688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • takysoft
    ?
  • Csak77
    F6
  • takysoft
    leszállnál már rólam?

komolyan úgy teszel, mintha az a release nem mkv lenne, hanem avi...
  • Csak77
    Látom még mindig nyomatod a baromságaid! tessék
  • takysoft
    720p-t ritkán szokták aviban.... annyira bugyuta konténer, hogy kevesen szenvednek vele.
  • kilcsir
    valaki tudna adni egy 720p avi-s ingyenes linket? Sehol se találok, csak torrenten. Bármilyen videó jó csak 720p-s legyen és avi. Köszi elöre.
  • Csacsi
    A file Mkv, és van benne felirat, mert vlc-ben megjeleníti, de ott kicsit akad az 1080p-s film.
  • Csacsi
    Felraktam, egy windows xp-t. Egy media Player Classicot, és a coreavc-t. Tökéletesen megy minden film, viszont feliratot nem tudok váasztani? Miért van ez?
  • DarkSector
    hy
    HDMI Capture Card érdekelne...honnét tudnék rendelni olcsón???
  • takysoft
    ConvertXtoDVD
    fizetős progi, de jobbat nem ismerek. (meg meg lehet azt oldani...)
    nem szeretem a warezt, de ha nincs alternatíva...
  • BenceYCE
    Üdv!
    Egy rohadtul nem idevágó kérdésem volna hozzátok. Van egy ntsc rendszerű mpeg videóklippem és szeretném pal rendszerben dvd formátumban rögzíteni. Macerás ezt összehozni? És ha igen/nem, hogy lehet? :) Előre is thx!
  • tompka
    Hogy lehet a media player classicban életre kelteni a Shadereket? Most vmiér VMR9 (renderless)-ben szürkébb a fekete. Tegnap újratelepítettem a vistát. Előtte ha bekapcsoltam a 16-235 -> 0-255 Shadert, akkor a fekete feketévé vált. Most nem megy. Mi lehet a baj? Ugyan azok a cuccok vannak fent: Haali Media Splitter és ffdshow
  • tazis
    Helló!
    Ha, a videókártyámból DVI csatlakozót DVI -D-Dsub átalakítóval rákötöm a monitorra(ami Dsub-os) akkor lesz valami minőségromlás esetleg képcsúszás, vagy felbontásbeli változás???

Köszi
  • Klemice
    nem tudtam, egyből hifire kötöm fülhallgató kimeneten ami szépen némítja is a laptophangszórókat
  • LeonSKennedy
    Van különbség.

Alighogy összekötöd DVI-HDMI-n keresztül a TV-vel és észleli az eszközt máris jön egy figyelmeztető ablak hogy ha hangot is akarsz hallani akkor kösd a PC -d audiokimenetét az LCD-tvre vagy erősítőre.

Mondjuk én nagyon egyszerűen megoldotatm ezt a kérdést mert vettem egy olyan alaplapot ,amin van digitális kimenet.:)

De az új ATI-kon már van közveteln HDMI csatlakozás is ,szóval ha gépet fejlesztek már ez a gond is megoldódik.
  • Klemice
    de hát a HD típusú radeonokon már egy a hang és ott csak DVI kimenet van megy bele átalakító aztán hdmi
    vagy a hdmi-hdmi + hdmi-dvi adapter és a dvi-hdmi kábel megoldás között valami különbség lenne?
  • LeonSKennedy
    Semmi gond nincs a DVI-HDMI kábelekkel.Max. az hogy hangot nem kapsz ha nem közvetlenül HDMI-HDMI-vel csatlakozik a PC-d a TV-hez,de azt meg lehet oldani másképp is.;)

A legtöbb embernek valószínűleg nem HDCP kompatabilis vagy a VGA-ja vagy maga a TV-je és úgy lehetnek problémái.

Én DVI-HDMI-n keresztül nézek gyári BD és HD DVD filmeket PC-ről meghajtva LCD-n és még semmilyen ilyen jellegű gondom nem volt.

Pedig már nyár eleje óta így járatom.:)
  • takysoft
    amikor ffdshow-val nézel egy filmet, akkor alant bejönnek különböző kis ikonok(az óra mellett)
    ezek lehetnek kék, piros vagy sárga ikonok.
    a kék az audio decoder
    a piros a video decoder
    a sárga meg az encoder(az tömörítéskor van)
    nekd a piros kell. van benne két "F" betű

ott kapcsolgass ki mindenfélét ha be van kapcsolva
  • tompka
    Jovanna, csak pojén volt.

