Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tehát "sok faj nem vész el csak átalakul"
Bár azért az kérdéses, hogy mivé alakult át a 99%.

Walk the Talk.

Pontosan. Nem feltétlenül. De mi már most azon munkálkodunk, hogy nyomunk se maradjon.
Mo. lakossága a mostani felmérések szerint 8-10%-al csökken. És ez csak egy szelete az egésznek.

Walk the Talk.

Pharaoh
Ha egy faj kihall az nem jelenti feltétlenûl a nyom nélküli eltünését, jelentheti, hogy a faj eltünik, mivel továbbalakul egy fejlettebb fajjá, ami szerintem az Homo sapiensre is vár.

Már párszor kifejtetted.

"a felelõsség szóról amúgy hallottál már?"
<#fejvakaras>

Walk the Talk.

mikike
mi van?
mibõl gondolod, hogy én mit gondolok?

a felelõsség szóról amúgy hallottál már?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

(bár késõbb sem fogjuk)
Ez az ezer éves prognózis kicsit bátor, egyelõre a holnapi idõjárást sem tudjuk tökéletesen megmondani.
Miért gondolod, hogy mi kivételezettek vagyunk? Amikor a dínók már vagy 200 millió éve mûködtek, merted volna mondani, hogy 250 millió év múlva nyomuk sem lesz? Mi emberek a kutatások szerint kb egy millió éve úgy-ahogy létezünk, és nekünk elég lesz még pár száz, vagy ezer év, hogy 100%-ban megszüntessük az életet a földön. Azt az életet melyet négy milliárd esztendõ sem volt képes tökre kiírtani. De majd mi, az Isten képére teremtettek.<#help>

Walk the Talk.

De téged nem érint, gondolom. 😄

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

mikike
gondolom, mert vannak itt néhányan, akik emberek

és ez miért probléma?
Azaz az emberek a 99%-hoz fog tartozni egyszer csak.
Elõbb utóbb az ember is el tûnik a Földrõl fõleg ha így pazarolja az ember a Földi erõforrásokat és rombolja a környezetét.
Ez az igazság.
mikike
tegnap megnéztem, szerintem jó
de nyugodtan vitázzatok a színrõl, amit nem láttatok

Tényleg 120, te hitetlen gyaur kutya

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
szóval vannak még ilyen becsapós kérdések. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Az eddig élt élõlények 100%-a halt ki. Te melyikhez tartozol?

sz4bolcs
elmés válasz. 😊

Attól függ mit értesz emberiség alatt.

Egy megdöbbentõ adat:
A földön valaha élt fajok 99%-a kihalt.
Vajon az emberiség melyikhez fog tartozni?

Walk the Talk.

Ez jó 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Na a vita part2 felét meghallgattam, mert több idõm nem volt majd folytatom. Nem azért, de a hívõ pasit simán a porba alázta volna egy olyan ember aki nem csak szakértõ a témában, hanem egy kis szónoki képességgel is rendelkezik. A hívõ figura butaságokat állít úgy, hogy be is ismeri semmi köze a témához, és nem is ért hozzá. Innentõl kezdve nincs hozzáfûzni valóm.

sz4bolcs
ugye õ egy "evolucionista" tudós? xD

Kmarha
"Ámulok az Önök evolúcióba vetett hitén. Alaposan túltesz a magam teremtésbe vetett hitén. Az én hitemnek csak egy mechanizmusra van szüksége: az isteni szeretetre. Az Önöké hármat igényel: azt, hogy a semmibõl valami keletkezhet (az Õsrobbanás), hogy egy darab kõbõl élõlények keletkezhetnek (élet élettelen elemekbõl), valamint hogy a genetikai mutációk egy laposféregbõl Einsteint tudnak csinálni. Önök gyõztek: kétség felett áll, hogy az Önök hite messze túltesz az enyémen." Stephen Brahm, California

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

sz4bolcs
xDDD

5 faktoriális az 120, te marha

sz4bolcs
húha, nagyon fogja csípni a 2. linkelt oldalról nyíló 4-5 cikk egyes emberek szemét. xD

sz4bolcs
Tasi és Pintér vitája

amúgy most linkeltek nekem még1 cikket:
Eltávozott a prebiotikus kémia atyja.

