Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak azt nem értem, hogy mi a kórság vezetett oda, hogy Mo-n ma az átlagéletkor 65 év.
Mert, ha az Isten keze van a dologban, akkor nem barát.😊)

Walk the Talk.

Voltál már szemésznál ?

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Csak úgy mellékesen a Biblia is az evulúciót hirdeti. Hiszen az emberek az özönvíz elõtt 700-800 évig éltek.😊

Walk the Talk.

mikike
jaj, csak nem csoda történik????
tovább élhetnek az emberek???
http://index.hu/tech/tudomany/ossjt70628/

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
akármerre nézel, minden tervezõre utal

Éppen az hogy semmi sem utal semmilyen tervezõre.

mikike
az univerzumban minden jel egy tervezõre utal

"Megnyugodhatsz, a keresztény isten már rég ki lett zárva.". mely mondatombõl derült ki számodra ,hogy én esetleg még mindig a keresztény istenen lovgolnék? sztem semelyikbõl
ez az a modell amit semmi nem zár ki. valóban. de õ maga sem zár ki elég sok feltevést. tehát ezzel az evidens kijelentéssel most nem sokra megyünk 😊)
<< ha már kizárásos alapon akarunk következtetéseket levonni , legalább azt tegyük jól >>

Megnyugodhatsz, a keresztény isten már rég ki lett zárva.

És mivel SEMMI jele hogy egy tervezõ tervezte volna ezt az univerzumot, vagy akár egy számítógépen futtatnák, ezért nyugodtan ki lehet jelenteni hogy csak a mi univerzumunk létezik a saját fizikájával, semmilyen teremtõ vagy szimuláció nincs "felette". Ez a legjobb modell az univerzumra.

alapvetõen ez: "minden nagyobb gyökeres változás a Föld élõvilágában elõre eltervezettt volt." ,hogy következik ebbõl: "csakis külsõ beavatkozással így tehát tervezéssel jött létre az élet a Földön. "

logikailag sehogy. ugyanis nem zárja ki semmi a másik alternatívát ami így hangzik: egy tervezés alapján jött létre az élet (ez lehet akár a legprimitívebb egysejtû) s utánna tervezés alapján mûködésbe léptek a biológiai törvényszerûségek. s hol volt hol nem volt elkezdte több milliárd éves munkálatait az evolúció.

(vagy nem. de van egy olyan sanda gyanúm ,hogy ezt nem is fogjuk még egy hamar megtudni. arra azért vigyázzunk ,hogy ha már kizárásos alapon akarunk következtetéseket levonni , legalább azt tegyük jól.)
<< Akkor kénytelenek lennének kijelenteni, h minden nagyobb gyökeres változás a Föld élõvilágában elõre eltervezettt volt.
Akkor viszont léteznie kell 1 olyan szintû értelemnek, mely képes 1 egész bioszférát megtervezni, megépíteni és beindítani. >>

A második mondat hogy a faszba következik az elsõbõl ?

Az elsõre egy példa: van multiverzum, aminek az összes univerzuma determinisztikus, és abból a több milliárd univerzumból csak pár alkalmas az élet fenntartására. Van itt értelmes tervezõ ? Nincs. A második mondat nem teljesül.

És a második mondattal is bajok vannak. Ki tervezte a tervezõ bioszféráját, he ?

"Hitlerben is volt szép. Kiirtotta a zsidókat. Ugye, milyen szép?"
Ez, hogy jött ki neked, ebbõl a vitából? Ha jól értem éppen Hitlert hasonlítgatod Jézushoz. Engem nem sért a dolog, de azért ez még ateistaként is elég nagy faszság.

Fehér Pamut: Szerencse, hogy megvan itt minden hozzászólásom, mert akkor te is elmondhatod, hogy honnan veszed, hogy én isten hívõ vagyok; hol írtam ilyet?

