398
-
Mentoloshurkaka #118 Előbbi hozzászólásom neked szólt, csak lefagyott a böngészőm -
Mentoloshurkaka #117 "A sátán legnagyobb trükkje az, hogy elhiteti magáról, nem létezik."
(Baudelaire) -
#116 Persze, mi csak higyjünk feltétel nélkül vmiben, amiben semmi loga sincs;
bezzeg Mózesnek égett a csipkebokor meg beszélt hozzá Isten.
THX az ateizmus logikusabb (valamivel). -
#115 Ezt nem értem, ki vádolt kit?
A Júdás Evangéliumára gondolsz? 1 apokrif irat, a többi között.
A Vatikán elég lazán kezelte az ügyet. -
Mentoloshurkaka #114 Kár arról vitázni, hogy igaz-e Jézus története vagy sem. ÚGYSE TUDJUK MEG!
Aztse fogjuk soha bebizonyítani, hogy létezik Isten, de aztse, hogy nem. Minden a halál után derül ki.
-
#113 Bocs h ismétlek, de csak ugyanezt tudom mondani, mint ezelőtt:
"Semmilyen konkrét bizonyíték nincs a Bibliában leírt 1etlen (különleges) eseményre sem, pl Jézus életére sem! Ez tény.
Semmilyen tárgy, semmilyen írásos emlék(halmaz). A Biblia pl sok esetben önmagát cáfolja és nem dokumentarista ill nem tűnik hitelesnek mint bizonyító emlék a legtöbb történész számára.
A fennt említett film pedig egy James Cameron film. Lehet h izgalmas lesz meg jó hangtechnikája lesz, tuti videoeffektekkel, még az is lehet h a laikusoknak dokumentum jellegű lesz, de a filmkészítőknek teljesen lényegtelen, h igaz-e amit állítanak v nem, a lényeg, h nagy szenzáció legyen, ergo sok pénzt hozzon.
Ennyi."
Ez a cikk v egy hollywoodi film max a laikusok között kellt vitát, a tudósok és egyházi vezetők megtartják a status quo-t.
Az egésznek akkor lenne értelme, ha a Torinói Lepelről vehetne mintát az a (egyháztól és hollywoodtól) FÜGGETLEN tudóscsoport, aki a csontházakat is vizsgálja. (Longinus Lándzsáját is jó lenne vizsgálni ugye..)
De az egyház ebbe SOHA nem 1ezik bele.
Személy szerint ateista vok, de nem hiszek az ateizmusban, hanem tapasztalom.
Jézus élete (előttem) egy nyitott kérdés, többféle esélyekkel:
Lehet h csak kitaláció az egész élete.
Lehet h több ember történetét gyúrták össze.
Lehet h csak 1 fura alak volt és bizonyos érdekekből felnagyították a képességeit.
Lehet h tényleg különleges képességű volt és igazi csodákat tett. (akár UFOnauta v a jövőből jött :)
Lehet h tényleg kapcsolatban állt Istennel.
És lehet h Ő Isten fia, ahogy a mai keresztények többsége állítja.
-
Epikurosz #112 No, és akkor mi lesz azzal a váddal, hogy Jézus maga rendezte meg a keresztrefeszítését, és Judás ebben közreműködött? -
#111 Természetesen a világon semmi nem bánt.
A világkép a filozófia gyökeres ellentéte.
Vitatkozni pedig nincs miről, mivel nincsenek állításaid.
