13357
Miért pont így és erre...
-
hihy #10653 "Ennek ellenére most abban a hitben ringatod magad, hogy van értelme vizsgálnod és ismerkedned csak az anyagi (más nem létezik) világgal életed végéig?"
Tökéletesen igazad van.
A malacoknak is elég, ha megkapják a moslékot, mi a tökért filozofálgatnának.
Ja, és milyen boldogok!! -
BladeW #10652 Egy ilyen világban az életed értelmetlen és minden tetted teljesen felesleges
Ezt csak a hozzád hasonló típusú emberek nem képesek elfogadni. -
hihy #10651 "hogy ki teremtette istent"---a gyümölcsfák között is vannak öntermékenyülők -
Richard Donkies #10650 Ha szeretnéd megérteni, akkor egyszer biztos belátod, hogy az ok-okozati (anyagi) világnak önmagában nincsen értelme. Egy ilyen világban az életed értelmetlen és minden tetted teljesen felesleges (ezért értelmetlen), hiszen egyszer a Nap kihuny (bármit is tesz akár X milliárd ember is), a keletkezett maradékot legfeljebb majd felzabálja egy fekete lyuk. Az, hogy te X milliárd évvel azelőtt esetleg a Föld teljhatalmú ura voltál, sem számít egy fikarcnyit sem.
Ennek ellenére most abban a hitben ringatod magad, hogy van értelme vizsgálnod és ismerkedned csak az anyagi (más nem létezik) világgal életed végéig?
-
hihy #10649 Én nem beszéltem veled ilyen csúnyán.
Ugye megengeded, hogy segítsek rajtad, úgy hogy bekukizom a marha nagy pofád????
Neked is jó lenne, meg nekem is, meg a többieknek, mert addig is tömve lenne a pöcslesőd.:))) -
BladeW #10648 Én kérek elnézést minden primitív baromagyú ökör nevében, akik ok-okozati világlátáson keresztül szeretnék megérteni az őket körülvevő világot!
-
Emberi ésszel a Bell egyenlőtlenség is felfogatatlan mégis a legmagasabb akadémián tanítják mint tényt ,ráadásul bizonyított tényt csak itt egyesek olyan szinten primitívek hogy ha valamit nem képesek felfogni akkor azt már filozófiának tekintik ,de az ilyen primitív egyedek képesek azon is órákig vitatkozni hogy ki teremtette istent ,mert képtelen agyilag elszakadni a saját kis kézzelfogható ok okozati világlátásától. -
Te baromagyú mit kritizálsz , ha felfognád amiről szó van ,arról van szó hogy a vallásos irányzatban hogyan van értelmezve a világ , nem arról hogy a tudományban hogy van te idióta ,senki nem akarja felülírni a te hülye világértelmezésedet de te mindjárt ráharapsz mintha a vallás ezzel a te tudományodat akarná felülbírálni .
Ekkora ökröt mint te hallod... -
BladeW #10645 Eretnek! -
Katalizátor #10644 Ez az " emberi ésszel felfoghatatlan" dolog már az agyamra megy! Mondom ezt úgy, hogy régen én is így godoltam. Aztán rájöttem, hogy felfogható! Milyen univerzum szülne olyan agyat, ami nem képes önmagát felfogni? Legalábbis eddig mindig így történt! Az eszköz neve TUDOMÁNY!!! -
Koppixer #10643 Mindegyik vallás azt írja le lényegében, hogy isten örök idők óta létezik és létezni is fog. Nem volt születése, és meghalni sem fog, elpusztíthatatlan. Egyszerűen csak VAN.
De ez emberi ésszel felfoghatatlan. Mintha isten nem is létezne. Ő a nagy Semmi. -
Koppixer #10642 Ők mondták. -
hihy #10641 " hogyan kell értelmezni a teremtő istenét ,azt is hogy mi volt előtte utána stb ,hogyan kell értelmezni a világot "
Te olyan kis butus vagy. Önmagad leírod a lényeget, és NEM veszed észre.
