Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
szerintem meg te vagy a sötét
a példája akkor lenne jó, ha nem õ rakta volna össze a kockákat (mint egy teremtõ), hanem azok magukba álltak volna 1 halomba

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

guardian hero
Akkor én most nem vagyok földi, vagy nem vagyok ember? Esetleg egyik sem? <#banplz>

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Pont arról beszélt, hogy nem tervezett elõre, csak bambán rakosgatta õket. Ennyire sötét ne legyél már, hogy egy ilyen szimpla analógiát sem tudsz értelmezni!

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Tehát veled és másokkal is tiszteletlen voltam?

Nézd, amikor az érvelés helyett annak gazdáját támadják, akkor ott már véget ért az értelmes beszélgetés. Azt gondolom, hogy a magam részérõl le is zárom ezt. Nem jövök többet ide.

Minden jót nektek, szervusztok!

Mondjuk miért nem reagáltál a #1937-re?

Walk the Talk.

"Ki az a mi?"

Mi, földi emberek.

"Mert én szint' az összes tudományos értekezésbõl mást veszek ki."

Ez jogodban áll. Te akkor egy kivétel vagy.

"Az a legköltségesebb ostobaság, ha szenvedélyesen hiszünk egy nyilvánvalóan hamis dologban." /H. L. Mencken/

Nem csak rólam van szó.

Walk the Talk.

mikike
én nem is értem, mit jössz te ilyen kockaösszerakós példával?
a kockákat te raktad össze
tehát volt egy tervezõjük
ilyesmikben te nem hiszel

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Azt montad, hogy nincsenek összekötõ kapcsok. Erre reagáltam.

Walk the Talk.

"Amúgy meg ne várd el a tiszteletet másoktól, ha Te erre nem vagy készséges."

Ezt sem értem. Miért írod ezt nekem? Tiszteletlen voltam veled?

"Sokáig hittük ezt. Mára tarthatatlanná vált ez a nézet."
Ki az a mi?
Mert én szint' az összes tudományos értekezésbõl mást veszek ki.

Walk the Talk.

"Most meg persze ne várd el a tudósoktól, hogy egy lombikban akár százezer év alatt is tudják ezt reprodukálni. Ez marhaság. Az akkori légkör fõleg nagyon instabil volt. És azt se reméld, hogy az egy milliárd évek történései a kutatók szeme elõtt fekszenek szépen sorrendben, idõrendben. Persze vannak ravasz nebulók, akik a grillcsirke lerágott combcsontját a tudó orra elõtt benyomják a homokba, és amikor az megtalálja: hurrá, ez a troncibusz elsõ lábának a hátsó bütyke. Nem, nem ez jellemzi a tudományt."

Ezt én nem tudom értelmezni.

"Nos ebbõl az következik, hogy a valamikori idõkben elképzelhetõ, hogy az összes lénynek "egy" közös õse volt."

Sokáig hittük ezt. Mára tarthatatlanná vált ez a nézet.

"persze nem egyik napról a másikra"

Errõl nincs megbízható információnk.

És a dobókockéid fognak szaporodni, ha adsz nekik enni? :-)

"Akkor most nézzük meg a legegyszerûbb lényeket, milyen mérhetetlenül bonyolult szervekkel végzik el ezeket a dolgokat."

Mit nézzünk rajtuk? Nem az evolúciós elméletrõl szeretnél beszélgetni?

Én is becitálok egy idézetet. Késõbb kerülni fogom.
Montaigne:" az emberek abban hisznek a legmakacsabbul, anmirõl a legkevesebbet tudják"

Ha megnézed a föld összes élõlényében / növények is/ ugyanazok a genomok találhatók, de legalább is kettõ bizonyosan. Nos ebbõl az következik, hogy a valamikori idõkben elképzelhetõ, hogy az összes lénynek "egy" közös õse volt. Mivel azonban az össszetetteb éltformák csak kb egy milliárd évvel ezelõtt jelentek meg / persze nem egyik napról a másikra /. kb 3 milliárd évig "kisérletezgetett a természet. Most meg persze ne várd el a tudósoktól, hogy egy lombikban akár százezer év alatt is tudják ezt reprodukálni. Ez marhaság. Az akkori légkör fõleg nagyon instabil volt. És azt se reméld, hogy az egy milliárd évek történései a kutatók szeme elõtt fekszenek szépen sorrendben, idõrendben. Persze vannak ravasz nebulók, akik a grillcsirke lerágott combcsontját a tudó orra elõtt benyomják a homokba, és amikor az megtalálja: hurrá, ez a troncibusz elsõ lábának a hátsó bütyke. Nem, nem ez jellemzi a tudományt.
Amúgy meg ne várd el a tiszteletet másoktól, ha Te erre nem vagy készséges.

