Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"ki teremtette Istent?"
Erre még reagálok: az EMBER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A farkcsont nem felesleges szerv. Vetesd ki és meglátjuk hogy fogsz utána mozogni"

Most mondd meg Richard az ilyenre mit lehet válaszolni, hogy a többit ne is említsem.

És igen nem értettem a válaszod a vakonddal kapvsolatban.
Legyél szíves elismételni mégegyszer.
Vagy gyáva vagy, hogy ki fogod röhögni sajátmagad??
De Richard kérlek!!

Ps: a szemdologra a pároddal kapcsolatban nem reagáltál

Még egy ui: igen az Isten tökre tudományos

a hüje már foglalt, így téged nem tudlak megtisztelni vele <#falbav><#rinya>

hüje

mikike
:0 tehát akkor ti itt olyanról prédikáltok, amit valójában nem is tudtok?
ti valami hittérítõk vagytok?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Ja, tudom a vakondost már többször megkérdezted, csakhogy én már elsõre is válaszoltam rá.<#papakacsint> Kár, hogy nem értetted.<#szomoru2> Persze ez csak a te IQ-dat minõsíti.

"Még mielõtt elkezdesz tiltakozni, hogy te nem a majomtól származol, elárulom, hogy a tudósok soha nem állítottak ilyent, hanem csak azt, hogy a közös õsünk egy lehetett."

"Akkor neked nem furcsa, hogy az egyik legkonzervatívabb egyház elfogadja az evo-t, mint lehetséges alternatívát??"

Nem. Mert ugyanúgy nem értenek hozzá, mint ti evósok.

"Ugye neked is van farokcsontod??"

Farkcsont lesz az...<#nyes>
A farkcsont nem felesleges szerv. Vetesd ki és meglátjuk hogy fogsz utána mozogni.<#ravasz1>

" Most képzeld el ezt a szelekciós nyomást több generáción keresztül."

Mesterséges szelekciós nyomás nem bizonyítja az evolúciót. Ebben az esetben ki van zárva a természetes szelekció aminek a feladata a fajok eredeti génállományának megõrzése évmilliókon át. Ezt is hányszor leírtam már...

"Richard, te tökéletes troll vagy, sokkal jobb, mint én.
Csak azért nyomatod a faszságaidat, melyekkel te is tisztában vagy, hogy te legyél a középpontban."

Ezek súlyos tévképzetek.
Nem nyomatok fasságokat. A lehetõség elõtettek áll, hogy bármelyik érvemet logikai úton vagy bizonyíték felmutatásával megbuktassátok. De ti is látjátok, hogy semmi esélyetek. Ezért nem mersz te sem bevállalni egy tisztességes vitát. Tök mindegy hol kezdenéd, mivel próbálnál az evó mellett érvelni.
Ugye, mi a legnagyobb aduászotok? Ha Isten teremtette az embert, ki teremtette Istent? <#hehe>
Ez aztán a tudományosság...
És mindezt úgy, hogy 150 éve erõlködik tudósok hada a bizonyításon.<#vigyor2>

Ezt hívják eleve vesztes állásnak.<#papakacsint>

strepsils
" Szoval a nagy kerdes:
MI VAN HELLYETTE???

-Semmi.

Különben meg nekem van egy elméletem : elõször volt az ember és belõle fejlõdtek ki az állatok halak stb , bizonyítsd be hogy nem így volt .

Te meg a rendesen válaszolás...

Na, ne röhögtess...<#vigyor2>

Bár lehetne több párt is bevonni a kisérletbe.
Még ide kívánkozik, hogy a tudósok már attól is félnek, hogy az ûrben eltöltött huzamosabb tartózkodás visszavonhatatlan véltozásokat okozhatnak az emberi szervezetben. Pl a szív, és más izmok gyengülése.
Most nem arról a pár hónpról, évrõl van szó, amit az ûrállomáson eltöltenek.

Ebben az esetben a beltenyészetet kihagytam.

Richard, te tökéletes troll vagy, sokkal jobb, mint én.
Csak azért nyomatod a faszságaidat, melyekkel te is tisztában vagy, hogy te legyél a középpontban.