Mit is? Hát ezt a két szót: "hogyan kell"
Aki másképp, annak kuss van. Vita róla nuku, esetlegesen másképp azt legszívesebben máglya, ha lehetne.
A tudomány nem használja a kell szót, táppontot ad. -
Szia csacsi!
-
Túl sokat akarsz. -
"az istenhívők meg isten eredetét nem ismerik."
Ezt jól benézted mert ezt a primitív közhelyet csak a magadfajta materialisták gondolják .
Általában minden vallás leírja hogyan kell értelmezni a teremtő istenét ,azt is hogy mi volt előtte utána stb ,hogyan kell értelmezni a világot ...
cumi -
Katalizátor #10637 "Az ateisták azt gondolják, hogy egyszerűen csak létrejött a világ a nagy semmiből"
Ezt mégis honnan veszed? -
Koppixer #10636 "Azt az őslevest valakinek jól meg kellett kevergetnie hogy kifőzzön bennünket."
Tehát, úgy gondolod, volt egy tudatos lény, aki ezt az egész fizikai rendszert kifundálta és meg is alkotta. De akkor ő vele mi a helyzet? Őt ki főzte meg?
Az ateisták azt gondolják, hogy egyszerűen csak létrejött a világ a nagy semmiből, az istenhívők meg isten eredetét nem ismerik. Mindkét oldal abból indul, hogy volt a Semmi, aztán lett mindaz, amit most látunk. Nincs is ellentét. Valójában puszipajtások vagytok. -
pet0330 #10635 Igen, tudom, hogy nem zárt rendszer, erre akartam rámutatni a hűtős példával, de sajnos nem fogják fel, hogy miről beszélek.... -
Újjabb koporsószeg az evolúcióba:D -
Richard Donkies #10633 Ráadásul nem is az entrópia a vita témája.
-
Richard Donkies #10632 Tök feleslegesen tanítják az entrópiát az egyetemeken. "A Föld nem zárt rendszer tehát nem vonatkozik rá a 2.főtétel. "
-
Tök feleslegesen vitáztok az entrópiáról. A Föld nem zárt rendszer tehát nem vonatkozik rá a 2.főtétel. -
Richard Donkies #10630 Kicsit unom már az ostobaságaid javítgatását.
Az oxigén-hidrogén keverék begyújtásakor keletkező víz nem a szikra minimális energiájának a hatására jön létre. A szikra csak beindítja a folyamatot. Az energia pedig az eredeti oxigénből és a hidrogénből származik. Ez ismét egy olyan folyamat, ahol energia távozik a rendszerből és ettől lesz rendezettebb. -
Nem azt jelenti a rend.
Ha egy üvegbe ötnöd a vizet meg a gázt és összerázod a saját nyomásukon akkor a gáz felülre kerül a víz meg alulra , és ez lesz az ő elemi rendjük .
Ahoz hogy ne így legyen már plusz energiával kell a gázt belesajtolnod a vízbe pl szódavíz de ha kifújod és úgyhagyod akkor idővel újbol a stabil állapotra törekszik és a gáz kiszáll felfelé a vízből.
Ezt jelenti a természet rendje te tévúton jársz. -
Te máshogy érted a rendezettebbet én nem azt mondtam hogy az atomoknak katonai sorban kell állniuk . Hanem hogy minden rendszerben van egy stabil és egy instabil állapot ,namármost a természet a stabil állapot felé törekszik ,legalábbis ezt mutatja a fizika .
Nem tudom mit akarsz mondani a hűtőgéppel de annak köze nincs ehez a témához ,az egyébként is befektetett energiával fagyaszt ,azt egy intelligens elme hozta létre és ha kihúzod a konnektorból akkor megint nekem lesz igazam a belső és külső hőmérséklet kiegyenlítődik ,stabilizálódik az állapot hogy már nem lesz légáramlás a két tér között ,ezt nevezném én nyugalomra törekvésnek .
