Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
:0 úgy érted, hogy hited szerint a sóoldatok felelõsek azért, ami történik velük?
a víz felelõs azért, ha lefelé folyik?
a víz felelõs azért, ha lefelé folyik?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
és a tudomány sosem téved, mert sziklaszilárd bizonyítékokon alapszik
csak a hülyék kételkedtek benne
ti viszont nem **
csak a hülyék kételkedtek benne
ti viszont nem **
de tudományos dogmává tette, hogy pusztán vegyi folyamatok végtermékei vagyunk, ezért bármit szabadon megtehetünk, bárkivel, nem kell felelõsséget vállalnunk **
Az ember mindig is állat volt, csak azért mert valaki megalkotott egy ilyen elméletet nem változott meg az emberek viselkedése...
"A kölünbség csupán annyi, hogy azóta van technológiánk legyakni õket nagyobb mértékben, olcsóbban. "
A különbség csupán annyi, hogy azóta legitimálódott az állati viselkedés, mióta (úgy) tudjuk, Darwin óta, hogy az ember állat. <#papakacsint>#papakacsint>
Gyereked neked az evolúció elmélet, hogy ennyire véded? <#ravasz1>#ravasz1>
A különbség csupán annyi, hogy azóta legitimálódott az állati viselkedés, mióta (úgy) tudjuk, Darwin óta, hogy az ember állat. <#papakacsint>#papakacsint>
Gyereked neked az evolúció elmélet, hogy ennyire véded? <#ravasz1>#ravasz1>
"a politikai tényezõk az evolúciót már régóta a modernt nihilista vaskorista élelmiszeripar legitimálására használja , ezért kellenek vágóhidak meg minden szar ami belefér mert a motíváció az csak az emberek önös egója ,legyél sztár legyél valaki ,legyél isten egyszemélyben ,és sokan már annak is képzelik magukat ,ölnek fosztogatnak ezzel a világnézettel. "
Kicsit vicces leírás, fõleg a "vaskorista" jelzõ fogott meg! De tudod drága ez itt nem evolúció! Amikor disznók ezreit ölik le a vágóhidakon, vagy csikrék ezreit tartják kímletetlen körülmények között, annak semmi, ismétlem SEMMI köze az evolúcióhoz. Ezt úgy hívják ipari mezõgazdaság, azon is felöl kapitalizmus, ami a profitot hajhássza. Profit! Csak ez a fontos! A profit pedig nem szerepel az evolúció sorai között, különben látnál oroszlánokat gazellatetem hegyek felett, vagy majmokat, akik tonnaszámra rendelkeznek gyömülcsökkel. Ilyenek nincsenek! A kapzsiság alapegysége a pénz, ami nem szerepel a természetes dolgok listáján. Emberi kreálmány, szabályokra építve, ha tetszik olyan, mint egy játékszabály. Csakhogy ezt a játékot minden egyes emberi lénynek játszania kell, amíg csak él, akkor is ha nem akarja!
Mégegyszer:
Gazdaságunk mûködése egy emberi elmével kreált szabálykódex, akárcsak a jogok, semmi köze a természetes kiválasztódáshoz. Mivel pénz az evolúciós tézis elõtt is létezett, ne hidd, hogy akkor nem vágták csak úgy le õket a profitért. A kölünbség csupán annyi, hogy azóta van technológiánk legyakni õket nagyobb mértékben, olcsóbban. Ezt én is rühellem és ellene vagyok, de ennek (ismtlem újfent!) SEMMI köze az evolúcióhoz!
Kicsit vicces leírás, fõleg a "vaskorista" jelzõ fogott meg! De tudod drága ez itt nem evolúció! Amikor disznók ezreit ölik le a vágóhidakon, vagy csikrék ezreit tartják kímletetlen körülmények között, annak semmi, ismétlem SEMMI köze az evolúcióhoz. Ezt úgy hívják ipari mezõgazdaság, azon is felöl kapitalizmus, ami a profitot hajhássza. Profit! Csak ez a fontos! A profit pedig nem szerepel az evolúció sorai között, különben látnál oroszlánokat gazellatetem hegyek felett, vagy majmokat, akik tonnaszámra rendelkeznek gyömülcsökkel. Ilyenek nincsenek! A kapzsiság alapegysége a pénz, ami nem szerepel a természetes dolgok listáján. Emberi kreálmány, szabályokra építve, ha tetszik olyan, mint egy játékszabály. Csakhogy ezt a játékot minden egyes emberi lénynek játszania kell, amíg csak él, akkor is ha nem akarja!
