Egyre nagyobb a hatóságok adatéhsége
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
másrészt õt is szorongatják felülrõl (management vagy ha az nem akkor a a részvényesek, tulajdonosok) és a vért is kihajtja a beosztottjaiból
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
A gondolatok KÖZLÉSÉÉRT (azaz publikálásáért) adott esetben járó büntetés/megrovás/börtön nem egyenértékû a "gondolatrendõrséggel". Gondolatért nem ítélnek el, tettekért, cselekedetekért igen (persze igen absztrakt módon akkor minden gondolatrendõrség, ezzel az erõvel).
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Valamit szerintem félreértesz. Egy felsõbb vezetõ (legyen akár politikai vezetõ, akár egy cég vezetõje) nem azért "szopatja" az alkalmazottait/alárendeltjeit/népét, mert neki élmény a sok hülye vinnyogást/tüntetést/elégedetlenkedést látni, hanem azért, mert magas ívben leszarja õket, statisztikai adatnak, számsoroknak nézi õket (ami egy bizonyos embermennyiség felett nem is csoda), és ugyanúgy nem kérdezi meg tõlük, hogy "kipihent vagy-e 72 óra folyamatos meló után?", mint ahogyan én sem kérdezem meg a mobiltelefonomat, hogy eléggé kipihent-e ahoz, hogy ma használjam.
a társadalom az állam pátyolgatása nélkül nem fejlõdik? szerinted az állam tehet arról, hogy ma van oktatás
régen is volt állam
érdekes módon akkor nem zavarta, hogy lakosság jó része iskolázatlan
volt egy egyház, ami az élet minden területébe beleszólt
pont az oktatás az ami arra neveli az embereket, hogy egyedül is képesek legyenek létezni, az állami csecs nélkül
egy minisztériumi osztályvezetõ vs. traktoros? lol
tényleg nem kell
a traktoros jó eéllyel ért ahhoz amit csinál, a minisztériumi ember, hát talán igen, talán nem, egy kicsit naiv vagy azt hiszem 😊
"Az_emberek_nem_egyenlõek"
jog elött még igen
másrészrõl igen vannak hülyébbek, okosabbak, valamiben mindeki tehetséges, de csak a mesében van az, hogy az okos miniszériumi osztályvezetõ a hülye meg tarktoros, mint ahogy egy diploma sem jelent semmit, amellé sem osztanak iq-t
nem tudom mikor mondtam, hogy mindenki egynelõ
ki mondja meg hogy ki az alkalmasabb? Fodrász Sanyi? Esetleg az, aki magát alkalmasabbnak hiszi? vagy a haverja, sógora, komája?
a közszférában ma a legalkalmsabb emberek dolgoznak? de gondolkodjunk számokban. a számok ugyanis nem szubjektívek. ki gazdálkodik ma jobban rábízott vagyonnal? az állam vagy egy magáncég? melyik tud sikeresebb lenni? messze nem az állam. tudod erre volt egy 70 éves kisérlet
nem jött be
illetve további visszaélésekre ad lehetõséget
az államot mint mondtam gyarló emberek üzemeltetik, nem robotok
(hagyjuk a sztereotíp személyeskedést plz)
- bûnözõ
- alkoholisták
- drogosok
- mindenki akinek lehetõsége lenne tanulni de inkább hülye marad
stb
Az elérhetetlen célod:
Amikor azt hiszed hogy az állam beavatkozása nélkül is idõvel jobbá válik majd a világ.
az államot is a fajankó, önállóan gondolkni nem tudó emberek tartják fennt, azok mitõl különböznének az átlagembertõl?
Ugye nem kell magyaráznom a különbséget egy minisztériumi osztályvezetõ és egy traktoros között?
Az_emberek_nem_egyenlõek.
Soha nem is voltak és soha nem is lesznek, vannak jobb és vannak rosszabb képességûek, ideális esetben a jobb képességûek vezetik a többieket, még ha a "nagy átlag" mûveltebbé is válik (pl 200 évvel ezelõtti viszonyokhoz képest ma már gyakorlatilag mindeki tud írni és olvasni) akkor is lesznek náluk jobbak akik alkalmasabbak a vezetésre.
