13357
Miért pont így és erre...
-
Katalizátor #10613 Naná hogy nem bizonyíték! Ezt senki se mondta! Én csupán az anyagok egymásra gyakorolt hatására céloztam. Ok-okozat. Az evolúció igencsak ezen alapszik. -
Richard Donkies #10612 Teljesen értelmetlen az érvelésed. Az evolúció nem feltétele annak, hogy ilyen dolgok történhessenek. És természetesen ezek a dolgok nem bizonyítékok az evolúcióra. -
Katalizátor #10611 "Én az evolúciós-elméletet már rég mesének tartom. Sőt, ez meggyőződésem."
Jó! Akkor a meggyőzödésed okán fogva élj egy statikus világban! Ahol minden az ami, semmi sem gyakorol hatást a másikra, a meleg víz nem melegíti fel a mellette lévő hideg vizet, az oroszlán nem eszi meg a gazellát, a túltöltöttség nem okoz villámot. Minden az ami, ketrecbe zárva, a másiktól függetlenül! -
"Azt mondod hogy véletlen mutációk és élet erők de ezek csak hárítások ,te is jól emlékszel hogy napokig vitatkoztunk itt csak a véletlen fogalmán mert nem is lehet eldönteni hogy kinek mi a véletlen"
Még mindig véletlenszerű mutációkról beszéltem, nem véletlenről, élet erőkről meg nem tudom mikor és hol beszéltem volna, és semmi hárítás nincs ebben, számos hatást megfigyeltünk, ami biztosítja, hogy az örökítőanyag folyamatosan változzon, ezáltal akár új "információ" alakuljon ki a DNS-ben. Természetesen ezek a változások sokszor nem előnyösek, nem életképesek, itt jön képbe a természetes szelekció. Pontosan erről szól az egész evolúció, hogy hogyan jöhetett mindez létre, beleértve az intelligenciát is, amiről most egyértleműen látszik, hogy semmit sem tudsz, mintha most hallanál először róla.
Nem érdekel, hogy még mindig képtelen vagy megérteni, hogy természettudományos értelemben mit jelent a véletlen és véletlenszerű, miért véletlenszerű változásokról beszélünk és miért nem véletlenről. Ha nem érted, a te bajod, mert így nem fogod megérteni a többi tudományos cikkeket sem, de legalább fel tudsz bosszantani másokat a hülyeségeiddel. -
Richard Donkies #10609 Én az evolúciós-elméletet már rég mesének tartom. Sőt, ez meggyőződésem.
Bárki erőlködik is filozofálgatással bebizonyítani, nem érdekel.
Mutasson bizonyítékot, azt megnézem, de feltételezésekre, álmokra, próbálkozásokra nem pazarlom az időmet.
(Mellesleg az indiaiak szerint a kristályok is élők, mert bár lassan, de növekedésre képesek.)
-
Katalizátor #10608 Kikerestem neked Strepsils két nagyon jó és átfogó TED-es előadást, ami evvel a témával foglalkozik. Van magyar felirat is meg minden.
Az élő és a nem-élő közötti vonal
Az anyag életre keltése -
Katalizátor #10607 Itt sok az ellentmondás a vitátokban! Tényleg az a baj, hogy a vita alapját képezi nálatok az evolúció-materializmus kontra tervezés-spiritualitás szembenállás. Mint két külön, egymásnak ellenfeszülő csoport. Legyetek kicsit nyitottabbak! Én inkább passzintanám fordítva őket: tervezés-materializmus, evolúció-spiritualitás. Sőt! A materializmust úgy ahogy van ki is venném a képből! Miért? Mert egyszerűen ez egy régóta megcáfolt tézis! A hullám-részecske kettősség óta tudjuk, hogy materializmus, mint olyan, nem létezik. Igaz felderítetlen terep, de közeledik az idő, amikor olyan dolgokat fedezhetünk fel, ami megnyugtatja a valással rendelkező embereket is és a tudósok is megkapják a maguk egyenleteit. Végre újra egyesül a két "tesó", hisz régen a vallásból szakadt ki a filozófia ill. tudomány. Persze olyan "áldozatokkal" mindenképp számolni kell, mint a kereszténység megszűnése. -
Richard Donkies #10606 Gratulálok az újabb hótt felesleges és értelmetlen hozzászólásodhoz.
