Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
hogy merészelsz kételkedni a szent könyvekben, te eretnek kutya?
nem félsz, hogy tömlöcbe vetnek???
ott aztán megtanulod az igaz hitet, te hitetlen gyaur!

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
van erre valami bizonyítékod, vagy már megint csak a hitedrõl prédikálsz?
és... ez teljesen igazolt elmélet, mint pl. hogy az atom 1 és oszthatatlan, vagy csak részben igazolt?

Balumann
"Unalmasság terén most sikerült saját formádat is felülmúlni ezzel a kommenteddel."

Szerintem senkit nem érdekel még mindig, hogy te mit tartasz unalmasnak. A te marhaságaidat is elég sokan unják.

"Látszik, hogy te sem értetted, amire reagáltál.
Bízzunk benne, hogy a címzett majd megérti."

Nem hiszem, hogy lehetne másképp érteni azt, amit írtál.

Balumann
"Egy csapat, megfélemlített kisgyermek mantrázta fennhangon, hogy az ember a majomtól származik.
Ugyanis témazárót írtak, és aki nem jól ismétli vissza, a bemagoltatott dogmát, az büntetésben részesül...."

Ez a tudomány álláspontja, ezt a természettudományos tárgyakból meg kell érteni, tanulni. Aztán hogy utánna mit csinál vele, elfogadja-e vagy másban hisz, az az õ dolga (nem fog bûntetésben részesülni). A legnagyobb probléma, hogy ezt nem tanítják meg rendesen.
Például ez is hülyeség igazából, amit írtál, mert lényegében mi is majmok vagyunk, a jelenleg is élõ más majmokkal néhány millió évvel ezelõtti KÖZÖS ÕStõl származunk.

"és a színes rajzok?
azok szerinted nem bizonyítékok?"
Milyen színes rajzok? Ha azokra gondolsz, akkor azok nem bizonyítékok, maximum magyarázatok.

Unalmasság terén most sikerült saját formádat is felülmúlni ezzel a kommenteddel.

Látszik, hogy te sem értetted, amire reagáltál.

Bízzunk benne, hogy a címzett majd megérti.<#wink>

Balumann
"Nem is tudom, van-e itt olyan evós, aki még egyszer sem érvelt volna azzal, hogy azért érvényes most az evolúciós elmélet, mert nincs nála jobb. Mutassak jobbat, ha tudok."

Nem, a "mutass jobbat" az csak 1 érv az evolúció mellett, nyilvánvalóan nem ezért mûködõképes. De ha fel tudnál hozni egyetlen elméletet, amit alá tudnál támasztani (nem a másik elmélet hiányosságaira + hazugságokra építve), akkor jóeséllyel valamilyen díjat is kapnál, és lehetne vitatkozni, kutatni, hogy melyik a helyes.
De így, mégha bármi igazság is lenne abban, amit az evolúcióval kapcsolatban irogatsz, illetve mi sem tudunk válaszolni a kérdéseidre érdemben (annyi eszed meg nincs, hogy pl. biológusoknak tegyél fel ilyen kérdéseket, de gondolom ennek is meg van az oka), nincs sok értelme a vitának.

mikike
milyen paraméterek alapján erõsebb?

Vigyázz hogy beszélsz, mert Gézooo feljelent. <#ejnye1>

Ja, és kopj le rólam. <#unalmas>
Sajnos nem sikerült helyes értelmezned az elõzõ hozzászólásomat, amit ráadásul nem is neked írtam.
Most olvasd el lassabban hátha megérted miért értelmetlen ez a reakciód. <#papakacsint>

Azzal ugye tisztában vagy, hogy az evolúciós elmélet "erõsebb", mint a gravitációs?

Tehát ha következetesen lennél elmeroggyant, akkor ha az evolúciós elméletet elveted, akkor a gravitációsat is el kellene.

Csak szólok.

Nem! <#schmoll2>

mikike
és a színes rajzok?
azok szerinted nem bizonyítékok?

"Mert jöhet itt bárki, bármivel, azt mindig csak a bizonyíték HIÁNYÁBÓL eredezteti, nem pedig BIZONYÍTÉKKAL. Tehát ez tényleg egy baromság!"

<#nevetes1>

Csodálatos kettõs mérce...

Nem is tudom, van-e itt olyan evós, aki még egyszer sem érvelt volna azzal, hogy azért érvényes most az evolúciós elmélet, mert nincs nála jobb. Mutassak jobbat, ha tudok.