Walk the Talk.

sz4bolcs
Igen, igen. Elõre láttam, hogy ezzel fogsz jönni.
Mi kell az élõlénynek, hogy fenntartsa magát?
Kaja, szaporodás.
Akkor most nézzük meg a legegyszerûbb lényeket, milyen mérhetetlenül bonyolult szervekkel végzik el ezeket a dolgokat.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ezt én is kérdezhetném: #1924 😛

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Mióta tegezõdünk XD??

Nem vagyok vallásos és nem hiszem, hogy az evolúció egy hülyeség, mert éppen ezzel is fogok foglalkozni (még ha érintõlegesen is) idõvel ha minden igaz.

Ron Ragm
Rossz embernek írtál öcsi. Ne csak írj, olvass.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

TE vallálos vagy azok hiszik azt hogy az evulúció marhaság???

Mindig valaminek muszály érintkezni,megváltoztani az másik vlamit ahoz hogy az megváltozzon(kölcsönhatás). Most gondolj(atok) el egy gömböt egy lég üres térben ahol a gömb van a gömb nem fog megmozdulni senem téglatesté válni csak egy egyszerü gömb marad.(de jó hogy ász vagyok fizikából xD)

guardian hero
Köszönjük a konstruktív hozzászólást <#banplz>

Az lehet, de akkor mondd meg a frankót és lehet még elnézést is fogok kérni a sok sületlenségért amit állítottam.

Az evulúció jefferson83-ra nem hattot ennek a hatása=buta hozzászólások, valótlan állítások, illetve logikailag felnem fogható ,,tények" melyekre õ alapoz semmi értelme nincs nanak hogy fejlödünk(gondoljuk az egy sejtûekre nincs aguk és még az sincs beléjük táplálva hogy ,,hé haver neked fejlödni kéne több sejtûnek kéne lenned") szal TE(jefferson83) egy nagy marha vagy!!!

Mert?

Ámen.

Ui: Iszonyat sértõ dolgokat vághattam a fejedhez.

Te tényleg egy agymosott felmosórongy vagy xD!!!

Nem én tévedtem az igazság az bitos az alattad lévõ hozzászólásban rejtõzik. Elnézést...

Te sem szoktad kifejteni. Úgy érzem teljesen felesleges lenne, nem fecsérlem rá a drága idõm.

Arra, hogy te egy segg vagy a föld legmarhább ötleteivel?

Elolvastam, be is linkelem:

"Szedd össze magad. Nem nagy kunszt. Neked is menni fog. Kinézem belõled ezt az okosságot.

OK. Itt egy kis szösszenet:

-------------------
Utolsó feljegyzés elküldése az eth nevû nick agyába. Adás indul!

Már csak az én egységemnek van energiája. Jegyzz meg mindent amit küldök!

Kipusztult minden élet a végsõ háborúban. A céltalan lézetésû gépek új célt kerestek és találtak maguknak. Mentették ami menthetõ volt. Kerestek és találtak egy hasonló bolygót (Ti már Föld néven ismeritek) és elkezdték az adatbázisokban õrzött élõlények legyártását. Sajnos az õrzött adatbázis nem volt teljes. Emiatt a legyártott élõlények nem voltak képesek az eredeti lehetõségeikre, a fejlõdésre. Csak a meglévõ információbázisukra (Ti DNS néven ismeritek) támaszkodhattak. A gépek irányító tevékenysége (Ti Bibliai Úr néven, Jézus néven, stb. ismeritek) sorra kudarcba fulladt. A passzív várakozás mellett döntöttek a bolygó holdjának köpenye alatt. (Ti Hold néven ismeritek) Megfigyelõ egységeik (Ti UFO néven tartjátok számon õket) kezdik felmondani a szolgálatot. Erõforrásik kimerénylõben vannak. Elkövetkezett a mai nap. Egy ember eth néven leírja az igazságot. A titok fölfedésre kerül. A jövõ kifürkészhetetlen.
Figyelõállások energiaszintje a minimumon. Végsõ konklúzió: A kísérlet sikertelen volt. Minden információ zárolva. Kikapcsolás 3 2 1 0
--------------------