A hírt meg már olvastam, akkor amikor megjelent. -
" Az evolúció tökéletesen működik akarat, vagy intelligencia nélkül, pontosan ez a lényeg"
És ez egyben az élet paradoxona ,te az intelligenciád által határoztad meg azt a következtetést hogy nincs szükség intelligenciára . És még mindig nem értem hogy "tanul" a dns , miért fejlődött fel az emberi dns ig ha az kezdetben csak egy egysejtű takonyt írt le . Milyen folyamat pumpálta belé azt az információt hogy embert írjon le? Azt mondod hogy véletlen mutációk és élet erők de ezek csak hárítások ,te is jól emlékszel hogy napokig vitatkoztunk itt csak a véletlen fogalmán mert nem is lehet eldönteni hogy kinek mi a véletlen , az erők fogalma egy fizikai élettelen fogalom ,az életért való küzdelem szintén egy meseszép mondat de mindenki azt lát bele amit akar .
Minden kísérlet arra hogy leírd a dns felfejlődésének folyamatát összeegyeztethetetlen a fizika jelen törvényeivel .
A magára hagyott test nyugalomra ,és kiegyenlítődésre törekszik a környezetével ,lebomlik ,nem pedig szerveződik .A bolygók teljes összhangban keringenek a naprendszerben , nem lehetséges hogy az egyik el akarjon vándorolni más pályára .
Ezt az univerzális rendet írjátok felül az evo val de ti is csak úgy ha transzcendens fogalmakat aggattok rá mint az élet iránti küzdelem ,harc a fentmaradásért, a felfelé törekvés, az evo építő ereje , a véletlenek szerencsés sorozata és rengeteg ilyen vallásos szöveg csak hogy elkendőzzétek a totális fizikai ellentmondást az élettel szemben.
-
Katalizátor #10604 Ez már kész vicc Ricsi! 
Most komolyan meg akarod nekem mondani, hogyan és miként viselkedjek a fórumon, hogy neked megfeleljek?
Inkább nyomok egy ON-t!
-
Richard Donkies #10603 Elég, ha jelzed, hogy 100%-ban egyetértesz az adott hozzászólással. -
Katalizátor #10602 Nem, de talán írjam le ugyanazt? -
Richard Donkies #10601 "Második kérdésedre pedig már válaszolt Fonak."
Nem tudtam, hogy @fonak a szóvivőd.
Máskor is vegyem úgy, hogy amit ő írt, azt te írtad? -
Katalizátor #10600 Arra nem válaszoltam, így van! A másikra meg igen, mert nem értettem mit akarsz vele, olyannyira nem volt értelme. Persze tudom: én vagyok a hülye! Ennyi!
De válaszolok én neked a másikra is, ha annyira szeretnéd!
A buddhizmus egy levált filozófiai ággá vált, a hinduizmus meg megmaradt vallásnak, dogmáikkal, meg a kasztrendszerekkel. Ezen nincs mit rágódni.
Második kérdésedre pedig már válaszolt Fonak. -
Richard Donkies #10599 
Írtam neked egy választ: #10582 amire te egy mukkot nem szóltál. De amit mellé tettem, csak úgy mellesleg ( #10591 ), azon rugózol.
Te érted, hogy miért csinálod ezt? -
Katalizátor #10598 De akkor is ez most mi? Ez egy másik komment! Vagy keressek én is egy hasonló kommentet, ami hozzám áll közelebb, aztat megerősítendő?
-
Richard Donkies #10597 Ki mondta, hogy köze van hozzád?
Az én véleményemhez van köze. -
Katalizátor #10596 Gúny helyett inkább válaszolhatnál a kérdésemre! Hol van köze hozzám? Leírom a véleményem, leírod te is, majd belinkelsz egy másik kommentelő véleményét. Ez mi akar lenni? -
Richard Donkies #10595 A #10582 -es mellé tettem.
Nem sikerült összerakni? Pedig te nagyon okos vagy. -
Katalizátor #10594 Ennek hol is van köze hozzám? Vagy csak megint bekategorizálsz valahová? -
Katalizátor #10593 Sose kellettél! -
"Épp azt kérdezem hogy kialakul vagy végig benne volt a dns be csak előhívódott , mert az ember meg tud tanulni varrni de most azt magyarázzátok hogy a virág nem ellesi a dolgokat hanem csak az evo szelektálja ki a már benne lappangó másolási tudást."
