Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ezzel mit akarsz bizonyítani??"

Ezt: #8128 <#papakacsint>

Igazad van, de csak részben.
Egy baráti társaság sem azonos színvonalú, maximálisan egyetértõ egyedekbõl áll. Beszélgetünk, s mivel nem sokan vannak köztünk vérprofi tudósok, így töketlen marhaságok is elhangzanak.
Jobb lenne, ha nem szereznél róluk tudomást? Így legalább tudsz érvelni ellenük. Talán még itt-ott halvány gyõzelmet is elkönyvelhetsz. Bár ezt én hiú reménynek érzem a butaság abszolút uralma alatt.<#rinya><#rinya>

Nem jó, nem jó!!
Avagy ez utalás akar lenni az alsód felsõd hasonlatosságára??
Ne légy önmagad kritikusa.

<#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1><#gunyos1>

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Ezzel mit akarsz bizonyítani??<#zavart2>
Elolvastad?: #8164
Itt én abbahagyom.

mikike
mivel a tudományban csak a hülyék kételkednek, ezért logikus, hogy aki kételkedik a tudományban, az mind hülye **
de szerencsére ez nem egy szekta ^^

itt a hívek értik a tanokat... csak nem tudják elmondani õket saját szavaikkal...
még csak nem is hasonlít szektára **

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Kérdezd már meg, hogy a te egyéni szocproblémád kit érdekel.<#hehe>

pár napja írtam hasonlót, de most újra.

akkor még csak kezdtem érteni hogy miért reagáltál le olyan szenny módon mikor beraktam pár linket, de mostmár tudom és értem is hogy miért

utólag ezzel a tudással felvértezve már egyáltalán nem haraxom, sõt !

a legnagyobb baj az, hogy úgy túnik, akiknek igazán szólnia kellene a sértegetésnek, hogy hagyjanak fel a személyeskedéssel és a témába nem vágó irogatásaikkal, azok még inkább fogékonyak lesznek, szinte örömüket lelik ha ide járhatnak baszogatni másokat

én ha nehezen is, de kaptam válaszokat a kérdéseimre, azokat átnéztem, megértettem, magamévá tettem. így kellene tennie másoknak is sztem

Most mit csodálkoztok, ennek a B kategóriás köznépnek szóló fórum oldalnak semmi köze nem volt a tudományhoz, itt jó részt a társadalom legalja is gyülekezik: mindenféle végzettség nélküliek, ufó hívõk, összeesküvés-elmélet gyártók, modern krecionizmus irányzatokban hívõk, valamint mindenféle legalja filozófiai és vallási irányzatokkal szimpatizálók. Mindezt a bulvár ismeretekkel összemosva.

Egyedül az SG-nek a hírportál része ér valamit, mert próbálnak valós tudományos és mérnöki publikációkat köznyelvre fordítani (több-kevesebb sikerrel), DE a fórum rész a fentiekbõl következõen egy hatalmas pöcegödör, ahol túlnyomó részt csak a pórnép szórakozik, tudós ember itt elvbõl meg nem jelenne soha, nekik megvannak a saját fórumaik, igazi mérnök emberek is csak elvétve szállingóznak az SG-n, így maximum informatika tematikájú lehetne.

Az egész SG létrehozása és fenntartása egyébként is értékromboló (én megbüntetném az oldal üzemeltetõit), és azonnal hatállyal felszólítanám õket, hogy változtassák meg az oldal tematikáját szimpla "Informatika" témájúra az "Informatika&Tudomány" helyett, a "tudományos" fórum szekciót pedig azonnali hatállyl töröljék. Ez egy pöcegödör, tele ganéval. Mindenkinek el kéne húznia a saját fórumaira, nem pedig itt gyülekezni és a hitét hirdetni, úgyhogy a kreacionisták hátra arc, tûnés a saját fórumaitokra, az összeesküvés-elmélet gyártók és ufó-hívõk, meg a többi hasonló emberke szintén! Viszlát, a szekció zárható! Remélem az adminok elõbb-utóbb eljutnak odáig, hogy ezt a fórumrészleget végre bezárják!

Mikike elmebeteg, blog.hu-n wmiki néven fut, és ahonnan nincs élbõl bannolva, ott nem szólnak hozzá. Senki. Mert tudják, hogy õrült.

Ez is egy eredmény, azért. Országos hírnév, meg minden.