Így történt. Pontosan így. És pontosan itt tartunk most. Ez mindent megmagyaráz. Csak van vele egy apró bibi. Senki sem fogja elhinni."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gratulálok, hogy most ismét visszakerestetted velem a nagy semmit. Köszi.

"Butaságokra nem vagyok vevõ, sorry."

Oktalanul sértõ vagy. Nem elõször. Nézd, én nem vagyok egy sértõdékeny ember, de nem azért jöttem ide, hogy te itt szórakozz velem. Ezért ennek itt és most véget vetek. Innentõl nem olvaslak téged sem. Pont.

"Egyáltalán nem szorakozásból mondom, hanem mert úgy gondolom, hogy téves a megállapításod. Pont."

Rendben, akkor fejtsd ki, hogy miért lenne az.

"Minden ásatás ami eddig volt ezt bizonyítja. Hiányoznak az "közös õsõk", amikben pedig biztosak voltunk sokáig. Sokáig kerestük õket. Mára világossá vált, hogy nem léteznek."

Szoktad olvasni a topikot úgy általában? Szerinted mire célzok?

"Az inteligens tervezést máshogy nem tudom elképzelni én se. Max még az idõutazás jöhet szóba."

Már írtam, egyik sem elfogadható érvelés. Elképzelni éppel el lehet õket, de a fantázia nem pótolja a hiányzó tényanyagot. Javaslom olvasd el az 1875-ben belinkelt szösszenetet. Az sok dolgot helyretenne, ha történetesen igaz lenne...

"akkor ez azt jelenti, hogy a legelsõ elefánt csak úgy lett?"

Igen, azt. És negy egy darab. Ezrével történt a megjelenés.

"És a legelsõ elefánt.....?"

Nem volt legelsõ. Egyszerre sok lett. Egyformák.

"És mely kutatások bizonyítják ezt?"

Minden ásatás ami eddig volt ezt bizonyítja. Hiányoznak az "közös õsõk", amikben pedig biztosak voltunk sokáig. Sokáig kerestük õket. Mára világossá vált, hogy nem léteznek.

"Mert ez így eléggé teremtés ízû."

Nem az. Komoly tudós csak azt állítja biztosra, amit biztosra tud. A teremtést nem tudjuk biztosra. Nem értjük mi történhetett. Vannak a lehetséges okokra találgatások. Adtam egy linket a 1875-ben. Olvasd el kérlek. Lhetett mentõ akció is. Lehetséges, hogy az fejlõdést lehetõvé tevõ mechanizmus nem került bele az adatbázisba, így a legyértott élõlények már nem rendelkeztek vele többé. Mi is ezt tennénk, ha például biológiai robotokat akarnánk készíteni.

"A ma élõ emberek közös õse a mai Etiópia területérõl származik. Ezzel egy ídõben tucatnyi az emberi fajhoz tartozó csoport is megjelent, melyek nem bírván a versenyt, a környezeti változásokat kihaltak."

Ma úgy látjuk, hogy sok területen történt kb egyidõben a csoportok telepítése. Nincs közöttük leszármazotti kapcsolat. Kiterjedt kutatások folytak a vérazonosítók alapján. jelzõket kerestünk és találtunk. Azonban ezek ellentmondtak a vándorlásnak. Egymástól idõben és térben távoli helyeken bukkantak fel, kizárva az ok-okozati összefüggések rendszerét. A nyilvánosságra hozott jegyzõkönyvek adatai az elmélethez lettek igazítva. Sajnos ez nyílt titok. Nem az elsõ csalás az evo életében, de talán az utolsó. Nagyon szégyelletes.

"Sõt még a mai ember is mutálódott."