A mindenki mindenkivel egyenlõ világa maximum egy hangyabolyra igaz de még ott is vannak kasztok, nincs osztályok nélküli társadalom.
Ha Fodrász Sanyi szerint valami rossz az nem azt jelenti hogy az tényleg rossz hanem azt hogy Sanyinak joga van kimondani azt amit hisz, viszont a nála alkalmasabbak majd döntenek helyette így nem változik a világ egy zûrzavaros élhetetlen hellyé.
Most így mûködik/mûködhet csak a világ.
Attól hogy valakit lerabosítanak még az illetõ nem válik bûnözõvé és az egész procedúrának nem csak a bûnüldözést könnyítõ hatásai vannak, egy komplett a lakosság egészére kiterjedõ ujjnyomat-tárnak rengeteg más elõnye is lehet pl simán kiválthatja a személyigazolványt stb a DNS nyilvántartással ugyanez a helyzet.
Ugyanez a bizalmatlanság ment akkor is amikor a személyiket vezették be, ma már mindenki természetesnek veszi és belátja hogy így mindenkinek könnyebb az élete.
több információval a birtokukban azonban jobban tudnak dönteni, felelõsebb döntést tudnak hozni
ki vagy te, hogy megmond ki felelõs ember ki nem, mi a felelõs viselkedés?
ne játsz Istent
hol sírtam én? milyen elérhetetlen cél után?
azért mert nem tartom helyesnek a gondoskodó, az állampolgárait agyatlan fajankónak gondoló, mindent helyettük jobban tudó államot
tudod az államot is a fajankó, önállóan gondolkni nem tudó emberek tartják fennt, azok mitõl különböznének az átlagembertõl?
mondtam már másnak is, engem nem zavar ha téged rabosítanak, de engem ne, én nem vagyok bûnözõ
tudás kell az mebereknek, információ, hogy felelõsségteljesen tudjanak dönteni
Te komolyan azt hiszed hogy az emberek tanulni és mûvelõdni akarnak maguktól(!) hogy jobbá válljanak?
Nem véletlen hogy kötelezõ a közoktatás és még így is tele vagyunk felelõtlen emberekkel.
Kettõnk közül TE élsz álomvilágban és TE sírsz elérhetetlen célok után miközben szídod a rendszert meg összeesküvést gyanítgatsz csak közben elfelejted hogy ez a rendszer a fõ oka annak hogy most nem azt a szar életet kell élned mint egy afrikainak.
És senki sem fogja az éjszaka közepén rádrúgni az ajtót ezekért a kommentekért szal...
húúú rögzítik az ujjnyomatokat meg DNS mintát vesznek az emberektõl jajajaj a rohadt fasiszták meg a sátáni állam, gyerünk gyorsan lázadjunk minden ellen...
hidd csak azt, hogy az állam azért van, hogy a te boldogulásodat tartsa szem elött, nekem aztán nem fáj, ha ezt gondolod, elhiheted
tudás kell az mebereknek, információ, hogy felelõsségteljesen tudjanak dönteni
erre van szükség, nem pedig zérótoleranciára, aztán mindenki csinálja sutyiban
a maffia meg meggazdagszik
a lebukott cd msolótól x bontott ablakot vett, kimentek hat hozza is hazkutatni
egyebkent meg emnnyibol all adatokat venni? nalunk a BM nyiltan safarkodik az adatainkkal
csak érezd azt, bármikor börtönbe kerülhetsz, ha õk úgy akarják
Ja igen, a gonosz állam aki az emberek vesztére tör.
Próbálj pár évig közép-afrikában élni és kapsz egy maradandó élményt arról hogy milyen "szabad és felvilágosult" az élet egy olyan országban ahol gyenge az állam...
