13357
Miért pont így és erre...
-
Egy egyszerű elmélet, ugyanúgy mint mondjuk a gravitáció, csak te fújod fel ennyire, mivel nem összeegyeztethető a vallásoddal. -
Richard Donkies #12012 Hát akkor mi a tököm?
-
Richard Donkies #12011 Ezt hiszed, vagy bizonyítékod is van rá? -
Az evolúció nem egy világnézet... -
Pedig sajnos sok vallás szent könyvében benne van... -
Richard Donkies #12008 Nem érted?
Miért is értenéd?
Nyilván frusztrációt okoz neked, hogy az állatok leölését, amit te nem szívlelsz, az a világnézet támogatja, amelyikben hiszel, és mint az előbb kiderült számodra( #11998 ), az tiltja, amelyikről azt hitted, hogy támogatja.
-
Richard Donkies #12007 Úgy tűnik rajtad kívül senki nem mondott ilyet.
-
Úgy tűnik az oroszlánok nem értenek egyet azzal hogy őket csak azért teremtette az úrjézus hogy az embereket szolgálják:
-
Nem értem ennek mi köze az evolúciós elmélet, persze vallásosnak sem kellett lenniük ahhoz hogy megöljék azt az elefántot, csupán kapzsinak... -
Richard Donkies #12004 Az evolúció elmélet termelte ki ezt a fajta embert, aki a haszon reményében bármit elpusztít. -
Az evolúciós elmélet semmilyen módon nem próbálja meg befolyásolni az emberek viselkedését. A nagyobb vallások(pl kereszténység) pedig pont azt mondják, hogy a többi állat élete értéktelen, csak arra vannak hogy minket "szolgáljanak", akár az életükkel. -
Richard Donkies #12002 Te azt mondtad, hogy az a baj a vallásokkel, hogy az állatok leölésére tanítanak.
Közben meg az evolúció elmélet tanít erre, és a vallások tiltják az állatok leölését étkezési, haszonszerzési célból.
Most már utálod az evó elméletet?
-
A vallás lényege az, hogy ígér valamit az embereknek cserébe azért, hogy jól viselkednek, az evolúció nem ígér semmit, szóval nem értem hogy mit akarsz ezzel. -
Richard Donkies #12000 Látom nem olvastad végig a cikket...
Mellesleg, mutass egy vallást, amelyik szerint az ember evolúció útján jött létre.
-
Azt hittem a poklos rész után egyértelmű hogy főleg a kereszténységről és annak különböző változatairól beszélek... -
Richard Donkies #11998 "Ezek a vallások azt tanítják, hogy az ember élete ér csak valamit és rohadt különlegesek vagyunk, a többi állatot nyugodtan leölhetjük mert csak ezért vannak..."
Ostobaság.
Akkor most ez az érved ment a kukába.
Pedig annyira jónak találtad, amikor leírtad...
-
Egyébként meg pont ezek a vallások veszik rá az embereket arra, hogy ne törődjenek azzal, hogy milyen szar az élet, viseljenek el mindent, mert hogy utána majd milyen jó lesz jézussal a mennyországban... -
Egyrészt én nem térítek, másrészt pedig pont fordítva van, az ilyen hülye vallások miatt nem tudják megbecsülni az emberek az életüket, mert azt hiszik lesz valami utána és legrosszabb esetben is csak egy varázslatos helyre kerülnek ami a föld alatt van.(de persze leásni nem lehet odáig) Ezek a vallások azt tanítják, hogy az ember élete ér csak valamit és rohadt különlegesek vagyunk, a többi állatot nyugodtan leölhetjük mert csak ezért vannak... Észre kéne már venni, hogy az ő életük sem ér kevesebbet mint bármelyik emberé. -
Te aztán nem semmi térítő vagy :D Miért is kellene egy embernek feldolgozni hogy ő egy jelentéktelen senki ,egy múlandó atom?
Tökéletesen beigazolod amiket szoktam írni ,az evolúció elméletet arra használjátok ti egyes térítők hogy elhitessétek az emberrel hogy ő egy vaskori nihil vágóbarom , egy múlandó senki ,egy szarkupac . Nem veszed észre de amikor azt hiszed ez csak tudományos tárgyilagosság és kimondhatod , nem kicsi társadalom pusztító munkát végzel ,pont arra neveled a fogékony hiszékeny embert hogy húzza meg magát illeszkedjen be a robotba ,ne nagyon ugráljon ,ne legyenek távlati tervei és ne foglalkozzon a múltjával mert ő úgyis csak egy 60évig élő senki . Még nagyobb veszély a keresztyénekkel ellentétben hogy itt nincs képzelet beli figyelő aki pl pokol menyország ,ami egy átlag egyszerű embert azért kordában tart . A te prédikációd szerint nem tartozunk senki felé elszámolással mi vadállatok vagyunk és ha megtámadjuk a gyengébbet lásd oroszlán akkor az csak a természet rendje ,a gyengébb elpusztul .
Ráadásul egy szimpla paraszt ember kétlem hogy valaha is azon dilemmázott volna mikor olvasta hogy porból lettünk porrá leszünk hogy akkor most nem tudja elhelyezni térben és időben magát . -
Katalizátor #11994 Nem. Te nem tudod értelmezni amit írtam. Olvasd el mégegyszer! Nem E3-ban beszéltem róla, még idézőjelbe is raktam. Isten az egy szó, amit csupán használnom kellett, mert mi mást használjak helyette?
