Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Legtöbb esetben az ok elég nyomós. Öööööö, hogy ne haljon meg?
"miért lett a majomból hirtelen ember, amikor láthatólag még most is vidáman ugrálnak a fákon az "eredeti" formájukban?"
Elsõ gondolatom az lenne, hogy nem abból a majomból "lett" ember ami ma is fenn ugrál a fán, hanem egy régebbi majomból.
A faj egy adott úton haladva simán kettéválhat és önállóan mind a kettõ is életképes lehet (fajképzõdés pl). Nem törvényszerû az, hogy a másiknak ki kell halnia. 1 fajból kialakulhat több is!! (közös õs elmélet)
Ami a témában nagyon érdekes lehet --> VIZIMAJOM elmélet. Az ember egy vizimajom leszármazotja 😊
azért 2044-ben megpróbáltad
ne haragudj, hogy el sem olvastam
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Mikikével meg semmi esetre sem vitatkoznék 😛
hát a moderált topikoknak sajna van ilyen hátrányuk, hogy csak a moderátorok és elvtársaik fejthetik ki véleményeiket
én ezt el is fogadom
bár nem értem, akkor minek a topik?
mindazonáltal, ha ilyen sokat tudsz az evolúcióról (láthatólag szinte semmit), elárulnád mi OKa volt az eredeti élõlénynek arra, hogy más alakot is öltsön/"mutálodjon"?
miért lett a majomból hirtelen ember, amikor láthatólag még most is vidáman ugrálnak a fákon az "eredeti" formájukban?
Csakhogy az még nem befolyásolja az evolució létét, hogy a mutáció tervezve vagy véletlen jelentkezik, ha a fajok egymásból alakulnak ki.
Van egy pont a síkban eddig világos. A pontból kiindul egy vonal valamelyik irányba. Ezt el lehet képzelni. A vonalat szimbolizálja egy kikövezett út, ez az út néhol szélesedik, néhol pedig szûkül.
Megvan? Rendben.
Na ez az út mutatja nekünk a haladási irányt, csak elõre mehetünk. A pont helyébe pedig képzeljük magunkat.
Most bonyolítom figyelem 😊
Maradjunk a lottós analógiánál. A fejünk fölé van szerelve ilyen sorsoló automata vagy mi😊 A benne kavargó golyókat különbözõ idõközönként TETSZÕLEGES irányba, távolságra kiejti. Csak akkor léphetünk egyet elõre, ha a golyó a kikövezett útra esik és mondjuk 10 méteres körön belül ér földet. Értelem szerûen ahol szélesebb ez az út oda nagyobb valószínûséggel fog majd esni. Az elõrehaladás során elérünk oda, ahol nagyon szûk ez a kikövezett út. Akkor azt gondolnánk, hogy több ideig fog tartani egy lépés megtétele nem? Legtöbb esetben talán így is van. Viszont mivan akkor, ha egybõl oda ejti a szerkezet a golyóbist elénk az útra? Hmm..
UI: Most hagyjuk a véletleneket, meg a tervszerûséget, szorítkozzunk a példa megértésére kérem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a vonal, kikövezett út = ez mutassa az alkalmazkodás irányát (fennmaradáshoz lépni kell)
A golyók = ezek szimbolizálják magát a mutációt
A genetikáról, mutációról nekem is hiányosak az ismereteim, majd utána nézek, vagy beszél majd valaki innen, mennyi okság van benne.
De az, hogy okkal történik valami nem jelenti azt, hogy valami tervezett is. Ez miért nem érthetõ?
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
talán azt állítja, hogy OKkal történik a mutáció?
azt mondja, hogy valamiféle TERVszerûség van a dologban????
talán teremtõrõl is beszél néhány elrejtett oldalon?????
Nem igaz, hazudsz.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
csak egy a baj:
az evolúciós elmélet nem is ebben az (nem tudom) értelemben használja a véletlen szót
azt állítja, hogy a bármi megtörténhet ok nélkül
vagyis a bányaló születhet kopoltyúval, vagy úszóhártyával, az elejtett kövek repülhetnek felfelé, jobbra vagy balra, a lottón pedig a következõek is lehetnek a nyertes számok:
-8, gyök2, pi, 5.6, 111
mivel immár ti ebben nem hisztek, az evolúciós elmélet megdõlt
halleluja, végre megvilágosodtatok, a topik zárható
Tegyük föl, hogy van valaki, aki elõre tudja a lottoszámokat egy hétre, kiszámolta azt, amit mi véletlennek hívunk.
