Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pónik ( amikbõl bányalovak lettek 1 ideig) meg nem.
Evo elm ide vagy oda, a bányalovaknak 1000 év bányaélet után is ugyanolyan szemmel rendelkezõ kiscsikójuk születne.
Én (mint itt is többször leírtam) nem tagadom a tudomány által megfigyelt változásokat, csak annyit állítok, h azok a változások nem a véletlen mûve.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Azért nevezhetjük mindezt fejlõdésnek, mert a fejlõdés célja mi lehet? Az én megfogalmazásomban a fejlõdés célja nem más, mint az életbenmaradás. ha az életbenmaradást egy-egy szerv eltûnése nagymértékban elõsegíti, akkor a faj tett egy lépést elõre annak érdekében, hogy ne haljon ki.
Lentebb már megemlítettem, hogy egyes szervek fenntartása sok energiát von el a szervezettõl --> ez több táplálékot igényel --> mivan, ha táplálék megfogyatkozik és nem képes lépést tartani vele a faj?
1. Éhenhal, eltûnik...stb.
2. Megpróbál kevesebb energiából gazdálkodni.
Persze ez az okfejtés is csak szemléltetõ példa, mert a gyakorlatban számtalan tényezõtõl függ minden.
UI:
Továbbá azért merem én is fejlõdésnek nevezni, mert úgy tudom jelen pillanatban ez a hivatalos álláspont (természettudomány tekintetében) is az ügyben 😊
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
egyébként már vagy 100-szor kifejtettem különbözõ helyeken
ja, ha nem akarod elolvasni..."
Nincs semmi kötelezettséged. Ha nem akarod, nem kell mégegyszer leírni.
Nézd, nekem most volt egy kis idõm és kedvem beszélgetni. Nem gondoltam, hogy egybõl elutasításban lesz részem. Annyi idõm nincs, hogy visszaolvassak. Ha elmondod, tudni fogom. Ha nem, akkor meg nem fogom tudni. Ennyi az egész.
Azt mondom, hogy ez nem igaz 😛"
Magyarázd el miért.
Ha te építesz egy házat, az fejlõdés. Ha lerombolod, az is fejlõdés? Ne haragudj, de szerintem értelmetlen lenne azt is fejlõdésnek nevezni.
egyébként már vagy 100-szor kifejtettem különbözõ helyeken
ja, ha nem akarod elolvasni...
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Azt mondom, hogy ez nem igaz 😛
Mibõl gondolod?
"fény hiányában az egyik meglévõ szervüket használták sokkal érzékenyebben
ott akkor lehetne evolúcióról beszélni, ha a sötétség miatt egy új szervet fejlesztettek volna ki
pl. ultrahangos tájékozodást"
Ezzel egyetértek. Csak új szerv megjelenése lehetne fejlõdés. Az elvesztése csak elvesztés, egyszerû másolási hibák sorozata, semmi egyéb.
"ezért abban az idõben ugyanannyi bányalónak más szervvel kellett volna kifejlõdnie
kopoltyúval, szárnyakkal, úszóhártyás lábbal, öt ujjal... stb..."
Alapvetõen helyes gondolat, mert a valóság ezt támasztja alá. Nem tudunk megfigyelni a természetben, vagy a laborban olyan jelenséget ami egy eddig nem létezett vadonatúj szerv kifejlõdésére, vagy annak kezdeményére lenne példa.
az evolúcióhoz különösképp
legalábbis sokkal több, mint a vak bányalovaknak, akik fény hiányában az egyik meglévõ szervüket használták sokkal érzékenyebben
ott akkor lehetne evolúcióról beszélni, ha a sötétség miatt egy új szervet fejlesztettek volna ki
pl. ultrahangos tájékozodást
vagy infralátást
persze mivel az evolúció véletlenségrõl papol, ezért abban az idõben ugyanannyi bányalónak más szervvel kellett volna kifejlõdnie
kopoltyúval, szárnyakkal, úszóhártyás lábbal, öt ujjal... stb...
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Ezzel egyetértek, mert kifejlõdni sem tudott soha.
Ha van Mindenható, nincs evulúció."
Külön külön is értelmetlen, de együtt még inkább az.
Szerintem a pedig csak a másolási hibák kivédéséért.
Szóval szerinted az, hogy eltûnik egy fejlett szerv, az szintén fejlõdési folyamat az evolúciós elmélet szerint?
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Az evulúció nem egy faj kívánságlistája szerint megy végbe, hanem környezeti hatások révén. Azonkívül honnan tudod, hogy a delfin hogy fog kinézni ezer év múlva?
Walk the Talk.
A delfinek ezzel úgy fizettek, hogy szemben a halakkal egész életükben egy pillanatot sem alszanak.
