13357
Miért pont így és erre...
-
remark #9211 "Sajnos veled nem lehet emberhez méltó módon társalogni, az egymás szidalmazása meg nem hobbim, így az ez irányú társalgást, ezennel be is fejezem."
Ennyi!
-
MaRee #9210 Tehát szégyelled leírni, értem. -
Te sima cenzor vagy, aki a nyugalom álarca mögött dühödten törölsz bármit ami megingathatná azt a tudatlan téveszmerendszert amiben élsz. Néha sajnállak, de csak néha. :) -
Micsoda érvek. Ejj-ejj tau-tau, kezdesz kikészülni. :( -
Zero 7th #9207 Nem, én belőled indultam ki, hogy ha ilyen kis fasszopó vagy, akkor biztosan faszt szopsz. Csak hogy egy kicsit visszatérjünk a nyelvészkedésre...
Nem, idióta nézőpontra nem vagyok kíváncsi. A felhős baszakodásod után már azt is kétlem, hogy nyelvtanilag lenne értelme annak, amit írsz. Eljátszottál mindenféle bizalmat, hogy te értelmeset fogsz mondani valaha is.
Nem ismerheted az "egészet" a részletek ismerete nélkül. És te nem ismered a részleteket, csak úgy elképzeled, hogy mit SZERETNÉL. Az meg nem a világ megismerésének módja.
Képzelődni bárki tud.
A tudomány meg köszöni szépen, egészben is tudja értelmezni a világot. Tudod, a sok baromságot, amiket összehordtok pontosan azzal lehet kiszűrni, hogy valahol, valami tudományos ténynek ellentmond.
Ezt viszont csak akkor veszed észre, ha elég tájékozott vagy. De nem vagy, mert téged "a részletek" nem érdekelnek, csak a "nagy kép". És ezért vagy egy idióta, mert még ezt sem látod be, sőt...
Azzal is rettentően el vagy tévedve, hogy a te szemléletedre bármi szükség lenne.
A stílusom trollszűrő, egyelőre átcsúsztál a vizsgán, gratulálok. Tudsz a mondanivalóval is foglalkozni a stílus ellenére, ezt becsülöm. -
e57 #9206 "Csak logikából nem tudsz új információkat szerezni a világról."
Igen, ezzel egyetértek. A nyelvünkben csak már meglévő ősi tudások szerepelnek.
Új tudás szerzéséhez nem elég a logika, megfigyelés is szükséges.
"Ja, bocs, nem gondoltam, hogy ennyire dedós a szint..."
Hát pedig de! És szomorúan tapasztalom, hogy neked még ez is sok. Mert ha figyelmesebben elolvasod amit írtam, akkor akár észre is veheted, hogy nem az van a szóban, hogy miből áll a felhő, hanem az, hogy hogyan keletkezik.
Azt a bizonyos vízpárát (mert akár ebből is állhat a felhő), valaminek fel kell vinnie, és az bizony a hő. Pl a talajfelmelegedés tudja felvinni. Esetleg egy akadály (pl. hegy) miatt felfelé irányban eltérülő légmozgás. De a légmozgást is a hőmérséklet különbség váltja ki.
Ha nincs ami felvigye a vízpárát akkor az nem felhő, hanem köd!
Tökön szúrás ügyben magadnak kellene gratulálni, de inkább ne tedd, mert nekem nem célom, hogy alázzalak. Sajnos veled nem lehet emberhez méltó módon társalogni, az egymás szidalmazása meg nem hobbim, így az ez irányú társalgást, ezennel be is fejezem.
-
Zero 7th #9205 "Igen, ebben teljesen igazad van. A magyar nyelv egy világleíró nyelv. Éppen ezért egy csomó mindenre rá lehet jönni pusztán azzal, hogy játszadozol a szavakkal."
Ezt egy rakás "nagy nevű" filozófus is így gondolta. Azóta kiderült, hogy ez nem így van. Csak logikából nem tudsz új információkat szerezni a világról.
"Mindenki tudja mit jelent ez a szó. Na de azt kevesen veszik észre, hogy ebben a szóban az is benne van, hogy hogyan keletkezik az a valami amit jelent. Fel hő! :)"
...