Ez pontosan az, amit te fentebb kifogásolsz, hiszen az evolúció elmélet bizonyítékaként értékelitek a nála (szerintetek) jobb elmélet hiányát. <#papakacsint>

mikike
értjük
tehát az evolúció képtelen a jövõre vonatkozóan jóslatot adni, vagyis nem felel meg a tudományosság egyik követelményének, vagyis semmi köze a tudományhoz
inkább egy vallás

teljesen egyetértek

mikike
Ma lehangoló élményben volt részem a buszon utazva.
Egy csapat, megfélemlített kisgyermek mantrázta fennhangon, hogy az ember a majomtól származik.
Ugyanis témazárót írtak, és aki nem jól ismétli vissza, a bemagoltatott dogmát, az büntetésben részesül....
A tudomány nevû szekta még most is erõszakos agymosást hajtat végre, igazolatlan hittételeivel a gyermekeinken...
Jézus urunk születése után több mint 2000 évvel...
Pedig talán itt lenne lassan az ideje, hogy szétváljon az állam, és a hittérítés...

Ha most azzal jössz, hogy én "ID-sen" beszélek, a "többiek meg nem azt mondják", akkor egyértelmû, hogy beleragadtál a focidrukkerekre jellemzõ csapat orientált viselkedésformába.

Ez itt tudomány, nem csapatok közötti állandó harc.

Pl.:

"Tudod a többiek mindig pont azzal érvelnek hogy az anyagi szervezet mögött nincs semmi tudatos, az ember és más csupán biokémia,fizika tehát önmagából van az entitása"

Ez például egyáltalán nem igaz! Nehogy azt hidd, hogy mindenki, aki elfogadja az evolúciót, mind ugyanúgy gondolkozik. Ez nem egy vallás. Az, hogy én elfogadom az evolúciót, de csak az anyagot látom benne, még nem jelenti azt, hogy másvalaki, aki szintén elfogadja azt, ne lásson még mélyebbre!

Épp itt van a bajom az ID-sekkel! Úgy gondolnak az evolúcióra, mint dogmára, és pont ugyanolyan sértéseket is kapunk tõlük, csakhogy ezért is nevetséges ez az egész, mert ezt nem lehet komolyan venni.

Ezek nem dogmatikus dolgok, bármikor megvan a lehetõség megcáfolni, csakhogy nem megy!

Mert jöhet itt bárki, bármivel, azt mindig csak a bizonyíték HIÁNYÁBÓL eredezteti, nem pedig BIZONYÍTÉKKAL. Tehát ez tényleg egy baromság!

Azt se felejtse el senki, hogy az evolúció igencsak különbözik a többi tudományágtól abban, hogy ez itt a múltat vizsgálja! Nem olyan mint pl a LHC, amit megépítettünk a jövõ kutatásai számára, hogy továbbhaladjunk a részletekben KÍSÉRLETEK ÁLTAL!

Mindenki elvárja az evolúciótól a kísérleti eredményekhez alkalmazott igényt, pedig ez nagyban más. És még ha volt is kísérleti eredménye (lsd.: õsleves) még az sem jó!

Nekem az ID-sek eléggé emlékeztetnek a durcás kisgyerekre, aki elvárja az aputól a méregdrága ajándékot, miközben õ nem keres eleget hozzá, majd csalódást kell okoznia a fiának. Aki szerint pedig nem viseli jó gondját.
Vagy pedig olyan, mint a fekete lyuk. Mindenkit, aki nem vigyáz, beszippant. És ellentétben galaxisunk központi fekete lyukával, ennek mindig van betevõ falatja.

egy kis kritika a szabadgondolkodóktól
Még az sem tisztázott teljesen, hogy hogyan alakult ki az elsó sejt DNS-e?!
<#eplus2>
Nem csak a keresztény vallások elenzik az evolúciós elméletet. Aztán az entropikus elvet is figyelembe kell venni !
Nem errõl van szó, csak divat hülyének lenni.
Fehercsoki
Ütõs anyag lehet amit ez a sok keresztény használ mert ennyi szarságot összehordani nem egyszerû😮

immovable
<#hehe>
strepsils
Nehogy megtérj itt nekem , kezdesz már ID s en beszélni hahó ébresztõ<#ijedt>

Tudod a többiek mindig pont azzal érvelnek hogy az anyagi szervezet mögött nincs semmi tudatos, az ember és más csupán biokémia,fizika tehát önmagából van az entitása de máig senki nem tudja ezt bebizonyítani.
"hogy érted, hogy a tudatosság kreálja a testet?"