Nietzsche-t te magad hoztad fel, épp ezt a párosítást tartottam nevetségesnek, de, hogy miért merült ez fel, azt én nem tudhatom, hiszen nem én álltam vele elő. -
sathinel #110 Azért kérdeztem hogy mi az amit nemértetek, de te is beálsz azok közé akik nem arra kérdeznek rá amit nem értenek hanem rám szövegelsz. Ez a gondom a vak hittel. Az meg hogy nem érted az azt jelenti hogy hülyének nézlek? Nem! De ha nem érted nem kérdezel hanem leosztassz, és azt mondod hogy hülyének nézlek.... Sehol egy kérdés sem arra mit nem értetek. Sok mindenről írtam. A könyveket, vallásokat azért írtam hogy nem most végeztem a 8 általánossal és belekezdtem valami filozófiai könyvbe majd okoskodok. Nem gondolkozok magasabb szinten, de úgy néz ki nem értitek miről beszélek. Ez lehet egyrészt az én hibám, de pl az is lehet hogy nem olvastad ezeket a könyveket, és full hülyeségnek tűnik amit mondok. De ez nem zavar) A keresztényekre írtam ha lentebb olvasol hogy ha ez a hír valakinek a hitét kikezdi ha igaz, akkor az nem is volt hívő... Aki meg hívő annak mindegy milyen fizikai leletek kerülnek elő. Sok filozófiai könyvet olvashattatok akkor ha ilyen tényszerű válaszokat vársz. Weöres Sándor könyvét kicsit olvasgasd, és rájössz, hogy néhány mondanivalójának 2-3 értelmezése is van. -
#109 Ja, így lenne, ha a keresztény vallás állandó lenne, de nem az és (ha volt), akkor abban az időben teljesen más alapelve volt, mint ma.
Amiről Te beszélsz, csak az első zsinaton határozták meg, valszeg. -
#108 Szerintem te vicces gyerek vagy, panther honnan a rákból tudná h miről sírsz itt, mikor 2-3 soros hozzászólásad tartalma többnyire:
Ti hülyék vagytok, nem értetek meg enmgem úgyse, mert sokkal magasabb szinten gondolkozok, hiszen erről és arról olvastam.
Mi lenne, ha kifejtenéd bővebben mi a nyavajáról hadoválsz?
-
#107 Szerintem nem Nietzsche gondolata volt, hanem vmelyik görög irányzaté, szvsz Arisztotelész után, az antik szkepszis analógiájára/hatására.
És nagyon úgy tűnik, h sathinel sem érti miről beszél. :DD
-
Epikurosz #106 Hülyeség.
A kereszténység alaptétele, hogy Jézus harmadnapra feltámadott, majd felment a mennybe. Ha ez nem így történt volna, akkor sem temették volna el tetemét, hanem elégették volna, vagy elrejtették volna, de semmiképp nem helyezték volna a maradványokat NÉVVEL megjelölt csontházba, ugyanis azzal leromboltak volna mindenféle mítoszt.
Hírnek szenzációs, de sajnos megint nem a Szent Grált találták meg. -
sathinel #105 :D még mindíg nem a filozófiáról beszélsz hanem róllam. Nőjj fel és próbálj vitatkozni, illetve megérteni mit mondtam. Vagy a célod hogy folyamatosan osztod az észt? Tőlled még nem halottam semmiféle világképet, filozófiát, csak hogy ez vagy az szar...
Nietzsche? hogy jön a buddhizmushoz, szúfizmushoz, hinduizmushoz? Ezek voltak amiket legtöbbet olvastam, tanultam, de Herész Triszmegisztosz tanításai is nagyon tetszettek. Ajánlom figyelmedbe Weöres Sándor A TELJESSÉG FELÉ Könyvet ami meglepően jó és miért nem tanultuk iskolában? Mivel nem tudsz azonosulni, vagy mi volt ami ennyire bánt? -
DcsabaS #104 "Klónozni csak élő sejteket tudnak."
Ez tévedés! Az ugyan igaz, hogy a klónozáshoz felhasználják egy egyébként élo petesejt citoplazmáját is (ma még), és az is igaz, hogy egy soksejtu emlosnél szintén kell egy eleven anyaállat is (ma még), amelyik kihordja az embriót, de a klónozótt élolény (amelytol származik az örökíto anyag dönto hányada) nyugodtan lehet HALOTT is, hiszen csak valamelyik (akar halott) sejtjének a sejtmagját, a DNS-ét használjuk fel. A kovetelmény tehát a klónozandó élolénnyel szemben nem az, hogy éljen, hanem hogy a DNS-e eléggé hibamentes formában a rendelkezésünkre álljon!