Már beszéltem a mikro és makroevolúció különbségérõl. nem figyeltél. Csak kérdezel, de a válaszokat figyelmen kívül hagyod. Így értelemtlen a beszélgetés.

Én úgy érzem minden kérdésre válaszoltam ami felém irányult. Idézd vissza, ha kihagytam volna valamit nyugodtan.

"Az alapvetõ dolgokat nem sikerül megértetnem."

Butaságokra nem vagyok vevõ, sorry.

Ez azt jelenti, hogy az állításod nem igaz. Ennél tömörebben nem tudom fogalmazni. Egyáltalán nem szorakozásból mondom, hanem mert úgy gondolom, hogy téves a megállapításod. Pont.

"Na mondjuk vizsgáljuk meg a szív felépítését"

Nem alkalmas ez a topik ilyesmire szerintem. Az alapvetõ dolgokat nem sikerül megértetnem. Minek mennénk el a részletek irányába anélkül? Már hatodik visszakérdezésem volt például az irányodba. Úgy látom nem érdekel, mert nem reagálsz rá. Bedobsz valamit és várod, hogy a másik ugorjon rá. Ennek most itt a vége.

"Mert ez így eléggé teremtés ízû."

Az inteligens tervezést máshogy nem tudom elképzelni én se. Max még az idõutazás jöhet szóba.

Ez a nagy kérdés. Sokan az idõt nem képesek figyelembe venni. Mondjuk én azért nem lottózom, mert úgy gondolom, hogy nem sok esélyem van arra, hogy kihúzzák azt az öt számot amit befirkantottam, de mi van akkor ha erre lenne 100-200 millió évem és naponta lenne sorsolás? Továbbá elég, ha csak egyszer kihúzzák. Az esélyeim jelentõsen megnövekedtek.

UI: Azt az alternatívát nem lehet cáfolni szerintem.

"Az élõlények az idõ egy-egypontján tömegesen jelentek meg, kész kifejlett szervekkel."

Tehát, ha nem az evolúció volt az mely pl a mai elefántot létrehozta, akkor ez azt jelenti, hogy a legelsõ elefánt csak úgy lett?
És a legelsõ elefánt.....?
És mely kutatások bizonyítják ezt? Mert ez így eléggé teremtés ízû.
A ma élõ emberek közös õse a mai Etiópia területérõl származik. Ezzel egy ídõben tucatnyi az emberi fajhoz tartozó csoport is megjelent, melyek nem bírván a versenyt, a környezeti változásokat kihaltak.
Sõt még a mai ember is mutálódott. A meleg éghajlati övben élõek bõre elsötétedett, míg az északiaké kivilágosodott, hogy minél több energiát tudjanak magukhoz "venni".

Walk the Talk.

guardian hero
Én egyébként egyetlen alternatívát tudnék elképzelni a természetes evolúcióra: azt, hogy idõrõl idõre valaki vagy valakik beavatkoztak, olyan változásokat hozva létre, amik maguktól nem, vagy nem ilyen hamar jöhettek volna létre. Más kérdés, hogy ez is egyfajta mutáció, csak nem spontán. Ezt az alternatívát nagyon nehéz lenne cáfolni, kérdés, hogy mennyivel valószínûbb, hogy évmillárdokon keresztül tart egy intelligensen vezérelt folyamat, és hogy kellõ motivációja lehet ehhez a folyamat mûködtetõinek, annál, hogy spontán jött létre a mai élõvilág.

Na mondjuk vizsgáljuk meg a szív felépítését a kétéltûek, hüllõk és emlõsök esetében. Hidegvérû, melegvérû állatok. A keringési rendszer a záródás irányába mozdul, azaz egyre kevésbé keveredik az elhasznált és friss vér. A kamrák elválasztó fala egyre tökéletesebb lesz. Érdekesnek tartom.

guardian hero
"Some of life's most marvelous structures are its smallest: the minute clockwork of molecules that make cells tick. E. coli, a bacterium found in the gut, swims with a tiny spinning tail made up of several dozen different proteins, all working together. Doubters of evolution are fond of pointing out that the flagellum, as this tail is called, needs every one of its parts to function. They argue that it could not have evolved bit by bit; it must have been created in its present form.