Most megint úgy írsz, mintha életedbe nem hallottál volna még az evolúcióról, az az által leírt mechanizmusokról - vagy megint csak úgy fogalmazol ,hogy azt ezer féle képpen lehessen érteni.
Véletlenszerű mutációk során alakulnak ki új képességek, tulajdonságok (ezekre is több módszer van), a természetes szelekció ebből válogatja ki az előnyös változásokat (amit mindig a környezet határoz meg, és nem arról szól mindig, hogy ki az erősebb, ezt nem képesek pl. sokan megérteni, ahogy RD sem). Az evolúció tökéletesen működik akarat, vagy intelligencia nélkül, pontosan ez a lényege az egésznek. -
Richard Donkies #10591 Lásd még eszmetársad hozzászólását. -
Tök mindegy hogy minek nevezed ,ha magadban nem tudod tisztázni mit jelent hogy komplexebb . Így csak egyik mondat a másik után cáfolgatja egymást. Azért attól az egy amőbától csak eljutottunk az emberig nem gondolod. Ez nem filozófiai kérdés ,egyszerű logikai következtetés de ha evóval mész neki a megfejtésnek elvérzel ,nem tudod megmagyarázni hogy lett az egy sejt ilyen komplex akarat nélkül mert ilyen folyamatra nem létezik példa az ember életében.
Az eszedet se láttad ,és tudományosan sem létezik semmilyen elfogadható magyarázat az akaratra te mégis elfogadod a létezését. -
fonak #10589 De csak ideiglenesen. Ha pedig nem kapnánk kívülről energiát (a Napból) akkor hamar elpusztulnánk. :)
De tudtommal a mai elméletek szerint az Univerzum is előbb-utóbb meg fogja adni magát az entrópiának. -
fonak #10588 Az evolúcióelmélet szerint a mutációk a válasz a kérdésedre, furcsa hogy erről még nem hallottál ezek szerint. -
hihy #10587 Baszod, nyögj már ki egy értelmes, kerek mondatot!! -
BladeW #10586 Vannak viszont egyedek akik láthatólag mégsem a komplexitás, hanem az egyszerűség felé törekednek. -
Épp azt kérdezem hogy kialakul vagy végig benne volt a dns be csak előhívódott , mert az ember meg tud tanulni varrni de most azt magyarázzátok hogy a virág nem ellesi a dolgokat hanem csak az evo szelektálja ki a már benne lappangó másolási tudást. -
"itt nem véletlenről beszélünk, hanem az anyag komplexitására való törekvéséről!"
"Az élet egy olyan jelenség az univerzumban, ami több-kevesebb sikerrel tudja felvenni a "harcot" az entrópia ellen."
-Úgy látom én már nem is kellek ide :D -
fonak #10583 Az USA-ra mondjuk jellemző mindkettő :) -
Richard Donkies #10582 "A buddhizmus tök külön ág, ne keverd oda a krisnásokat!"
Nem én keverem oda. Ott vannak. Nem véletlenül laknak egymás mellett. A tanításaik nagy része megegyezik, csak egy nagy kérdésben nem értenek egyet. Az egyik szerint az Isten személy, a másik szerint személytelen és mint önálló entitás nem létezik.
" Ja és azt se feledd, hogy a legkizsákmányolóbb országokban jellemző a vallás és a tudománytalanság."
Jelenleg a legkizsákmányolóbb országok a gazdag nyugatiak. Kizsákmányolják a világ többi országát ezért dúskálnak az anyagi javakban.
Mennyire jellemző rájuk a vallás és a tudománytalanság? -
BladeW #10581 Az élet egy olyan jelenség az univerzumban, ami több-kevesebb sikerrel tudja felvenni a "harcot" az entrópia ellen. Hogy miért arról itteni vallásos topiklakókat kéne megkérdezni, ők biztos tudják. -
Katalizátor #10580 A buddhizmus tök külön ág, ne keverd oda a krisnásokat!
A másik meg, hogy mégis mi a fene köze van a materializmusnak meg az ateizmusnak a kapitalizmushoz, de legfőképp az evolúcióhoz???
Te valamiért összepásszintod ezt a kettőt a fejedben, pedig semmi közük egymáshoz!
