Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már ezerszer leírtam miért ostobaság a jelenlegi formában az evolúció ("véletlen"re-"nem tudjuk"-ra alapoz), de úgy látszik felesleges volt, mert nem voltál képes felfogni. ez nem az én hibám.
a hazudozás, tények megmásítása, pedig a te mûfajod lehet, mert én nem csináltam
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Viszont Te tényeket másítasz meg, és hazugsákat terjesztesz tényként, amint arra már többször rámutattam. Mondj annyit, hogy szerinted az evolúció butaság, de nincsenek érveid ennek alátámasztására, ezt mi tudomásul vesszük, magunkban leírunk, és el van intézve. Felesleges fosnod a szót, ha nincs mit mondanod.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Dehát pénzt mindenbõl lehet csinálni, még a szarból is.😞(
Walk the Talk.
érdekes, ha egy másik "elmélet" hívei hangoztatják a véleményüket, hogy kiakadnak egyesek
pedig elvileg õk "tudományosan" gondolkodnak és a véleményszabadság hívei
http://index.hu/tech/tudomany/devo070521/
A tudomány nem azt mondja, hogy emberiség a majomtól származik, hanem, hogy közös az õsünk. És azért ez lényeges különbség.
Walk the Talk.
idézem a cikk címét:
"Megvan az egyik emberré tevõ gén"
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mert az állását féltõ építész- és informatikuslobbi korlátozza a törzsfejlõdésüket <#idiota>#idiota>"
loál <#hehe>#hehe>
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
"Én nem hiszem el, h a béka, a majom, a csupasz turkáló, az elefánt,a pálma,a békalencse, a hangya, a papucsállatka és az ember ugyanabból a sejtbõl (sejttípusból) fejlõdött ki."
Akkor mégis mivel magyarázod, hogy minden élõ sejt örökítõanyaga a DNS, ami minden élõlénynél ugyanabból a húszféle aminosavból áll? És hogy a DNS nukleotidsorrendje és a fehérjék aminosavsorrendje a közeli fajoknál nagyon hasonló, a távolabbiaknál meg nagyobb a különbség?
"Az egyik talán úgy gondolta: na én elefánt leszek, a másik meg maradt egysejtû?"
Az, hogy Te ennél komplexebb gondolatokra képtelen vagy, még nem jelenti, hogy csak így történhetett a dolog. Valójában az evolúció elmélete elég pontosan leírja ezeket a folyamatokat, ha ezekkel még érintõlegesen vagy tisztában, akkor milyen alapon vonod kétségbe õket?
"Meg h majomból lettünk?"
Pontosabban a ma élõ lények közül a majmok állnak legközelebb hozzánk a törzsfejlõdési fán, vagyis velük találhatunk a múltban legközelebb közös õst.
"Akkor a majom miért nem fejlõdött tovább?"
Ki mondta, hogy nem fejlõdött tovább? Pont, hogy továbbfejlõdött, mi vagyunk azok a továbbfejlõdött majmok (Te egy kevésbé továbbfejlõdött, nyilván 😄). Valamint a ma élõ majmok, amik szintén ettõl a közös õstõl származnak, szintén fejlõdtek azóta, csak más irányba. Túl bonyolult egy fa-struktúrát elképzelned, vagy mi van?
"Miért nem épít házat, miért nem ír programokat?"
Mert az állását féltõ építész- és informatikuslobbi korlátozza a törzsfejlõdésüket <#idiota>#idiota>
"Mondjuk egyik állat sem írtja a saját környezetét, bánt szórakozásból mást."
Túlszaporodás esetén bármelyik faj olyan szinten károsíthatja saját környezeti erõforrásait, amely akár a populáció kihalásához is vezethet. Valamint köztudott, hogy bizonyos fajok akár szórakozásból is ölnek (pl. menyétfélék).
"És ezen a téren bármely állat és növényfaj fejlettebb tõlünk..."
Ahogy vesszük... kissé demagóg leegyszerûsítés, de jó lenne, ha ez lenne legnagyobb gond a hozzászólásoddal...
Bölcs ember nem hall félre1 nem zavarhatja a hallását más dolog2 nem lehet rossz hallása3 ?
Akkor lesz valami érdemi állítás is, ami a témához, vagy a #925-ös kérdésemhez kapcsolódik, vagy megvitatjuk elõtte, hogy ki milyen bölcs, ki milyen tudatlan, és utána exkatedra, vagy tekintélyelv alapján folytatjuk arra építve, hogy ki tud nagyobbat mondani?
Nem kellene az óvodás gyermekekkel összehasonlítani a legbölcsebb személyeket.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Na az ilyen érvelést szeretem. Ez a maga nemében tökéletes. Meggyõzõ, cáfolhatatlan."
