688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • takysoft
    annak semmi köze ahhoz
  • Csacsi
    Szerinted ez egyenesen arányos? De nekem mind1. Vedd meg, aztán majd hívd a supportot, hogy miért nem futtatja az mkv-t :D

Ilyet vegyél. Ez biztosan tudja. Amiről edig beszéltünk, az nem. Ez ilyen egyszerű.
  • schrank
    szerinted minek adnak hozzá kétoldali hdmi kábelt ? dísznek ?
  • Csacsi
    Ahogy nézem ez nem tud mkv-t.

"Kezelt videó formátumok : MPEG-4, XviD, DivX 5.0, DivX 4.0, MPEG-2, MPEG-1, DivX 3.11, AVI, VOB"
  • REALista
    Szerintetek ez megéri a pénzét?Vagy érdemesebb megvárni hogy olcsóbbak legyenek a mindent lejátszó Blu ray lejátszók?
  • REALista
    kösz:)
  • Met
  • REALista
    Lehet hülye kérdés de a blu ray lejátszok letudják játszani a letöltött Hd filmeket?A HD ripekre ill. a Blu-ray ripekre gondolok.
  • repvez
    ezzel tisztában vagyok hogy lekicsinyiti, csak az elsö irásodbol az jott le hogy egyáltalán nem jeleniti meg a képet.amugy én egy szoval sem állitottam hogy 1680x1050be lenne a tv-n a kép csak hogy clone modban csak ugy engedi beállitani a képet ha mindkét monitornak azonos felbontást állitok be az már csak egy dolog hogy a tv ezt magátol lekicsinyiti, hogy kiférjen rá.
  • Csacsi
    Nem tudom hogy magyarázzam érthetőbben. Vegyél egy A4-es lapot, és egy A3-as lapot.
    Ha az A3-as lapot telefirkálod, azt nem tudod teljesen átvinni az A4-es lapra, max ha lekicsínyíted (Lejjebb veszed a felbontást). Nah most ezt a Tv-d magától megcsinálja. És azért van keret, mert nem ugyanolyan az arány az 1366X768 között, mint az 1680X1050 között. Tehát amit te látsz felbontást a Tv-n az max 1366X768. Ezt vagy elehiszed, vagy nem :)
  • repvez
    Akkor nálam csoda történt mert már vagy egy honapja ugy müxik a tv és már több filmet is néztem igy gépen kersztül.
    Amugy az ATI meghajto progijában azt irja hogy a tévé közölt max felbontása 1980x1080 a monitorra meg 1680x1050-et ir.
  • Csacsi
    Ha a TV-d 1366X768-as, akkor hiába használsz Clonet, nem fogja tudni megjeleníteni az 1680X1050-et. Logikusan gondolkodva ki sem férne.
  • repvez
    igen ez aza tv.DE tudtommal ami tudja a 720p-t az tudja az 1080i-t is mivel az i-nél váltott soros lejátszás van.De mindegy mert 720p-nél is látszik a jelenség. Most is ahogy a számitogéppel össze van kötve a clone modot használom azt meg csak ugy engedi hogyha egyforma a felbontása a két kijelzönek és miel a monitorom 1680x1050-es ezért a tv-t is igy viszi, bár ilyenkor csinál egy fekete keretet körbe a tv kijelzöjén.Ha viszont kiterjesztett modba teszem akkor tudom állitani mindegyiknek a nativ felbontását,de ilyenkor meg csak a filmek képe megy ki a tv-e.Se játékok se képek semmit nem tudok igy átküldeni.Nem tudom hogy clone nál miért nem engedi változtatni a felbontást.
    Amugy probáltam már mindenfajta lejátszot és codeket.Médiaplayerclassic homecinema, coreplayer x264-es codec,windvd9, powerdvd, kmplayer,vlc stb..Amugy a windvd-nél van olyan opcio hogy felkonvertálás,de valamiért nem használható szurke a menü, pedig be van élesitve.
    Nekem a 720p-re valo felkonvertálás is jo lenne dvd-rol de azt sem sikerült megtalálnom hogy azt hogyan kéne.Egy ilyen felkonvertálos asztalit meg nem akarok most venni,mert egy év mulva majd blueray lejátszot akarok.
  • takysoft
    Hát az 854 x 479 még nem HD az én szememben azért:D inkább csak DVD minőség

de kezdetnek nem rossz.
  • me and a monkey
    You Tube HD szekció is van már.

Obama HD minőségben
  • takysoft
    Amint azt Met kolléga írta... de azért kifejtem.
    DVD lejátszó nem jó.
    HD lejátszó kell. Mi a különbség? a Sima DVD lejátszók maximum a DVD méretű filmeket viszik el(720x576). A nagy felbontású filmeket nem bírják. (a legtöbb eleve, de ha valamelyik meg is nyitja, nem bírja számítási teljesítménnyel).

