Újra vitázhatunk Jézus sírjáról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Zsido 11/1.)
Jezus feltamadott es fent van a mennyben !
Teljesen abszurd hogy megtalaltak volna a csontjait mert a teste is eltunk a sirbol mikor feltamadt !
Errol ennyit !
One finish One way Only Jesus !!!
Amúgy ezen baromi jót nevettem, ekkora dilattanciát ilyen meggyõzõdéssel még nem olvastam😊
Az, hogy a képletek így meg úgy nem jók-> ez tény és való, senki sem mondta (akarom mondani ÉN nem), hogy létezik akárcsak 1 tökéletes képlet is a fizikában: ezek mind közelítõ számítások, nekünk elég pontossággal. És NE úgy bizonyíts, hogy ha egy állításnak a hamisságát nem tudjuk bizonyítani, az már rögtön igaz...
Az anyag legmélyebb szintjein való rendezettségrõl meg annyit, hogy nem tudjuk, hogy mozognak azok a parányi részecskék, mégis hihetetlen pontosan meg lehet becsülni bizonyos állapotokat azon a szinten is-erre próbáltam célozni
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Dolgoztam egy helyen, az összes kolegámat (4) Józsefnak hívták.. Sõt Dél-Amerikában szinte minden fiú megkapja valamelyik keresztnevében a Jézust.
Az, h találtak egy ilyen csontházat ezekkel a nevekkel, kb. annyira érdekes, mintha egy pesti temetõben megtalálnák Kovács József sírját ( vagy Szabó Lajos stb..)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
#62-ben pedig Anterisen gúnyolódtam 1 kicsit. 😊
A reikihez nem szólok hozzá, teljesen nem vok képben 😊 és Lhiszem h nem képregényeket olvasol..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
http://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot
http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
én valamelyest keresztény vagyok, gyakran elmormolok egy hálát ha valami jól sikerül, de gyakran vannak kételyeim, mert lehet hogy ez 19 évnyi fejmosás része... mint az hogy te is tele vagy összeesküvés elméletekkel, hogy a világot a zsidók uralják... k00l.
ez se a kereszténység megdöntésére irányul, ez csak a pénzrõl szól... sajnos igazat kell adnom hogy sg egyre inkább bulvár mert télleg sok xar hír van mostanság, és ezek egy része is ellent mond egymásnak... meg pletykák bazz...
aki keresztény az asztmondja fake aki meg ellene van az bólogat... ez a hír igazán semmin sem fog változtatni...
a modern világban azért szorult háttérbe a vallás mert létrejöttét szükségessé tevõ körülmények javarésze megszûnt. azonban az ember igényli hogy valami értelme legyen az életének, a halált nem tudjuk feldolgozni, ezért van az hogy mindenki hisz valamiben, ezt még a tudomány nem tudja pótolni...
a tudománnyal ki tudja mit érhetünk el... ha valaki hihet egy felsõbb hatalomban akkkor valaki a tudományt is helyezheti felfelé... ki tudja még mit nem fedeztünk fel... ezek közt lehet olyan energiaforrás és technológia ami istenekké tehet minket... de ez megint csak hit és spekuláció
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
napjainkban az egyik nagy eltérés a vallás és a tudomány között, hogy a vallás megmondja hogyan élj, de azt már nem hogy miképp lehet azt elérni. Magyarán azt mondja hogy ne csalj,lop,hazudj de arra nem ad választ hogyha igy élsz hogy ne halj éhen. Mert a legrégebbi bibliai tanitásokban is az a paradoxon van, hogy a szegény koldul és a gazdag szétosztja minden vagyonát a szegények között majd õ maga is koldus lesz. Igen ám de ha minden gazdag igy tenne, akkor elõbb utóbb mindenki éhen halna... ( ha valaki nem hinné, érdemes belegondolni hogy egy élelmiszergyár egyben müködõképes ha apró részekre bontanánk és szétosztanánk akkor nem müködne többet.)
Na most a tudomány pedig megmondja hogy hogyan lehet elérni az áhitott célt, azonban azt nem, hogy mi legyen ez a cél. Ha ez egy rossz cél akkor igy jártál/unk.
Szerintem egyik megoldás sem rossz, de az igazság valahol féluton van, a normális élethez kell tudomány is és vallás is (vagy nevezzük hitnek) és akkor könnyebb lesz eligazodni az életben.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Másik dolog, hogy az egyháznak rengeteg mindenre van bizonyítéka, nem mindig azt kell szajkózni, hogy mert nem tudják bizonyítani hogy Jézus felment a mennybe. Bizonyított tény, hogy létezõ történelmi személy volt aki tanításaival és csodatételeivel a világot jobb hellyé próbálta tenni. Arra soha nem is lesz bizonyíték hogy hogyan meg miként támadt fel, de elõbb hiszem el a keresztény tanítást (amire mint mondtam rengeteg bizonyíték van), mint azt hogy a tudomány valaha is megmagyarázza a világot.
