146
PhotoShop, HTML, XHTML, Weblapkészítés, CSS, Programozás, stb...
  • Aquir
    de nincs rá bill.kombináció hogy egyenesen menjen?
  • KILLER2
    Aha...
  • Dj Faustus #104
    Lazarus (Free Pascal) alatt - rendesen lefut
  • KILLER2
    Hátha ért itt valaki pascalhoz:
    A következő programrészlettel lenne gondom:
    program atvalto;
    uses crt;
    var osszeg:longint;
    tomb: array[1..100] of integer;
    begin
    clrscr;
    tomb[0]:=45;
    write('tomb[0]='); writeln(tomb[0]);
    osszeg:=0;
    write('osszeg= '); write(osszeg); write('tomb[0]= '); write(tomb[0]);
    readkey;
    end.

Ez egy részlete egy programnak, ami 2es számrendszerből vált át 10esre. Írogattam, de mindig volt valami baja. Odáig jutottam, hogy ebben van a hiba. Ok, picit átírogattam azt a részletet is és így lett ez. Az vele a baj, hogy pl Free Pascal nem tudja lefordítani valami internal errorra hivkozva. Dev Pascal lefordítja, de valami oknál fogva miután az "osszeg" változónak értéket adok, megkapja ezt az értéket a "tomb[0]" változó is, én meg nem tudok rájönni, hogy miért.
  • roto
    pl. a múltkor egy 1px széles, 600 px magas kijelölést akartam gradienttel kitölteni. ha "actual pixels-en van a kép, nehéz pont beletalálni az 1px-es kijelölésbe. tudom, hogy elég, ha mellette húzom a gradient vonalát, de akkor is zavar.
    plusz nem is csak akkor kezd el kirohanni az egér, ha PONT az ablak szélét érem el, hanem már egy kicsivel előtte.
    lényeg, hogy idegesít.
    ki lehet iktatni?
  • Aquir
    mit akarsz azon lassítani? nemértem. megfogod az egeret és bennetartod az ablakban. ha meg vonalat húzol meg miegymás akkor meg jó is lenne ha a szélénél megállna, úgy nem lehetne normálisan rajzolni. Ha meg egyenes vonalat akarsz húzni a kép szélén akkor van bill.kombináció rá.
  • roto
    sziasztok,

nem tudjátok, hogy lehet kiiktatni (vagy lassítani) fotosoppban azt, hogy ne száguldjon ki a képből az egér, ha elérem az ablak szélét?
  • KILLER2
    Azt kérdezném, hogy HTML weboldalon hogyan tudok olyan hátteret alkalmazni, ami alkalmazkodik a megtekintő felbontásához és minden esetben a képernyő egészét elfoglalja? Egy vízszintes színátmenetről lenne szó.
  • KILLER2
    Nem hallgattam a szöveget, mert nem is érteném, meg le volt némítva a gép :) Csak belenéztem, azt gondoltam, hogy ez lesz, mert én is szívtam már iyelnnel.
  • LuDax
    Köszönöm. Tényleg az. Pedig még mondja is. Vh annyira figyeltem, h nem hallottam... :)
    Hiába több szem, több fül.
  • KILLER2
    Nem biztos, de szerintem az a te bajod, hogy te fekete-fehér átmenettel próbálkozol, a videón pedig fekete-átlátszó átmenetet használnak és ezért nem törli ki a többit.
  • LuDax
    Sziasztok!
    Eddig vh nem okozott problémát a maszkolásban a következő, de most megakadtam.
    Láttam egy tutorialt, amiben egy kép mind a négy oldalát külön gradientelte be ugyanarra a maszkra. Ha én próbálom a másodikat behúzni, akkor törlődik az első és csak a második marad, és így tovább. Csak egy oldalt enged bejelölni. Kivéve persze, ha a kétoldali változatot használom...
    Van valami beállítási lehetőség erre?
    Értékes segítségeteket előre is köszönöm!tutorialt
  • öregharcsa
    nem tudom milyen nyelvezetűt raktál fel, de nekem soha nem volt gond az angol nyelvű változattal, a magyar változat viszont szórakozott velem rendesen..(2 óra mulva nem lehet elmenteni a munkát...stb