Képzeld azt, hogy téged bezárnak egy nõvel egy tök sötét helységbe. Feladatotok, hogy utódókat nemzetek. Szerinted mi történne??
Nos az, hogy mivel a szervezet semmire, de semmire nem pazarol energiát, generációtok fokozatosan veszítene látásból, sõt megkozkáztatom, hogy a szem teljesen vissza is fejlõdne. Ez történik minden szervünkkel, sõt még az agyi képességünkkel is, ha nincs használatba véve. Ezért kényszerítik még az ágyban fekvõ betegeket is bizonyos fokú izom munkára.
Azt biztosan tudod te is, hogy aki vak, annak kitûnõ a hallási térérzékelése, aki pedig siket annak a látása válik fejlettebbé. Sõt a a szegény siket-vakok pedig a tapintásban válnak profikká. Most képzeld el ezt a szelekciós nyomást több generáción keresztül.
Emlékszel, hányszor kérdeztem, miért van a vakondnak szeme. Hiszen semmire sem használja. Képzeld el, hogy ez az állatka valamikor nem föld alatti életet élt, csak idõvel "rájött", hogy a talajban levõ táplálékok könnyebben megszerezhetõek számára. S bizony a látása fokozatosan romlott, s nem tartom kizártnak, hogy végül csak a csökevény marad vissza.
Ugye neked is van farokcsontod?? Nem farokcsakrád.
Az szerinted minek a csökevénye? Nem-e esetleg az õseid olyan életmódod folytattak, melyhez szükség volt még egy testrészre a biztonság fokozásához? Pl az emberszabásúak. Még mielõtt elkezdesz tiltakozni, hogy te nem a majomtól származol, elárulom, hogy a tudósok soha nem állítottak ilyent, hanem csak azt, hogy a közös õsünk egy lehetett.
Vatikán a "teremtés" igazából nem enged, görcsösen ragaszkodik hozzá. Akkor neked nem furcsa, hogy az egyik legkonzervatívabb egyház elfogadja az evo-t, mint lehetséges alternatívát??
Ha pedig így van, és õk elismerik azt, hogy lehetséges történet, hogy a legeslegelsõ élólényt az Úr teremtette, majd az összes többi mai életközösség "annak" a változata, te nem vagy egy kissé(?!) elmaradott, lemaradott??

Tehát nincs alternatívád.
Szerinted az evo NEM lehet (döntésed): #7628

Rendben.
De akkor azoknak "akik" genetikailag beavatkoztak, neki kik voltak a "beavatkozói"???
". próbáld innen szemlélni a dolgokat..<#wink>"

Balumann
"Ne búsulj, neked is találtam egy gyöngyszemet ami jól jellemzi természettudományos "mûveltségedet: #7123 "

Én tisztában vagyok azzal, hogy bõven van még mit bõvíteni a természettudományos ismereteimen, nem olyan régóta kezdtem el érdeklõdni eziránt. Azért járok ide fórumra is, hogy tanuljak, illetve ha tudok, akkor segítsek én is megérteni másoknak azokat, amiket korábban nem értettem. Az evolúcióval is pontosan így voltam, amíg nem értettem, én sem hittem el, a kreacionisták meggyõzõbbek voltak. Ezt is szégyellem, úgy mint amit az elektronok sebességérõl írtam.

Továbbra sem értem viszont, hogy ha valaki válaszol rendesen, mocskolódás nélkül, akkor miért nem vagy hajlandó arra válaszolni, minden másra reagálsz, a kiprovokált személyeskedésre, vagy ha bele tudsz kötni valamibe, amit esetleg rosszul írt valaki, arra lelkesen válaszolsz mindig, hogy próbáld hitelteleníteni. Utána van pofád még kiírni, hogy "Mocskolódáson kívül más érveid vannak?". Elképesztõ.

Mocskolódáson kívül más érveid vannak? <#nemtudom>

Az mind mellébeszélés és még mindig semmi bizonyítékot nem tudtál felmutatni. Sok ott az olyan mondtad hogy "Megvizsgáltam a bizonyítékait és gyengének találtam.", "Szerintem..." és társai. El vagy szállva nagyon, de tudom, hogy szerinted a Csillagkapu dokumentumfilm. Gondolom a zUFO-k is elvittek már párszor.