Mégegyszer:
Gazdaságunk mûködése egy emberi elmével kreált szabálykódex, akárcsak a jogok, semmi köze a természetes kiválasztódáshoz. Mivel pénz az evolúciós tézis elõtt is létezett, ne hidd, hogy akkor nem vágták csak úgy le õket a profitért. A kölünbség csupán annyi, hogy azóta van technológiánk legyakni õket nagyobb mértékben, olcsóbban. Ezt én is rühellem és ellene vagyok, de ennek (ismtlem újfent!) SEMMI köze az evolúcióhoz!
<#nevetes1>#nevetes1>
Én sem értettem, eltaláltad.<#nyes>#nyes>
Én sem értettem, eltaláltad.<#nyes>#nyes>
Én csak annyit értettem meg hogy ma felidegesítették a jehovák ,biztosan aludt mikor csengettek.
De hogy mi az a kurva anyádat írtad le szöveg elõtte ,én nem tudtam megfejteni ,de úgy látom te sem.
De hogy mi az a kurva anyádat írtad le szöveg elõtte ,én nem tudtam megfejteni ,de úgy látom te sem.
Szerintem még a "világnézet" szót sem értik. <#nevetes1>#nevetes1>
Kitört belõled az evós kultúra? <#ijedt>#ijedt>
A frusztrációddal nem tudok mit kezdeni. <#szomoru2>#szomoru2>
Menj pszichológushoz.
A frusztrációddal nem tudok mit kezdeni. <#szomoru2>#szomoru2>
Menj pszichológushoz.
Nézzük csak azt az állatölést a keresztyénségben mennyire domináns itt hallhatod mire tanítanak 😄
Egyébként nagyon tanulságos én már e szerint táplálkozom pedig meg se vok keresztelve .
De láthatod az élelmiszer ipar rt c filmet is jutubon az is beszédes.
Egyébként nagyon tanulságos én már e szerint táplálkozom pedig meg se vok keresztelve .
De láthatod az élelmiszer ipar rt c filmet is jutubon az is beszédes.
"Az emberek ezzel magyarázzák meg maguknak, hogy miért kell farkastörvények szerint élniük és cselekedniük. Mégha a lelkiismeret furdalja is õket, amiért átverik, hátba szúrják embertársaikat."
Akkor itt mégis mi a kurva anyádat írtad le?
Te is tuti valami jehova tanúja lehetsz, azok ilyen mindent tagadók és a saját hitüket próbálják másra erõltetni.
Akkor itt mégis mi a kurva anyádat írtad le?
Te is tuti valami jehova tanúja lehetsz, azok ilyen mindent tagadók és a saját hitüket próbálják másra erõltetni.
Jézusom ti Fehércsokoládéval tényleg ennyire nem értitek amit RD is próbált leközvetíteni.
Nem azt mondta hogy a tanult evolúció tudósok tanítják kapitalista mindentszabad a pénzért életmódra az embereket .
Tudjuk hogy alapjában az evó nem hittérítésnek készült de ha homokba dugjátok a fejeteket akkor is a politikai tényezõk az evolúciót már régóta a modernt nihilista vaskorista élelmiszeripar legitimálására használja , ezért kellenek vágóhidak meg minden szar ami belefér mert a motíváció az csak az emberek önös egója ,legyél sztár legyél valaki ,legyél isten egyszemélyben ,és sokan már annak is képzelik magukat ,ölnek fosztogatnak ezzel a világnézettel.
Ugyanis olyan ember nem létezik akinek nincs világnézete ,hite ,ezt a maszlagot még magatoknak se tudjátok bebeszélni hogy vannak ilyen semleges emberek és ezek az evósok , egy nagy szrt, ilyen idealizált ember nem létezik csak a fogyatékosok de nekik nincs egójuk ugymond és nem is tudnak pro kontra érvelni.
Nem azt mondta hogy a tanult evolúció tudósok tanítják kapitalista mindentszabad a pénzért életmódra az embereket .
Tudjuk hogy alapjában az evó nem hittérítésnek készült de ha homokba dugjátok a fejeteket akkor is a politikai tényezõk az evolúciót már régóta a modernt nihilista vaskorista élelmiszeripar legitimálására használja , ezért kellenek vágóhidak meg minden szar ami belefér mert a motíváció az csak az emberek önös egója ,legyél sztár legyél valaki ,legyél isten egyszemélyben ,és sokan már annak is képzelik magukat ,ölnek fosztogatnak ezzel a világnézettel.