Ja, bocs, nem gondoltam, hogy ennyire dedós a szint...
A felhő nem hőből áll, hanem vízpárából, úgyhogy ez, ahogy szokták mondani: epic fail.
Szép öntökönszúrás volt, engedd meg, hogy gratuláljak. -
Richard Donkies #9204 " ...tényleg érdekel."
Ha tényleg érdekelne, akkor nem írnál ilyet:
"Sajnos a 9200 hsz-ből nincs időm se kedvem kikeresni"

Egyébként éppen elég lenne 1-2 ezer hozzászólást visszaolvasni. Ha tényleg érdekel...
-
MaRee #9203 Dehogy nem. 
Viccet félretéve, csak egyszer, kérlek titeket, csak egyszer írja le az ellenzék, hogy ő mit gondol, miben hisz. Elég ha a hsz-ét linkeli. Erre miért nem válaszoltok sosem? Mindig csak annyi, hogy már leírtam, keresd ki. Sajnos a 9200 hsz-ből nincs időm se kedvem kikeresni mindenkinek pont ezt a megnyilvánulását. Ha szégyellitek ide beírni mert kinevetnek, küldjétek el privátban, tényleg érdekel. -
remark #9202 És milyen igaz!
Lásd még: #9200 -
Richard Donkies #9201
-
Richard Donkies #9200 Ja,
mivel az érveiddel nem tudsz kitűnni a tömegből, így marad a trágárkodás.
Lassan már zérót is vered. Büszke lehet rád.
Mester és tanítványa...
-
Richard Donkies #9199
-
Katalizátor #9198 Már vagy 1000x le lett írva:
Az a kifejezés, hogy "tévedhetetlen tudomány" egy paradoxon öreg! A tudomány az, ami KÉPES tévedni, ezáltal javulni, tehát ez az eddigi legjobb önmegismerési MÓDSZER, amit eddig az emberiség a birtokában tudhatott.
Ha te most kitaláltál egy sokkal jobbat, kérlek részletezd, hogy is működik és váltsd meg a világot!
Mégegyszer mondom, a tudomány az egyetlen ego nélküli rendszer, tehát képes a tévedésre (jujj dejó!), emellet max rugalmas értelmezési rendszerek találhatók (pl kereszténység egyes képviselői, akik elfogadják az ősrobbanást, de attól még Jézus, meg a többi blabla...), emellett még megtalálható a filozófia, amely kvázi kreált algoritmusok alapján dolgozik, de kivetülései lehetnek egyes ego-rendszereknek. Tehát a legrugalmasabb talaj, viszont nem jutsz vele egyről a kettőre, csupán jóslatokat tehetsz. (Ezen felül kétségkívűl nagyon hasznos!)
De erős a gyanúm, hogy te egyik jelentésével sem vagy IGAZÁN tisztában, csak szereted ezeket a szavakat használni. -
e57 #9197 "Már mégis melyik faszból szoptad, hogy félek?"
Mindenki magából indul ki. Ha te az általad említett módon szoktál információkat szerezni, az a te dolgod. Én meg erre a perverziódra nem vagyok kíváncsi.
Felajánlottam, hogy elmagyarázom az általam leírtakat, ha nem érted. Hátha bővülsz egy nézőponttal. Nem vagy rá kíváncsi. Nem baj.
Valószínű félsz tőle, mert most nem olyan vitában vagy, amit úgy lehet megoldani, hogy az kerül előnybe, aki kisebb részre hasítja a problémát, hanem az aki kerek egészben tudja látni. Ez meg a "tudománytól" teljesen idegen.
Csakhogy te ezt még nem fogtad fel!
Meg azt sem, hogy bizony a "te" szemléletednek, és az "én" szemléletemnek szüksége van egymásra. Mert a kettő együtt egy egész.
Na mindegy, hátha egyszer eljut a tudatodig.... addig is szitkozódj bátran, mert attól nagyon vagánynak, és tudományosnak tűnsz ám!
-
e57 #9196 Lehet, hogy nem jól figyeltem, de én határozottan úgy emlékszem, hogy nem írtam olyat, hogy tudom a végítélet napját.