És üzenem azoknak akik itt a tudományban hisznek, (ami számomra nevetséges), hogy 1 gondolatot elemzzenek ki. Minnél többet és többet tudsz annál jobban érzed mennyire nem tudsz semmit és csak 1 pont vagy az univerzumban. A tudás, tudományok határai végtelenek. Szerintetek mikor fogjuk elérni a végtelent? Soha, mert a végtelenben már csak a hit marad, és a tudománnyal akkor már nem megy senki semmire!
Kérdeznék én valamit. Ha kiderülne, hogy Jézust valójában Kovács Aladárnak hívták és semmi rendkívüli képessége nem volt, csak szimplán voltak jó meglátásai, akkor az egész keresztény világ eldobná a Bibliát, és nem tisztelné azokat az értékeket, amik mese jellegû példázatokkal abban szerepelnek?
Nem hinném.
Fehér srác vagyok 90 cm-es farokkal. Szerinted ez most igaz? Vagy esetleg meg tudod cáfolni?
Segítek: amíg valamit nem bizonyítottak be számodra elfogadható módon, vagy nem láttad a saját szemeddel, addig hihetsz benne, de nem tudhatod, igaz-e.
A tanító mesék is azért voltak hogy tanulj, nem pedig hogy bemagold, és mondogasd. Ha értelemmel meg lehetne világosodni akkor sok szúfi, buddha, szent ember mászkálna manapság közöttünk. A másik hogy van egy szabad akaratod, tehát ha te cselekszel és nem úgymond sodródsz, az élettel, vagy a középúton haladsz, stb.. akkor valójában csak az akaratod kényszeríted a világra, nem pedig a világban élsz. Huh kicsit elmoziztam😄 Filozófia nem rossz tudomány, de a lényege annyi csak hogy gondolkozz. Filozofálj, és akkor nem ösztönbõl cselekszel.
miért?? mert ha valami nincs, akkor azt nehéz bebizonyítani nem létét... ugyanakkor a létét is... olvastam és valamennyit tanultam is filozófiát... ott van bizonyítása ennek is annak is...
bizonyítsátok be hogy nincsenek UFOk, én nem hiszek bennük. De bizonyítani nem tudom nem létüket. Nincs olyan technológiánk amivel nemlétüket bizonyíthatnánk.
Bizonyítsátok be hogy nincs csípóverem meg májgerim meg leruglak pörgõmbõl... mert van csak ti nem észlelitek... 😄
A tudománynak azért hisznek az emberek mert látják: a kocsi gurul a repülõgép repül és ezt meg tudják indokolni...
nem elképesztõ hogy bitekbõl képeket tudunk elõállítani??
és a tudománynak mi az alapja? sztem a matematika...lehet a körülölelõ világ bárminek kivetülése akármi...lehet ez csak a Mátrix, de a matek müxik, és erre lehet alapozni...
hitre pedig kinek-kinek maga szándééka szerint válasszon. és mindenkinek igaza van, mert ha máshol nem hát agyában létezik a saját igazsága, és ha ez kell ahhoz hogy valaki boldog életet éljen hát legyen, míg a másik szabadságátnem korlátozzza addig nyugodtan. higgyetek jóslásban,szellemekben,UFOkban,mindenféle vallásokban, míg a nyáj engedelmes addig a gazda boldog, mert tudja mindig jut majd az asztalra étek. de ti kik uraknak hiszitek magatokat, hagyjátok a nyájat legelészni, hagy hízzon csak rajta. mert a nyáj számára csak az fontos hogy tele legyen a hasa és nem gondol õ arra mi kerül az asztalra. imigyen szóltam én Zarathustra és mondjátok barátaim, gazda vagy bárány ami tevagy??
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
milyen divatos lett manapság arról beszélni, kiforgatni, amirõl egyébként nem kéne ,vagy nem szabadna..
ennyire hülye az ember? ennyire befolyásolható? minden a pénz a pletyka meg a botrány?
na még valami: hiszed,ha látod?? hehe.. akkor minek akarod hinni, hamár látod? ez butaságra vall. akkor hidd, ha nem látod. hamár látod, akkor nincs szükséged hinni. tudod, hogy atomok vesznek körül, tanultad. És elhiszed, csak azért mert sok okosnak hívott ember azt mondja? oké,hogy így van, de sosem tapasztaltad a bõrödön, tehát elhiszed. Erre miért nem mondod, hogy hiszem, ha saját szememmel látod?
Jézus korában az akkori orvosok és tudósok, és Jézus ellenségei a Farizeusok kb politikusok, egyházi vezetõk, látták,hogy halottat támasztott fel, stb. láttál és irigykedtek, a végére márcsak ezért is meg akarták ölni.. mert a nép a felé húzott,aki cselekszi is azt, amirõl beszél.
miért vagytok ennyire bágyúak?
akkor hidd ,ha nem látod, ne akkor amikor látod, és tudod.