Walk the Talk.
Ha van evulúció, nincs Isten.
Ha van Mindenható, nincs evulúció.
Avagy mindkettõ: az Úr megteremtette a legelsõ mikróbát, majd hagyta az egészet a maga útján.
Walk the Talk.
Mert az sokkal fejlettebb és hatékonyabb, mint a kopoltyú. Az evolóció során egyszer már elhagyott szerv soha nem tér vissza.
Csak annyit tennék hozzá, hogy az evu nem ajándék, hanem örökös harc a faj fennmaradásáért. És ez bármennyire is fucsa az emberi fajra is vonatkozik. Nem tudom hogy alakul a jövõ, de ha az emberiség így folytatja, akkor a kihalás szélére jut. Talán egyedüli út a gépekkel való szövetség. Evulúció?
A bádogvárossal a szellemi evulúciót próbáltam érzékeltetni. Az esetek nagyobb százalékában az értelmiségi szülõk utódai ugyanazon utat járják be, hiszen a gének is tanulnak, és örökítenek.
Walk the Talk.
Azért itt-ott magamat is helyesbíteném, mert sokan szokták még azt is kérdezni, hogy honnan tudja az állat, hogy neki nem kell szem a barlangban és hogyan tünteti el.
Szóval nem maga a faj dolgozik aktívan, hanem csak a kialakuló változások által sodródik az idõben. (de szépen fogalmaztam)
Nem feltétlenül,sõt.
A bányalovak esetét azért vetném el egyelõre, mert még nem telt el megfelelõ idõ, azonban azzel nem azt mondom, hogy az evol. esetleg nem dolgozik, de...
...Lamarck hibája volt az, hogy olyan tulajdonságokat amelyeket az egyéni élete során szerzett az egyed átörökíthetõnek gondolta. Szóval azok a lovak amelyek a körülmények miatt a látása megkopik és a hallása jobb lesz még nem az evolúció jele. Majd akkor beszélhetünk másról, ha már nem lovak lesznek, hanem "barlangi" lovak, tehát külön faj. Bevallom, hogy annyira nem vagyok képben a bányalovakról 😊
"A delfinek mi a hót nyavalyáért rendelkeznek még mindig tüdõvel. Hiszen a vízi élethez sokkal strapásabb."
Ez megint mindig viszonyítás kérdése.
Elméleti példa:
Tüdõvel strapásabb a vízi élet? Biztos így van. Azonban lehet, hogy a vízbelépésük elõtt olyan ragadozóval találták szemben magukat amely ellen nem tudtak volna hosszútávon védekezni (kihalhattak volna) és inkább választották a "nehezebb" megoldást.
"De mivel még az elcsökevényesedett végtagjaik is láthatók, ezért bizonyára még most is evulálódnak."
Persze, igazad van. Azt kell megérteni, hogy az evolúció folyamatos, mindig rendelkezésre áll, ha kell. Szemléltetve azt mondanám, hogy krokodilok esetében (vagy cápák, akik nem változtak már jó ideje) is mindig ott volt az evolúció a hátizsákjukban, csak eddig nekik még nem volt szükségük arra, hogy elõvegyék.
"Lehet, hogy marhaság, de ha Te bádogváros=halál, ha bádogvárosi Soho= életképtelenség. "
Most keltem fel és ezt még nem sikerült megfejtenem 😄
Walk the Talk.
Walk the Talk.
S lehet, hogy ezer év múlva még szonárjuk is lett volna. De mivel az evu esetleges, senki nem tudja megmondani az irányt. A delfinek mi a hót nyavalyáért rendelkeznek még mindig tüdõvel. Hiszen a vízi élethez sokkal strapásabb. De mivel még az elcsökevényesedett végtagjaik is láthatók, ezért bizonyára még most is evulálódnak. Azonkívül az evu nem csak a testi, hanem a szellemi alkalmazkodást is jelenti. Lehet, hogy marhaság, de ha Te bádogváros=halál, ha bádogvárosi Soho= életképtelenség.
Walk the Talk.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
jó világban élünk <#smile>#smile>
practitioner of the forbidden arts of death
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Nem így van, nem teljesen.
Mindig egy kiinduló állapot kell és egy célállapot a megértéshez.
Közeg: Sötétség
Faj: barlangi zsiráf (lényegtelen)
Eleinte látó egyedek. Emberek közt is elõfordul, hogy valami genetikai hiba folytán, születési rendellenesség folytán vakon születik valaki. Egyes esetekben még nagyobb az esély, hogy ilyen emberek gyermeke is beteg lesz.