Elõre tudja, hogy a csajszi hogy fog belenyúlni az üveggömbbe, tudja melyik golyókat fogja meg, melyiket húzza ki, hogy éppen azokban a golyókban melyik szám van. Akkora tudással rendelkezik, hogy bonyolult képletekkel kiszámolta az oksági láncot.
Rendben.
Ki is húzzák az elõre kiszámolt számokat.
A probléma a következõ: Ebben az esetben nincs véletlen, de nincs egy másik dolog sem: Nincs szabad akarata a nõnek. Mert ki van számolva elõre az oksági lánc, ki van számolva mit fog csinálni, mit fog kihúzni és az másképp nem lehetséges.
tehát nálatok az iskloban elfogadták, hogy 2+2-nél az eredmény véletlen
mivel ennyi sok taggal képtelenek vagytok számolni
én ezt eflgodaom
csak akkor azt kell mondani, hogy nem tudjátok, nem mellé hablatyolni
Sajnálom, ez egy magyar nyelvû fórum, a magyar nyelv legalább alapszintû ismerete követelmény. Ha képtelen vagy magyarul kommunikálni, törölni fogom a hozzászólásaidat, ilyen primitív színvonalú, a magyar nyelv ismeretének hiányából következõ kötözködésre nincs itt szükség.
Valóban nem tudunk mindent.
döntsd már el, hogy most az okságba hiszel, vagy ebben a véletlenben
dehát én is ezt mondtam
éredekes, amikor én állítom, hogy tiltakoztok, merthogy ti mindent tudtunk
nem lenne egyzserûbb, ha abbahagynátok végre a hazudozást?
tehát ha a zh-ban az a kérdés, hogy mennyi
2+2, akkor arra a válaszra, hogy
nem tudom, arra elégtelent kapsz,
míg ha azt állítod, hogy véltelenszerû, akkor átmész, mert az tudományosan van értelmezve, ennyi tag összegét nem lehet elõre "megjósolni"
Egyébként harcsa (angolna harcsa).
Egyébként harcsa (angolna harcsa).
Bõ egy hete esett szó pár millió éve trópusi mocsarakban élõ halfajok szárazföld iránti vonalmáról(ez az elõzõ általam bemásolt hosszú cikk), s itt egy újabb kis hír amely egy kortárs afrikai harcsafaj szárazföldi próbálkozásait dokumentálja.
A Channallabes apus elsõsorban a mocsár aljzatán kutat élelem után, de azért a part- és vízközelbe tévedt ingyenebédet sem veti meg. Mint az a mellékelt videón is követhetõ, ilyen esetekben a harcsa testének eleje kiemelkedik a vízbõl és így próbálja megragadni (de legalább is a vízbe lökni) áldozatát. Mindezt az teszi lehetõvé, hogy a fejét lefele tudja hajtani, s érdekes módon ez pont olyasfajta adaptációja a csontváznak, amely megfigyelhetõ mind a Tiktaalik, mind az Ichthyostega csontvázakon. Azaz még az is lehet, hogy hajdanában az a bizonyos "olthatatlan" szárazföld iránti vonzalom részben annak volt köszönhetõ, hogy a parton szép számmal fordultak elõ a táplálékként egyáltalán nem megvetendõ szelvényesek, amelyeknek szárazföldi gerincesek hijján max néhány gerinctelen ragadozótól kellett tartaniuk.
A VIDEO (mpg, ~1M😎
Walk the Talk.
Ha JFK "véletlenül" akkor rosszul lett volna, ha "véletlenül" elromlott volna az autó, és még vagy ezer "véletlenül", akkor lehet, hogy JFK még ma is élne.
Walk the Talk.
Szerintem egyikünk sem állít olyat, hogy a világon semminek nincs oka, minden véletlenül történik. Ez csak a te agyad szüleménye. Te egyszerûen nem fogod föl, mit mondunk ezekrõl a dolgokról.