Mellesleg megtörtént az, ami még fórumon soha elõ nem fordult, hogy meggyõztetetek valamirõl és megváltozott a véleményem: Tényleg nagyon félreérthetõ a Biblia és ezért nem lehet evolúció-tagadásra felhasználni. Bár mégegyszer hozzáteszem, hogy nem én hoztam fel ezt az egész témát hanem jefferson az #1182-ben. És én csak reagáltam rá.

sz4bolcs
Épp ezért a tervezettség nem dönthetõ el azzal, hogy élettelenbõl lehet-e élõ, vagy sem.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Egy elmélet foglalhat magában véletlenszerû elemeket, és az még nem zárja ki a mûködését.
Erre nagyon sok gyakorlati példa van, elég csak a kódolásra gondolni, mennyi helyen használják.

Az élettelenbõl élõ téma nem azért fontos az evolució szemponjátból, mert igazolná azt, hanem az élõlények jobb megismerése miatt, amibõl több mindenre lehetne következtetni az evolucióval kapcsolatban.
Más szempontból nem igazán lényeges, hogy lehetséges-e élettelenbõl élõ, ugyanis ha lehetséges, arra is lehetne jönni azzal hogy ehhez is valami tervezés szükséges.

Tehát sakk-matt: Kiderül, hogy nem lehetséges élettelenbõl élõt - bizony bizony, tervezett a világ.
Kiderül, hogy lehetséges: - bizony bizony még nyomósabb érv az mellett, hogy tervezés szükséges.

Nehéz elképzelni, hogy adottak voltak a feltételek ahhoz, hogy élet alakuljon ki?
Túl bonyolult, túl összetett?
Ezek szerint a világnak semmi sem az?

sz4bolcs
Az "evvel" nem chat szleng, ráadásul helyes.

Pharaoh
"élettelen anyagokból össze lehet-e állítani élõ sejtet."

Mivel gyakorlatilag minen élõ élettelenbõl áll, így nagy valószínúséggel össze lehet állítani.

"Pedig sztem nagyon fontos kérdés ( az evo elm. szempontjából), h az élettelen anyagokból össze lehet-e állítani élõ sejtet."

Azért mondjuk mindig ugyan azokat,mert egyes emberek még mindig képtelenek megérteni, hogy az evo. elm. szempontjábol mindez LÉNYEGTELEN szempont!!!!!!!!!!! Éjted?

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Látom, sikeresen felkavartam az állóvizet ( ami nem is állt), de még mindig azok a mondatok hangzanak el válaszként, amik a topik indulásakor.
Pedig sztem nagyon fontos kérdés ( az evo elm. szempontjából), h az élettelen anyagokból össze lehet-e állítani élõ sejtet.
Mert , ha valami oknál fogva nem lehet ( élõ sejtet élettelen anyagokból összerakni és itt tekintsünk el a több 100 milliárd vegyülettõl, melybõl egy egyszerû sejt áll) akkor csakis külsõ beavatkozással így tehát tervezéssel jött létre az élet a Földön.
Akkor kénytelenek lennének kijelenteni, h minden nagyobb gyökeres változás a Föld élõvilágában elõre eltervezettt volt.
Akkor viszont léteznie kell 1 olyan szintû értelemnek, mely képes 1 egész bioszférát megtervezni, megépíteni és beindítani.

Az is érdekes, h míg az intelligens tervezés hívei Darwin könyvét fikázzák, addig materialista ( véletlenhívõk ?? 😄 )mindig a Bibliát csesztetik.
Végül is mindkettõ mesekönyv...egy szinten vannak..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

ewel <#vigyor1>

Mé', mija balyod evvel ?

tudom ,hogy csak "chat sleng"-bõl írod v-vel az ezzelt, de ne tedd lécci. nagyon zavaró.
Jééé de szép honlapod van. Le is mentettem gyorsan, evvel is tudjalak majd baszogatni a késõbbiekben.

mikike
olyan szépen bemutatkozol mindég

Nnnna, mintha ismernél is, fafej.

