Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak azt nem tudom, hogy melyik tudomány állítja azt?!:
" hogy a fejlõdés pusztán az anyag céltalan, terv nélküli, véletlen fejlõdése lett volna."

Bõvebben kifejtve, de lényegében ezt találod meg minden régebbi lexikonban. Új lexikon pedig nincs. Emiatt az evolúciós elmélet mai megfogalmazása köznapi értelemben nem létezik. Illetve maradna a tankönyvi megfogalmazás. De melyik orság, melyik iskolarendszerében, melyik tankönyv?

Sziasztok!

Rég jártam erre. Gondoltam benézek...

guardian hero
Ezt én sokkal inkább szükségszerûségnek nevezném, mint célnak.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Elég cél az, hogy a faj túlélje a környezet kihívásait, nem ?

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Ez a mondatom félreérthetõ volt: "jó az, ha az ember néha elszakadhat a napi szörnyûségektõl, hehézségektõl. Tisztelet a kivételnek"

Walk the Talk.

Na épp a másik szobából hallottam, hogy Helikopter könyv õrület van(hírekben hallom). Mondom micsoda? Átmegyek meghallgatom --> Oszt Harry Potter, mondom jóvan <#idiota>

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Nehogy azt hidd, hogy egyedül van az õ nézetével. Mikike. Rengetegen vannak, és ha õk is elolvassák ezt a topicot hátha rádöbbenek egy-két dologra. Pl, hogy álomvilágban élnek.
Nagyon jó példa erre a Harry Potter õrület. Tengetegen vannak, akik valóban hisznek is benne. Ez alól mé néhány tudós sem kivétel. Tudod jó az, ha az ember néha elszakadhat a napi szörnyûségektõl, hehézségektõl. Tisztelet a kivételnek.😊

Walk the Talk.

Mivel Te vagy a házigazda, és én csak vendég, ezért eszem ágában sincs, hogy kérdõre vonjalak. Csak megkérdezném, ugye minden alapot nélkülöz az az állítás?:
MIKIKE, Biblia értelmezése: "miután az evolúció topikból rendszeresen törlik a hozzászólásaimat, itt megjegyeznék néhány dolgot
itt is megtörténhetne, hogy quipper jelentkezik házigazdának és törölné, ami szerinte nem ide illik"

Walk the Talk.

guardian hero
Senki nem állít ilyet. Legalábbis az evolúció elmélete biztos nem. Ez egy tipikus buta leegyszerûsítés, amit a korlátolt emberek úgy szeretnek.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Csak azt nem tudom, hogy melyik tudomány állítja azt?!:
" hogy a fejlõdés pusztán az anyag céltalan, terv nélküli, véletlen fejlõdése lett volna."

Walk the Talk.

Mikike ezt külón Neked kimelem:

"És itt ez a lényeg: a katolikus egyház elfogadja azt a tudományos elméletet, hogy az élõlények közös õstõl való fejlõdés által jöttek létre"

fejlõdés??- evolúció??- = alkalmazkodás??

Walk the Talk.

Ez azért már gondolom a fundamentalistákat is elgondolkoztatja.
Legalább is remélem:

"Christoph Schönborn bíboros kiemeli, hogy II. János Pál pápa 1985-ben hangsúlyozta, hogy az élõlények fejlõdése bennük foglalt cél szerint történt, illetve történik. Olyan terv szerint, amelyet a Teremtõ határozott meg. Tehát nem az anyag fejlõdésének eredménye csupán, mely kizárólag a véletlenre és szükségszerûre vezethetõ vissza. És itt ez a lényeg: a katolikus egyház elfogadja azt a tudományos elméletet, hogy az élõlények közös õstõl való fejlõdés által jöttek létre, de nem fogadja el az ideológiát, hogy ez a fejlõdés pusztán az anyag céltalan, terv nélküli, véletlen fejlõdése lett volna."

Walk the Talk.

Te ígértél épkézláb bizonyítékot isten létezésére, de amit leírtál nagyon defektes volt. Még egy gyerektõl is az lett volna. Nagyon korlátolt gondolkodásmód az, hogy amit nem ismerünk nem is létezik. Már bebizonyítottam a négeres példával, hogy ez hülyeség. Nem tudom mire vársz még?

#2336: Íg müködne a logika? Nekem ez új. A lottós példa meg nagyon nem illik ide. A lottó szabályokra épül. 90 szám van és ismered mind a 90-et. Nincs -8 meg 3,14. Pozitív egész számok vannak 1-tõl 90-ig. Nem húzhatják ki a -8at, mert nem létezik a gömbön belül. Ezt tudjuk. Állandóan hülye példákat hozol fel.

mikike
mi van a bizonyításoddal hajléktalan?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
ja, hogy nektek semmit nem kell bizonyítani?
ti olyan überokosak vagytok, hogy automatikusan az igazságban hisztek, anélkül, hogy egy percet is gondolkodni kellene rajta?
akkor minek nektek topik?

mikike
pedig sajnos a logika úgy mûködik
ha eddig 90 számból húztak ki 5-t a lottón, akkor a következõ héten is így veszed meg a szelvényt, pedig lehet, hogy épp a -8, 3.14, 96, lesznek a nyerõ számok

tudom, hogy fájdalmas ez a logika, de sajnos ilyen...

mikike
szerintem ugyanazt, amit neked

Tudom!!!!!

Walk the Talk.

gergod
hu kis forumhuszar ez nagyon kemeny beszolas volt am. Persze nem lepodtem meg, hogy tobbre nem tellik. Latszik csak magaddal szoktal tarsalogni nem tudod hogy ezek a beszolasok nem utik meg a mercet 😄

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

Na ugye. De azért üss fel légyszi pár doboz hideg sört.

Te is ihatsz, ha megengedte apukád😊)))

Walk the Talk.

gergod
Igen, mostmar Te + en is beszelunk Veled 😄

jol esik egy kis esti flemeles 😄

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

Ha visszaolvasnál, láthatnád, hogy próbálkoznak, erõlködnek, és majd egyszer csak.....

Walk the Talk.

CIKK

Pekingi kacsa

Ha mostanság Kínáról madarak okán esik szó, akkor hajlamosak vagyunk elsõrorban madárinfluenzára gondolni (na nem éppen véletlenül), vagy esetleg a címben említett gasztronómiai különlegességre. Most azonban itt a remek alkalom, hogy tágítsuk világképünket, ugyanis egy újabb remekbe szabott madárfosszília került elõ az északnyugati Gansu tartományból.

A 110 millió éves Gansus yumenenis az eddig feltártak közül a legõsibb modern madárnak számít, azaz az Euornithes csapat legrégebbi tagjának. Ez a csoport abban különbözik (fõleg) a Krétát domináló, de 65 millió éve a dinoszauruszokkal együtt a múltba veszõ Enantiornithes csoportba tartozó ún. "ellentétes madaraktól" (korábban ezek közül lelték a legtöbb maradványt egy másik kínai lelõhelyen), hogy egyik lábcsontjuk, a tarsometatarsus másképpen forrt össze.

A Gansus anatómiai jellegei kétségtelenné teszik, hogy egy modern madárról van szó, mellcsontja és "nyerõ-csontja" szinte megkülönböztethetetlen ma is élõ rokonaiétól. Tollaik szintén közel azonosak a ma élõ madarakéval. Ami azonban különösen érdekes, hogy jólláthatóan alkalmazkodott a vízi életmódhoz - akárcsak számos más õsi "modern" madár, azaz valószínûsíthetõ, hogy a modern madarak vízi életmódhoz alkalmazkodott fajokból jöttek létre. Szárazföldi radiációjuk valószínüsíthetõen az Enanthiornithes kipusztulása után következett be - az azonban, még nem teljesen világos, hogy mi tette lehetõvé, hogy az említett csoport tagjaival elentétben a Gansus szerõ madarak túléljék a Kréta végi nagy kihalási hullámot.

A Gansus anatómiai jellegei kétségtelenné teszik, hogy egy modern madárról van szó, mellcsontja és "nyerõ-csontja" szinte megkülönböztethetetlen ma is élõ rokonaiétól. Tollaik szintén közel azonosak a ma élõ madarakéval. Ami azonban különösen érdekes, hogy jólláthatóan alkalmazkodott a vízi életmódhoz - akárcsak számos más õsi "modern" madár, azaz valószínûsíthetõ, hogy a modern madarak vízi életmódhoz alkalmazkodott fajokból jöttek létre. Szárazföldi radiációjuk valószínüsíthetõen az Enanthiornithes kipusztulása után következett be - az azonban, még nem teljesen világos, hogy mi tette lehetõvé, hogy az említett csoport tagjaival elentétben a Gansus szerõ madarak túléljék a Kréta végi nagy kihalási hullámot.

Forrás: http://criticalbiomass.freeblog.hu

gergod
ez nem filozofia, ez egy komoly kerdes. Kivancsi vagyok hogy a Teremto hivok tudnak-e valamit valaszolni ra, vagy az mar nem megy....

...de azért látom Te is beszálltál a körbe😊)

Azért frankó egy társaság ez, nem??

Nehogy azt mondd, hogy nem!!!

Walk the Talk.

Lentebb már szólt a házigazda, h a filozófia OFF !!!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

.....hát jah, van ilyen, legalább tartom magam valakinek😄D

Walk the Talk.

gergod
pedig mar megszoktam, hogy magaddal tarsalogsz... lasd 2317 😊

A #2321-t gergod-nek szántam

Walk the Talk.

gergod
koszonom

Például megteremtette önmagát.
Ez azért világos. Nem?

Jah, és az idõk folyamán evolálódott:😄

Walk the Talk.

...most már eggyel több!!!

Walk the Talk.

gergod
Itt olyan sok okos ember van <#idiota> legyszi aruljatok el nekem hogy ha letezik "Teremto" az hogy keletkezett? ot is teretmtettek, vagy magatol fejlodott ki, vagy csak ugy van az idok kezdetetol?

Szerintem a másképp gondolkozókat is hagyni kell. Példa erre Lukács "úr".
Hátha mások is "tanulnak" belõle.

Walk the Talk.

Sõt elég jól fejbevágó😄DDD

Walk the Talk.

Unicum

Walk the Talk.

"Vagy azt jelentheted ki, h ez a hegy véletlenek során alakult ki-> nem tervezte senki."

Szerintem soha senki nem mondja, hogy a hegy véletlenül alakul ki. Kialakulásuk manapság már elég jól ismert.

#2311 ben itten fel lettünk szólítva, ezért vége is a filozófiának 😄

Mostár a kõkemény tények jönnek !

sz4bolcs
Tehát a tárgyak vagy a véletlen miatt esnek lefele, vagy pedig egy intelligens eséstervezõ van a háttérben.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ha minden elõre meg van tervezve, akkor nincs szabad akarat. Sõt a létezésnek sincs célja, ha valaki elõre megtervezett mindent.

guardian hero
Ez a topic nem a dicsõítésrõl szól, azt meghagyjuk az istenek birkáinak. Ha nem tetszik, el lehet húzni, itt nem fogunk hitvitákat meg spiritualista szeánszokat rendezni.

Ez lenne a legjobb megoldás, aztán itt közösen Aranykézzel, meg a többi véletlenhívõvel dicsõítenétek Darwint, meg a beteg materializmusotokat 😄

Látom, még mindig nem értitek, megpróbálok Mikinek segíteni:
Vagy azt jelentheted ki, h ez a hegy véletlenek során alakult ki-> nem tervezte senki.
De kijelentheted azt is, h valaki tervezte, azért lett ilyen. Az utóbbit csak akkor tudod bizonyítani, ha megnevezed a hegy formatervezõjét.
Ez, mint lentebb írtam, lehetséges.
A véletlent csak a materialisták találták ki. Nem is létezik.

guardian hero
Te akartál itt "logikai úton bizonyítani". Nekünk nem kell semmit bizonyítanunk ahhoz, hogy megcáfoljuk a... nem is tudom, midet, mert bizonyításnak nem neveznék egyetlen, szintaktikailag hibás mondatot.

Egyébként örvendek, hogy már megint nem az evolúcióról van szó, és megint egyetlen idióta miatt. Mikike bannolva lesz a topikból.

"mert valójában ez nem így van?"
😄DDDDDD
nem!

Az elõbb ítrad, hogy ha csak fehéreket ismernél, akkor azt feltételeznéd, hogy négerek nincsenek. Pedig vannak, csak te nem ismered õket. Szóval nem, nem úgy van, hogy amit nem ismersz az nem is létezik. Talán úgy lenne helyes, hogy számodra nem létezik.

Amúgy itt már mindenki észrevette, hogy kiforgatod az emberek szavait, ezzel próbálod meg nevetségessé tenni õket, de csak magadat teszed azzá. Szóval a továbbiakban kitalálhatnál valami újat, mert már mindenki ismer.

sz4bolcs
mikike: mit jelent számodra az a szó, hogy tervezett?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Na várj, mert mindjárt rámondja hogy azt is Zeusz tervezte. És evvel bizonyítja majd azt be hogy minden tervezett, tehát Zeusz létezik ^_^

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

mikike
tõlem bebizonyíthatod, hogy nem...
itt az alkalom

mikike
aham...
mert valójában ez nem így van?
te olyanokról is tudsz, amirõl valójában nem tudsz?
igen érdekes egy egyed vagy, mintapéldánya a fajtádnak