Egyébként amiket én leírtam, nem kell jósnak lenni. Teljesen közönséges tudás.
-
e57 #9195 "Játszadozol a szavakkal."
Igen, ebben teljesen igazad van. A magyar nyelv egy világleíró nyelv. Éppen ezért egy csomó mindenre rá lehet jönni pusztán azzal, hogy játszadozol a szavakkal.
Mondok egy példát:
Felhő.
Mindenki tudja mit jelent ez a szó. Na de azt kevesen veszik észre, hogy ebben a szóban az is benne van, hogy hogyan keletkezik az a valami amit jelent. Fel hő! :) -
hihy #9194 Mindenkinek jó pihi!! -
hihy #9193 Próbálj meg te aludni "valamire". Ez a személyeskedés, már, ha érted?
Egyébként pedig én azért kérdeztem, mert te azt mondtad, hogy TUDOD.
Maga Jézus is arra kérdésre, hogy mikor lesz a végitélet napja, felelte: Azt csak az Atya tudja.
-
Zero 7th #9192 Már mégis melyik faszból szoptad, hogy félek? Csak az a helyzet, hogy hülyeséget bárki ki tud találni, én szerintem jobbat is, mint te. Úgyhogy kurvára nem ÉRDEKEL.
Ha gondolod, írd le, majd jót röhögünk rajtad... -
e57 #9191 Na, de mitől félsz? Remélem nem hiszel abban, hogy fog rajtad ez a babona?
-
Zero 7th #9190 Játszadozol a szavakkal. Kösz, nem vagyok rá kíváncsi, amit eddig leírtál, az éppen elég baromság volt. -
e57 #9189 Nem értem miért próbálsz személyeskedésbe átmenni.
Eddig tudtunk normálisan beszélgetni.
Szerintem menj, aludj egyet a dologra. -
Zero 7th #9188 Nem, akkor is csak megalapozatlan babona volt, ahogy most is az. -
hihy #9187 Ja, hogy TUDOD???
Mondd KIT tisztelhetek Benned? -
e57 #9186 Nem haragszom a kérdésért. Egyáltalán nem sértő.
Én ezeket a dolgokat nem hiszem, hanem tudom. Semmi misztikus, vagy titkos nincs ezekben. Könnyen lehet, hogy az ükapád, vagy ha ő nem, akkor az ő apja nálamnál sokkal jobban tudta ezeket a dolgokat. Akkoriban még teljesen triviális dolgok voltak ezek.
-
hihy #9185 Nem értelek miért álltál be a sorba.
Téged bizisti másképp ismertelek. -
e57 #9184 Melyik részét nem érted? Szívesen elmagyarázom.
-
hihy #9183
-
hihy #9182 Egyet tisztázzunk. Te hívő emberke vagy?
Ne haragudj a kérdésért, mert te igazából hintázol.
-
Zero 7th #9181 "szerintem isten nem egy konkrét személy, hanem a teremtésnek a legjobb megnyilvánulása, tehát egy minőség!
Én nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni"
Azt, hogy ez halandzsa. Azért nem lehet érteni. Komplett hülyeséget beszélsz, ami csak a te beteg agyadban áll össze valami képpé.
"Szerintem így is értelmes"
Ja, mert beteg vagy. Egyébként nem az, csak szólok. -
e57 #9180 Magyarázd el, hogy mi nem megy. -
hihy #9179 "teremtés szót kicserélem evolúcióra."
NEM MEGY!!!!!! -
e57 #9178 "Egyezzünk ki abban, hogy szerinted a teremtés az Isten műve"
Nem!!! Szerintem elég sokszor leírtam (legutóbb 30 perccel ezelőtt), hogy szerintem isten nem egy konkrét személy, hanem a teremtésnek a legjobb megnyilvánulása, tehát egy minőség!
Én nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni, de akkor álljunk meg itt, és beszéljük meg, mert amíg ez nem tiszta neked, egyszerűen nem tudunk tovább menni.
"szerintem pedig az általad teremtésnek nevezett folyamat a Természet műve. Ha te a Természetet Istennek nevezed, az te dolgod."