Eleg mas koraltok koze vetni, olyan korlatok koze aminek meg orul is, ja de most latom hogy te is ezt irod:
"Ellentétben a buta közember idióta véleményével a kormányok, cégek, munkaadók és egyéb politikai/gazdasági csúcsragadozók nem azért élnek, hogy kibasszanak az emberekkel, hanem hogy pénzt/javakat keressenek velük/belõlük. Ha börtönben rohadsz, akkor ez sajna nem jön össze."
Es habar tenyeleg a csucsragadozok azert elnek hogy "pénzt/javakat keressenek velük/belõlük", ezt siman megteszik olyan modon hogy kozben "kibasszanak az emberekkel". A ketto nem zarja ki egymast.
Hadd kanyarodjak vissza a vesszoparipamhoz, ami az, hogy mikor mindig valami politikai erot okolunk azert mert ugy erezzuk hogy bizonyos jogunk csorbult, akkor miert nem gondolunk a cegekre akiknek ha lehet meg tobb erdekul fuzodik ahhoz hogy a jogainkbol elvegyenek. Mint pl. a "szabad tér" felszamolasa, a szabadido felszamolasa, a szabad gondolat felszamolasa. Lehet hogy az elso ami eszebe jut az embernek hogy az ilyen forma kontroll az allam erdeke lehetne, na de nem csak az allam erdekelt, sot, a cegek jobban erdekeltek ebben, es tobbet is tesznek azert hogy a kontroll megvalosuljon. Teszik mindezt "teljesen legalis" modon, ugy hogy senki se kerdojelezi meg hogy amit tesznek azt jo-e hogy megteszik. Sot. Ez az egesz valamiert nem is tema. Ebbol is latszik hogy milyen jol vegzik a munkajukat. ;-)
Persze, legyen jogod, mint ahogy Hollandiaban pl. egesz sok mindenhez van jogod. ;-) A problema ott kezdodik, hogy miutan jol bebasztal vagy beszivtal, ugy erzed hogy rad semmilyen szabaly nem vonatkozik, es most ne a rendorokre gondolj. Ha Hollandiaban szepen lathatatlanul szivnanak be a tomegek, akkor nem hiszem hogy a jelenlegi szabalyozas megvaltoztatasan gondolkodnanak. De nem igy van. Szerinted ki szeretne egy Coffee Shop kornyeken lakni? Szerintem te se akarnad a gyerekedet Amsterdam belvarosaban felnevelni.
Kozben persze engem az egyaltalan nem zavar ha a "kijelolt helyen" (pl. sajat hazad, vagy Coffee Shop) beszivsz, es addig hanysz zoldet mig belesapadsz, ez a te dolgod. De ha reszegen az en autom ele ugrasz, es ezert meg engem csuknak le, akkor merges leszek. Vagy ha miutan beszivsz nem tudsz elmenni dolgozni, es az en hazamba torsz be hogy legyen kis penzed, az mar zavar. A kettot meg hogyan akarod szetvalasztani? Egyelore a "jólét" nem jar meg alanyi jogon. Azert dolgozni kell.
"és szívózni a rendörökkel, mindezt 21 évesen, különben szigort és terrort kiáltunk???"
Engem osszesen 1x allitottak meg rendorok a 6 ev Hollandiai tartozkodas alatt. Akkor is csak azert mert ejjel 2-kor belefutottunk egy szondaztatasi akcioba. Megusztam. :-) Persze gyorshajtasert csekket tobbszor kaptam, de az mas. ;-)
A lenyeg hogy en nemhogy azt nem latom hogy a rendorseg beavatkozna, de igazabol rendort se latok. Nem tudom hol vannak es mit csinalnak, de egesz rend van anelkul is (kisvarosban lakok).
Ami viszont irrital az a sok hulye terrorizmus elleni intezkedes, johogynem meztelenre kell mar vetkoznom a repteren, meg ez a hulye szabaly hogy nem lehet csak parszor 1 deci folyadekot magammal vinnem!! Ahh. Parasztvakitas.