mikike
ne haragudj, világ legrosszabb programozója

89
C. tévednek 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Ne akard megmondani istennek hogy micsoda <#mf2>

Meg kár hogy nem egy tudományágat kicsúfoltál, amiknek a te randa pofád is élvezi a hasznát.

mikike
egyébként megfigyeltétek, hogy ebben a topikban még csak én mondtam valamire, hogy nem tudom, senki más nem?
két dolog lehetséges:
A. itt mindenki mindent tud
(akkor viszont minek nekik topik? mit vitatnak meg a mindentudók?)
B. hazudnak
(így viszont elég szánalmas az egész)

mikike
miféle törvényszerûségrõl hablatyolsz?
az evolóciú elmélete a véletlenszerûségen alapszik
ezért röhejes az egész
ahogy mondani szokás:
isten nem kockajátékos

egyébként teljesen úgy beszélnek a bigottak az evolócióról, mintha az evolúció kizárná isten létezését. de a pojén ,hogy még a bibliában leírtak létezését sem nagyon zárja ki. (azt a józan ész zárja csak ki ) miért ne teremthette volna meg isten az evolóció törvényszerüségeit?
89
vagy mégsem? 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Egyetértek Veled. Számomra talán õ az egyetlen / az egyház vezetõi közül /, akinek szavai értékek az emberiség számára. Természetesen õ sem mehetett direkte szembe a betokosodott katolikus klérussal.

Walk the Talk.

sz4bolcs
Hitlerben is volt szép. Kiirtotta a zsidókat. Ugye, milyen szép?
Csak szimbolikusan..

+ még mintha az inkvizícióért is bocsánatot kért volna.

II. János Pál sokkal nyitottabb volt a világ felé, mint itt egyesek. Többek közt az evolúciós elméletet is elfogadta amiért rengetegen bírálták pedig õ aztán igazán vallásos nemde? 😉
Amit sajnálok, hogy a születésszabályozásba még õ se ment bele, ennek ellenére minden tiszteletem az övé.

Azért k*rva mód bosszantó, hogy míg egy nyavalyás tudósnak minden egyes szavát bizonyítékkal kell alátámasztani, addig a Bibliát feltétel nélkül el kellene fogadni. Mert az, hogy volt egy szakállas apó / azért érdekes, hogy mindenki hímnemûként fogadja el /, aki megunván, hogy egyedül tengeti napjait, hozzáfogott "teremteni", senkinek nem kell bebizonyítani. Voltak nagyon régen hapikák, akiknek megsúgta a szentlélek az "igazat", majd százévek múltán valakik szájhagyomány útján lejegyezték, NEM kell bebizonyítani.
Sokan úgy gondolják, hogy minden evulúció a szemünk elõtt (láthatóan) játszódik le. Nem. Van amelyik millió éveket is kitesz, de olyan is van, amelyik évtizedek alatt lejátszódik. Azonkívül mindegyik evulúció idõben váltakozóan folyamatos. Példa erre a krokodil, amelyi már a dinók elõtt is élt. Mivel a dinók / a krokodil táplálékai is / nagyok voltak, az krokodilok a maiak ötszörösei voltak. A dinók kihaltak, ezért a krokodiloknak sem volt szükségûk akkora testtömegre. Akkor ez mi, ha nem bizonyíték az evulúció mellett.
Hogy a legeslegelsõ mikróbák hogy jöttek létre? Gondolom mindenki tudja, hogy a világûrben hatalmas kiterjedésû szervesanyagból álló felhõk vannak. S mivel a természetnek rettentõ sok ideje van, ezért csak a megfelelõ körülmények kellenek. Mert, ha máshol is vannak, de más alapon mûködõ élõ szevezetek akkor azokat ki teremtette.
De nem is megyek tovább, mert az egyház Jordano Bruno-t megégette, mert azt állította, hogy rengeteg lakott világ létezhet. S a rengeteg szent mellett még a mai napig nem rehabilitálták.II. János Pál most bocsájtott meg azért, mert azt állította valaki, hogy a föld forog.

Walk the Talk.

"Elég durva modell az IQ vagy az anyagi helyzet az életképesség megítélésére."