But by comparing the flagellar proteins to those in other bacterial structures, Mark Pallen of the University of Birmingham in England and his colleagues have found clues to how this intricate mechanism was assembled from simpler parts. For example, E. coli builds its flagellum with a kind of pump that squirts out proteins. The pump is nearly identical, protein for protein, to another pump found on many disease-causing bacteria, which use it not for building a tail but for priming a molecular syringe that injects toxins into host cells. The similarity is, in Pallen's words, "an echo of history, because they have a common ancestor.""

forrás

guardian hero
"Hogyan jöhet kis lépésekben létre olyan bonyolult sejtszervecske, mint a baktériumok ostora?
A Coli baktérium ostora a nanotechnológusok álma. A körülbelül 30 féle fehérje néhány száz példányából precízen felépülõ szerkezet egy forgó "motorból", két csapágygyûrûbõl, egy három részes, belül üreges ostorból, és egy az üregen keresztül az ostor építõköveit kipumpáló alkatrészbõl áll. Mindehhez még a mozgás irányításáért felelõs alrendszerek is kapcsolódnak (kemotaxis = a kémiai ingerek irányába, vagy azzal ellentétes irányba történõ mozgás). Az hogy az egész nagyon tervezettnek tûnik nem probléma, hiszen a természetes szelekció lényege épp az, hogy tervezettnek tûnõ dolgokat hoz létre valódi tervezõ nélkül. De itt olyan sokrétûek az összefüggések, kapcsolatok, hogy valószínûtlennek tûnik a feltételezés, hogy ez a komplexum kis lépésenként jöhetett volna létre.

Az evolúcióbiológusok sosem állították, hogy mindenrõl képesek lesznek pontosan megmondani, hogy hogyan alakult ki, csupán azt, hogy a természetes szelekció mechanizmusa alkalmas lehetett mindezen szervek, sejtszervecskék, tulajdonságok kialakítására külsõ intelligencia beavatkozása nélkül. Ennek ellenére idõnként egy-egy kutató veszi a fáradságot, hogy az ilyen jellegû - nem könnyû - kérdésekre felvázoljon egy lehetséges evolúciós forgatókönyvet. Ez általában elég jól sikerül, de a Coli baktérium ostora tényleg nagy kihívás! Az ilyesfajta forgatókönyvek készítése során a kutató megvizsgálja a kérdéses szerv pontos felépítését, funkcióját különféle rokon élõlénycsoportokban, és keres olyan szerveket, amelyek hasonló részekbõl épülnek fel, de esetleg funkciójuk teljesen más. Ez gyakran rávezet annak felismerésére, hogy milyen - akár meglepõ - köztes kis lépéseken keresztül alakulhatott ki az adott szerv. A Coli baktérium ostorával az a probléma, hogy annak kialakulása legalább egy milliárd évvel ezelõtt történt és a felderítéshez szükséges párhuzamokat (homológiák) már eltüntette a hosszú idõ alatt folyó széttartó (divergens) evolúció. Ennek ellenére négy évvel ezelõtt egy kutató összevetve az eddigi ismereteket felvázolt egy részletes folyamatot, amely az evolúció egy lehetséges útját mutatja be. Bizonyosak nem lehetünk benne, hogy így történt, de akár így is lehetett. Mindenesetre minden feltételezett lépés elegendõen kicsi és valószínû ahhoz, hogy a természetes szelekció számára ne okozzon problémát."

forrás

guardian hero
Ez a kijelentés legalább olyan meredek, mint amit cáfolni akar. Tény, hogy ez az egyik kevésbé felderített része az evolúció elméletének, annál az egyszerû oknál fogva, hogy emberi ésszel felfoghatatlan mennyiségekrõl van szó, akár az idõtávlatokat, akár a populációk és az adott populáción az adott intervallumban lezajlott spontán mutációk mennyiségét nézzük. Kísérleti reprodukció esélytelen, csak szimulációkra támaszkodhatunk. Azok viszont azt támasztják alá, hogy igenis kialakulhattak bonyolult szervek az evolúciós idõskálának megfelelõ idõ alatt spontán mutációk által.

Jövök este, bye!

"Ez nem igaz."

Tessék? Nem vagyok ehhez szokva. Azt mondtad nem szórakozol többet itt velem. Most akkor mi ez?