125
-
Zenty #45 Sp-nél azért mondjak hogy jobb ,mee sokkal valósab sratégiát lehet müvelni vele.
Sc meg gyoesan szorakoztató ezért más a kettő szal nincs ilyen hogy jobb! -
#44 Hehe... :)))))))
Eszembe jutott, hogy melyik az a 2 stratégiai játék amit sose szerettem:
Starcraft, Total Annihilation
:)))
Biztos bennem van a hiba. :) -
#43 kifutottam idobol:
szoval azert hiaba van gamespy dij...
szerintem a tamogatottsag(mamrint playerek szama, ligak stb) azert nem veletlen...
egyszeruen TA meg a war3 sosem fog hangulat, balansz, porgosseg trioban sosem felulkerekedni az scn...
eskuszom most is lepeteztem... MSL dontoben a 90%os (ZvP stat) Szinte mar verhetetlen zerget(toronymagasan vezeto KESPA listas) ugy picsazta el a feltorekvo uj Protoss remenyseg(koreaban a proti faj haldoklik), hogy csak pislogtam... kb olyan szinten mint a masik nagy liga dontojeben a mostani vesztes Maestro picsazta el a nagy oreg Terran soxoros bajnokot...
eszmeletlen meccsek mind2 dontoben... erdemes rakeresni...
(gagyi minosegu mostani donto van torrenten mert meg friss, seedelik rendesen... KATT (3-0 lett, igy eleg csak a torrentben az elso 3 videot bepipalni a tobbi a spoiler miatt van)
na de ez mar rendesen off...
amugy hetfon probalom a jatekot(topik jatekat) :D
kivancsi vagyok hogy fog szaggatni nalam :D
(nativ felbontas 19" TFT, 512 MB X1900XT, 3700+ szandi @ 3ghz, 2 gigz ram, tinyxp, 400as sataII :D) -
#42 johat 600 moddal nem nehez nyerni :D -
#41 Hát ha a sima Ta-t nézzük nem biztos,hogy sokkal jobb mint az Scraft,de ha hozzávesszük a CC,BT,AA kiegészítőket akkor egy nagyságrendekkel komplexebb játékot kapunk,amibe millió-féle stratégiát megjátszhatunk.Sokféle változatos kinézetű mappal,mindegyiken kicsit másképp kell jáccani.Többszáz féle egységgel,nincs olyan egység ami ellen nincs vmi kitalálva.Szerintem nem egy kategória.Bár talán az Scraft kicsit népszerűbb.
A TA nem véletlenül érdemelte ki
mindenidők legjobb RTS-e címet a gamespyon. -
#40 "Bármilyen régi készítésü az AI mindig tud ujat felmutatni"
na! azert ne essunk at a lo tuloldalara... ha kiismered scben az AIt, akkor utana mar felkezzel vered el 1v1ben... en neha szoktam poenbol 1v1es partit nyomni egy geppel... ilyen 3-4 perces csatak szuletnek altalaban... ;)
de ezt te is tudod kicsizerg^^ -
#39 "de ahhoz elmebetegség szintjéig kell vele játszani"
nagyon jol tudod, hogy Koreaban ez sport(igen SPORT)... es nagyon jol tudod te is, hogyha valamit sportszeruen uznek, akkor ott milimeterken vagy nuanszokon mulhat, anynira ki van elezve mar a parharc... tessen megnezni egy 100meteres uszast, vagy futast... ;)
(tessen 2007es videokat nezni, azokban mar megjobban kiforott csatak vannak a pro ligakban :D)
"zért húz a szívem olyan RTS-el felé, ahol egy überbrutál rush-t meg lehet állítani egy költséghatékony, de okos stratégiai húzással..."
na es akkor itt gg
latszik marhara nem ismered a jatekot ;)
(ajanlom figyelmedbe a legutolso Julyzerg verest... Casy szepen moresre tanitotta egy FAKE early command centerrel... eszmeletlen jo trukk volt! :D) -
#38 nálam az az egy két hajó amit küld, hááát. rakétás tengerallatjárót hamarabb lövöm ki, mint hogy elkészülne
De azért irigylem azokat akiknél ér is valamit :) -
Borg #37 Nemtom milyen játékkal játszol te, de nekem vizes pályán olyan hajó flottával jött, hogy csak na. Nem beszélve a repülőkről. Aztán mikor beszopod az első tengeralattjáróról indított atomrakétáját, akkor jössz rá, hogy kellett volna strat missile defense is :D Vagy amikor víz alatt átküldi a mapon a colossusát, és jóformán köpni nyelni nem tudsz ellene, amig ki nem ér szárazföldre, az meg csak a bázisodnál lesz... -
#36 Az AI nálatok ér bármit is? Mert a cikkben azt láttam a hogy áradoznak róla, közben nálam a lehetö legbugyutább dolgokat csinálja amit csak lehet. Próbáltam mindenfélét, a végén a supreme AInál maradtam, de semmi
Az elején jön kisebb csapatokkal, persze 1. szintü tornyok szétkapják öket, Vizes pályán életképtelen, gyakorlatilag nem csinál semmi. Feltölti az egységlimitet szárazföldi kis 1.-2. szintü egységekkel és azok nem mozdulnak a szigetröl
Szárazföldi pályán megépíti a rengeteg experimental egységet (10-20 darab) de eszébe sem jut ellenem küldeni. Egyedül a repülni képes experimentalok szoktak felém nézelödni... -
#35 Nekem is nagyon tetszik a game, talán még a c&c3-nál is jobb...