Ugyanis olyan ember nem létezik akinek nincs világnézete ,hite ,ezt a maszlagot még magatoknak se tudjátok bebeszélni hogy vannak ilyen semleges emberek és ezek az evósok , egy nagy szrt, ilyen idealizált ember nem létezik csak a fogyatékosok de nekik nincs egójuk ugymond és nem is tudnak pro kontra érvelni.
:0 ezek szerint nem is értitek azt a tant, amirõl annyit prédikáltok?
Nem is kell érteniük.
Elég, ha csak annyit tudnak, hogy farkastörvények által alakultak ki, és most is aszerint kell élniük, mert az a jobb, aki túlél.
Ezt a tanítást pedig minden nap a képükbe nyomják bármelyik tudományosnak mondott csatornán, ötpercenként.
" Amikor még nem volt evolúciós elmélet az emberek ugyanezeket a "bûnöket" követték el..."
Mindig is voltak materialisták, akik elkövették ezeket a bûnöket.<#papakacsint>#papakacsint>
Elég, ha csak annyit tudnak, hogy farkastörvények által alakultak ki, és most is aszerint kell élniük, mert az a jobb, aki túlél.
Ezt a tanítást pedig minden nap a képükbe nyomják bármelyik tudományosnak mondott csatornán, ötpercenként.
" Amikor még nem volt evolúciós elmélet az emberek ugyanezeket a "bûnöket" követték el..."
Mindig is voltak materialisták, akik elkövették ezeket a bûnöket.<#papakacsint>#papakacsint>
Hol mondtam én ilyet? <#wilting>#wilting>
Ez a süketelés jelzi, hogy nincsenek normális érveid. Képes vagy azzal égetni megad, hogy általad kitalált dolgokat cáfolsz. <#papakacsint>#papakacsint>
Ez a süketelés jelzi, hogy nincsenek normális érveid. Képes vagy azzal égetni megad, hogy általad kitalált dolgokat cáfolsz. <#papakacsint>#papakacsint>
Az igen! Ezt keményen bemagyarázod magadnak!
Ja, pont a természettudósok (hisz az evolúció legnagyobb védelmezõi!) a legkapzsibbak és legerõszakosabbak! Míg a tanulatlan fanatikusok általában jámborak s kedvesek. Szerintem aki azt az elefántot leölte, tuti a cambridgei egyetem evolúcióbiológia szakáról szökött ki, hogy kielégítse vérszomját, amit a gyûrûfajokról szoló elõadás váltott ki belõle!
Ja, pont a természettudósok (hisz az evolúció legnagyobb védelmezõi!) a legkapzsibbak és legerõszakosabbak! Míg a tanulatlan fanatikusok általában jámborak s kedvesek. Szerintem aki azt az elefántot leölte, tuti a cambridgei egyetem evolúcióbiológia szakáról szökött ki, hogy kielégítse vérszomját, amit a gyûrûfajokról szoló elõadás váltott ki belõle!
Az emberek nagy része azt sem érti, hogy mi az az evolúció, olyanról meg sosem hallottam, hogy bárki is az evolúciós elmélettel magyarázná meg a tetteit... Amikor még nem volt evolúciós elmélet az emberek ugyanezeket a "bûnöket" követték el...
Ennek az elméletnek le nem tagadható társadalmi hatásai vannak.
Hidd el, hogy világnézet. Az emberek ezzel magyarázzák meg maguknak, hogy miért kell farkastörvények szerint élniük és cselekedniük. Mégha a lelkiismeret furdalja is õket, amiért átverik, hátba szúrják embertársaikat.
Hidd el, hogy világnézet. Az emberek ezzel magyarázzák meg maguknak, hogy miért kell farkastörvények szerint élniük és cselekedniük. Mégha a lelkiismeret furdalja is õket, amiért átverik, hátba szúrják embertársaikat.
Egy egyszerû elmélet, ugyanúgy mint mondjuk a gravitáció, csak te fújod fel ennyire, mivel nem összeegyeztethetõ a vallásoddal.
Hát akkor mi a tököm?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Ezt hiszed, vagy bizonyítékod is van rá?
Nem érted?
Miért is értenéd?
Nyilván frusztrációt okoz neked, hogy az állatok leölését, amit te nem szívlelsz, az a világnézet támogatja, amelyikben hiszel, és mint az elõbb kiderült számodra( #11998 ), az tiltja, amelyikrõl azt hitted, hogy támogatja.<#papakacsint>#papakacsint>
Miért is értenéd?