Ne reménykedj hogy komoly választ fogsz itt kapni valaha is. Amilyen gyökér vagy gondolom valami segédmunkás lehetsz azért hiszel el minden faszságot mert sík hülye vagy.

Ilyen sötét életképtelen egyedék mint te mégiscsak élnek, szóval csak mûködik az a fránya evolúció, bár igazán kiszelektálhatná az olyan retardáltakat mint te.

Ha nincs evolúció akkor mond már el mi van helyette? Idegen lények sokasága mászkál közöttünk csak mi nem tudunk róla és õk szabályoznak itt mindent? Kurvára kerülöd ezeket a kérdéseket, csak trollkodsz és kötekedsz, meg a sok gyökér szmájlit nyomatod (10 éves vagy?). Kurvára unalmas vagy már, egy darabig vicces voltál, most már idegesítõ vagy.
De találtam olyat is, amire köpni nyelni nem tud az evolúció elmélet: #7559
<#papakacsint>

Ne búsulj, neked is találtam egy gyöngyszemet ami jól jellemzi természettudományos "mûveltségedet: #7123

Miért nem csodálkozok, hogy az evolúcióban is hiszel? <#fejvakaras>

"Szoval a nagy kerdes:
MI VAN HELLYETTE???"

(Mondjuk ez a dupla "Ly" külön tetszik...<#nevetes1>)

Miért csinálsz úgy, mintha nyitott lennél a válaszra, amikor pár napja megírtad, hogy az evolúció az nálad is megkérdõjelezhetetlen tény:
" De! Amit figyelmen kívül hagysz az az EVOLÚCIÓ! Azt is leszarom, ha valamely más intelligens lény teremtett minket, mert azon felül még mûködik az evolúció! Érted a dolog lényegét? Az evolúció nem a teremtésrõl szól, hanem a fajok változásáról! Tehát ha teremtettek is minket, még akkor is mûködik!" #10893 )

Máskor meg azt írod, hogy te aztán mindenre nyitott leszel ezentúl: #7220 <#wow1>

Azt sem értem miért próbálkozol (próbálkoztok) be állandóan ugyanazokkal az ostoba kérdésekkel? <#fejvakaras> Már sokszor válaszoltam rájuk. Kötekedni jársz a fórumra vagy olvasod is? Esetleg ilyen rövid a memóriád? <#nemtudom>

Amire emlékezned kellene: #9270 #7268 #7411 #7475 #7617 #7628

És végül álljon itt a legfõbb érvetek az evolúciós vitában: #7076
<#hehe>

Balumann
Tehát azért nem válaszolsz, mert nem fogadtam el a feltételeidet (miszerint nem fogok mocskolódni, személyeskedni és egyetérteni a többiekkel, és más nem szállhat be, csak segíthet nekem amit tolmácsolnom kéne neked megfelelõ minõségben) ? 😄

Feltettél egy kérdést, én válaszoltam rá (személyeskedés nélkül), amire nem vagy hajlandó reagálni. Megpróbáltál valamibe belekötni (a láma szmájli kíséretében), hátha sikerül hitelteleníteni, aztán kifogásokat keresel, hogy miért nem válaszolsz, provokálsz. Hiába próbálod te irányítani itt a vitát, meg játszod a professzort, aki minõsíthet meg megbuktathat bárkit, ezzel itt csak saját magadat járatod le.

En nagyon is jol tudon mire megy itt ki a jatek! Egy szepen osszeirt tanulmanyt szeretnek itt latni nem csupan spekulaciot, ami MEGCAFOLJA az evoluciot. Mindamellet a kulso beavatkozas meg mindig nem mond ellent az evolucionak. Ezt sem artana figyelembe venni. Ez a topik az evoluciorol szol, nem holmi kozbeavatkozasrol ertem? Az ember is kepes kozbeavatkozni, ezt eddig is tudtuk. Tudod ez olyan, minthogy kijelentem, hogy letezik erozio, mire te azzal jossz, jogy az ember kepes hegyeket eltorolni. Ez a ket dolog egymastol fuggetlen!
genetikai "külsõ" beavatkozás.. próbáld innen szemlélni a dolgokat... <#wink>

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Sot! Most mar tenyleg legyen eleg!
Kedves Richard Donkies es Kedves Strepsils!
Most mar egyertelmu szamunkra, hogy nem fogadjatok el az evolucios elmeletet! Szoval a nagy kerdes:
MI VAN HELLYETTE???