Marha jó játék volt. Én bírtam, suliban sokat nyomtuk 😛
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
"Az upanisádok tanításai titkos tanítások voltak, csak a beavatottak ismerhették, ezért sokszor a mester a tanítvány fülébe súgva mondta el tanítását. Az upanisad-tanokat ugyanis nem volt szabad akárkivel közölni, csak legidõsebb fiúval vagy meghitt tanítvánnyal, s a tanító az upanisadokban gyakran csak ismételt unszolásra közli bölcsességét."
xDD
Ha a védákban is, akkor melyik részén? Tudnál idézni?
megtérítettél, többet soha nem fogom kutatni az élet rejtelmeit, nem fogok magyarázatokat keresni mindenre, hiszen le van írva mind egy nagy mesekönyvbe😊
elvégre õ csak egy "ostoba" hívõ, és nem ilyen okos, fanatikus tudományfan, mint a többiek
nem hiszem, hogy ez a gita, meg a biblia (meg a beszélgetések istennel) "tudományosan" be lenne bizonyítva
http://www.sg.hu/cikkek/50728
Mindezt a Védák tartalmazzák, kimerítõ részletességgel 😄 😄 😄
Ajánlott irodalom: A. C. Bhativedanta Swami Prabhupád: Bhagavad Gítá
Bár szerintem biztosan nem fogod elolvasni...
Így a kedvedért majd megpróbálok egy tömörített verziót összeállítani
Igazán sajnállak, h ennyi képzelõerõd sincs."
Elnézést hogy nem hagyom magam meggyõzni egy alapjaiban rossz példával.
"Valaki(k) elkészítették a Nagy Egyesített Elméletet?
Érdekes, én nem hallottam róla, de ha Te mondod, h már kint van a wikin.."
Akkor most én adok fel egy feladatot: Mondd el teljesen részletesen hogy az isten(ek) hogyan teremtette/-ék az univerzumot. Legalább olyan részletesen számolj be róla, mint ahogy az õsrobbanást ma ismerjük, nem fogadok el "csettintett egyet és ott volt" magyarázatot.
"Az információ keletkezésérõl a meglátásod pedig egyenesen zseniális. Csak gratulálni tudok hozzá."
Hülye kérdésre hülye válasz. Ne is várj mást.
Igazán sajnállak, h ennyi képzelõerõd sincs.
Valaki(k) elkészítették a Nagy Egyesített Elméletet?
Érdekes, én nem hallottam róla, de ha Te mondod, h már kint van a wikin..
Az információ keletkezésérõl a meglátásod pedig egyenesen zseniális. Csak gratulálni tudok hozzá.
"– Nem kérem, hogy az újjal tagadd meg a régit – mondta egy szerzetes –, de hogy fogadod el az újat, ha nem veted el a régit?
– Tegnap padlizsánt vetettem, ma meg tököt – mondta Mu-csou."
xDD
"-Miért volt megkeseredett ember Ádám?
-Miért?
-Mert, nem volt gyermekkora."
Walk the Talk.
Ezek után jogos lenne feltételeznem, hogy a tudást a hit szinonimájaként használod, ebben viszont nem értenék egyet.
Épp tegnap hallottam egy sráctól idézem szó szerint:
"Az teny--mint ahgy elobb irtam--:AZ TEKINTHETO TERMESZETI TORVENYNEK(egyebkent komoly tudos egy sem mond mast)AMI-A MEGFIGYELHETO VILAGEGYETEMBEN--MINDEN MEGFIGYELTRE ES MEGFIGYELORE IS ERVENYES..
Pl.:fizika,matematik,kemia.stb.torvenyei...
Te ertsd meg kerlek(!!!)hogy e nelkul 1 nagy kalap sz..r,nem torveny..
Ami pl.kedden igy mukodik,szerdan a kutyamra ervenyes csak ..stb.
Akkor mi benne a torvenyszeru?
Pl.a gravitacio csak a nagyanyamra ervenyes..sic."
Ennek nagyon egyszerû, rövid cáfolata:
"Hiszen azt senki sem tagadja, hogy bizonyos jelenségek csak és kizárólag egyes helyeken és adott körülmények között jönnek létre, nem pedig bárhol és bármikor."
Épp a dogmák azok, amiket nem nagyon szokás változtatni.
És nem tudom, miért baj, ha változik a világkép, épp ez teszi lehetõvé a megismerést. Lehet, valaki egész életében egy dogmában hisz, nem enged az életébe semmi mást, kapásból elutasít minden változást, ezzel megismerést. Goromba, mert félti a bunkerét, ellenséges mindennel, ami változó.
Ezért jobbnak tartani a változatlan dogmákat?
mikike:
Vannak olyan dolgok a tudományban, amiknek nincs definiciójuk, de ebbõl tévedés levonni azt a következtetést, hogy semminek nincs.
