13357
Miért pont így és erre...
  • hihy
    "az utódok valamlyen relytéjes módon öröklik a szülők bizonyos élettapasztalatát"
    Ezek szerintem egyáltalán nem misztikus dolgok, hiszen mint mondtam, szvsz a mentális képességek is öröklődhetnek. Minden egyes élőlénynél van egy alapfokú életigenlés, ami, ha tetszik, ha nem öröklődik. Ez az életöszön. Nos mivel evo-ról beszélünk, nem biztos, hogy csak az a gazella fog csak életban maradni, amelynek 4 centivel hosszabb lett a lába(mutáció, és durva), hanem esetlegesen az is, mely rájön hogy járhat túl az ellensége eszén. Nos mivel a mutációk szvsz az élet folyamán is kelezkezhetnek, ezért nem annyira bizonyos, hogy meg kell várni egy új foggantatás pillanatát. Az a gazella melyik "okossága" végett többször is megmenekül a ragadozótól, talán igyekszik azt a taktikát alkalmazni máskor is. Ezek a, szinte napi cselekmények változásokat hozhatnak létre az agyban, és egyúttal a génállományban, mely azután továbbhathat, más generációkban. Persze ez nem kívánságműsor, ehhez nagyon sok "véletlen" kell.
    Azonban véletlen úgy ahogy a köznapi értelemben használjuk, NINCS!!!
    Minden valaminek az okozata!!!
  • hihy
    szamár
  • hihy
  • MaRee
    Kellemes ünnepeket mindenkinek

• strepsils
    "A leglogikusabb, hogy véletlenszerű ... alakult ki minden."

leglogikusabb de a véletlen fogalma a valóságban nem létezik . Ezek szerint csak ID s lettél :)
  • Richard Donkies
    Neked sem megy a szövegértelmezés.
    Fogadjunk az evolúcióban is hiszel...

Hihetetlen, hogy alapvető logikai gondolkodásra képtelen vagytok.

1.Nyilván amikor közlöm, mire számítson valaki a jövőben, azt nem tudom megtenni telepátiával, így hozzá kell szólnom.
    2. Nem mondtam, hogy soha nem szólok hozzá többet. Ezt eddig még csak egy gyökér érdemelte itt ki.
    3. Ott van a "ha" szócska a mondatban. Mélázz elé rajta.
  • Fehercsoki
    Épp most válaszoltál.
  • Eneff
  • Richard Donkies
    Lehet, hogy Karácsony van, de én nem foglak szórakoztatni.

Úgyhogy ne legyél depressziós, ha nem válaszolok az unalmas kommentjeidre.
  • Eneff
  • Richard Donkies
    "Maximum azt lehet bizonyítani, hogy hogyan történhetett. "

Mekkora hülyeség...
    Mondjuk a logika sosem volt az erősséged. Ez onnan is látszik, hogy nem érted az érveimet. #9922

Hogy hogyan történhetett, azt legfeljebb valószínűsíteni lehet, nem pedig bizonyítani.
    Ha bizonyítva van, akkor már "hogyan történt".
  • Balumann
    Nem volt még értelmes érved, úgyhogy akármelyiket linkelhetem :D (indoklást meg leírtam).
    #9881, #9870
  • Balumann
    "te hiszel istenben?
    vagy pap vagy, ha kételkedni merészelsz benne?"

A papok nem kételkednek Isten létezésében és az evolúcióban sem.

"be tudod bizonyítani, hogy NEM így történt? **"

Azt nem lehet bebizonyítani, hogy hogy NEM történt. Maximum azt lehet bizonyítani, hogy hogyan történhetett.

"pedig a véletlen sokkal logikusabb összeállt magától, hogy alkalmazkodjon az internethez ^^"

A leglogikusabb, hogy véletlenszerű változások következtében, a természetes szelekció segítségével alakult ki minden. Az internethez meg nem kellett alkalmazkodni. Am bővült a repertoár, mostmár ez is benne lesz a papagájmódra ismételgetett hülyeségeid között? :D
  • Richard Donkies
    "az idióta érveid"

Valahogy mindig hiányzik az ilyen kijelentésekhez a kommentemhez vezető link, amivel igazolhatnád a vádjaidat.
  • Eneff
    Igaz, beszéljünk inkább az evolúcijjóról:
  • Balumann
    Ha ez megnyugtat, minket is ugyan olyan veszettül untatnak a hülyeségeid, meg az idióta érveid - ha éppen olyan kedved van, hogy próbálsz írni valamit.
  • Richard Donkies
    Látom ez a téma fekszik neked.
    De engem veszettül untat.
  • Eneff
    Így van, én is erről beszéltem. Nevetséges, hogy egyes emberek képesek olyan "észérvéket" felhozni, amiket egyetlen egy szmájli ismételgetésével könnyedén meg lehet cáfolni.
  • Richard Donkies
    Kösz, hogy összegyűjtötted.
    Igazából azokat égeted, akiknek ezt válaszoltam.
  • Tsol
  • Eneff
    Na jó, itt az ideje, hogy igazi tudományos fórumozásba kezdjünk.