Visszatérve, ha a sötét barlangba egy vak példány születik az itt sokkal életképesebb lesz, erõsebbé nevelkedik és több csajszit fog megfarkalni, mint a többi. Azaz arányaiban õ sokkal több magot fog elvetni és, ha utódai között megint lesz vak akkor õ is több magot vet el és így továbbb...
"Ha mondjuk a bányalovak a nagy sötétségre való tekintettel "kifejlesztették " volna az ultrahang alapú tájékozódást, beszélhetnénk evolúcióról ( fejlõdésrõl) Így az esetükben sajnos csak visszafejlõdésrõl beszélhetünk.( látás romlása)."
I.
HIBA, HIBA, HIBA
Igen, rávilágítottál egy az emberek által legtöbbször tévesen értelmezett dologra. Az evolúcióban nem beszélhetünk olyanról, hogy visszafejlõdés. Egy-egy érzékszervnek az eltûnése is a fejlõdés része, az elõremutató fejlõdés része.
Példa:
A barlangban élõ fajok a legjobb példák az evolúció ezen ágának a bemutatására (pl barlangi gõte, bányalovak más tészta). Szóval azokról az állatokból kell most kiindulni, melyek már ténylegesen külön fajt alkotnak.
Ezen állatok szempontjából a legfontosabb volt a kompetíciós képesség (versenyképesség más fajokkal szemben, életbenmaradás) fenntartása a barlangban is. Írtózatosan nagy energiát kell befektetni egy-egy szerv fenntartásában. Tehát egy szem, maga a látás az energiát igényel. Egy állat teljesen feleslegesen pumpálná a keményen megszerzett energiát (kaját) egy olyan szerv fenntartásába amire az ég világon semmi szüksége nincs. A szeme generációkon keresztül elkezd csökevényesedni, mely a szervezettõl egyre kevesebb energiát emészt fel. A megspórolt energiát pedig felhasználhatja más szervek fejlesztésére, mellyel a saját versenyképességét az adott helyzetben növelni tudja.
Ez teljesen magától érthetõdik és logikus dolog.
II.
Szokták volt mondani azt is, hogy egy-egy evolúciós állomás nem ismétlõdik meg sosem. Tehát viszafejlõdés nincs. Ha ugyan az a szerv mégegyszer kialakul (pl gõte szeme a barlangból kijõve...stb) az csakis másodlagosan történhet. Legegyszerûbbb, ha úgy fejezem ki magam, hogy azt a szervet ami az állatnak (leginkább törzsrõl beszélhetünk, nem fajról) elõtte megvolt azt újra fel kell fedeznie, nem fejlõdhet visszafelé!!!
Másik példa:
A tengeri emlõsök esete (bálnék, delfinek, fókák). Akik egyszer már kijöttek a vízbõl és a szárazföldrõl másodlagos evolúció útján ismét visszatértek abba a közegbe. Itt is téves dolog visszafejlõdésrõl beszélni, mert mint már sokszor említette az evolúció esetében értelmezhetetlen a fogalom.
III.
Kutya téma --> A kutya, krokodil, ember evolúciója jelen pillanatban egyaránt ugyan olyan sikeresnek tekinthetõ kicsit kisarkítva a dolgot. Egész egyszerûen azért van ez így, mert mindanyian kibírták az idõ próbáját (ki ennyit, ki annyit) és élnek. Van aki nem volt rákényszerítve az evolúcióra (krokodil). Feleslegesen pedig a faj nem "dolgozik".
UI. Ha már téptem a számat remélem elolvassátok 😊) Ami fontosabb: meg is értitek <#bee1>#bee1>
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
De most már tényleg térjünk vissza az eredeti támához.😊
Walk the Talk.
Nem a vallástól függ, Törökország elég jól elvan avval a 99%-os muszlim lakossággal és a szekuláris kormányával.
Még a leglágyabb vallásból vagy ideológiai irányzatból is lehet vérfürdõt csinálni ha az állam vallási alapokra van helyezve.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Mert az agyalágyultnak magyarázzák be, hogy egy mélyhangú fiatal papnak nem mozdul meg a kukija, ha frankón szüzet lát.
De ez már valóban nem az evu., ha csak úgy nem, hogy õk evuznak, különben kimennek a divatból.
Becslések szerint 2020-ra minden ötödik európai muszlim lesz.
Õk viszont nem fogják eltûrni, hogy holmi evulúcióról dumáljunk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Pápaválasztás= milyen színû füst gomolyog a kéménybõl.XD
Walk the Talk.
Bár szerintem nem kerülte ki a kérdést, csak értelmezni kellett.😊
Walk the Talk.
De majd jön a Heró, azt jól kimoderálja a topicba nem illõ hsz.-eket.. 😄