Nade hol kell aztat a postprocess-t állítani?
  • takysoft
    nem mindenki bűnöző
  • tompka
    De powerdvd-jé. "nem fizetős?" torrentek világában? :D

aztat hol kell állítani? Én csak ki-be tudom kapcsolni a H.264 funkciót :D
  • takysoft
    cyberlink... az nem a powerdvd codecje?
    háát... az nem fizetős?

az ffdshow tökéletesen dekódol általában, meg kéne nézden nicns-e bekapcsolva valami filter.. postprocess vagy ilyenek, hátha az b..a el.
  • tompka
    Az új media player classicban, amit már media player classic homecinema néven van, abban a cyberlink féle codeccel szebb képet kapok, mint ffdshow-al. Ez hogy lehet? :D Szebb-jobb szinek. Amúgy mi a véleményetek a Cyberlink H.264/AVC Decoderjéről? Ez sem a gyenge erőforrásáról híres. Dolgozik rendesen a proci. Sztem az ffdshow-al felveszi a harcot! :)
  • takysoft
    Valami Video Cleaner Pro nevű progiban ffdshow encoder codeccel.
  • Csacsi
    Szia. Hogy tömörítetted újra. Mert a probléma még mindig fennáll sajnos, hogy nem tudom kettévágni a filmet :(
  • takysoft
    hehe:D
  • desigo
    Hibátlanul megcsinálta,jó kis program.
    Igaz beleestem abba a hibába,hogy serial nélkül készítettem egy próbát (DVDre kiírva)Aztán látom a videón a figyelmeztetést,hogy vegyem meg :)
    szal első lemez kuka :)

kösz mégegyszer!
  • takysoft
    majd írd meg, hogy sikerült!
  • desigo
    kösz
    kipróbálom....
  • takysoft
    divxtodvd:D 80 ezer éves softverrel miért próbálod egyáltalán?
    már vagy ezer éve ConvertXtoDVD a neve a softvernek, és csak tegnap 4 dvd-t csináltam vele h264 mkv-ból.

(a program magyarítása gyalázatos... Használd angolul... pl ami angolul "convert dts to ac3" az magyarul "ac3 dts-be konvertálása". egyszerűen elírják a dolgokat... érthetetlen) de maga a progi egész jó.
  • desigo
    Mivel tudnék mkv fájlt DVDre konvertálni?
    Cinema Craft Encodert nem sikerült sehonnan leszednem,demó meg nem csinálja...
    VSO DivxToDVD-vel is próbáltam de az sem konvertál :/
  • tompka
    Sikerült :) Köszi.
    Csak most meg zavaros lett. CoreAVC-vel nem akad a film, megy szépen, de a hang elkezd sietni/késni, majd a hang elkezd akadni. Ha nem coreavc-vel megy akkor néha-néha szaggat, ritkán beakad, de a hang végig jó
  • Lbaxta
    option-->external filters--->add filter/kikeresed coreavc-t és hozzáadod/
    kipipálod majd tedd első helyre.Majd pontozd be a preferer-t add filter alatt,le OK-od és mpc újra indit!elinditol egy HD-t és megnézed a filtereknél benne kell lennie a coreavc-nek,ha ott van mindent jól csináltál!!!!!!!
  • takysoft
    jó kérdés...
  • tompka
    Hogy lehet rávenni az MPC-t hogy a powerdvd codecje helyett a CoreAVC pro-t használja?
  • tompka
    Felraktam a hivatalos 14napos CoreAVC-t, de így is a powerdvd codecjét használja :D
  • tompka
    Media player classic-ja van, és ő is a powerdvd codecjét használja.
    Nekem van egy külön fiók a HD-hez, amiben semmi sem fut, csak a lejátszó. Az 1080p elmegy nekem is, néha szaggat, ritkán beakad, de amúgy jól megy. Azért a Vistában még mindíg ott vannak azok a sok szar cuccai amik mennek alapból...
    Lehet azért megnézem jövőhéten XP-vel. Ha azon vmiért mégis jobban menne, akkor Xp-Vista combo lesz
  • takysoft
    bár az a gép előfordulhat, hogy akkor is kevés lesz... nem tudom, hogy a barátodnak hogyan megy rajta jól a film.(lesd meg milyen lejárszót használ)
  • takysoft
    oprendszerhez semmi köze.
    valószínűleg jobb codec-jei vannak. Tegyél fel CoreAVC-t, azzal jobban megy majd
    (meg lőj le olyan futó programokat, amik akadályozhatják a gépet, anti-spyware, vírusító, torrent, már ami még fut)
  • tompka
    Az mitől van, hogy az ismerősömnek megy gond nélkül az 1080p-s film, nekem meg szaggat, néhol megakad? Egyforma gépünk van! amd 3200+ 2Ghz, 1,5GB RAM, 6600GT vga
    Ennyire számít, hogy neki Xp van, nekem meg Vista? Ha Xp-m lenne, lehet hogy nekem is gond nélkül futna?