• Eneff
  • Richard Donkies
    Neked is csak eddig terjed a "tudományos" fórumozásod: #9841

• Eneff
    Provokálás, trollkodás az evolúció topicban.
  • Richard Donkies
    Miről beszélsz?
    Konkrétan melyik hozzászólásomról?
    Mikor hajtogattam én egy sületlenséget, mint a pereces, mintha vicces lenne?
  • mikike
    :0
    tényleg?
    pedig a véletlen sokkal logikusabb összeállt magától, hogy alkalmazkodjon az internethez ^^

be tudod bizonyítani, hogy NEM így történt? **

egyébként mond...
    te hiszel istenben?
    vagy pap vagy, ha kételkedni merészelsz benne?
  • MaRee
    És ti?
  • Richard Donkies
    Most komolyan, nem unjátok még az ilyen értelmetlen hozzászólásokat eregetni?
  • Richard Donkies

Bár én is inkább afelé hajlok, hogy nem örökli az utód a szülők élettapasztalatát, genetikailag.
    Az e mellett felhozott példák nem túl meggyőzőek.
  • MaRee
    Nyugodtan lehet menni kövekkel meg botokkal játszani, ha nem tetszik a tudomány. A számítógépet is isten teremtette
  • mikike
    istenben is csak papok kételkedhetnek, igaz?
    mert a többiek túl ostobák, hogy megértsék a szent szövegeket ^^

ebből is látszik, hogy a ti hitetek, az egyetlen, igazmondó tudomány mennyire nem hasonlít a vallásos agymosásokra

xd

• sz4bolcs
    Párezer hozzászólással ezelőtt linkeltem egy ilyen cikket: Epigenom
  • steweee
    nem isteni kinyilatkozásként, mivel laikus vagyok a témában, de leglaább érdeklődő. szóval erről volt korábban is szó, és akkor ígértem hogy beteszem azokat a cikkeket amiket olyan kutatási eredményeket publikáltak, amiben több állatfajnál is kimutatták, hogy az utódok valamlyen relytéjes módon öröklik a szülők bizonyos élettapasztalatát

persze szartam visszakeresgetni az anyagaim között, mivel ezeket évekkel korábban még csak ömlesztve mentegettem el, és hát rengeteg lett az idők folyamán, nem témakörönként mappába mint ahogy már ebben az évben

az igaz hogy nem éppen konvencionális a dolog, de sztem semmiképpen nem lehetetlen. ha eleget kutatják majd, később valószínúleg bizonyítható és megismételhető is lesz kísérletek formájában. pontosan a kvantumfizika az, ami összekapcsolódik mindennel, mégha sokan szeretnek simén csak egyes tudományágakban gondolkodni. lesznek itt még igazán meglepő dolgok az elkövetkezendő évtizedekben, én legalábbis úgy gondolom, az idő meg majd vagy igazol vagy nem
  • Katalizátor
    Felőled lehet tripla-diplomás evolúció-biológus, akkor is tennél rá. Ha meg annyira a szakmára akarsz rámenni, te mi vagy?
  • Richard Donkies
    "Minchin is best known for his musical comedy"

Felmerült bennem a kérdés, vajon Hugh Hefner mit gondolhat az evolúcióról?
    Legalább ennyire mérvadó lenne a véleménye.
  • hihy
    Azt remélem egyik tudós sem gondolta, hogy csak fizikai "emlékek" öröklődnek. Hiszen bizonyos mentális betegségek, sajnos, ugyan úgy szállhatnak nemzedékről nemzedékre, mivel ezek a hiányosságok génhibáknak tudhatók be. Persze nem biztos, hogy a közvetlen utód is megkapja a betegséget, sőt olykor csak a harmadik, hatodik generáción üt egyet.
    De azt, hogy az életben szerzett tapasztalatok öröklődjenek, spec én nem hiszem. Lehet, hogy az utódom pl mélyen vallásos, vagy még mi tudja mi lesz. Ezek az élettapasztalatok, létkörülmények, társadalmi beágyazódások sajátjai.
    Egyesek állítják, hogy a lelkek valahol "ott" várakoznak, hogy sorra kerüljenek. Ha ez így lenne, akkor semmi, de semmi alapja nem lenne az öröklődés tudományának. Hiszen, ha feldobom a bakancsokat, lehet, hogy az a lélek, melyet kölcsönbe kaptam, egy pápuaként fog ekzisztálni majdan. Nos, ez ugye kissé abszurd, papadoxon ízű?
  • steweee
    http://www.origo.hu/egeszseg/20131215-generacios-felelmeket-orokolhetunk-genjeinkkel-fobiak.html
  • Katalizátor
    Másik nagy:

• Richard Donkies
    Álom, álom, édes álom...
  • Balumann
    "Na, legalább azt elismered, hogy az összes evós magyarázat spekuláció."

Pontosan tudja mindenki, hogy a múltban lezajlott folyamatokra csak következtetni, sok esetben csak találgatni lehet, nem véletlenül zajlanak tudományos viták ma is bizonyos dolgok kialakulásáról. Különben teljesen fölösleges is lenne mindenféle ásatásokat végezni, különböző módszereket kitalálni, amivel pontosítani lehet az evolúciós történelmet.
    Lehet, hogy pontosan így történt (bizonyos esetekben szinte biztos, egyértelmű), lehet, hogy nem egészen, sokmindentől függ, hogy mennyi információ áll rendelkezésre.
    Semmivel sem vagyok közelebb a "megvilágosodáshoz", akármennyire is szeretnéd ezt érezni. Sőt, biztos vagyok benne, hogy te tévedsz, mert nyilvánvalóan nem értesz számos dolgot az evolúcióból, nem azt cáfolod.