Na most számítógépek segítségével egyre inkább fel tudjuk ismerni, ha elég sejtmaradvány áll rendelkezésünkre, hogy a roncsolódott dirib-darab DNS-ek hol hibásak, vagyis hogy az eredeti DNS hogyan nézett ki. (Valójában már az emberi genom feltérképezéséhez is használták ezt a módszert.) Ha pedig tudjuk, hogy elvileg hogy néz ki az ép DNS, akkor le is fogjuk tudni gyártani (ha nem is most, de hamarosan). Ezért csupán ido kérdése, hogy mikor klónozhatunk régen meghalt élolényeket, beleértve az embert is, ha vannak megfelelo maradványok. Erre fel kell készulni, nem a homokba dugni a fejunket.
"Jézus ( és tanítványai is ) feltámasztott egypár halottat, majd ő is bemutatta a feltámadás tudományát."
Gondolom leginkább tetszhalott, illetve ájult emberek feltámasztásáról lehetett szó...
Ha a feltámasztás értelme az, hogy ezzel demonstráljuk, hogy a lélek képes túlélni a test halálát (ha jól értelek), akkor mit bizonyít az, ha ugyanabban a MEG NEM SEMMISÜLT TESTBEN támasztják fel a lelket? (Hiszen így azt lehet gondolni, hogy a lélek mindvégig benne maradt a testben, csak szunnyadt.) Minimum azt kellene bizonyítani, hogy az egyik ember lelke át tud költözni egy másik ember testébe (természetesen az emlékeivel, tudásával együtt).
-
#103 Ez kölün bájos, egy önjelölt seggfej, aki még egy normális méretűt sem képes hozzászólni, mert annyira utál olvasni. Felületesség a köbön. -
#102 Válasz erre fül még mindig nincs használva...
Amit leírtál az Nietzsche olyan kegyetlen félreértése, ami megmosolyogtató. De mondjuk én nem csodálkozom ezen, mert a filozófiáról mindenki azt hiszi, hogy az valami hobby, és ahol pár könyv felületes elolvasása után szabadon puffogtathatja a nevetségesebbnél nevetségesebb véleményeit. -
HUmanEmber41st #101 Klónozni csak élő sejteket tudnak.
Jézus ( és tanítványai is ) feltámasztott egypár halottat, majd ő is bemutatta a feltámadás tudományát.
Jézus a Mennyek Országáról prédikált. Azt tanította, h aki helyesen viselkedik ( betartja a 10 parancsolatot)annak a test halála után lelke visszajut a Mennyek Országába. A lélek létét éppen a feltámasztásokkal mutatta be. -
AranyKéz #100 Tényleg, milyen abszurd hogy megtaláljuk egy vallási figura csontjait. Ráadásul nem azért mert nem is létezett, hanem mert egy könyv azt állítja hogy szuperhősként feltámadt, aztán felszállt kis bolygónk egének valamelyik szférájában elhelyezkedő egy országba ahol az apja a vezető, aki megalkotta az univerzumot, a szabad akaratot, mégis mindenbe belepofázik.
"a nemlatott dolgokrol valo meggyozodes" = hiszékenység
"a remenylett dolgok valosaga" = hallucináció, képzelgés
hit = hiszékenység és képzelgés
-
DcsabaS #99 Nem egészen értem, hogy a keresztények mit foglalkoznak Jézus _TESTÉVEL_? Hát hitük szerint nem a _LÉLEK_ a lényeg? Nem a lélek az, ami feljuthat a mennybe? Nem a lélek az, ami túlélheti a test halálát (már szerintük)? Hát nem a lélek a lényeg Jézus esetében is?
Miért kellett volna Jézus agyongyötört testébe újra lelket költöztetni? És ha a test azonossága a lényeg, ki garantálja, hogy a feltámadás után ugyanaz a lélek ment bele, mint volt a halála elott (:-)? És ha Jézus a saját testében támadt fel a halálból, akkor miért, mikor, hol és mi módon halt meg (vagy távozott egyéb úton a Földrol)?
Amúgy:
Kicsi rá az esély, de tegyük fel, hogy van annyi DNS maradvány, hogy lehetséges klónozni (ha nem is most azonnal) Jézus testét! Mit zavarja ez a keresztényeket? Tán attól tartanak, hogy ezzel Jézus lelkét is újra klónozzuk? (Ezt még a materialisták sem hiszik!!!) Jézus testének eleven klónjában egy mai ember lelke lesz, Jézusé meg csak abban a kivételes esetben, ha Jézus tényleg Isten és Jézus is úgy akarja! De ha ez utóbbi igaz, akkor mik vagyunk mi, hogy ezt meg akarjuk akadályozni (:-)?