Nyilván frusztrációt okoz neked, hogy az állatok leölését, amit te nem szívlelsz, az a világnézet támogatja, amelyikben hiszel, és mint az elõbb kiderült számodra( #11998 ), az tiltja, amelyikrõl azt hitted, hogy támogatja.<#papakacsint>#papakacsint>
Úgy tûnik rajtad kívül senki nem mondott ilyet. <#awink>#awink>
Úgy tûnik az oroszlánok nem értenek egyet azzal hogy õket csak azért teremtette az úrjézus hogy az embereket szolgálják:
Nem értem ennek mi köze az evolúciós elmélet, persze vallásosnak sem kellett lenniük ahhoz hogy megöljék azt az elefántot, csupán kapzsinak...
Az evolúciós elmélet semmilyen módon nem próbálja meg befolyásolni az emberek viselkedését. A nagyobb vallások(pl kereszténység) pedig pont azt mondják, hogy a többi állat élete értéktelen, csak arra vannak hogy minket "szolgáljanak", akár az életükkel.
Te azt mondtad, hogy az a baj a vallásokkel, hogy az állatok leölésére tanítanak.
Közben meg az evolúció elmélet tanít erre, és a vallások tiltják az állatok leölését étkezési, haszonszerzési célból.
Most már utálod az evó elméletet? <#ravasz1>#ravasz1>
Közben meg az evolúció elmélet tanít erre, és a vallások tiltják az állatok leölését étkezési, haszonszerzési célból.
Most már utálod az evó elméletet? <#ravasz1>#ravasz1>
A vallás lényege az, hogy ígér valamit az embereknek cserébe azért, hogy jól viselkednek, az evolúció nem ígér semmit, szóval nem értem hogy mit akarsz ezzel.
Látom nem olvastad végig a cikket...
Mellesleg, mutass egy vallást, amelyik szerint az ember evolúció útján jött létre.<#ravasz1>#ravasz1>
Mellesleg, mutass egy vallást, amelyik szerint az ember evolúció útján jött létre.<#ravasz1>#ravasz1>
Azt hittem a poklos rész után egyértelmû hogy fõleg a kereszténységrõl és annak különbözõ változatairól beszélek...
"Ezek a vallások azt tanítják, hogy az ember élete ér csak valamit és rohadt különlegesek vagyunk, a többi állatot nyugodtan leölhetjük mert csak ezért vannak..."
Ostobaság.
Akkor most ez az érved ment a kukába. <#rinya>#rinya>
Pedig annyira jónak találtad, amikor leírtad...<#papakacsint>#papakacsint>
Ostobaság.
Akkor most ez az érved ment a kukába. <#rinya>#rinya>
Pedig annyira jónak találtad, amikor leírtad...<#papakacsint>#papakacsint>
Egyébként meg pont ezek a vallások veszik rá az embereket arra, hogy ne törõdjenek azzal, hogy milyen szar az élet, viseljenek el mindent, mert hogy utána majd milyen jó lesz jézussal a mennyországban...
Egyrészt én nem térítek, másrészt pedig pont fordítva van, az ilyen hülye vallások miatt nem tudják megbecsülni az emberek az életüket, mert azt hiszik lesz valami utána és legrosszabb esetben is csak egy varázslatos helyre kerülnek ami a föld alatt van.(de persze leásni nem lehet odáig) Ezek a vallások azt tanítják, hogy az ember élete ér csak valamit és rohadt különlegesek vagyunk, a többi állatot nyugodtan leölhetjük mert csak ezért vannak... Észre kéne már venni, hogy az õ életük sem ér kevesebbet mint bármelyik emberé.
Te aztán nem semmi térítõ vagy 😄 Miért is kellene egy embernek feldolgozni hogy õ egy jelentéktelen senki ,egy múlandó atom?
Tökéletesen beigazolod amiket szoktam írni ,az evolúció elméletet arra használjátok ti egyes térítõk hogy elhitessétek az emberrel hogy õ egy vaskori nihil vágóbarom , egy múlandó senki ,egy szarkupac . Nem veszed észre de amikor azt hiszed ez csak tudományos tárgyilagosság és kimondhatod , nem kicsi társadalom pusztító munkát végzel ,pont arra neveled a fogékony hiszékeny embert hogy húzza meg magát illeszkedjen be a robotba ,ne nagyon ugráljon ,ne legyenek távlati tervei és ne foglalkozzon a múltjával mert õ úgyis csak egy 60évig élõ senki . Még nagyobb veszély a keresztyénekkel ellentétben hogy itt nincs képzelet beli figyelõ aki pl pokol menyország ,ami egy átlag egyszerû embert azért kordában tart . A te prédikációd szerint nem tartozunk senki felé elszámolással mi vadállatok vagyunk és ha megtámadjuk a gyengébbet lásd oroszlán akkor az csak a természet rendje ,a gyengébb elpusztul .