A vulkán is azért tör ki hogy kiegyenlítse a nyomásokat , a villám is azért csap be hogy levezesse mint a nevében is benne van feszültség többletet, az elemek a rájuk megszabott törvények alapján tudnak kapcsolódni de ettől még nem inteligensek . -
pet0330 #10627 Oxigén+Hidrogén+Szikra(alias energia)--> víz, a víz rendezetlenebb mint a gázkeverék? :O -
Richard Donkies #10626 Mondom, hogy nem érted a dolgokat.
Amikor a vízmolekula energiavesztés miatt kénytelen rendezettebb állapotba kerülni, az pont az ellenkezője annak, mint amikor az élővilágban energianyereség hatására kerülnek az atomok és a molekulák rendezettebb állapotba, az élőlények közreműködésével.
Te pedig a kettőt párhuzamba állítottad. Ez a dilettantizmus bizonyítéka.
A víz megfagyása természetes folyamat, megy magától is az energiaveszteség hatására.
Az élőlények molekularendezése viszont energiaigényes és nem megy azok közreműködése nélkül.
Fordított irányban sem mennek ezek a folyamatok. Ha energiát nyernek a vízmolekulák, nem fognak rendeződni és az élet sem fog rendezni, ha nincs lehetősége energiafelvételre csak vesztésre.
-
pet0330 #10625 Meg kellet kavarni, igen, senki nem mondta, hogy nem.
-Vulkanikus kürtők
-Meteorok
-Radioaktív bomlásból származó hő
-Villámok
-Napsütés
-Kozmikus sugárzás
Még több "fakanál" kell neked a kevergetéshez? -
pet0330 #10624 Azért mert nektek gőzötök nincs arról, hogy mit jelent a 2.főtétel.
De mivel kinetikus energiát vesztenek, "odaragadnak" (oké, ragadjanak mind1....) a szilárd felülethez --> rendezettebb állapotba kerül --> csökken az entrópiája --> strepsils és ezek szerint szerinted is lehetetlen --> a hűtő varázsol.
Amúgy te most komolyan elmagyaráztad nekem a víz megfagyását? Ennyire nem kéne hülyének nézni -.- -
Richard Donkies #10623 "De akkor miért tudsz vizet fagyasztani? AZ NEM MŰKÖDHET, MERT AKKOR RENDEZETTEBBEN LESZNEK A RÉSZECSKÉK!"
Az látszik, hogy tanultál ilyen dolgokat, de az is, hogy nem értetted meg.
A víz azért fagy meg, mert a molekulái annyi kinetikus energiát vesztettek, hogy már nem képesek visszapattanni egy ütközés után, így "odaragadnak" a szilárd felületre.
Azt meg én nem értem, hogy miért kell ezt a színpadias műfelháborodást eljátszani? -
Katalizátor #10622 Miért lenne bizonyíték a teremtőre???
Ez nekem érvelési hibának tűnik. Az sem igaz, hogy az anyag csupán a 0 állapotra "törekedne" sok minden történhet az anyaggal. Hegyek erodálódhatnak, de keletkezhetnek is. De csillagok és bolygók is mind a mai napig születnek. Azt meg szerintem nem kell bemutatnom neked, hogy a kémiában mennyire gyakoriak a reakciók két külön elem között. Sokféle anyag sokféle reakciót vált ki egymásból.
-
Katalizátor #10621 Nem. -
pet0330 #10620 "Ugyan ez kinematikában ,a mozgó testek rendszere ,egymáshoz ütközéskor szintén kigyenlítődnek a kinetikus erők mert bármilyen rendszer energiája kiegyenlítődik ." WHAT THE FUCK?! Kiegyenlítődnek az erők? Minden rendszer energiája kiegyenlítődik? Miiii?! Miről beszélsz? Kiegyenlítődnek a kinetikus erők?!