Vannak olyan velemenyek miszerint az ami ma amerikaban megy az ugyanaz mint ami a harmincas evekben a nemeteknel ment. ("Patriotism in America in the 2000's = Nationalism in Germany in the 1930's")
Es ugye a hazafiassag itt olyan ertelemben all, hogy az a hazafias aki nem kovet el haza elleni bunt, azaz pl. nem terrorista, de ez eleg rugalmas dolog, barmire ra lehet huzni. Ha megteszel barmit ami nem tetszik az uralkodo rendnek, akkor siman radfogjak hogy te a haza ellensege vagy. Ami ugye azt jelenti hogy a rendszre ellensege vagy, de milyen szep ha ugy fogalmazhatnak, hogy "nem vagy hazafi". Vagy mai amerikai szohasznalattal: terrorista vagy. Erre az analogiara Europaban is ki lehet talalni dolgokat.
Videot nem lattam, de a The Corporation c. filmben erre is kiternek. Sokat ajanlgatom, nezzetek meg.
1998 aprilasaban csak 14 -en fizettem be a TB -t. Es meg 4 alkalommal.
1996 december 20 -an beszeltem GyF -el (amugy uzleti ugyben).
2003 januar 3 -an 120 -al lefenykepeztek.
2011 -ben megpalyazok a Fidesz alatt egy munkat, szamitogep bekapcs, eredmeny:
Megbizhatatlan, kommunista berenc, szabalyokat nem tisztelo: Kizarva.
Ez az igazi veszely, hogy az adatok csak feluletesek, mert ennyi adatot nem lehet ellenorizni. Akkor mar minden bunozo racs mogott lenne.
Ez ("És mikor jön a gondolatrendõrség?") a tipikus túlspilázása a dolgoknak. Tudod mikor fog jönni? Amikor majd lesz rá technika. És ha lesz rá technika, akkor nem fogják népszavazásra bocsátani a dolgot - már ha valóban ilyesmit akarnának csinálni.
Amúgy senkinek nem lenne jó, ha a világ szignifikáns százalékát dutyiba kéne vetni "gondolatbûnök" miatt. Ellentétben a buta közember idióta véleményével a kormányok, cégek, munkaadók és egyéb politikai/gazdasági csúcsragadozók nem azért élnek, hogy kibasszanak az emberekkel, hanem hogy pénzt/javakat keressenek velük/belõlük. Ha börtönben rohadsz, akkor ez sajna nem jön össze.
A NÉP.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
itt egy a sok magyarázat közül. Van ahol mutatják az IBM elnökét Hitlerrel egy asztalnál. ......Szépen kategórizálva kellünk, mindenkirõl meglessz az adat...
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A sci-fik szereplõi sem félnek tõle, és nézd meg mi lesz belõle... <#idiota>#idiota>
Starcraft + Diablo III - esemve
Azon egyszerû ok miatt leginkább, hogy az Unió jelenlegi - uscve - 490 millió lakójának ujjlenyomatát és DNS-mintáját begyûjteni nem néhány órás program. Ki kell építeni magát a rendszert, az adat- és mintatárolást meg kell oldani, fel kell készíteni a bûnüldözést ezen rendszer maximális kihasználására, és természetesen folyamatosan karban kell tartani/frissíteni kell. És akkor persze még nem is tettünk említést a képzési/munkaügyi/finanszírozási problémákról.
Amúgy különösebben engem sem érdekelne, ha levennék az ujjlenyomatomat, vagy a DNS-mintámat. Bár sok sci-fit nézek, nem félek attól, hogy leklónoznak és kicserélnek, valamint nagyon attól sem, hogy ezeket a "rendkívül fontos" mintákat felhasználva fog a csúnya gonosz kormány eltakarítani engem az útból (amit persze JÓVAL egyszerûbben és JÓVAL olcsóbban meg lehet oldani manapság is, nem kell hozzá génszekvencer meg ujjlenyomat-album).
A dolog abban problémás, hogy a németek akarják bevezetni. És az angoloknak is vannak ilyen törekvéseik. Az érdekelt körök meg addig hajtják az ügyet, amíg uniós irányelvet nem csinálnak belõle, és akkor Magyarországnak is kötelezõ lesz implementálni a jogrendszerébe.