"akkor nézzük a másik oldalt miszerint semmi sem terv szerint történik hanem véletlenül. pld hitlerbõl aki egy senki kis festõ volt, néhány év alatt nagytudású ember lett, hirtelen mindenki elkezdte támogatni, rendberakta a szétbomlott országot. Aztan a nagyhatalmak benyaltak neki mindent megengedtek neki, Anscluss, Csehország szétdarabolása, Elszáz Lotaringia, stb. 1939 a nyugati hadjáratban beszoritotta az angolok seregét, de a nagy hitler bratyó megájt parancsolt a hadseregnek és az angolok meglógtak, stb. gondolom ez mind véletlenek sorozata lehet csak 😊))"
Kicsit hosszú voltam. Bocsi!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
A véletlent a tudományban nem úgy értelmezik, mint a gyakorlati életben. Csupán ezel azt próbálják érzékeltetni, hogy a történések az elõre be nem látható események láncolata. Pl ha én elhározom, hogy holnap elindulok zh-ra, akkor ezt én magamnak, mint célt határoztam meg. De közben megbetegszem, mert olyan emberrel beszéltam aki beteg volt / "véletlenül" /. Tehát elõre soha semmit nem tudsz bizonyossággal "megjósolni. S ezért elnevezték a véletlent káosznak, ami megint csak ne m egyenlõ a köznapi értelemben vett káosszal. Az öngyilkos sem véletlenül lesz öngyilkos. Pl egy szerelmest megcsal a kedvese, s õ nem tudja meg. Életük végéig boldogan / hazugságban / élnek. Megtudja egy barátjától / "véletlenül" /, s véget vet életének / " véletlenül" /. Azt hiszem érted, hogy miért tettem õket ""-be".😊
Walk the Talk.
Sorry. Az értelmesek klubja zárt körû.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
tehát akkor foglaljuk össze a topiklakók véleményét:
a világon semminek nincs oka, minden véltelnenül történik, bár az evolúciónak néha van, de az is véletlenül
még az öngyilksosok is véletlenül öngyilkolnak, ok nélkül, véletlenségbõl
ha ezt elismerem, lehetek olyan mint ti???
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
"Pangloss a metafizikával vegyes teológiát s a kozmológiával kapcsolatos kretinológiát tanította. Remekül tudta bizonyítani, hogy nincs okozat ok nélkül, hogy ebben a lehetõ legeslegjobb világban a nemes báró kastélya a legeslegszebb várkastély, s hogy a nemes báróné a bárónék legjobbika.
- Bizonyos - mondta - s kimutatható, hogy nem is lehetnek másképp a dolgok, mert ha már mindennek célja van, minden, ugyebár, szükségképpen a legeslegjobb célért is van. Orrunk például azért van, hogy legyen min hordani a szemüveget, s lám ezért is hordunk szemüveget. Lábunk láthatólag arra való, hogy nadrágot húzzunk rá, ezért is van nadrágunk. A kövek arra termettek, hogy szépen megfaragják õket, no meg persze, hogy kastélyokat építsenek belõlük; ezért is van õméltóságának ilyen gyönyörû kastélya; a tartomány legnagyobb ura illõ, hogy a legeslegszebb házban lakjék; és mivel a hízó disznók arra valók, hogy megegyék õket, azért eszünk mi disznóhúst egész áldott esztendõben. Következõleg, akik azt állítják, hogy minden jól van ezen a földön, ostobaságot állítanak; azt kellene mondaniok, hogy minden a legjobban van. "
Én azt mondom, hogy 100%-os bizonyosság nincs. Ha te a hasonlóságot nem is tekinted érvnek egy kiindulópontként simán lehet hasznosítani és ezen a szálon elindulni, maximum kiderül, hogy tévedés volt.
A hasonlóságnak nagyon nagy buktatói lehetnek (pl.:cápa, delfin esete), azonban sok esetben meg is állhatja a helyét.
Szerintem...
Erõs túlzás aza kijelentés, hogy "SEMMI NEM UTAL ERRE!"
Egytértek vele, hogy a semmirõl is lehet készíteni könyveket, de mivan ha van benne valami:
"A történetet a legjobban talán Carl Zimmer dokumentálja At the Water's Edge címû könyvében, de a Devonian Times és a Tree of Life is kitesznek magukért. Az igazán ínyenceknek pedig a PBS:The Missing Link c. dokumentumfilmet ajánlom."
Errõl van szó <#eljen>#eljen>
Ezek nem érvek egy ilyen komoly témában. A hasonlóság nem érv az mellett, hogy egymásból alakultak ki.
Akkor mondjuk más témákba se használjuk föl ezeket érvként.
Se nyelvészetben, se fizikában, se kémiában, se matematikában... nos?