-
Balu0 #34 Hogy lett egy SupCom topicból szarcraft topik ??Szerintem az SC-sek vadásznak a más RTS gámák cikkeir hogy jöhessenek ócsárolni... szerintem a C&C3-nál is megtaláljuk őket... :D -
Sundance #33 Annyit emlegettétek a SC-t, hogy eszembe jutott micsoda über egy játék is az, és már szedi is a torrent :)
Hihetetlen hangulata van, nagyon imádtam mindig is, nagyon remélem itt lesz estére :) -
gplay #32 Kipróbáltam a demót 2-3 hete. Nagyon bejött. Végre egy játék ahol hatalmas területek és csaták vannak. Ebben a gémben nagyban kell gondolkodni.
A Blizzardos izéket nem kedvelem, bár csak a SC-vel játszottam, mert a WC soha nem hozott lázba.
De most a C&C3 demóval tolom ami jobban leköt. Talán azért, mert SupComot meg kellene tanulni. De mihelyt meg lesz az új gépem és ez által lesz helyem mind kettőt beszerzem.
-
#31 Ez az első játék, ahol egy atomtöltet kb azt csinálja, amit elvárok tőle ;) -
TH448 #30 Nos, kezdem úgy érezni, hogy ez a játék is sajna úgy fog járni, mint annó a total.
Ugyanis jön a c&c3 (annó red alert), és ugye az EA. Tehát design-osabb, többet költenek a reklámra, a c&c nevet midnenki ismeri...
Hiába a SupCom-ban az előre mutató forradalmi megoldások, ha c&c3-ban csak a videókban ilyen nevek vannak: Jennifer Morrison (House MD.), Josh Holloway (Lost), Tricia Helfer (BSG), Grace Park(BSG), Michael Ironside (többek között Stargate), és ezek a sorozatok a lost kivételével mind közel állnak hozzám.
Azért én meg fogom venni supcomot, és javaslom mindenkinek, akinek tetszett a játék.
Mutassuk meg, hogy ér annyit, mint a c&c3!
Még annyit hozzátennék, írtak itt is mindent a kedves fórumozók, de a cikkírónak abban mindenképp igaza volt, hogy összetettségben total mindent felülmúlt, és itt tényleg kell taktikázni. Az meg nem igaz, hogy 2 hét a betanulása, az irányításra én egyből ráéreztem. -
#29 6.1 giga?! Te jó ég, nem is tudom hogy láttam-e már ekkora játékot...
Amúgy a C&C óta nem találtam még olyan RTS-t ami hosszabb időre lekötött volna, úgy tűnik ennek érdemes adni egy esélyt. -
Inquisitor #28 Én szerettem a Starcraft/Warcraft szériát is, meg a C&C első részét is, de összehasonlítani ezeket a TA-val kb. olyan mint "RPG" szinten összehasonlítani a Diablo1-2-t mondjuk egy Fallout-tal. Utóbbi kevésbé populáris, nem volt tán akkora sikere, csak éppen fényévekkel több lehetőséget nyújt ...
Ettől még lehet jó a többi cucc is.
Amúgy néztem a 2005-ös koreai bajnokság döntőjét (StarCraft), de ahhoz elmebetegség szintjéig kell vele játszani, és kikell használni a játék motorjának hibáit is(!), hogy ott győzni tudjon valaki. Egy félrekattintás és vége ... ezért húz a szívem olyan RTS-el felé, ahol egy überbrutál rush-t meg lehet állítani egy költséghatékony, de okos stratégiai húzással. (Lásd lentebbi kő/olló/papír példa.) -
Inquisitor #27 A maximum egységlimit nem 8000 a játékban? Már persze ha lenne olyan proci ami bírná? -
Bladez #26 dén pont 10 éve, hogy (((((((Chris Sawyer))))))) kiadta a Total Annihilationt, amely azóta nem talált se utódra, se méltó kihívóra. RTS-ek jöttek-mentek, de egy-két ügyes próbálkozást leszámítva a TA összetettségét és stratégiai élményét egyik sem tudta/akarta............... őőőő nem Chris Taylor inkább:D -
Cleawer #25 höhö,akkor már elbuktál...10 siege tank és csókolom..Battla kruzer ellen,Ghost+lock... A TA se rossz ,de az SC naggyon kivan egyenlítve,nincs 2ugyan olyan egység,mig a WC-ben kb ugyan azok,csak erősebb/gyengébb +/-10-20%-kal,és másak a varázslatok.