Úgy, hogy a test egy komplex, bonyolult valami, nyilvánvaló, hogy van valami "mögöttes" tartalma, ami alapján mûködik.

"ez milyen tudományos tézis? melyik szent iratban van errõl szó?"

Ez nem tudományos tézis és sehol sincs róla szó (persze valahol biztos), ez egész egyszerûen az én kommentem volt. Ne láss bele csodát!
mikike
hogy érted, hogy a tudatosság kreálja a testet?
ez milyen tudományos tézis? melyik szent iratban van errõl szó?
teljesen igazolt, vagy csak részben igazolt?
ebben szabad kételkedni, vagy nem?

és én kérek elnézést, ha eretnek kérdéseimmel zavarom a nyájat az áhítatban
remélem nem kapok nagyobb penitenciát a szent atyától, azon kívûl, hogy az eklézsia tagjai lepontoznak a hitetlenségemért

Nem kell érveljek, nem vagyok tudós és nem publikálok semmilyen felfedezést.

Csupán annyit írtam le, hogy sztem fordítva gondolkozol.
Nem az van, hogy atomokból felépül a test, aztán abból kibuggyan a tudat. A tudatosság kreálja a testet. Ez talán még nektek is szimpatikus gondolat, nemde?

Ezért vetül ki annyi betegség a testre, ha a tudat nem egészséges.
mikike
nagyon jól érveltek... 😞
xd

Épp az imént írtam le.
sz4bolcs
Erõs kezdés. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mikike
tudom, tudom, a tudományban csak a hülyék kételkednek, az igazhitûek minden meséjét bekajálják, mert õk okosak 😞(

tehát akkor hogyan is jön létre az atomokból a tudat?

Nem, ez egy rossz megfogalmazás.

A tudat meg egy többsíkú dolog, de igen a szamszárában (ha hívhatom így anyagi világunkat) a "sok kicsi, sokra megy" alapon hozza létre magát, komplexitás alapján.
sz4bolcs
Na, te meg újra ringbe szállsz az sg-bohóca címért?

sz4bolcs
Elsiklasz a tény felett, hogy a hópihétõl a gravitáción át az evolúcióig nem nagyon hatja meg a természetet, hogy mit gondolsz mögé rejtett mozgatónak. De mondjuk nem is vagy benne túl következetes, amikor egy elmélet belsõ konzisztenciájának kétségbevonása és az objektivitás-kritika közt ugrálsz, mikor mi tetszik...

mikike
tehát a tudomány folyamatos hazugságok sorozata, amit csak az elvakult hívõk kajálnak be, mert szerintük tilos kételkedni az aktuális meséiben, amiket képtelenek megfogalmazni a saját szavaikkal

akkor ez a jó megfogalmazás?

az volt már, hogy az oszthatatlan atomokból hogyan jön létre a tudat?

strepsils
Széken ülök.
HUH, akkor bocsi, ha eddig netán tusi voltam hozzád.
Komolyan!!
De ugye nem hintázol??

strepsils
Az információ mindig külsõ ,nem anyagi .Te olyan fogalomzavarban vagy . Az esés egy fizikai törvény de a fizikai törvény sem anyagi ,hanem hogy a te nyelveden értsd az ember szellemi produktuma (mivel materialista nyelven az ember alkotta meg fedezte fel írta le papírra az esés törvényét).Akkor most mondd hogy az esés törvénye nem inteligens származék ... Hogy a fenébe ne mert ha az emberhez kötöd már az is intelligens .Én semmi mást nem állítok mint az embert és az egész természetet egy is intelligens "háttérhatalom" hozza folyamatosan létre.
sz4bolcs
Ergo azt állítod, hogy valami külsõ információ kell ahhoz, hogy a vízbõl ilyen rendezett hópehely legyen? Mert akkor az intelligens eséstervezõ sem hülyeség...

strepsils
Egyébként ott hibázol hogy "magától" mert te valaminek a létrejöttét magában a valamiben keresed.Szín tiszta materializmus.

Az óvodában asztalon felejtett gyurma hópelyhek láttán milyen kérdésed lenne? Magától kitõl? A kéztõl? A gyerektõl? A gyerek fantáziájától?A gyerek tanult képzetébõl?