Ezuttal komolyan is valaszoljatok ra kerlek! Nincs kiteres! Nincs "Nem erthetitek!"! Nincs "dogmazas"! Nincs "leirtam mar"! (ami sosem volt!) Nincs "ezt nem lehet elmagyarazni"!
Most Itt EGY kommentben valaszoljatok!
Ha nem megy, akkor nem fogunk gyulolni titeket, orulunk ha belatjatok tevedeseiteket, mindenki elheti eletet! Ha megy, mi fogunk halat adni nektek, hogy tovabb gyarapitottatok tudasunkat, tisztelni fogjuk a ti tudasotokat es megprobaljuk tovabbvinni, ill kiegesziteni, ahogy az a tudomanyban szokas!
Tehat all or nothing!
MI VAN HELLYETTE???

Nevetseges ami itt folyik! Ez e ket "nemtudommibenhivo" ( Ricsi meg Strepsils) sztem meg azt sem tudja a masik miben hisz, csupan csak azert tartanak ossze, mert mi ellenuk vunk. Persze a legviccesebb az egeszben, hogy erre is van evolucios magyarazat!
A mondatok értelmezésérõl pont neked nem kéne elõadást tartani. Nemrégiben a föld geológiai koráról és a föld kialakulásának koráról szóló bekezdést sem sikerült értelmezned. Sülthülye vagy mindenhez és te akarsz itt kioktatni bárkit? Röhög rajtad mindenki még mindig. Amúgy csak megjegyzem, hogy nincs olyan tuományos elmélet ami azt mondaná, hogy a világ véletlenek sorozatából fejlõdik, a véletlennek a variálódásban van szerepe, nem a fejlõdésben, de mivel bizonyítottad, hoyg ennyire képtelenül ostoba vagy, így felesleges magyarázni neked bármit is. Fõként, mert érveidhez képest a béka segge az Alpok magasságaiban van valahol. Másrészt az értelmezési képességeid alulmúlják egy macskáét, amelyiket 10x zavartak el már az ebédlõasztaltól, de a 10 verés ellenére is odamegy. Talán egy kosár pillangó... talán az.. kb annyi az értelmi képességed.
Az a helyzet, hogy keveset tudsz, azért vannak ilyen együgyû kérdéseid.
De nincs ebben semmi meglepõ, sem kivételes.
Aztán egyet se búsulj, így is párszáz millió embernél okosabb vagy.<#wink>

Nem én képzeltem el, hanem az alapján feltételeztem volna mindezt, amit magáról állít. Mi lesz így a szeretettel, a szelídséggel stb, csak duma?

Zabálják meg egymást elevenen?! 😄 Meg gyilkológépek úszkáljanak a vizekben?!

https://fxmason.blogspot.com/

Együgyû logika, hogy ha Isten nem olyan világot teremtett, amilyet te a kis agyaddal elképzelsz, akkor ez bizonyíték arra, hogy a világ véletlenül lett ilyen, mint amit most tapasztalunk.<#papakacsint>

Hosszú mondat, remélem sikerül megbirkóznod vele...<#law>

"atlantiszi ember napfénnyel táplálkozott"
Gondolkoztam, hogy erre valami frappáns valamit rittyentek neked.
Hát nem megy. <#falbav>

strepsils
Az atlantiszi ember napfénnyel táplálkozott és tisztelte a természetet, a lemúriai ember annyira összhangban élt a természettel hogy semmit nem rakott arrébb ,fát nem vágott ki. Az elfajulás késõbb alakult ki az ádáméva történet után ,megjelentek érdekellentétek gonosz istenek. A primitív hibád hogy egy db istent képzelsz el de a legendák rengeteg ilyen istennek nevezett nagyobb hatalomról szólnak akik alatt az emberi lény létezik . Mondhatsz rá akár ufókat is kb ez a mai primitív felfogás maximuma . És az isten nem mindenható maximum az emberre nézve mert isten is egy teremtmény ,nincs benne misztifikum ,a definició szerint is minden anyagban benne van tehát az istenség megjelölés csupán az ember felett álló lényeket írták le . Régen nem ufóztak ennyi.
Mert ha létezne akkor mindenható lenne, aki mindenható az meg olyan kedves és aranyos kis szõrgombócokat mint például a nyulak, nem zabáltatna meg senkivel.