Nem csak arról van szó, hogy Mo. csak a szar dolgokat veszi át nyugatról, hanem egyik pillanatról a másikra az unió miatt kötelezõ lehet ránk nézve, még ha a politikának kisebb gondja is nagyobb annál mint hogy mintát vegyenek mindenki seggébõl.
Az usában készültek elég jó kis tanulmányok ebben a témában.
iSS!
Fázol - ez vele jár
Háború van - ja mert a hatalom igy szilárditja meg pozicióját ahhoz,
hogy bárhol és bárki ellen inditson háborút,
és téged fog agyonbaszni, ha szólni mersz.
A hatalommal mindig szembe kell állni mert kumulativ módon müxik,
ha nem nyomja le senki, az égig ér - félelmet kelt, és te félelembõl
még több hatalmat adsz neki
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A HATALOM
Ismerõseim közül többektõl komolyabb értékeket loptak el (milliós tételek, több különálló eset), és hiába derítette ki személyesen azt hogy ki(k) voltak, a rendõrség különbözõ okok miatt nem volt hajlandó eljárni. (személyes félelem, ill. etnikai okok miatt...) És ez még csak hab a tortán.
Aki még azt hiszi, hogy jó megbízni a rendszerben, annak azt ajánlom(mint jogász), hogy olvasgassa a zugügyvédet...
Csak ezzel van a baj. Jelenleg itthon politikai aktivistanak szamit mindenki aki egy tuntetesre vagy egyeb megemlekezesre elmegy. Ha tehat valaki velemenyt mer nyilvanitani a politikarol (lasd: szolasszabadsag), akkor automatikusan politikai aktivistanak szamit. Innentol egyertelmuen az allam ellensege, azaz terrorista vagy esetleg naci. Ez egy megszokott modszer, meg Gobbels talalta ki, tehat nem uj keletu, csak sajnos ma szinte minden 'felvilagosult nyugati demokracia' ezt hasznalja. (pl. anglia vagy magyarorszag)
Vagy elfogadjuk, mint tettek azt a III. birodalom polgarai vagy nem. Elso esetben hasonlo sorsra szamithatunk, masodikban viszont terroristanak nyilvanitanak. Harmadik lehetosegkent pedig el lehet menni.
vagyenek csak tõled ujjlenyomatot, ezt csak támogatni tudom, de tõlem ne
spermamintát ne vagyenek? aztán egy bizottság eldöntené szaporodhatsz-e vagy sem, és ha igen, kivel
Úgyanígy, ne kezeljen bûnözõnek az állam, amíg nem vagyok az!
A rendõrség meg az egyik lenagyobb elnyomó szervezet itthon. Sosem objektív tények alapján végezték a munkájukat, de azt hiszem, hogy az utóbbi idõkben történtek ezt csak még jobban alátámasztják. A rendõrnek nem az a dolga lebasszon a lábadról, mert valamit nem úgy csináltál, ahogy kellene (pl. kiégett a fényszóró egyik égõje és még nem cserélted ki), hanem hogy felhívja a figyelmedet a hiányosságra. Ez az ami sajnos sosem fog megvalósulni, mert rendõrõk nagy része az orránál tovább nem lát. A képmutatás pedig az egyik nagy erényük: pl. szoftverlegalizálás.... mikor tartottak õk önvizsgálatot? Viszont másokat szívesen basztatnak a BSA-val karöltve.
Tudod, mikor a tv-ben arról szól a híradás , hogy 1kg marihuánával kaptak el egy terjesztõt vagy CD másolót kaptak el, aki kb. 8 6 millió forintot keresett ezzela tevékénységével... nos ez a vicc kategória.
Gattaca
Nézd meg és gondold át újra.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Emelje fel a kezét, aki szerint így néz ki a mocsok fasiszta rendszer egy áldozata! Igen is legyen joga mindenkinek jól bebaszni az olcsó sörböl, teletömni a zsebét ecstasy-val és szívózni a rendörökkel, mindezt 21 évesen, különben szigort és terrort kiáltunk???