Soha nem létezik olyan hogy "magától" mert mindig ráfoghatod elemibb részletekre a végeredményt ,abból pedig az jön ki hogy az összes létezõ forma a világon sok sok pici alrendszer együttes komplexitása és ez meg totálisan ellentmond a materialista eszmének mert láthatod hogy minél részletesebben vizsgálsz egy bonyolult formát ,a részletei lefelé nem komplexednek hanem primitívebbednek tehát a hópehely végsõ kinézeti információját nem találod meg a proton neutron szintjén hanem az az összes körülmény együttes eredménye.

Ez pontosan az az építõ folyamat amit az ember mint elme is csinál , van egy kacsalábon forgó kastély de lényegében az is csak téglákból van és ott is láthatatlan a szellemi tõke amibõl lett . Nem a téglák rakták magukat fel ,nem is az ember keze ,hanem az elme (szellemi munka).
strepsils
Nem vagyok hópehely nem tudok állást foglalni hogy ha hópehely lennék akkor most azon vitatkoznék e hogy tervezett vagy tervezettlen a formám.

Csak emberként nyilatkozhatok ,a kristály mintája tökéletes szimmetriára vall nem pedig káoszra amibõl az õskáoszt levezeti az evolúció ,én ebben csak a tervezettség de legalább is az értelem jeleit látom.

Volt már szó a fibonacchi törvényrõl is az is érdekes mert használja a természet ,a természet mégsem írható fel csupán matekként ergó a száraz fibonáccsi sorozat sem csupán matek vagy lehet hogy az de akkor valami láthatatlan tudat használja. Ezt nevezem teremtõ erõnek.
Fehercsoki
Csak tudnám, hogy miért jönnek ide a buta keresztények téríteni=/

sz4bolcs
Kristályok. Hópehely. Így kapásból mindig ez a kettõ jut eszembe.

Elég rendezett, hogy 'magától' ne jöhessen létre? 😄

azért van a férfiaknak mellbimbója, mert van az Y mellett X kromoszómájuk is! S ha egy férfit ösztrogen (nõi) hormonokkal kezelnek (pl. egyes travikat), akkor szép nagy mellük növekedhet nekik is. De mivel a férfiak mellékveséjének nõi hormonjai általában kevesek ehhez, ez nem történik meg, csak hormonzavaros férfiaknál, gyerekeknél.
Csak a vitastílusodból gondoltam... <#rolleyes>

strepsils
<#fejvakaras>
strepsils
Sehol nem említettem hogy ♂ vagyok .

De lehet<#vigyor1>
Lefogadtam volna, hogy az adatlapodon szereplõ "lány" kamu, de az új logódat elnézve erõs kétségeim támadtak az ítéletem helyességével kapcsolatban. <#nevetes1>

strepsils
Nem a kukiról volt szó hanem a bimbóról ,de látom nagyon nem érted ráadásul a te hasonlatod pont egy legó elem szerû tervezett szimmetria így alkot a két emberfél egy egészet ezért feleség a nõ... A természet folyamatosan a szimmetriára törekszik miközben az aszimmetria állapota hajtja. Mingid ki akar egészülni a dolog hogy elérje az egyensúlyi helyzetét ilyen pl a szobába kiegyenlítõdõ hõmérséklet vagy mágneses,grav terek közti erõ csak addig mérsz erõt amíg nem egyenlõ a két oldal sugárzása .
strepsils
Nem . Csak te jutsz el eddig a hülyeségig mi nem errõl beszélünk. A gravitáción kívül tudsz még mondani valamit?nem .de a gravitációs vonzásban sincs semmi komplexebbre törekvés az ember szempontjából viszont ha ez alapján írod le a bolygók kialakulását akkor ha én lennék egy bolygó akkor mondanám hogy a gravitáció volt az értelem aki áttételesen létrehozott de akkor sem tudod hogy honnan ered a g törvénye . Minden amit a laikus fejeddel tudhatsz csupán logikai hasonlítás magadhoz és mivel te magadat értelmesnek tartod ezért a gravitációdban is ott van az értelem független hogy minek kezeled.
"Az lenne az értelmetlen tervezés ha ott nem lenne semmi és egy emberpárt egymás mellé tennél elég hülyén néznének ki tehát csupán esztétikai szimmetria szempontjából is az értelmes tervezést igazolja."

Bocsi de nekem esztétikai szempontból rohadtul különbözik a kuki meg a punci!
Most komolyan ilyen bölcsõde-filozófiába akarunk belemenni?
sz4bolcs
Akkor most megint eljutottunk az intelligens eséstervezõig? Ezt a 'magától nem' dolgot annyi mindenre rá lehet mondani ami aztán mégiscsak remekül mûködik bármiféle külsõ beavatkozás nélkül.