Bár, ha jól értem, te a megismerhetõséget is tagadod. Volt valami ilyesmi szellemi irányzat, hogy is hívták?
..ja megvan: - nihilizmus.
Mégsem érted a hit, és a tudás közti különbségeket.
A hit olyan dolog igaznak való elfogadása, ami nem bizonyított.
Értelemszerûen a tudás bizonyított.
Azt mondod, nem lehet bizonyítani, ez igazán furcsa lenne, mivel ebben az esetben cáfolni sem volna lehetséges. Akkor pedig elég érdekes kérdés lenne, hogy hogyan jöttek létre mûködõ elméletek, hogyan raknak össze ezek alapján mûködõ dolgokat.
Ha tartod magad ehhez a nézetedhez, akkor aligha lehet komolyan venni, amikor valamirõl kijelented, hogy igaz-e vagy hamis.
A kreacionisták sokszor azt is tagadják, hogy az evolució által leírt változások megtalálhatók a természetben.
Ha laborban nem reprodukálható, akkor nem lehet tudományos, tehát ugyanolyan hit, mint az õ hite.
Amint irányítottan reprodukálják laborban, akkor meg az a baj, hogy irányított volt, ez azt bizonyítja, hogy lennie kell egy teremtõnek, órásmesternek, alkotónak, stb. stb.
De akkor mi bizonyítaná nekik?
Ez elég részletesen le van írva, akár a Wikipédián is. Nézz szépen utána.
"és szépen megmagyarázod nekem, h az információ hogyan keletkezett"
Mivel az információ az értelmes jelentéssel bíró adat, ezért egyértelmûen akkor keletkezett, amikor az elsõ információfeldolgozó, azaz adatértelmezõ egységek megjelentek.
Holnap jelentkezz pofatépésre.
"blahblah faj blahblahblah"
jön 2 szokásos link + 2 új
rhagoletis pomonella
drosophila melanogaster, drosophila pseudoobscura
liger
tigon
Ha az a rádió tudná venni az URH sávot is, kísérletekkel ki lehetne mutatni.
Viszont a paranormális és vallásos szarok eddig mindig meg lettek cáfolva, egy kísérlet sem igazolta õket (még jóhogy). Hinni bennük ugyanolyan mintha a mikulásban hinnél.
Mondjuk a fejünkben vagy egy rádió-vevõ. Alapból mindenki csak a középhullámra hangol rá. Ott elég recsegõs-ropogós az adás, de mindenki ezen a hullámsávon éli a napjait. De az agyunk nem csak a középhullámú sáv adását képes venni, hanem képes venni az URH sávot is, ahol HI-FI szetereóban megy a mûsor. Csak annak a módját már meg kell tanulni.
A nagy többség el sem ismeri az URH sáv létét. Vannak akik egyenesen üldözik azokat, akik hirdetik az URH sáv létét. Így nagyon kevesen foglalkoznak ezzel a kérdéssel. A kisebbség elgondolkodik:
vajon tényleg létezik ez a bizonyos URH sáv, ha csak a fele igaz annak, amit a tanítómesterek mondanak, már megéri utánajárni, megtanulni a használatát. Aztán akik megismerik az URH sáv létét, és gyönyörû zenéket, jó mûsorokat hallgatnak ott, lelkesen megpróbálják a többi makacs embernek is átadniaz URH sávról szóló tudást. Talán egy-két ember nek sikerül továbbadni, de a nagy többség továbbra is konokul hallgatja a recsegõ, rossz minõségû adást, és teliszájjal lehülyézi a kisebbséget.
Ez van.
Majd akkor elmegyek hozzád szájtépésre, ha levezeted az Õsrobanásból az Univerzum mostani formáját, és szépen megmagyarázod nekem, h az információ hogyan keletkezett. A "véletlen" kifejezést használhatod, de a "lehetséges", "valószínûleg" és a többi határozatlanságot kifejezõ szót nem használhatod.
Az új faj pedig nem egy réginek a változata.
Ha pl születnének kék színû bõrrel emberek, azok akkor 1 új faj lenne?
Szerinted? Mert én úgy tudom a fajon belüli változatokat rassz-nak nevezik.
A génkészletén belül igen, változnak a fajok. Ezt egy épeszû ember sem tagadhatja. Ha pl egy paradicsomot dinnyeízûre akarsz változtatni, és a dinnyeízt nem tartalmazza a paradicsom génkészlete, akkor ugye azt a gént be kell oda vinni. Magától a paradicsom nem fog dinnyeízû terméseket teremni. A zebrából meg a zsiráfból létrejönne egy új faj?
Azt nem tudom, h lehet-e közös utóduk, de a természetben ez elõfordulhat? Nem hiszem. Még a szamár és a ló utóda is meddõ. Legalábbis eddig mindig meddõ utódok születtek.
Persze ezek rossz példák.
azt hisz, amit akar...