"A hit a nem látható dolgok felõl való meggyõzõdés" kbra. a Bibliából
(Lennének az ötletben tartalékok: néhány példány a szemészetre, esetleg a szesziparba becsempészve komoly hasznot hajthatna)
(Nem 3D modellezõ, senki ne értse félre; kb. algoritmus- és adatmodellezõ)
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Tetsuo...mikor az oviban az autójukat tologatták 1esek engem nem érdekeltek a játékok, baromira nem. Untam. Hülyének is néztek e-miatt. Álltalános iskolában idõfizikát olvastam, ott meg a tanárok néztek hülyének-e miatt...ez tartott középiskoláig, ott már nem reklámoztam, hogy miket olvasok meg min filózok, és békénhagytak...most egyetemen meg hát...finoman szólva "viccesnek" találom az anyagot, nem tettszik a dolog...ehh...hosszú,nem fórumtéma. Olya érzésem van mint amit mesélt ismerõs, hogy 30 éve egyetemre járt /ELTE/ és a vákuum csövek mûködési elvét magyarázták, meg azokkal számolgattak, mikor már léteztek tranzisztorok. Mikor rákérdezett hogy miért tanulják ez az ódivatú szart, az volt a válasz, hogy "Én otató vagyok, ezért kapom a pénzt, nem mondhatok mást, ez a tanterv"...na ma is pontosan ez a helyzet.
Azt jobb helyeken csak "stromki" nak hívják.. 😄
Sonixx: a húsvét (még ma is) zsidó ünnep. Ha olvastad volna a Könyvet, megtudhatnád belõle, h a zsidók éppen a húsvét ünnepére készültek, amikor elfogták Jézust. Azért is szúrták le d.u. 3 óra körül, mert temetetlen halott nem maradhatott az ünnepen. ( És még el kellett temetni napnyugtáig) mindez a zsidó ( máig érvényes) naptár niszán hó 13.-án pénteken történt. A péntek 13 azóta szerencsétlen párosítás.
Karácsony ünnepe: gyanúsan abban az idõben van a hanuka ( nem tom ,h írják)is, amikor a zsidó gyerek 7 napon keresztül ajándékot kap...
Politeizmus: nevetséges. Isten mindenható. 😄 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Mi olvasok én? :-O Képregényeket? Azokat mindíg is útáltam és jó 15 éve kinõttem belõle...egyetemi jegyzeteket, netet, egyéb tudományos iratokat viszont annál inkább, és minél több képletet látok annál inkább az az érzésem, hogy mind tökéletlen, és ,hogy mûködnek, némelyik meg semmiresem jó, csak szépen levezetett matematikai elméletek vannak mögötte, amit én is meg tudok írni, ha békénhagynak legalább 2 hétig...nem ismersz.
Reiki...nézelõdj a neten, sem a gyógyításra való jelentkezés sem a mesterképzés nincs ingyen, ez leginkább morális okokra vezethetõ vissza mert egykoron ingyen volt.
"vitatkoznak rólla még ma is.."
huh, ez fájt azért...
on
Einstein bácsi is élete végére odaáig jutott, hogy azt mondta: az anyag legmélyebb szintjein olyan fokú rendezettség van, hogy ez nem lehet a véletlen mûve. Akármilyen esélyek ide-vagy oda. Darwin is oda jutott (lentebb olvastam én is, remélem, nem hülyeség). Ez semmit nem bizonyít, de pont az ilyenek miatt nem mindig hülyeség kicsit máshogy nézni a világra és néha azon a dolgokon is elgondolkodni, ami 'csodaszámba' mennek. <-roliika: néha!
Blackmail the Universe
Légyszíves mondj egy helyet, ahol meg tudok ismerkedni evvel a reikivel-kíváncsi vagyok rá, hogy véleményt alkothassak róla.<#idiota>#idiota>
Blackmail the Universe
Annyit nem elég tudni hogy elvakult vallási fanatikusok akik bárkit megölnének ha úgy parancsolná nekik a vallás vagy az éppen hatalmon levõ fõmufti ?
Világrend... Fura, kis hazánk nem kifejezetten vallásos ország, mégis amikor (jó régen) bevittem egy bibliát a suliba és eljátszottam hogy hú akkor most én ezt elkezdem olvasni és akkor jó lesz nekem, mindenki helyeselt hogy hû milyen jó az. Kedvem lett volna pofánverni õket, hogy amúgy észre se vettek volna viszont bibliával a kezemben mindenki nyalizott.
"minél közelebbre jut a mikrovilághoz, annál jobban bebizonyosodik, hogy van Isten" - miéris ?
most jöttem haza boncolásról, elõtte meg éppen a poliadenozindifoszfátribopoliamid(PARP)ról tartottam elõadást, szóval elvileg én is valamiféle tudományos fickó lennék, mégis minél többfelé kutat az ember, minél közelebbre jut a mikrovilághoz, annál jobban bebizonyosodik, hogy van Isten.
ja csak annyi: régen én is semmitmonó hülyeségékkel nyomtam a netet, meg ilyen "nincs se ÍIsten, se Jézus" dumás voltam... ...mert akkor én is csak beszûkülten láttam mindent... most akárkivel merek folytatni apologetikai vitát.
ja és nem vok se pap, se általatok "szentköcsög"nek nevezett valaki. -kockák-
Így már jobb.