Pontosan melyik link is?

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

sz4bolcs
Szerintem a hívõ ugyanolyan kritikus az evolucióval, mint az "evos" a hívõ hitével.

Próbáld meg az alább linkelt beszélgetést hívõ szemmel nézni, tele lesz a biológus srác érvelése hibával.

sz4bolcs
"Lehetne ettõl sokkal rosszabb is - ha például a mérnöki tudományokban lennének ilyen színvonalú alternatív elméletek ... és használnák is a repülõgép tervezésben. Ebben az esetben egy ember mond valamit, néhányan pedig érdeklõdve hallgatják - ebbõl nagyobb baj nemigen lehet."

A "veletlent" en mindig idezojelbe tettem. A vilagban a veletlenek(a kaosz) letezese, az egzakt fizikus szemmel gondolkodok nagy mumusa.(lasd kvantummechanikai hatarozatlansag). Konnyu kotokodesi pont, hogy akkor most egzakt fizikai torvenyek vannak, vagy van egy csomo kaotikus dolog, amire "nincs ertelmes, logikus" magyarazo)lasd megint kvantummechanikai hatarozatlansag) igy tulajdonkepen kidobhato lenne az egesz fizika, es elmeletileg teret lehetne engedni alternativ magyarazatoknak(ha nem lenne benne is ellentmondas).
A problemara a feloldas tulajdonkeppen egyszeru. A vilag, az univerzum, hatlamas bonyolultsagu, nagyon(vegtelen) sok termeszeti(fizikai) torveny okozza ezt a nagy valtozatossagot, igy soha sem lehetseges hogy az osszes torvenyt figyelmebe/szamitasba tudjuk venni, igy mindig fog letezni a "veletlen", a "kaosz" de ez tualjdonkeppen csak a kiszamithatosag lehetelensege.

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Na most reggel van, faj a fejem kicsit rendezetlenul irom a mondanivalomat, de ki lehet hamozni amit akarok mondani.
A mondanivalom arrol szolna, hogy ugyanazt a magyarazatot, ket tabor(a tudomanyos evolucionistak, es a vallasosok) nem ugyanazt a kovetkeztetest vonjak le. Hogy lehetseges ez?
Ugye az evolucios magyarazat az az hogy, a fajok "veletlenszeruen mutalodnak" es az egyes egyedek vagy eletkepesebbek lesznek, vagy nem, igy a szelekcio soran(szelekcio=az eletkepesebbek nagyobb eselyel tulelnek) igy fejlodik a faj tovabb. (remelem univerzlis dolgot irtam most😊
Na ezt a magyarazatot a ket tabor kulonbozo keppen fogja fel. A tudomanyos tabor, egyszeruen felfogja, hogy nincs itt semmi magia, ugy megy ahogy megy, "veletlenek" meg szelekciok utjan. A masik tabor szerintem nem hogy nem erti meg ezt, hanem NEM TUD ILYESMIT ELKEPZELNI, vagy legalabbis nem tudja eleg jol megemeszteni, hogy a termeszet torvenyei tenyleg ilyen(ek)re kepes. Mivel humanus szemszogbol eljuk az eletunket, erkolcsok, meg tarsadalmi szabalyok szerint cselekszunk, mindjart van akinek ez az oldala dominans, es egy ehez hasonlo magyarazobol merit magyarazatot(vallas, biblia).
A kerdesre, hogy meddig lessz ez a ket tabor, szerintem az a valasz hogy addig lesz, mig az embereknek kulonbozo az a kritikus hatar-alap gondolkodasa, amit minimalisan fel tud fogni/emeszteni(errol is irtam tudjatok..)
Szaz evig is magyarazkodhatna egyik tabor a masikanak, mindaketto ertene mit mondd a masik, de hiaba ha egyszeruen mas alapokon fekszik a gondolkodasa/felfogasa. Ez a maximum mindenkitol, amirol senki sem tehet.