Igen, ismerem a termodinamika második főtételét. És mi van vele? El kéne olvasnod azt is, hogy mit tartalmaz. De akkor miért tudsz vizet fagyasztani? AZ NEM MŰKÖDHET, MERT AKKOR RENDEZETTEBBEN LESZNEK A RÉSZECSKÉK! A fagyasztó az biztosan egy varázsdoboz számodra.... Mert rendezettebbé teszi a dolgokat, pl megfagyasztja a vizet... Hazug tudósok, vagy varázshűtő, választhatsz!
(Te így tudsz darabokat a fizikából/biológiából/kémiából, de sajnos egyiket sem érted, és ezekre vered magad, vegyél a kezedbe legalább középiskoláskönvyeket, és értsd meg, hogy miről szólnak!) -
Jézusom de buta vagy . Ez a termodinamikai főtt étel mindenki tudja . Ha a két szoba különböző hömérsékletét összeereszted akkor az egyik lehül a másik felmelegszik a kettejük egyensúji állapotához. Ugyan ez kinematikában ,a mozgó testek rendszere ,egymáshoz ütközéskor szintén kigyenlítődnek a kinetikus erők mert bármilyen rendszer energiája kiegyenlítődik . A testek nyugalmi állapota nem a mozdulatlanság hanem az egyenes vonalú egyenes mozgás ,inerciális mozgás ,természetesen átvitt értelemben törekszenek a nyugalomra igazából ez csak egy fizikai törvény ,de nem arra törekednek hogy felrobbanjanak és víz legyen belőlük ,ehez te mint intelligens beavatkozó kellesz hogy meggyújcstsd .
Persze egy üstökös is meggyúthassa de nem látom be mitől lenne ez egy láncreakció bizonyított oka ,te már a víznél továbbgondolod a dolgokat miközben az csak víz ami majd elpárolog és leesik. Azt az őslevest valakinek jól meg kellett kevergetnie hogy kifözzön bennünket. -
pet0330 #10618 Az anyagok törekednek az egyensúlyi állapotra? :O Oké, mi az egyensúlyi állapot? Mi az, hogy törekedik?
Ha van hidrogénem meg oxigénem, összekeverem őket, nem történik semmi. Tehát nem megy semerre az állapota, akkor ez az egyensúlya?
De ha adok neki egy szikrát, akkor víz lesz belőle, és ha azt hagyom békén, akkor azzal sem történik semmi? Akkor ott mi az egyensúlyi állapot?
Mi az az EGYENSÚLY? Mi az, hogy TÖREKEDIK? -
De ott a ted be a csávó hozta létre a különböző tulajdonságú olajokat amik rendeződtek ,tehát ez a teremtőre bizonyíték csak itt a csávó volt a teremtő szerepében , és amúgy meg az hogy az anyagok törekednek egy egyensúlyi állapotra senki nem tagadja én is ezt mondom ,a 0 állapotra törekednek ,nem arra hogy 0 ból 1 legyen . Ami ezt csinálja az már nem anyag hanem élőlény. Ezért nem lehet felfelé lépkedni , a kutya nem fog emberi értelmiszintű kiskutyát szülni. Az ember nem fog "ufó" szintű gyereket szülni, a csótány nem fial patkány szintű egyedet. És eközben mindegyik értelmes lény a maga kategóriájában ,és tökéletesen működik mint egy gépezet bár vannak akik kitalálják hogy ez és az nem is tökéletes de ha nem lenne tökéletes nem működne. -
Richard Donkies #10616 Csak nem azt akarod mondani, hogy a hópelyhek alakja a bizonyíték az evolúciós elmélet igaz voltára?
-
Katalizátor #10615 Hogy az anyag rendeződik? Micsoda átverés! -
Richard Donkies #10614 Tök mindegy min alapszik, ha csak egy átverés.