Meg a HD lejátszók ismerik a VC1 és a H.264 típusú szabványokat is(és az x264 éppen H.264 típusú)

Milyen a "jó" HD lejátszó? ami ismeri az MKV konténert is. Mert sok bizony nem... olyan ez, mint anno a DVD-knék a DivX-es... sok csak a sima HD formátumot ismeri(a bluray lemezeket).
    Jó lejátszó boldogul az AVI-val MKV-vel is. HD esetén az MKV igen közkedvelt, ezért figyelni kell rá, h ismerje a player.

Tipp: ha a géped elbírja a filmet, akkor kössd rá a TV-re a gépet(nem is olyan rég tartottam kiselőadást itt a topicban ennek lehetőségeiről, kábelekről, ilyesmi)
    ha meg nem bírja.... vegyél új gépet. HD lejátszók még drágák, és nem is kiforrottak. nem érik meg az árukat szerintem. persze, ahogy érzed.
  • takysoft
    van egy program, a neve mkvtoolnix. Az MKV kitalálói készítgetik asszem. Azzal lehet muxolgatni. Megnyitod az MKV-t(vagy csinálhatsz újat is), ki-be rakhatsz audio sávokat, video sávokat, feliratokat... sokmindent tud.

Alapból parancssoros, de mellékeltek egy hozzá egy GUI-t is(grafikai interfész), így kattintgatósan is elérhető a legtöbb funkció(a legtöbb! pl az extracter nem.. de ahhoz is találni GUI-t mindenfele).

Tipp: telepítsd fel, indítsd el, a többi megy magától. pofon egyszerű, de ha kérdés van, akkor itt vagyok, segítek.
  • takysoft
    Nem tudom, hogy EZ-e az a TV, ami neked van, de ha igen, akkor ennek a max felbontása 1366 x 768, amibe csak a 720p fér bele ugye. Nem kötekedni szeretnék, csak azért tisztázzuk!

A "blokkosodás" amúgy lehet szoftveres gond, sőt...
    milyen codec-eket és milyen lejátszóprogramot használsz, ha szabad kérdeznem?
    illetve.. milyen mixert használsz? (lejátszóprogramokban állítható. WinXP az Overlay mixert preferálja, de Vista inkább választja a DirectX-es VMR7 és VMR9 mixereket. azokkal mondjuk sok gond van, mert szürkíti a feketéket, de az Overlay mixer viszont kikapcsolja az Aero módot... bonyesz mondjuk:D)
  • kari7
    De az nem támogatja,sima dvd lejátszóm van,így mit kell vennem vagy mit kéne átkonvertálni,hogy nézzhessek HD-s filmet?Mondjuk letöltök 1 filmet x264-est azt kicsomagolom és mkv fájl-ja van és azt szeretném megnézni Full LCD-s tv-n.Szgépből rácsatlakoztatni tv-re okés lenne,de már öreg a szgépem vagyis több mint 5 éves nem hinném hogy bírná.Vhogy kiírni dvdre vagy mit ajánlottok?
  • Met
    Ha a lejátszód tudja kezelni az mkv fileokat akkor tudod úgy nézni. Ha nem akkor nem:)
  • kari7
    Sziaztok!Szeretném megkérdezni tőletek,hogy MKV.fáljt átírom Dupla rétegűs DVD-re és berakom a dvd lejátszóban és azt úgy is fogom nézni hogy tűéles képe?Van LCD tvm Fullos.Vagy hogy kell pontosan?Előre is köszi!Üdv!
  • Csacsi
    Nah engem ez a része érdekelne, hogy hogy tudnám belemuxolni az rt feliratot, hogy utána együtt tudjam vágni a filmmel.
  • repvez
    DE az 1080i-t az tudnia kéne és az is érdekes hogy a monitoron is látszodik ami 1680x1050-es felbontásu tehát nagyobb mint a tv-é.
    És 720p-s trailereknél is elöjön a blokkosodás is.Pedig ugy gondoltam, hogy ezeket a trailereket nem tömöritik, mert régen a VCD-s idokben volt hasonlo gond.
    A VGA-kban hogy érhetök el a felkonvertálási opciok,mert arra hivatkozik minden feature listába az ATi, hogy VPU2 hardwares filmlejátszás stb.., ahhoz képest néha megakad a lejátszás Full hd filmeknél.Akkor hol van ez a 2 video szimultán lejátszásához ahogy a dobozán hirdette.
  • takysoft
    ami nem mindegy, hogy 1080p, vagy 1080i...
    a filmtrailerek amúgy nem tökéletes alanyok, mert azokban eleve van szemcsésedés. esetleg 3D-s animációkat próbálj meg, azokban nincs ilyesmi.