Pharaoh
attól, hogy egy elem nem stabil attól még létezik

Nem mondom néha szórakoztató xDDDDD

sz4bolcs
Én azért még mindig jobban szeretem az i.t. vs. evolució vitákat, mint a szent iratokban megnyilvánuló tényeket, és felfedezéseket. xDD

Halkan jegyzem meg, hogy jó lenne az is hogyha valaki talál valami friss cikket, eseményt, új felfedezést vagy valami hasonlót ami érinti a témát (még ha nem is olyan közelrõl) azt megosztaná velünk. Még annó naívan azt hittem errõl szól a totyik. Mert a 'Tudomány Vs. Vallás' vitának ebben az évezredben sem fogunk a végére érni 😊) Igaz én nem bánom ha ez van, a lényeg, hogy ne csak ez legyen.

Egy kis szines hír, nem olyan régi:

Új fajt fedeztek fel a bálnatemetõben.

Ron Ragm
Ha jól értem, akkor most mivel a könyv azt mondja hogy 125 elem van, és a tudósok azt mondják hogy 100 felett már instabilak, akkor a tudósok a hülyék mert még nem találták még meg a választ? Mondjuk ha belegondolsz, megvan a 200 elem is, max túl hamar bomlanak.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

sz4bolcs
Evolucióhívõk, Tessék tájékozódni!

sz4bolcs
Vajon ez az a Bhagavad Gíta? vagy ez egy másik? xDD

sz4bolcs
Az összes tudóst fel kéne szólítani, hogy ne fejlesszenek, kutassanak, B.G.-ban úgyis minden benne van szinte minden anyagi kérdésre. xDD

...vissza a sötétségbe.

sz4bolcs
Ha egyszer kiderül, hogy a tudomány téved, a Bhagavad Gíta úgymarad. Vagy majd a tudományoskodó hinduk kiadják a kommentárok javított változatát. 😊)

Vagy most akkor a tudomány tévedhetetlen azokban a kérdésekben, amiket a különféle hitek, és vallások is igazolnak? xDD

habbal elmegy.

MInt többször leírtam:
Védikus világnézet nagyon nagyon rövid öszefoglalása.
"Csak" a Bhagavad Gíta kb 800 oldal ( persze magyarázatokkal együtt)
A világon ez az egy olyan vallás, mely szinte minden anyagi, és lelki kérdésre tudja a választ.
Ugyan miért foglalkoztak ~5000 évvel ezelõtt olyan kérdésekkel, h mennyi az elemek száma? (Valójában mennyi elemet tartalmaz a Mengyelejev-féle táblázat? Meg is válaszolták: 5 faktoriális, tehát 125. Persze azt mondják a tudósok, h 100 felett már instabilak az elemek. Pedig nem. Kitartó szorgalommal meg lehet találni mind a 125-öt😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
Az evolució egy szimbólum. Na ezzel kezdjen vmit egy nagyokos. xDD

guardian hero
Ez járt nekem <#vigyor3>

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Kár, hogy olyan könyv nincs, ami deklaráltan az evolúciós tények és törvények egyetlen igaz és megmásíthatatlan forrása lenne. Ez a különbség a hit és a tudomány között.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Ja, mellesleg gratula az "ezrezésért"!!<#taps><#worship>

Hangsúlyozom, én nem így gondolom, és nem is én hoztam be ide a Bibliát, de:
Akik behozták azok szerint az evolúciós elmélet is egy mesekönyv. Ennyi.

guardian hero
Ha a Biblia egy mesekönyv, akkor miért merül fel egy tudományos témáról folytatott beszélgetésben?