Hát az.

"Az orvostudomány még a kurva gyorsan mutálódó vírusokkal is képes felvenni a versenyt, és ez évrõl évre csak gyorsul."

Igazad van, de az a sanda gyanúm, hogy lehetetlen utolérni, mert egy állandó folyamatról (folyamatos) beszélünk. PL.: rovar -rovarölõszer rezisztencia problémája.

"Szóval evolúciós alapokra helyezni a társadalmi normákat EGYÉRTELMÛEN hülyeség."

Egyetértek és azt még hozzátenném mindez azért van mert gyakorlatilag megvalósíthatatlan dologról van szó. Nem pedig erkölcsi és etikai vonatkozása miatt, mert ugye a társadalom és a normák idõben változnak.

guardian hero
"A valósidejû szabályozástechnika létét nem tagadom, de azt igen, hogy ez a redszer véletlenszerûen jött létre. Tervezték ugyanis."

???? milyen rendszer ????

Vitatkoznék veled, de látványosan azt se tudod, hogy mirõl beszélsz.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

<< Ám az én kérdésem az, hogy mennyire vagy jó a helyes értelmezésében? >>

Az kit érdekel ? <#idiota>

Na, most komolyan; az alapelveivel sem értek egyet (hippi értékek. blah.); avval se hogy az életüket egy rohadt mesekönyv alapján akarják egyesek élni; és avval se hogy senki nem változtat rajta.

Mesének szuper, de akkor már inkább nézek animét meg olvasgatok arcanum fan fictiönt.

<< 1. Galton megpróbálta szembevinni az evolúciós elméletet (több félreértelmezéssel együtt!!pl.: anyagiak alapján történõ megkülönböztetés...stb.) társadalmi normákkal. Amit õ szeretett volna az erkölcsileg és etikailag elítélendõ. >>

Elég durva modell az IQ vagy az anyagi helyzet az életképesség megítélésére.

<< NEM, a jelenlegi erkölcsi, etikai normák ezt nem teszik lehetõvé. >>

Arról nem is beszélve hogy az orvostudomány fejlõdése sokkal gyorsabb mint amit az emberekbõl jelenleg ki tud csikarni a természetes kiválasztódás.

Az orvostudomány még a kurva gyorsan mutálódó vírusokkal is képes felvenni a versenyt, és ez évrõl évre csak gyorsul.

Szóval evolúciós alapokra helyezni a társadalmi normákat EGYÉRTELMÛEN hülyeség.

A valósidejû szabályozástechnika létét nem tagadom, de azt igen, hogy ez a redszer véletlenszerûen jött létre. Tervezték ugyanis. Okos emberek. Igen, még nálam is okosabbak.
A Bibliát nem tudom megvédeni semmivel szemben és nem is akarom. Sõt belátom, hogy valóban vannak húzós dolgok még az újszövetségben is. Ahogy a Gyûrûk Urában is.
Lehet, hogy félreértettem valami és tényleg egy szemét, geci volt ez a Jézus. Most mit csináljunk?
Aranykéz: Tényleg jól tudod fikázni a Bibliát, le a kalappal (komolyan!)
Ám az én kérdésem az, hogy mennyire vagy jó a helyes értelmezésében?

F. Galton

Ha már róla beszélünk, akkor egy-két gondolat, mert ez még kapcsoldik is az evolúcióhoz (úgy-ahogy).

Alapvetõen a gondolatmenetet érdemes kettéválasztani a tekintetben, hogy az emberi társadalomról vagy a vadon élõvilágáról beszélünk.

1. Galton megpróbálta szembevinni az evolúciós elméletet (több félreértelmezéssel együtt!!pl.: anyagiak alapján történõ megkülönböztetés...stb.) társadalmi normákkal. Amit õ szeretett volna az erkölcsileg és etikailag elítélendõ.