Az SCben mindennek van ellenszere.Összetett és ezért jó.A TA val sajna régen toltam,de asszem megkeresem v utánanézek itt-ott. -
Loverman #24 váá sosem értettem mi a jó a Starcraftban (én csak szarcraftnak szoktam nevezni..)
pedig a Warcraftokat mind szeretem.. de SC-ben az a lényeg h ki építi meg hamarabb az első nagy űrhajóját és veszi körül 4 bunkerrel a bázisát, és el is dőlt.. -
#23 "Idén pont 10 éve, hogy Chris Sawyer kiadta a Total Annihilationt, amely azóta nem talált se utódra, se méltó kihívóra. RTS-ek jöttek-mentek, de egy-két ügyes próbálkozást leszámítva a TA összetettségét és stratégiai élményét egyik sem tudta/akarta visszahozni."
Én nem találom azt a részt, ahol azt írja, hogy a TA a legsikeresebb.
Volt a TA-nak utódja? Készült akár csak hasonló játék is? Nem emlékszem rá. -
#22 mivel hasonlitja össze? azt mondja hogy a legsikeresebb RTS a TA:) hát ez kész, persze hogy nem az
-
Petko #21 van -
#20 Inkább azt mondjátok, hogy van-e atomrakéta? -
#19 kicsit felreertelmezted latom amit irtam... ;)
csak a cikkiro egy kicsit el van tajolva, de sebaj :)
"kicsit" sikeresebb a blizzard oldtimere(tudom szubjektiv, de tenyleg jobb mikro/makro/strat/takt osszevetesben) a TAnal... ezt a csolatas szoveget meg meg sem halottam :D
-
Borg #18 Az első patch óta már van beépített miniUI is... -
Zedas #17 Ja és nekem attól játszhatatlan egy játék, hogy ha azért vesztek el egy meccset, mert a döntő ütközetben nem tudom irányítani. Az nagyon nem érdekel, hogy amíg csak a commander van a képernyőn 120FPS-sel lehet irányítani... -
Zedas #16 Nekem az elején teljesen játszahtó, de amikor csata van simán lemegy 5fps-re, amikor már irányíthatatlan a játék. A minimum elvárásom az lenne, hogy 1600x1200-ban (mivel baromira sokféle méretűek az egységek, és szeretném látni a piciket is, meg még azt is hogy a pici egység az micsoda), egy bazi nagy csata közepén (egységszám 500+) minimum 30FPS legyen.
Ha neked ez megvan a 6600GT-vel, akkor tényleg valamit nagyon félrenéztem. -
Borg #15 Szerintem te valamit nagyon félrenéztél, nálam 3000+ A64-en, és 6600GT-vel, 1GB rammal egy 10x10 vagy 20x20 pálya is 1-2 AI-val teljesen simán megy.
A játszhatatlan szintet max a 81x81km-es pálya közelíti meg, vagy 3-5 AI egyszerre akár kisebb mapon. Neked meg a géped jobb is, szal valszeg pont a szarba tenyereltél egy ilyen pályával, mikor kipróbáltad :) -
Borg #14 A Starcraft max más stílusú, mint a TA, de aki egyikkel játszik, az nem veszi számításba a másikat. A cikk meg nem a begyepesedett starcraftosok csőlátását hivatott elemezni, hanem a TA utódját, igy logikus, hogy azzal hasonlítja össze. -
Zedas #13 Szerintem hülyeség összehasonlítan, teljesen más a kettő. A TA-s űberstratégák meg a Starcraftban véreznének el pillanatok alatt.
Én a Supreme-mel kalpcsolatban nagyon nagyot csalódtam, mivel egy AMD 3500+, 2Gb mem és 7800GT-vel gyakorlatilag játszhatatlan, vagy pedig piros pont kerget kéket szintre kell butítani a grafikát. Én értem hogy mindent számol tisztességgel (ugye még a lövedékek pályáját is), de szánalmas hogy 2007 elején egy Intel Quad és egy 8800GTX kell ahhoz hogy normálisan lehessen játszani egy játékkal (1600x1200-as ehhez a játékhoz jóformán kötelező). A két monitor végképp kilátástalan.