meg a gondot persze okozhatja az is, hogy az általad említett TV nem ismeri a FullHD 1080p felbontást. csak a 720p-t.. és átméretezéskor keletkezhetnek ilyesmik.
  • takysoft
    ugyanúgy, mint minden más film esetén.
    letöltöd a feliratot, aztán behúzod a playerbe.
    (persze bele is lehet muxolni az mkv-ba, ha úgy adódik kedved)
  • repvez
    A kérdésem a következö lenne.Letöltök hivatalos oldalrol 1080p-s hd trailereket az a HDRedy lcd-n miért szemcsés képet ad és a divx-es 600x300 koruli videoknál meg nem látni ilyen hibákat.Olyan az egész mintha szines hangyás lenne a kép és blokkosodik is.
    Amugy milyen codeket vagy progit kéne használni a PC-n, hogy felkonvertálja a divx-es és gyári DVD-ket HD felbontásra?
    Amugy a gépem HDMI-vel van osszekötve a TV-vel.Egy ATI4850-re van rádugva egy Samsung LE32"A330j-es LCD-re.Esetleg tudtok olyan oldalt ahol ilyen nagy felbontásu trailereket lehet leszedni teszteléshez?
  • Csacsi
    Van egy mkv fileom, de nincs benne felirat. Hogy tudnék hozzáadni feliratot? ÉS honnan tudjam, hogy melyik felirat lenne jó hozzá?

Köszi Előre is.

Egyébként a két film a gyűrűk Ura bővített változata 720p-ben. Az első, és a második rész. A Harmadik részhez volt felirat.
  • jefferson83
    Köszönöm szépen, ki fogom próbálni. Ez valóban jobb megoldásnak tűnik.
  • patiang
    én is nagyon köszi!!!!!
  • takysoft
    ne vacakolj ilyenekkel, hosszútávon jobban megéri, ha belemuxolod.
    mkvtoolnix letölt, telepít.
    elindít, belehúzod az mkv-t, meg az ac3-at, és elmented más néven.
    (ha a szinkron csúszik, akkor meg a Delay opcióval lehet beállítani, de erről majd akkor, ha felmerül, itt leszek:D)
  • jefferson83
    sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van egy HD filmem .mkv kiterjesztéssel, alatta angol szinkron. Nos megvan a magyar szinkron is ac3-ban külön fájlként. Az a kérdés, hogy KMplayerrel hogyan oldhatnám meg, hogy a film közben a magyar szinkront halljam és ne az angolt.

Megnyitás és külső audió betöltése menüvel próbálkoztam, de semmi eredmény :(
  • tompka
    Úgyértem, hogy azon minden rész külön videó fájlt?(m2ts)
  • bertino
    az eredetit ?
    hát nem épp szokványos eszközökkel vagy programokkal...
  • tompka
    Hogy lehet csinálni "sorozatos" Blu-ray lemezt? Van egy sorozatom 720p-ben, és szeretném összegyúrni Blu-ray formába. Ha a tsmuxerel csak egyszerüen megnyitom az összeset, majd megcsinálom, akkor csak az első rész lesz lejátszható.
    Az eredeti sorozatost hogyan csinálják?
  • takysoft
    tudod... amiről te beszélsz az a framerate...
    hogy hány képkocka megy le egy másodperc alatt...
    annak semmi, de a világon semmi köze nincs a hanghoz. nem a frameszámhoz szinkronizálják hozzá, hanem az időpontokhoz.

vagy... túl gyors a hang? akkor meg azt kéne eldönteni, hogy melyik a hibás. a film túl lassú, vagy a hang túl gyors. azért ne gyorsíts fel egy normal filmet, mert úgy megy hozzá a túl gyors hang.

Amúgy nem nagyon jár negatívumokkal betöltöd mkvtoolnixba, átírod a framrate-et, és elmented. A kép nem lesz csúnyább, sőt, maga a film kódolása nem is változik, mert a framerate a konternérben van tárolva, nem a video-streamben. (bármikor veszteségmentesen visszaalakíthatod)
  • tompka
    Milyen negatívumokkal jár ha egy 23.976-os HD-t, felgyorsítok 25-re? A szinkront csak így tudom hozzá tenni, mert a hang átalakítás sokidő,és nem értek hozzá.
  • takysoft
    nem bluray lemez... csak a letöltött mkv-ket szoktam apróbbra faragni.
    5200+ X2 64-em van
  • tompka
    Milyen géped van? :)
    Az 1080p az blu-ray lemez ugye? (azaz abból csinálsz 720p-t) 2 pass-ban akkor akár 16óra is lehet?
  • takysoft
    nincs olyan, hogy hány magot támogat..
    single vagy multithread... vagy egyet tud csak, vagy mindet... (kivéve ha nagyon szarul megírt program)
    és.. hát ezt tesztelni kell.
    Nekem 1080p-ből 720-ba egy 2 órás film kb 6-8 órás kódolás single pass-ban.
    2 pass-os kódolás persze több jóval.
  • tompka
    Egy AMD A64 X2 6000+ 3Ghz-es procin, és egy Mac Pro 8magos 3,2GHz-es géppel kb mennyi idő egy kódolás? (BD-ből 720p vagy 1080p)
    x264 támogat 8magot?