Kicsit kezd hasonlítani a topik egy zártosztályra: az egyik tolószékben csorgó nyállal bárgyún vigyorog, a másik a sarokban, muszájkabátban mondogatja magában ugyanazt, a harmadik meg szigorú arckifejezéssel magyarázza Napóleonnak, hogy a gyíkok...

Cowie
Ezt már nem nagyon lehet szó nélkül bírni. (tudom, hogy csak etetem õket, de akkor is)

Mikike nálad elakadt a tû azoknál a nyomorult rajzoknál, vagy mi a fene van? <#nemtudom>

immovable
<#eljen><#hehe><#taps>
mikike
és erõs hited abban, hogy a szines rajzok bizonyítékok, a tudományban pedig csak a hülyék kételkednek **

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Baszod te olyan titokzatos vagy, mint szar a fehér gatyában.

"szépen magyarázzad el."

Ez mos azt akarja jelenteni, hogy rájöttél, hogy az adenin, a timin, a citozin, a guanin nem genomok ahogy a #8126 -ban írtad? <#hehe>

Figyejjé kis gyerek!
Nekem hét diplomám van. Kettõt loptam, hármat vettem, egy a haveromé, a hetedik még nem tudom mi lesz.
Veszed??

Amúgy pedig ne rajzolgassál, hanem szépen magyarázzad el.

zsiráf, vagy Richard Donkies

Na, ez vajon mit jelent?<#lama>

Jaaaaaaaaa!

"LOL" <#fejvakaras>

Még mindig nem jöttél rá #8128 , hogy el vagy tévedve a fogalmakkal? <#fejvakaras>

Ebbõl már lagzi lesz. <#taps><#vigyor2>

Elszédülsz.😊)

Ki mondott valamikor is olyant, hogy az evolúció véletlenek eredménye??
Én spec pont azt állítom, hogy ott, ahol a feltételek adottak szinte "szükségszerû" /törvényszerû/ annak a valaminek a megszületése.
Te csomagolod magad bele az órásmester pakkba.

Igen, Balunak mindenképpen a javára lehet írni, hogy nem primitív kocsmai stílusban nyomja.

strepsils
Teljesen jó észrevétel csak én nem mondtam ki mert hát végül is magukat minõsítik tisztelet a kivételnek.Balu legalább reagált a madarasra igaz sokadikra de a többi emberke egyértelmûen felsõbbrendû terelõ kurvaanyázó bunkó alpári stílus fõleg aki alattad van.
Az is érdekes hogy neki van agya és rosszul érzi magát a jelenlétünkben mégis megtisztel minket a tapló ordibálásaival ahelyett hogy nagy ívben kikerülne.
Kicsit sem ellentmondásos figura de hát ez a szép ebben <#nyes>
<#unalmas>

Mert ostoba vagy, és felesleges neked magyarázni. Akkor meg mi sem erõltetjük meg magunkat.

Mondjuk neked meg az érveid kimerülnek az SG szmájligyûjteményében, úgyhogy a helyedben én inkább befognám a pofám.

De hát nekem van önkritikám, meg agyam, veled ellentétben.

Hát srácok, az is jelent valamit, hogy személyeskedésen kívül mást nem tudtok hozzászólni a témához. <#hehe>

http://www.haziallat.hu/kedvencem/hol-nem-volt/tyuk-pingvinnek-kepzeli-magat/4920/

Egy kreacionista fasz kamuzik? ELKÉPZELHETETLEN!

(Lol)

Jó, ezt te HISZED.

Szerencsére az, hogy a te beteg agyad mit képes felfogni, az a világ menetén egy apró hangyafasznyit nem változtat.

Egyetlen dologra van hatással csak, a te megítélésedre. Az meg már sokkal rosszabb úgysem lehetne, úgyhogy igazából az is mindegy.

Innentõl kezdve csak az van, hogy ostoba vagy, és még feleslegesen is fárasztod magad. Persze ha ettõl érzed magad jó, csak hajrá, de már kezd nekünk ciki lenni, hogy veled egy társaságban mutatkozunk...

Ja, ja, az Assassins Creed 2 címû történelmi dokumentáció is megerõsíti ezt!

immovable
Hát orvosi esetek az tuti.
<#eljen>

Én csak azt nem értem, hogy az ilyenek mit keresnek az SG-n, ami, ahogy a logójában is szerepel, "Informatika & Tudomány" hírportál és fórum, az ilyen teremtéstan hívõknek megvannak a maguk fórumai.
Egy autós hírportálra sem mennek a biciklisták, hogy milyen egészséges tekerni, ehhez komoly problémákkal kell küszködni.