Nekem úgy tűnik hogy mindent beleraktak amit el lehet képzelni és nem igazán törődtek a játékélménnyel (egy átlagos gémer szempontjából). Iszonyatos hosszú betanulási görbe, iszonyatos gépigény. Ez teljesen más vonal, mint amit a Blizzard képvisel: ott segít maximálisan a betanulásban és nagyon pontosan belövik a kiadás pillanatában értelmes gépigényt.
A C&C3 viszont végre Blizzard színvonalú mű lett! Sikerült normális irányítást belerakni, jók az egységek, elfogadható a gépigény, percek alatt átlátható és megtanulható. Én inkább erre szavazok.
Aki rengeteget TA-zott régen és/vagy atomerőműve van otthon, és/vagy kész heteket eltölteni egy játék betanulásával, annak feltétlenül ajánlom, mivel ez az RTS-ek királya, hihetetlen mikkel lehet benne játszani (gyártássegítés, gyártási minták, stb.).
Aki nem RTS-ezik (most ismerkedne a stílussal), vagy csak néhanap, avagy inkább Blizzardos vonalon nyomul (SC/BW vagy WC3) annak azt tanácsolom, hogy nagyon messzire kerülje el ezt a játékot.
-
#12 "Ha végignéznél egy VALÓBAN pro meccset és nem olyat "hogy hát én ilyen-meg-olyan pro vagyok...", úgy csorgatnád a nyálad utána és nem tudnál mást szót kiejteni csak hogy SC, SC, SC..."
Láttál már igazán pro meccset a SupComm-ban? Nem? Akkor honnan tudod, hogy az SC annyival de annyival jobb?
Ehhh... -
Grusi #11 Ugyanmár, hagyjuk ezt a felfogást, hogy egy játék attól már rögtön "inkább-nézem-mint-játszom", hogy szép a grafikája... -
#10 Valóban úgy gondodlod? Csak mert ez a "nagyon nagy" Supcom olyan tehetséges verseenyzőket kívánna? Tudod a Starcraftban az a gyönyörű hogy két ugyanolyan játék nem létezik. Bármilyen régi készítésü az AI mindig tud ujat felmutatni. Az Sc utáni játékokkal az a gond, hogy lehet, jol játszik az AI de nagyon csőlátású. Mindig ugyanaz és ugyanaz... Mint ebbe a kedves kis inkább-nézem-mint-játszom játékodban. És akinek arra korlátozodik a tehetsége hogy mindig csak AI ellen tolja, igen szomorú. Az SC legnagyobb előnye, hogy nagyon jol oldották meg a multis játékát. Ha végignéznél egy VALÓBAN pro meccset és nem olyat "hogy hát én ilyen-meg-olyan pro vagyok...", úgy csorgatnád a nyálad utána és nem tudnál mást szót kiejteni csak hogy SC, SC, SC... -
Balu0 #9 az SC egy fejlett kő papír olló játék.. a TA és a SupCom, egy kicsit más szinten van. az hogy kevesebben játszák annak tudható be hogy több inteligencia kell hozzá... SC-s "űberstratégák" úgy véreznének el benne hogy öröm lenne nézni.. -
#8 hát igen, finoman szólva nem sok fogalma van a cikkírónak az rtsekről. Tény hogy hires volt TA, de melyik játékot játszák még most is 10 évvel a bemutatása előtt sokszázezren a neten és bajnokságban is? SC egyszeruen überelhetetlen -
#7 Szerintem nem igazán vehető egy lapon ez a játék a C&C-vel. Teljesen más perspektívában kell gondolkodni. Míg a C&C alacsony egységszámmal operáló gyors játék. Itt igazi seregekkel kell dolgozni. Az AI-t tényleg csak dicsérni tudom. Nem egyszerű a védelmét feltörni. Valahogy megvan annak a varázsa hogy az ellen bázisára 50-60 bombázó+vadászkiséret megérkezik. C&C-ben ez ritka, itt tipikus jelenség.
A lényeg hogy méltó folytatás, a demo alapján a C&C sem tűnik rossznak. Ha grandiózus összecsapást akarok akkor ezt választom, ha mamut tankokra akkor megyek tiberiumot szüretelni.
Mondjuk megnézném, hogy mit kezdene egy GDI bázis, egy icike picike pókocskával :D -
#6 bocs h kötekedek de az aeonok nem idegenek hanem olyan telepesek leszármazotjai akik 1 idegen fajjal találkoztak és átvették a hitüket,akik különböző képességeket adtak nekik cserébe....az idegen faj a 3 frakció közti háború előtt kihalt!