Ráadásul egy szimpla paraszt ember kétlem hogy valaha is azon dilemmázott volna mikor olvasta hogy porból lettünk porrá leszünk hogy akkor most nem tudja elhelyezni térben és idõben magát .
Tökéletesen beigazolod amiket szoktam írni ,az evolúció elméletet arra használjátok ti egyes térítõk hogy elhitessétek az emberrel hogy õ egy vaskori nihil vágóbarom , egy múlandó senki ,egy szarkupac . Nem veszed észre de amikor azt hiszed ez csak tudományos tárgyilagosság és kimondhatod , nem kicsi társadalom pusztító munkát végzel ,pont arra neveled a fogékony hiszékeny embert hogy húzza meg magát illeszkedjen be a robotba ,ne nagyon ugráljon ,ne legyenek távlati tervei és ne foglalkozzon a múltjával mert õ úgyis csak egy 60évig élõ senki . Még nagyobb veszély a keresztyénekkel ellentétben hogy itt nincs képzelet beli figyelõ aki pl pokol menyország ,ami egy átlag egyszerû embert azért kordában tart . A te prédikációd szerint nem tartozunk senki felé elszámolással mi vadállatok vagyunk és ha megtámadjuk a gyengébbet lásd oroszlán akkor az csak a természet rendje ,a gyengébb elpusztul .
Ráadásul egy szimpla paraszt ember kétlem hogy valaha is azon dilemmázott volna mikor olvasta hogy porból lettünk porrá leszünk hogy akkor most nem tudja elhelyezni térben és idõben magát .
Nem. Te nem tudod értelmezni amit írtam. Olvasd el mégegyszer! Nem E3-ban beszéltem róla, még idézõjelbe is raktam. Isten az egy szó, amit csupán használnom kellett, mert mi mást használjak helyette?
Ellenben te nem tudod értelmezni az angyag szót! Neked az angyag olyan, mint egy darab kõ. Semmi csak egy "gép"! Nem is értem miért nem látsz kicsit túl ezen a dolgon, ráadásul elég gyakran hozod fel példának a kétréses kísérletet. Akkor meg?
Ellenben te nem tudod értelmezni az angyag szót! Neked az angyag olyan, mint egy darab kõ. Semmi csak egy "gép"! Nem is értem miért nem látsz kicsit túl ezen a dolgon, ráadásul elég gyakran hozod fel példának a kétréses kísérletet. Akkor meg?
Ha jól értem te is bevallottad, amit zéró az imént ( #11986 #11990 ).<#taps>#taps>
"vagyunk mi, akik elfogadjuk, hogy vannak emberek akik ezzel töltötték az egész életüket, és elég valószínû, hogy jobban értenek hozzá,"
Ugyanezt gondolják a templomba járók a papról.<#hehe>#hehe>
Ugyanezt gondolják a templomba járók a papról.<#hehe>#hehe>
Ez úgyis napok kérdése.
Én sem leszek mindig itt.
Én sem leszek mindig itt.
Most mennem kell sövényt vágni, este leszek gép mellett.
"Amennyiben megállapításaid, következtetéseid nem véglegesek, akkor szívesen megvitatnák néhány témát. Más hangnemben."
Benne vagyok.<#wink>#wink>
Benne vagyok.<#wink>#wink>
"Egyikünk sem kompetens valójában, hogy ezt a kérdést eldöntse."
Na, ezt már szeretem amikor bevallod, hogy fingod nincs az evolúcióról. <#hehe>#hehe>
De akkor miért játszottad itt évekig a hozzáértõ prófuszt? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Na, ezt már szeretem amikor bevallod, hogy fingod nincs az evolúcióról. <#hehe>#hehe>
De akkor miért játszottad itt évekig a hozzáértõ prófuszt? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Elolvastam a jelzett hozzászólásokat. Az általad felvetett érvek egy részével egyetértek, viszont néhány dolgot Én másként gondolok. Amennyiben megállapításaid, következtetéseid nem véglegesek, akkor szívesen megvitatnák néhány témát. Más hangnemben.