Ellenben te nem tudod értelmezni az angyag szót! Neked az angyag olyan, mint egy darab kő. Semmi csak egy "gép"! Nem is értem miért nem látsz kicsit túl ezen a dolgon, ráadásul elég gyakran hozod fel példának a kétréses kísérletet. Akkor meg? -
:0 tehát akkor itt ti ilyen hittérítők vagytok? -
Pontosan, nyertél, úgyhogy akár itt is hagyhatod ezt a topicot. -
Richard Donkies #11991 Ha jól értem te is bevallottad, amit zéró az imént ( #11986 #11990 ).
-
Richard Donkies #11990 "vagyunk mi, akik elfogadjuk, hogy vannak emberek akik ezzel töltötték az egész életüket, és elég valószínű, hogy jobban értenek hozzá,"
Ugyanezt gondolják a templomba járók a papról.
-
Richard Donkies #11989 Ez úgyis napok kérdése.
Én sem leszek mindig itt. -
Mr Boswell #11988 Most mennem kell sövényt vágni, este leszek gép mellett. -
Richard Donkies #11987 "Amennyiben megállapításaid, következtetéseid nem véglegesek, akkor szívesen megvitatnák néhány témát. Más hangnemben."
Benne vagyok.
-
Richard Donkies #11986 "Egyikünk sem kompetens valójában, hogy ezt a kérdést eldöntse."
Na, ezt már szeretem amikor bevallod, hogy fingod nincs az evolúcióról.
De akkor miért játszottad itt évekig a hozzáértő prófuszt?
-
Mr Boswell #11985 Elolvastam a jelzett hozzászólásokat. Az általad felvetett érvek egy részével egyetértek, viszont néhány dolgot Én másként gondolok. Amennyiben megállapításaid, következtetéseid nem véglegesek, akkor szívesen megvitatnák néhány témát. Más hangnemben. -
Szépen összefoglaltad
-
Zero 7th #11983 Korreptelás van, nem vita. Te nem értesz valamit a világból, próbáljuk neked elmagyarázni, de te meg nem vagy hajlandó gondolkozni.
Ennyi. Ez nem vita, soha nem volt az.
Egy akadékoskodó ostoba kis pöcs vagy, és az is akarsz maradni. Ennyi történik itt. -
Richard Donkies #11982 Vitaképtelen vagy: #11620
-
Zero 7th #11981 Tudod, az a helyzet, hogy semmiféle vita nincs itt. Te agy nélkül tagadsz minden tényt, és nem vagy hajlandó felfogni azt, amit mondanak neked.
Ez nem vita, ez gyerekes dac.
Te nem vagy biológus, ahogy nagyjából itt senki. Egyikünk sem kompetens valójában, hogy ezt a kérdést eldöntse.
Csak az a különbség, hogy vagyunk mi, akik elfogadjuk, hogy vannak emberek akik ezzel töltötték az egész életüket, és elég valószínű, hogy jobban értenek hozzá, mint egy névtelen kis senki, aki azzal akar kitűnni, hogy tagad és hazudik. -
Richard Donkies #11980 Lustáknak: #11791 -
Richard Donkies #11979 Ja, látom te még itt "új" vagy. 
Tudod, az a baj, hogy ha valakinek magyarázni kell, hogy az az érvelés amit itt az imént ( #11972 ) eleresztettél, miért gyerekes, akkor már megette a fene az egész evolúciós vitát, mert úgysem fogod érteni amit írok (max félreérteni).
Ha mégis csillogtatni akarod éles elmédet, akkor innen csemegézhetsz:
#11791 . Lássuk, te hogyan véded az evó-elméletet?
Mi a legkeményebb bizonyítékod az evó mellett?
Nyugtass meg, hogy nem ez a két hozzászólásod: #11975 , #11972
-
Mr Boswell #11978 Szeretnék egy kicsit részletesebb érvelést, mert ezt így nem tudom értelmezni.
Természetesen a saját feltételezésem. Egyébként nem kívántam végkövetkeztetést levonni, az utolsó mondatomat kérdésnek szántam. Bocs…
-
Én úgy látom, hogy azért van szükségük az embereknek hitre, mert nem bírják felfogni hogy jelentéktelenek és múlandóak. Ha ezt sikerülne feldolgozniuk sokkal normálisabb életet élhetnének. -
Nem is vártam tőled mást... -
Mr Boswell #11975 Én úgy látom, (habár lehet, hogy tévedek) hogy a felnövekvő nemzedék egy része, már nem tudja elfogadni a teremtő Isteneken alapuló világnézet tanításait. Az emberek többségének viszont szüksége van valamilyen hitre. (Azt hiszem, Én sem vagyok kivétel.) Néhányan a kifejlődő űrt próbálják feltölteni alternatív hitvilággal, aminek részeként fogom fel a tervezéses elméletet. -
Richard Donkies #11974 "Akkor a tervező rossz munkát végzett, mert életképtelen populációt hozott létre. "
Már ne haragudj, de ez marhaság. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy miért?
"Ha viszont a tervező hibázik,és nem fejlődhet ki új faj, akkor előbb-utóbb minden faj kipusztulhat."
Szintén marhaság.
Úgy látom te azt hiszed, hogy csőlátásos logikával lehet itt érvelni.
Kicsit legyél körültekintőbb, mikor végkövetkeztetéseket vonsz le a a saját feltételezéseidből.