Ez hasonló, ahogy a keresztények gondolkodnak. Szerintük ha nem lenne kereszténység, mindenki kecskékkel hálna, a csecsemőket meg élve falnánk fel, szal dejó, hogy van! Ja és azt se feledd, hogy a legkizsákmányolóbb országokban jellemző a vallás és a tudománytalanság. -
"Ezek a világnézetek már évezredekkel ezelőtt is léteztek, most viszont, hogy ennyire elterjedtek mindenki láthatja milyen rossz hatással vannak az életminőségre. Az evolúciós farkastörvények, az anyagi javak hajszolása, a profitmaximalizálás a környezet rovására. Nem hiszem, hogy ezt hosszan kellene magyarázni..."
Nyilván minden vallásnál felkészültek arra, hogy az emberek elkezdenek majd gondolkodni, kutatni és kételkedni majd eltávolodni a vallásos baromságoktól, egyértelmű, hogy ez nem a modern kor sajátossága. Ezt már nem fogják tudni megállítani ill. visszafordítani, a tudomány biztosan nem fog visszatérni a vallásos nézetekhez, mert "tudományos út" nem vezet oda (akármennyire is próbálnak a kreacionisták a tudományosság látszatát kelteni, buta embereket meg lehet győzni, de ez is csak egy kis réteg), az meg nem ok rá, hogy az életminőség jobb lenne, ha az emberek hülyeségekben hinnének.
Hozzáteszem én nem értek egyet azzal, hogy az életminőség emiatt rosszabb lenne, bár ezen is nyilván lehet vitatkozni hosszasan. -
Katalizátor #10578 Akkor te hogy születtél meg? -
"Ha az evó azt jelenti hogy a dns be már bevan kódolva minden csak az evó kiválasztja amit használ a növény (ezért is tette idézőjelbe baluman a tanul t ) mivel nem igazából tanul a növény hanem a felismerés tulajdonsága végig ott volt a dns é be , ez csak az evóval vagy előtérbe került vagy lappang."
Nem egyértlemű, hogy most hogyan érted a "végig ott volt a dns-ében". Nyilván amikor még nem is voltak ilyen növények, akkor nem volt benne ilyen a DNS-ükben, ez a képesség az evolúció során alakult ki. -
"Nem ismeri fel a gazdanövényt, mert nem lát. Érted? Szerintetek (az evolúció elmélet szerint) az evolúció szelektálja ki a gazdanövényhez leginkább hasonlító egyedeket évmilliók alatt. "
Az evolúció azokat szelektálja ki, amelyek több gazdanövényhez tudnak minél jobban hasonlítani ebben az esetben. Kémai jelek (szagyok) , vagy valamilyen más mechanizmus (pl. mikróbák génaktiváló jeleket küldenek, ez az angol cikkben van lehetőségként írva) segítségével azonosítják a növényt, és annak függvényében vesznek fel tulajdonságokat. A tulajdonságait nyilván nem ismeri fel, mert nem lát, az evolúció során "tanulta meg" a tulajdonságokat. -
:(
úgy látszik piszke, aki wérmiki, aki csacsiricsi visszatért, a tudományban kételkedő eretnek toll :(
a tudományban csak a hülyék kételkednek, ezt mindenki tuggya!!!4
szerinted ha bizonyítékokon alapszik, akkor hogyan tévedhet??? sehogy! -
Richard Donkies #10574 "nézz utána mennyi hihetetlen hasonlóság van a buddhista filozófia és a kvantummechanika között!"
A Krisna-hívők szerint Buddha Krisna egyik reinkarnációja, aki azért hozta a világba a buddhista vallást, hogy a materialistákat, ateistákat, akik irtóznak egy felettük álló isten gondolatától is, jóra nevelje és bár egy nehezebb út végén, de végül Istenhez vezesse. A másik célja az volt, hogy megszüntesse az állatok megölését bármilyen célból (a húsevés addig is tiltott volt), mert az állatáldozatokat a vallásosok már helytelenül végezték és túlzásba vitték.
Ebből azt is láthatod, hogy a materializmus és az ateizmus nem a modern kor vívmánya. Ezek a világnézetek már évezredekkel ezelőtt is léteztek, most viszont, hogy ennyire elterjedtek mindenki láthatja milyen rossz hatással vannak az életminőségre. Az evolúciós farkastörvények, az anyagi javak hajszolása, a profitmaximalizálás a környezet rovására. Nem hiszem, hogy ezt hosszan kellene magyarázni...