Igen ebben van igazság. A természet részeit a teremtés hozta létre, de ők maguk is befolyásolják a teremtést. Természetesen maga az ember is. Ezért van az, hogy a természeti népeknél szinte minden körülöttük lévő dolognak van isteni attribútuma.
Akkor most egy kísérlet:
A természet részeit a teremtés hozta létre, de ők maguk is befolyásolják a teremtést.
a teremtés szót kicserélem evolúcióra.
A természet részeit az evolúció hozta létre, de ők maguk is befolyásolják az evolúciót.
Szerintem így is értelmes, bár a második esetben kitétel, hogy csak élőlényekről lehet szó. Ilyen értelemben a teremtés valójában szélesebb körű fogalom, mint az evolúció.
-
hihy #9177 Max igazad van, de bírom, hogy próbálnak olyan nyakatekert módon fogalmazni, ami szerintük megtámadhatatlan.
Meg az is frankó, hogy itt a tudományos fórumon vitatkozunk hívőkkel. -
Zero 7th #9176 Eh, csak adod alá a lovat. Ha valami törvényszerű, akkor az neki egyértelmű bizonyíték, hogy istenke direkte ilyenre csinálta, hogy törvényszerű legyen.
Az ilyen barmokat nem fogod kibillenteni a mesevilágukból, bárhogy is próbálod. A rögeszme az rögeszme, főleg úgy, hogy meg van támogatva az önfenntartási ösztönnel, meg a halálfélelemmel. Soha nem fogja feladni a mesét, amiben hisz, mert különben el kell fogadnia, hogy ha meghal, akkor gémóver. Ehhez meg gyáva. -
hihy #9175 Nah, kezdődnek az alienek.
Igen lehetséges, nem zárom ki, de azoknak is ki kellett fejlődniük valahogy. Azok, hogyan "kezdődtek"??
Ja, az Isten megint csak? Egy felsőbbrendű valaki, valami, aki, ami mindenhol, és mindig ott van? Ez bizony a Természet mérhetetlen meggyalázása. Hogy Ő nem képes a saját törvényei szerint működni.
Azonkívül ki beszél teljesen véletlenszeűségről? Azt nem tudod elfogadni, hogy lehetséges olyan is, ha valami bizonyos helyzetbe, állapotba kerül, akkor annak törvényszerű létrejönnie.
Egy bugyuta példa. Egy csillag belsejében a hidrogén, ha belehülyül, akkor is hélium lesz. Tudom, hogy nehéz analógia, de esetleg nem ez történhet az élet kialakulásánál is?
Mert ugye te is elgondolkozol, ha több létforma is létezik a világegyetemben? Akkor nem-e elkerülhetetlen az élet kialakulása bizonyos helyzetekben?
Egy másik topic szerint bizonyított, hogy csak a Tejút rendszerben több millárd civilizáció éldegél. Na ehhez mit szólsz? -
Zero 7th #9174 Nem, az a helyzet, hogy annyira hülye vagy, hogy nincs türelmem magyarázni.
Neked van egy kis mesevilágod, és minden szalmaszálat megragadsz, amibe bele tudod magyarázni, hogy amit HISZEL, az alá van támasztva tudományosan. Konkrétan fordítva ülsz a lovon, és olyan mélyen el vagy veszve a saját kis világodban, hogy felesleges fárasztanom magam.
Amit beidéztél, annak pontosan nulla köze van ahhoz a baromsághoz, amit nyomatsz.
De van jobb dolgom is, mint hülyékkel hosszasan csevegni. Maradj idióta, nekem aztán kurvamindegy.
Majd ha sikerült varázsolnod, szólj, addig pont magasról le vagy szarva. -
hihy #9173 Elkéstem. -
hihy #9172 "Nem tudjuk hogy keletkezett. Közülünk senki nem volt ott."
Mert a Nagy Bumm-kor ott volt? Hogy akkor nem igaz a Nagy Bumm? Akkor miért lehet igaz a teremtés?
Egyezzünk ki abban, hogy szerinted a teremtés az Isten műve, szerintem pedig az általad teremtésnek nevezett folyamat a Természet műve. Ha te a Természetet Istennek nevezed, az te dolgod.
A kérdés maradt: #9164