-
#98 "A Hit a nemlatott dolgokrol valo meggyozodes es a remenylett dolgok valosaga."
(Zsido 11/1.)
Jezus feltamadott es fent van a mennyben !
Teljesen abszurd hogy megtalaltak volna a csontjait mert a teste is eltunk a sirbol mikor feltamadt !
Errol ennyit !
-
sathinel #97 És gondolom nem 500 soros hozzászólásokat kedvelitek amiben a mondataimat megmagyarázgatom.. -
sathinel #96 Dilattanciát lol ezt nem ismerem. Páran belevették a szövegükbe a "És az a lényeg, hogy amit nem lehet megcáfoni, az amíg nem cáfolják meg igaz." mondatomat, és nem gondolkodtak. Autómatikusan szó szerint értelmezik, pedig amihez hozzászóltam egyfajta filozófia volt. Zarathustra nem a földrajzprofesszor volt... -
#95 Jó lenne, ha válasz-ként szólnál hozzá, így nem lehet tudni kinek írsz...
Amúgy ezen baromi jót nevettem, ekkora dilattanciát ilyen meggyőződéssel még nem olvastam:) -
sathinel #94 Alapfeltétele annak amit mondtam hogy a másik amikor elmondod azt ami igaz, akkor ő ezt el is fogadja, mivel megérti. Nem csak nem tudja cáfolni, hanem felfogja annak igaz voltát. Ha nem foglalkozol filozófiával akkor legalább ne mondj ökörséget. -
sathinel #93 :D látom sokan járatosak vagytok mire mondtam. Értelemről is beszéltem ha olvasgatsz. Olvass utánna miről beszéltem. Aki érti annak elég ennyi is... -
Su0my #92 Na ez az, olvass utána nincs kedvem magyarázkodni.. Pedig egyszer kíváncsi lennék, te hogy magyaráznád meg az ilyen olyan dolgaidat.
Az, hogy a képletek így meg úgy nem jók-> ez tény és való, senki sem mondta (akarom mondani ÉN nem), hogy létezik akárcsak 1 tökéletes képlet is a fizikában: ezek mind közelítő számítások, nekünk elég pontossággal. És NE úgy bizonyíts, hogy ha egy állításnak a hamisságát nem tudjuk bizonyítani, az már rögtön igaz...
Az anyag legmélyebb szintjein való rendezettségről meg annyit, hogy nem tudjuk, hogy mozognak azok a parányi részecskék, mégis hihetetlen pontosan meg lehet becsülni bizonyos állapotokat azon a szinten is-erre próbáltam célozni -
Su0my #91 én is BME közlekkaros vagyok... :) -
HUmanEmber41st #90 Helyzet az, h van elég sok Jézus korabeli ilyen-olyan irat, melyben az eladót és a vevőt is Jézusnak hívták, sőt az egyik tanú neve is Jézus volt.
Dolgoztam egy helyen, az összes kolegámat (4) Józsefnak hívták.. Sőt Dél-Amerikában szinte minden fiú megkapja valamelyik keresztnevében a Jézust.
Az, h találtak egy ilyen csontházat ezekkel a nevekkel, kb. annyira érdekes, mintha egy pesti temetőben megtalálnák Kovács József sírját ( vagy Szabó Lajos stb..) -
Ronny #89 akkor? -
#88 Nem, én nem hiszek. Tudod ez az óriási különbség. -
Ronny #87 a vesszők kimaradtak:( -
Ronny #86 végülis valamilyen szinten igazad van. A jövő vallásában Jézus szenvedései helyett a holokauszt áldozatai előtt fogunk leborulni. Az inkviziciós bíróság már működik is és aki nem tér át az öt évet is kaphat mint legutóbb Zündel(Irving, Germar,etc) -
Ronny #85 csukd be a szemed és mondd tovább, hogy a zsidók áldozatok, csak áldozatok... Te ebben hiszel vakon, más a Bibliában. -
#84 Öö ez most melyikre jött? #45-re nem hiszem,
#62-ben pedig Anterisen gúnyolódtam 1 kicsit. :)
A reikihez nem szólok hozzá, teljesen nem vok képben :) és Lhiszem h nem képregényeket olvasol.. -
AranyKéz #83 "És az a lényeg, hogy amit nem lehet megcáfoni, az amíg nem cáfolják meg igaz."