Én isten lennék, akkor olyan állatokat teremtenék akik a napfénybõl tudnának táplálkozni. Megtehetném, hogy ilyen állatokat teremtsek ha mindenható és jóságos vagyok, nyilán ha nem tehetném meg akkor sem istennek sem mindenhatónak nem nevezhetnének.

Sajnos elfelejtettem. Komolyan.
Megismételnéd??
Köszi!!!!😊))

"Na most nyilván, ha lenne egy jóakaró kegyelmes teremtõ, akkor biztos olyan élõlényeket teremtett volna, hogy azoknak ne keljen egymást szõröstül bõröstül megzabálni a puszta túlélésért. "

Miért?

Nem azt mondtam, csak azt, hogy akárhonnan is linkelhetnél.

Amúgy feltehetõleg itt arról van szó, hogy a nagyobb tojás által fejlettebb egyedek kelnek ki, viszont a nagyobb tojást könnyebb észrevenni a ragadozóknak, ezért kockázatos is lehet.

Na most nyilván, ha lenne egy jóakaró kegyelmes teremtõ, akkor biztos olyan élõlényeket teremtett volna, hogy azoknak ne keljen egymást szõröstül bõröstül megzabálni a puszta túlélésért.

Azt akarod mondani, hogy az a cikk hülyeség? <#fejvakaras>

Ne a blikket olvasd, léteznek dedikált komoly tudományos oldalak.

Az evolúciós handabandázás mintapéldája:

"Az új elmélet egyik problematikus pontja a kivik evolúciója. Sok szakértõ volt korábban azon a véleményen, hogy a madarak azért raknak testméretükhöz képest szokatlanul nagy tojásokat, mert sokkal nagyobb õsökbõl fejlõdtek ki. Ha viszont az õs is kicsi volt, rejtélyes, hogy miért nõtt meg a tojások mérete, holott a madarak testmérete nem ment át hasonló változásokon. Az egyik teória szerint az lehet a magyarázat, hogy a nagyobb tojásból fejlettebb egyedek kelnek ki, így jobb esélyekkel indulnak neki a földfelszíni életnek. Kérdéses viszont, hogy az avarban elrejtett nagyméretû tojás az így nyert elõnyökhöz képest nem jelent-e túl nagy kockázatot."

<#nevetes1>

<#wilting>

Bocs de a tudomány bármely állítását lehet cáfolni és korrigálni abban az esetben, ha kellõen alátámasztják.

Most te a fejedbe vetted, hogy az a dogma, amit bárki megváltoztathat új bizonyítékok fényében. 😄

"Nem értem mi ebben a dogma?! "

Nem?<#ijedt>

Pedig az elmúlt pár napban volt errõl szó sokat.<#papakacsint>

IQ?

De most mit akarsz ezzel mondani, senki nem mondta, hogy a tudomány és vagy tudósok tévedhetetlen emberek akik nem hibáznak.

Pont az a jó a tudományban, hogy minden egyes hibát és tévedést korrigálni lehet.

Nem értem mi ebben a dogma?!

"A struccfélék evolúciójával kapcsolatos korábbi elmélet tehát nem igazán állja meg a helyét mindezen új bizonyítékok fényében."

De a dogma marad...<#hehe>

Mitõl 1-1?

Ez nem érv a teremtés ellen.<#awink>

"Azzal, hogy megpróbálod bemagyarázni magadnak, hogy mi nem vagyunk hajlandóak vitatkozni, és azért kapod a "mocskolódást", mert ne lenne más érvünk, nem fogsz sokat elérni itt."

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(Elõször azt akartam mondani, hogy ez rád is vonatkozik, de neked annyira gyenge a logikai készséged, hogy az nekem fáj.)

IQ <#papakacsint>

Hányszor elmondtam már...