. Informatikában sincs valódi véletlengenerátor. Valóságban nincs véletlen, nem tudom mit nem lehet ezen megérteni, több példát is kaptál rá, hogy miért.
A hozzászólásod többi részét meg próbáld meg légyszíves magyarul megfogalmazni, nincs kedvem kitalálgatni, hogy melyik szó/mondat helyett mire gondolhattál, amikor az eszedbe jutott...
"ezeknek a sok mindeneknek szinkronban kell rezegniük hogy te most itt legyél"
"ezt meg ráfoghatod a fizikára de a fizika az magát a valóságot képezi le" -
Richard Donkies #9795 Gondolkozzál egy kicsit.
Olvasd el újra, lassan, esetleg szótagolva a beszélgetésünk azon részét.
Ha úgy sem érted meg, akkor én nem tudok rajtad segíteni. Vagyis, inkább nincs hozzá kedvem. -
Richard Donkies #9794 Ezt is az evolúció alkotta.
-
Szóval most szemét vagyok amiért nem értem miért rossz a hasonlatom? Nyugodtan írd le hogy miért az és akkor legközelebb jobb hasonlatot fogok kitalálni. -
Richard Donkies #9792 Látod ez a különbség kettőnk között, hogy én megértem, mit akarsz mondani, még akkor is, ha nem értek vele egyet, te meg értetlenkedsz.
-
Ha megértetted akkor miért lenne rossz a hasonlat? Ez volt a cél. -
Richard Donkies #9790 Azt értem mit akarsz vele mondani, ezért szóltam, hogy rossz a hasonlatod. -
Szerintem megfelelő hasonlat, a lényeg érthető. -
Richard Donkies #9788 Rossz hasonlat. -
Természetesen nem létezik, ugyanúgy ahogy nem léteznek a betűk és számok sem, az ember találta ki, hogy jobban le tudja írni a környezetét. -
Richard Donkies #9786 Milyen jó neked, hogy egy nem létező dolgot értesz.
-
Úgy tűnik te sem érted. -
Tsol #9784 Ezzel az erővel neki evolúció, ha Szomáliába kötözik és hozzászokik az életkörülményekhez.
Mellesleg, ha devolúcióról beszélünk, az egy bizonyos szintről indul. Azt a szintet pedig valahogy el kellett érni... -
Az ilyen kijelentésekből látszik, hogy nem érted mi az az evolúció. -
Richard Donkies #9782 Amint látod, az ember is egy példája a devolúciónak.
Ellenben evolúciót még senki nem dokumentált. -
Richard Donkies #9781 "misztikum"
-
A változás nem automatikus, a környezet változása váltja ki.(ha pl nincs szükség arra hogy egy faj mondjuk okosabb legyen akkor nem lesz az)
Az ember valószínűleg ehhez az életmódhoz fog alkalmazkodni, egyre több gyengébb, betegesebb egyed születik majd. Persze ahhoz hogy a mostani állapothoz képest valami egyértelműen másabb állapotba kerüljön az ember nagyon sok időnek kellene eltelnie, annál lehet hogy hamarabb kiírtja magát az emberiség... -
MaRee #9779 Ugye az evo. elmélet szerint mind egyszerűbb létformákból alakultunk ki. Mi az oka annak, hogy bizonyos élőlények úgy maradtak, ahogy ma is vannak? Miért nem fejlődtek tovább?
Valamint szerintetek az emberi evolúciónak mi lehet a következő lépcsőfoka? Ugye a technológia miatt az emberek egyre inkább ellustulnak, gyengébbek lesznek, stb. Milyen hatással van ez hosszútávon ránk, ha tegyük fel a fejlődés ilyen ütemben halad tovább, és a faj nem hal ki? -
Katalizátor #9778 No ez már így van! -
Tsol #9777 "minden növekedésnél van csökkenés"
Így van. Pl. most elvileg okosodunk a fórum olvasgatása közben (csökkenés), de a testünk hőt ad le (növekedés). Lényeg a lényeg: mimmeghalunk. :) -
Katalizátor #9776 Hát aztat én meg honné' tudnám??? 
Én csak azt látom, hogy minden növekedésnél van csökkenés, és fordítva, nomeg az entrópia. Kb olyan "elszökős" kis misztikum, mint a gravitáció. Talán van is közük egymáshoz. -
Tsol #9775 És egy csillag keletkezése pl. entrópia csökkenésnek számít? -
Katalizátor #9774 "A matematikában is van véletlengenerátor és működik"
Számítottál te már ki véletlenszerűségi algoritmust? Van arról fogalmad, mis a véletlen? Vagy csak azt, mi a véletlen egy ember szemszögéből.