http://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot
http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
-
sathinel #82 Ha nem érted miről írtam olvass utánna. Filozófia nem egyszerű. Nagyvonalakban beszélek, és aki tanult ilyenekről az megért. Ez bőven elég. -
feamatar #81 te hiszel abban amiben, de próbáld meg egy mohamedánnak vagy egy budhistának elmagyarázni igazad.... nekik is megcáfolhatatlan bizonyítékaik vannak... a hit egy kényes kérdés... NEM LEHET BIZONYÍTANI!!!>>>ha valaki természetfeletti dolgott akar bizonyítani természeti eszközökkel akkor az nem lehetséges... erre montam én pl: ha én azt állítom hogy létezik mágia csak most szunnyad és a mágiaszint alacsony tehát nagy varázslatok nincsenek, de én érzem, meg sok varázsló is és erre megcáfolhatatlan bizonyíték van. Vagy krion jön a mágnese szolgálattól ha nem fizeted be a villanyszámlát...(keresztanyám szektás...) meg van ez a sok pszeudo keleti szar ami elárasztja az országot... ezeket te nem tudod be bizonyítani hogy nem léteznek... vagy az ördög dolgozik az ilyen emberben mi?????
én valamelyest keresztény vagyok, gyakran elmormolok egy hálát ha valami jól sikerül, de gyakran vannak kételyeim, mert lehet hogy ez 19 évnyi fejmosás része... mint az hogy te is tele vagy összeesküvés elméletekkel, hogy a világot a zsidók uralják... k00l.
ez se a kereszténység megdöntésére irányul, ez csak a pénzről szól... sajnos igazat kell adnom hogy sg egyre inkább bulvár mert télleg sok xar hír van mostanság, és ezek egy része is ellent mond egymásnak... meg pletykák bazz...
aki keresztény az asztmondja fake aki meg ellene van az bólogat... ez a hír igazán semmin sem fog változtatni...
a modern világban azért szorult háttérbe a vallás mert létrejöttét szükségessé tevő körülmények javarésze megszűnt. azonban az ember igényli hogy valami értelme legyen az életének, a halált nem tudjuk feldolgozni, ezért van az hogy mindenki hisz valamiben, ezt még a tudomány nem tudja pótolni...
a tudománnyal ki tudja mit érhetünk el... ha valaki hihet egy felsőbb hatalomban akkkor valaki a tudományt is helyezheti felfelé... ki tudja még mit nem fedeztünk fel... ezek közt lehet olyan energiaforrás és technológia ami istenekké tehet minket... de ez megint csak hit és spekuláció
-
assdf #80 Egy apró megjegyzés:
napjainkban az egyik nagy eltérés a vallás és a tudomány között, hogy a vallás megmondja hogyan élj, de azt már nem hogy miképp lehet azt elérni. Magyarán azt mondja hogy ne csalj,lop,hazudj de arra nem ad választ hogyha igy élsz hogy ne halj éhen. Mert a legrégebbi bibliai tanitásokban is az a paradoxon van, hogy a szegény koldul és a gazdag szétosztja minden vagyonát a szegények között majd ő maga is koldus lesz. Igen ám de ha minden gazdag igy tenne, akkor előbb utóbb mindenki éhen halna... ( ha valaki nem hinné, érdemes belegondolni hogy egy élelmiszergyár egyben müködőképes ha apró részekre bontanánk és szétosztanánk akkor nem müködne többet.)
Na most a tudomány pedig megmondja hogy hogyan lehet elérni az áhitott célt, azonban azt nem, hogy mi legyen ez a cél. Ha ez egy rossz cél akkor igy jártál/unk.
Szerintem egyik megoldás sem rossz, de az igazság valahol féluton van, a normális élethez kell tudomány is és vallás is (vagy nevezzük hitnek) és akkor könnyebb lesz eligazodni az életben.
-
#79 Így van dobd el a tudományt, és zsidózz szép nagyokat a végtelenbe.