<#eljen>

<#eljen>
immovable
Úristen! Minek etetitek ezt a két szerencsétlen hülyét? 😊
Balumann
Próbáld már meg megérteni amit írok, mert így nem sok értelme van vitatkozni. Én arról beszéltem, hogy az evolúció során hogyan alakulhatott ki ez az állapot, hogy a lilék ekkora távot megfelelõ irányba, optimális sebességgel át tudnak repülni.
Erre írtam le egy lehetséges magyarázatot, lépéseket az evolúción belül.

Tasi nagyon ügyes egyébként, nem hazudik, de következetesen nem beszél véletlenül sem olyanokról, amik alapján már egyértelmû lenne az evolúció szerepe.
Például a sebesség közel sem ennyire pontos, itt találsz adatokat arró, hogy milyen sebességgel repkednek. Mondjuk ez földhöz viszonyított sebesség ha jól értem, nyilván a szélhez viszonyítva pontosabb, de akkor sem tudják folyamatosan az optimálist tartani (már csak a légmozgás miatt sem), ennyire nincs kiszámítva, ahogy Tasi beállítja.
Aztán, nézz térképet arról, hogy a lilék merrefele költöznek, az amerikai pettyeslile például még olyan útvonalon is tudna menni, hogy csak É-Amerika és Dél-Amerika között kelljen átmenni a tengeren. Nyilván ha nagyobb távot tudnak egyben átutazni, kevesebb veszély van.

Majd még írok errõl ha lesz idõm, mert engem is érdekel egyébként, de kevés forrást találtam most hozzá.

LOL. Idejét múlt dogma majd akkor lesz, ha azok többsége is annak fogja tekinteni, akiknek van némi referenciájuk arról, hogy kompetensek a témában. Nem pedig attól, hogy fórumozó vérpistikék kinyilatkoztatják. 😊
A "tudományban való vakhitet" meg persze lehet támadni, csak hát a tudomány már jó ideje annyira specializálódott és annyira áttekinthetetlen egészében az egyén számára, hogy valóban nincs más lehetõség, mint hogy elhigyjük azt, amit az adott terület szakértõi egymást ellenõrizve nagy többségben elfogadtak. Ami persze idõvel bizonyulhat tévesnek is, bár többnyire nem az szokott kiderülni, hogy teljesen és alapjában volt téves egy száz év óta elfogadott dolog (bár volt rá példa).
Persze lehet a tudományt, mint olyat az emberiség félrevezetésére szolgáló rosszindulatú összeesküvésnek tekinteni (a gonosz tudósok, akik az istentelen új vallás papjaiként dogmákat állítanak fel, sõt "üldözik" az "igazságot hirdetõket"), és eszerint hozzáállni, ahogy a különféle ezoterikusok és összeesküvéselmélet-fanok elõszeretettel teszik. A kiszolgálásukra külön iparág jött létre a saját fórumaival, tekintélyeivel, közös vonása ezeknek, hogy befogadásukhoz nincs szükség szellemi erõfeszítésre, így az alanyban is jó érzések keletkeznek (bennfentesség érzése stb.) anélkül, hogy dolgoznia kéne érte.
Kösz, hogy ezt megbeszéled vele, nekem már nincs hozzá idegzetem.<#integet2>

strepsils
A madaraknak nem kellett elõször ekkora távot megtenniük,

Mivan? Most akkor vagy te kamuzol vagy Tasi . A filmben úgy hangzik hogy a kis csibék mikor felhíznak akkor maguktól felvezetés nélkül röppennek el 3600km távolságra.
70g zsírt szednek fel indulás elõtt így sulyuk 200g.
130g alatt elpusztulnak!
1h alatt súlya 0,6% át éli fel.
51km/h val és csapatban V alakba kell repülniük hogy életben megérkezzenek.
Pár g zsír tartalékkal ~130g érnek célba!
Az óceán fölött csak kizárásos alapon maradhat fenn igen vagy nem.

Ki hazudik ,forrást kérek.
strepsils
Persze ez nem egy tudatos valami, hanem olyan törvény, melyet a természetnek végre kellett hajtani-----a természet törvénye.

Végre kell hajtania? Mi ez talán felszólítás? Törvény? <#fejvakaras> Hogy tudsz törvény szavat használlni olyankor amikor véletleneket bizonyítasz?