Továbbgondolva pusztán elméleti síkon maradva:

Létezik sok olyan betegség ami az emberi gének által öröklõdik tövább. Születési rendellenességek, egyéb öröklött betegségek...stb. Amennyiben létezne szûrési rendszer amivel megmondható, hogy mely embereknél áll fenn a veszély (mely szülõ párosnál), hogy utódai betegen fognak megszületni és nem képesek teljes értékû életet élni, akkor nekik meg lehetne tiltani a szaporodást. Mivel nem hozhatnak létre utódot a beteg emberek ezért törvényszerû, hogy egy idõ után maga a betegséget okozó gén is meglehetõsen visszaszorul, majd eltûnik. Ezt nevezhetnénk mesterségesen indukált evolúciónak is. Ez mindenkinek kivétel az érintett kisebbség) jó lenne hosszútávon? Úgy hiszem igen. Ez megvalósítható? NEM, a jelenlegi erkölcsi, etikai normák ezt nem teszik lehetõvé.

/Mielõtt valaki belekötne itt az adott példa csak szemléltetésnek számít és nem kell a gyakorlati megvalósítását cáfolni, a példa mögé kell látni./

2.

A vadon pedig nem a jópofizásról szól, ott a fajok és az egyes egyedek is arra játszanak, hogy õk fennmaradjanak (utódaik, génjeik) és ezentúl senki és semmi más nem számít. Nincsenek erkölcsi és etikai szabályok az "idegenekkel" szemben.

Csak összekapartam amit mások megtaláltak és kiraktak a netre.

guardian hero
"más gyakorlati hasznát ezeknek a kutatásoknak minthogy pénzt lehet keresni vele ha csináljuk"

Általában ami hasznos, abban nagy pénz van...

Viszont elég vicces, ha nem látod a gyakorlati hasznát a valósidejû szabályozástechnikának a gyártási folyamatokban, az orvosi diagnosztikai rendszereknek, a mintafelismerõ rendszereknek (ami lehet hang, kép, akármi-felismerés), stb...

Bírom az ilyen hálátlan embereket, akiknek a civilizáció mindent a seggük alá rak, aztán nagy korlátoltságukban egy mondattal fikáznak szarba olyan eredményeket, amit náluk ezerszer okosabb emberek értek el, mégis az õ életüket teszi minden nap kényelmesebbé, jobbá...

"csakhogy az nem úgy küövetkezik az evolúciós elméletbõl mint ahogy azt ti hiszitek, hanem nagyon-nagyon közvetett módon, gyakran teljesen ellentmondva neki"

Példát kérnék. Ne beszéljünk a levegõbe, ha lehet kérnem.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

aranykéz õszintén csodállak. Órisási energiákat fektetsz abba ,hogy egy már lassan ténynek számító dolgot, ujra és ujra bebizonyíts. nem semmi ennyi idézetet össze szedni egy igen nagy terjedelmû könyvbõl. <#eljen>
<< Elovastam, de nem találtam más gyakorlati hasznát ezeknek a kutatásoknak minthogy pénzt lehet keresni vele ha csináljuk. >>

Ja, végülis a gyógyszergyárak is csak kapzsi kapitalista mocskok.

(bah)

(Lehet hogy nem pont velem kéne vitatkozni a biblia morális tartalmáról, nem vagyok már kezdõ a fikázásban 😄 )

kitudja? mindjárt mi fogjuk megtudni ha mondassz példát rá. mert minden bizonnyal nem a hasadra csapva jelentett ezt ki igen csak kategórikusan .<#nyes> melyik az az orvostudományban elért eredmény aminek elérése közben felvetett elméletek ellentmondtak az evolúciónak?
<< Te egyetlenegy idézetet találtál az Újszövetségbõl, amibõl nem következik semmi olyan szörnyûség mint inkvizíció meg pedofília. >>

Máté 15:3 - "Õ pedig felelvén monda nékik: Ti meg miért hágjátok át az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által?"
Máté 15:3 - "Mert Isten parancsolta ezt, mondván: Tiszteld atyádat és anyádat, és: A ki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal lakoljon."

Máté 5:17 - "Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem."