Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Ha csak ennyi a gondod vele, akkor kíváncsi vagyok, a vírusok adaptációját hogyan magyarázod.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Max. tekintélyelvvel, ex cathedra.
Ez viszont engem nem hat +.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Igen kiszelektálja, mivel a környezet nem változott és a változatlan környezetben a domináns változat a nyerõ! Ez az u.n. "konzervativ" tipusú szelekció! Ha megváltozik a környezet, akkor más egyedek jellegei válhatnak dominánsá s a mostani uralkódók szelektálódnak ki!
Próbáld meg egy kicsit végig gondolni! Nem nehéz, menni fog!-😊))
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
"Ez eleg logikus. Mivel a laboratorium falai kozott (velhetoen) nem kovetkezett be semilyen valtozas, igy haszontalan a mutacio."
Kriály volt, mikor úgy próbálta tudományossá tenni az elõadást, hogy kulturantropológusként mutatkozott be, mikor feltették neki a kérdést, hogy körülbelül hány nyelv van a Földön, akkor azt mondta: "hmmm, nem tudom, talán úgy ötezer."
xD
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
"A mutánsokat egyszerûen kiszelektálja magából a faj. "
Ez így nagyon vicces.
Tehát akkor véletlenül szelektálódnak a mutálódott egyedek, miközben nincsen sem szelekció, sem mutáció. 😄😄😄
Így a mut - rep - szel "szentháromsága" a mutáció hiánya miatt sajnos nem tud érvényesülni.
Eztet kellene már belátni tisztelt Véletlen-és-Anyag hívõk 😄
KÍváncsi vagyok, hányan hiszik el, hogy az evolucio elmélete ezt állítja. :-)
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Nincs mit csinálni olyan emberek szemléletével, akik nem fogadják el pl. a leletek kormeghatározási módszereit, akik mindenképpen átmeneti formákat keresnek (marhaság, mivel minden generáció - összes jellegéve együtt - átmenet az elõdje és utódja közt!), akik mesterségesen meghatározott alaptipusokban gondolkodnak s azok kialakulását nem tudják genrációk hosszú során kialakulva gondolatban követni, csak nagy lépésekben tudnak gondolkodni, stb, stb.
Nem véletlen, hogy az ehhez hasonló viták csak az élettudományokban merülnek fel ilyen intenzitással, mivel a fizika/kémia/stb. törvényeit nehéz megkerülni, cáfolni. A biológia és fõleg az evolucionizmus meg könnyen támadható azok számára, akik egyrészt nem ismerik, másrészt nem veszik figyelembe, azokat a számtalanszor bizonyitott törvényszerüségeket amelyek az élõvilág fejlõdését szabályozzák.
1. öröklékenység: tulajdonságainkat elõdeinktõl örököljük, ego mindenkinek kell legyen szüleje, akitõl kapja a genomját.Amely már a megtermékenyités elõtt/után módosulhat a mutagén tényezõk és a kromoszóma/gén rekombinációk révén.
2. a genom nem tervrajz, hanem recept (a töltöttkáposzta receptjét is sokféleképpen lehet elkésziteni, nemde, ha csak az alapanyagokat csereberéljük , a készitésrõl, füszerezésrõl már nem is szólva). Na ez a változékonyság alapja.
3. A változatokból a környezetünk "választ", azt amelyiknek a jellegei legjobban illeszkednek a viszonyaihoz. Ez a szelekció. Az alkalmazkodás fogalmát a legtöbben tévesen alkamazzák, céltudatosságot feltételezve (" az élõlény alkalmazkodni akar a környezetéhez"), ui. csak azt teheti, amit örökölt jellegei megengednek, csak azon belül képes elviselni/hasznositani a környezeti feltételeket.
S mivel az elmúlt jó másfélmilliárd éve (amióta bizonyitottan élet van a Földön) egyrészt egyik generáció követte a másikat ( s egyszere számtalan evolúciós vonalat képezve), másrészt a környezeti viszonyok is folyamatosan változtak (így a szelekciós nyomás is), tehát adott volt az élõvilág folyamtos változása is. Ami nem más mint az evolúció!
Ez nem probléma internetes fórumokon ? 😄
Ha konkrét kérdésed van, tedd fel. Nekem a magukat evolucionistának tartó szerzõk irásaiban is van kifogásolnivalóm. Nem a cimke után itélek, hanem a tartalom szerint.
Harun hivatkozik Tasira, mint kulturantropológus (kivéve mikor 5000-re becsli a világ nyelveinek számát) :-)
1. aki hivatkozik valamire az nyilvánvalóan olyan szakirodalmat keres, amely támogatja elképzelését. De ettõl még sem neki, sem a hivatkozott szerzõnek nem lesz okvetlenül igaza!
2. a tudományban sem érvényes az, hogy valakinek mindig csak igaza lehet! Tehát a legelismertebb tudósok is hibázhatnak, lehetnek téves elképzeléseik. Sohasem a szerzõ (el)ismertsége, hanem az általa leírt tények/hipotézisek valódisága a döntõ!
Különben minden egyes állítást az adott témakörben publikált tudósokra való hivatkozással indít.
A Polypteriformesrõl nem is tudtam, hogy van tüdejük, úgyhogy ahhoz nem tudok hozzászólni 😊
Viszont a farkos kétéltûek esetén is azért nagyon más a helyzet, az õ elsõdleges légzõszervük a bõrük, és a kopoltyúik is inkább bõrfelületnagyobbító szerepûek, messze nem olyan komplexek mint egy csontoshalé.
A példámban én egy fejlett gerincesre gondoltam (két szeparálódott vérkörrel) ott azért elég bonyodalmas lenne beiktatni a plusz légzõszervet.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Az agyméret növekedését a homlokcsont meredek helyzete, a koponyataraj eltünése és a varatok késõi elcsontosodása tette lehetõvé. S persze más , ma még eléggé nem tisztázott szerepû faktorok. Feltehetõen köztük nem kis jelentõségû a méh poziciója a felemelkedett testállásban, de a 9 hónapos terhesség sem véletlen (tessék egy koraszülött 6-7 hónapos magzat méreteit összehasonlitani egy 9 hónap ra született átlagos csecsemõével (40-50 cm hossz , ebbõl 1/3 a fej! és 3-4 kg súly)..
#2869 ban leírtam a véleményemet. Sajnos az õ "cáfolatát" nem vagyok hajlandó végigolvasni. Olvastam/hallottam belõle részleteket, de azok valami olyan szinten voltak primitívek, hogy nem fogok arra idõt(és pénzt!) pazarolni, hogy végigolvassam az egészet.
Ha van olyan a könyvébõl ami szerinted hathatós érv az evolúció ellen akkor másold be ide, és szívesen beszélgetek róla, de elolvasni nem fogom.
Sajnálom ha a fentiekkel megbántottam valakit, nem szoktam leszólni mások érveléseit de utálom amikor emberek olyan dolgokról írnak könyvet amihez nem értenek. Ennyi erõvel én is írhatnék egy könyvet az evolúcióról, még nekem is több elõképzettségem van hozzá.
A változékonyság lehetõvé teszi, hogy mindig az adott környezeti feltételeknek megfelelõ változatok/mutánsok legyenek favorizálva. Változatlan környezetben mindig az addig domináns típus. Megváltozott feltételek közt már egy/több másik. Az addig favorizálz meg vagy kipusztul, vagy - ha talál - visszavonul egy adottságainak megfelelõ élõhelyre. Mivel ez egy állandó folyamat, persze, hogy nehéz követni. Viszont ha nem így lenne, akkor vagy minden új tipust mindig meg kellene "teremtenie" valakinek, vagy nem létezne a mai élõvilág, hanem a legelõbb megjelent egyszerû élõlények uralnák a Földet!
Tekintve, hogy valamenyiünk - de ugyanigy minden ma élõ élõlény- egy generáció sor legutolsó láncszemei vagyunk, ergo "családfánkat" eddig a legelsõ, egyszerû élõlényekig "tudjuk" visszavezetni. Tehát a változásoknak/módosulásoknak is ezeknek az õsöknek a mindenkori utódaiban kellett létrejönniük! Ahol egy lánc/fonal utód hiányában maradt, ott a meg is szakadt! Egy új tipus sem jöhetett létre ezeken a "fonalokon" kivül! Ez a természetes szelekció és végeredményben az evolúció tényleges folyamata.
Már olvastam 1-2 állítását (nem te vagy az elsõ aki belinkelte Adnan Oktar baromságait), és néhol a röhögõgörcs fogott el hogy ezt hogyan tudja bárki is komolyan gondolni.
"A másik félrevezetõ módszer, amit az evolucionisták alkalmaznak a természetes kiválasztódással kapcsolatban az, hogy próbálják úgy beállítani, mintha tudatos tervezõ erõ lenne. A természetes kiválasztódásnak azonban nincs tudata. Nincs akarata, amellyel el tudná dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz az élõlényeknek. "
:-)
Aranykéz: te is olvasd el, DE AZ EGÉSZET! és utána majd beszélgetünk jó?
Itt minden össze van szedve szépen, tematikusan.
A természetes kiválasztódást, a természet egyik folyamatát már Darwin elõtt is ismerték a biológusok, és úgy határozták meg: „olyan mechanizmus, amely változatlan állapotukban tartja fenn a fajokat, és megakadályozza leromlásukat”. Darwin volt az elsõ ember, aki feltételezte, hogy ez a folyamat evolúciós erõvel bír, és aztán egész elméletét erre a feltételezésre építette fel. A könyvének adott cím is mutatja, hogy a természetes kiválasztódás volt Darwin elméletének alapja: A fajok eredete, természetes kiválasztódás útján.
Azonban Darwin óta egyetlen apró bizonyíték sem merült fel arra, hogy az élõlények a természetes kiválasztódás segítségével fejlõdtek ki. Colin Patterson, az angliai Természettudományi Múzeum vezetõ paleontológusa, aki mellesleg tekintélyes evolucionista, hangsúlyozza, hogy a természetes kiválasztódásról sohasem bizonyították be, hogy lenne ereje az élõlények fejlõdését elõidézni:
Soha senkinek sem sikerült új fajt létrehoznia természetes kiválasztódás révén. "
Ilyenekkel van tele. :-)
Ahelyett, hogy belinkelsz egy egész katyvasznyi humbugot, inkább próbálj kiválasztani egyetlen olyan "érvet" ezek közül, amit nem tud a valódi tudomány csuklóból cáfolni.