Tutorialok - Tutorials
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Töltsük le az internetet!
Eddig vh nem okozott problémát a maszkolásban a következõ, de most megakadtam.
Láttam egy tutorialt, amiben egy kép mind a négy oldalát külön gradientelte be ugyanarra a maszkra. Ha én próbálom a másodikat behúzni, akkor törlõdik az elsõ és csak a második marad, és így tovább. Csak egy oldalt enged bejelölni. Kivéve persze, ha a kétoldali változatot használom...
Van valami beállítási lehetõség erre?
Értékes segítségeteket elõre is köszönöm!tutorialt
szerintem próbálj egy CS3-at beszerezni (ps10) és azt aplikálni valahogy a gépre..természetesen angolul, márcsak azért is mert a legtöbb segítség az angol változatból használja a kifejezéseket...
http://pspfilez.extra.hu/
Jah, és ne feledjétek : A VISTA EGY VÖDÖR FOSS (de a kényszer Nagy Úr)
Valaki nem tudna adni egy hasonló brusht mint itt a képen a jobb oldali kockás rész?
köszi
Gigabyte-P35C-DS3R@F10, [email protected], 2x1Gb Crucial Ballistix Tracer, ASUS EN8600GT, FSP Everest 400W Aion: [Spatalos] - [Ryougi Lv.50 Elyos Assassin]
Valaki tudja, hogy rétegstílusokat honnan lehet letölteni? Nagyon fontos lenne. Elõre is köszi a választ!
PS-ben lehetne e olyat, hogy fogok kijelölök egy tonna képet és azt egy psd-be rakja külön layerekre? Mert elég lassú azt a sok képet mind kijelölni és rámásolni egy külön canvasra.
púúúúú
Megfogalmazva az kéne, hogy egy tömb mérete egy adatnak megfelelõ legyen.
Szeretnék írni egy unitot, ami kiszámol bizonyos pontokat úgy, hogy ehez megadok néhány adatot ( nem tudom megfogalmazni ezt, lényeg, hogy így: unit_neve(adat1,adat2) ). Ezek az adatok koordináták x,y tengelyeken, amiket megrajzoltatok vele. Az kéne, hogy az unit megrajzolja a kapott pontokat valamint betöltse õket egy tömbbe, amihez a program hozzáférne. Itt lenne a gond. Ezt hogy és hol adjam meg neki? Mert ugye beírom az unit elsõ sorába, hogy:
unit unit_neve(adat1:real;adat2:integer)😞és ide gondoltam azt, hogy array, de nem tudom, hogy akkor azt hogy érném el, emg hogy jó lenne-e egyáltalán)
Tudna esetleg segíteni valaki?
hogyan lehet olyan linket megadni képre, hogy a bönészõ ne megnyissa a képet, hanem egybõl (mint amikor letöltünk valamit /pl. rar, exe stb../ ) mentés/letöltés ablak jöjjön be.
Valami trükk van ilyesmire?
Clone stamp-hez annyi kell, hogy altot nyomva kijelölöd vele, hogy honnan másoljon, aztán lehet velefestegetni.
Azt szeretnem kerdezni h tudom azt photoshopban megcsinalni, hogy egy keprol a szoveget eltuntetem, valami clone stamp (ctrl + s) et ajanlottak, de ezzel nem tortonik semmi nemhogy eltunjon a szoveg a keprol...
koszi elore is
Van egy pár weboldal template-em, csak mind psd file. Tehát photoshop. Azt hogy lehetne grafikává alakítani? Megvan a forráskód, csak a designt kéne kicsit átalakítani rá. Remélem érthetõ volt a kérdés 😊
Mert több szóközt egynek veszi a HTML.
Ha több szóközt akarsz használj &nbsp;-ket (nen-breaking space - nem törhetõ sorköz) a forráskódban (a szóköz helyett), vagy a <pre> taget.
"a Dreamweaver kegyetlen nagy sorközöket hagy"
A sorköz a line-height CSS tulajdonsággal állítható.
"hogyan tudok görgethetõ szövegdobozt létrehozni"
Amibe itt írod a hozzászólást, arra a <textarea> HTML elem képes.
Ha egy adott blokkot akarsz görgethetõvé tenni, akkor CSS-ben kell az overflow tulajdonságot scroll-ra állítani.
"hogy tudnék egy képre úgy írni, mint ha háttér lenne"
CSS-ben a background-image tulajdonságot beállítod annak a blokknak, ami tartalmazza a szöveget.
"de akkor nagyobban már ismételné a hátteret"
CSS-ben a background-repeat tulajdonság no-repeat-re állítása.
"nem rakja a lapnak pont a szélére, kihagy egy kis helyet."
A böngészõk alapból hagynak egy kis helyet.
Ennek kivédésére CSS-ben nyílik a mód: minden kitöltést margót, és szegélyt ki kell iktatni:
* {
margin: 0px;
padding: 0px;
border: none;
}
Némi oktatóanyag - elérhetõ linkfalként a HTML-, CSS- és PHP-help topikból is.
Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html
Nemrég láttam hogy lehet Heroes apaú videót csinálni, de sajnos fizetõs. de hogy már meg lehet e ezt venni, vagy még csinálják, nem tudom. francia az egész oldal sajna.
nézzétek meg.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
the world is mine
the world is mine
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
thx
thx
Csináltam egy nagyon szép oldalt! Amit "Calibri" betûtípussal vérteztem fel. Na most az én gépemen nagyon szépen visszajött, de mikor az egyik barátomnál is megnéztük, csúnya Times New Roman betûtípusban jött elõ. Persze rájöttem, hogy aki nem rendelkezik ezzel a betûtípusal az nem tudja megjeleníteni, de nem lehet valahogy mondjuk FTP-re feltenni és párosítani az oldalhoz az új betûtípust, hogy amikor betölti az oldalt olyan betûvel jelenjen meg?
\"Az élet kellős közepén is a halál leselkedik ránk.\"
Nem tudja valaki hogy honnan lehet weboldalhoz reges scriptet szedni? arra gondolok hogy ha valaki regelni akar az oldalra, akkor küld neki mailt, meg felhasználónavet, jelszót, stb.,és csak akkor tud letölteni, meg ilyenek az oldalrol.
Elõre is köszi
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.