szerintem próbálj egy CS3-at beszerezni (ps10) és azt aplikálni valahogy a gépre..természetesen angolul, márcsak azért is mert a legtöbb segítség az angol változatból használja a kifejezéseket...
  • KILLER2
    Nekem nincs ötletem, nekem anno vistára gond nélkül felment. Esetleg próbáld meg csökkentett módban telepíteni.
  • Ronyo
    Kedves Photoshoppos kollégák ... Sajna nem találtam más értelmes topikot problémám elsírására, de remélem meghallgattok. Nem is a Photoshoppal, hanem magával a telepítésével van a gond ... Nem a regisztrációval vagy ezekkel. Minden megy/ment amíg VISTA-t raktam a gépre (ne kérdezzétek miért, nem akar felmenni az XP, samsungom van SATA2 400gb) 32bites az Új VISTA-'m, de nem tudom feltelepíteni a PS-t. Vagyis, mikor a varázsló "befejezi"/"befejezné" a telepítést, meggondolja magát (mittom Én miért) és vissszaállítja, tehát a telepítési csík, visszamegy :S, és azzal a dumával próbál védekezni,h "a varázsló telepítését megszakították, mielőtt a PS CS2 telepítése befejeződött volna". Hát a VAK Anyádat !!!!! (mondom neki, vagy 300szor) hozzá sem értem, még a klaviatúrához sem. Már próbáltam sokszor, lehúztam a netet, bezártam minden fölöslegesen futó (és zavarható) alkalmazást. De nem, nem adja magát. Kérem, valaki segítsen (kertes házban lakok, így sajna nem fog nagyott esni a gépem, mikor már végkép defelhúzom magam, és kibaszom az ablakon :D:D). Remélem valaki más is találkozott ezzel a problémával, s remélem, sikerült rá megoldást találnia. És azt is remélem, h valaki tud majd rajtam IS segíteni ... Előreis köszönöm , és köszi, h kisírhattam magam.

Jah, és ne feledjétek : A VISTA EGY VÖDÖR FOSS (de a kényszer Nagy Úr)
  • Razuel
    Yo!
    Valaki nem tudna adni egy hasonló brusht mint itt a képen a jobb oldali kockás rész?

köszi
  • blackfire001
    Helló!
    Valaki tudja, hogy rétegstílusokat honnan lehet letölteni? Nagyon fontos lenne. Előre is köszi a választ!
  • n3whous3
    Hi pípöl

PS-ben lehetne e olyat, hogy fogok kijelölök egy tonna képet és azt egy psd-be rakja külön layerekre? Mert elég lassú azt a sok képet mind kijelölni és rámásolni egy külön canvasra.
  • KILLER2
    Ez is megoldva. Lehet, hogy előbb kéne olvasnom, mint írnom xD
  • KILLER2
    Viszont meg is van az új kérdés. Lehetséges egy tömböt úgy megadni, hogy pl 1től x-ig tart úgy, hogy az X az csak a porgram futása során derül ki?
    Megfogalmazva az kéne, hogy egy tömb mérete egy adatnak megfelelő legyen.
  • KILLER2
    Kérdés ugrott, asszem megvan. Akárcsak az, hogy az úgy baromság, ahogy van, amit leírtam.
  • KILLER2
    Járatos itt valaki pascalban? Én még nagyon kezdő vagyok benne, de kéne egy kis segítség. Egész konkrétan a következő:
    Szeretnék írni egy unitot, ami kiszámol bizonyos pontokat úgy, hogy ehez megadok néhány adatot ( nem tudom megfogalmazni ezt, lényeg, hogy így: unit_neve(adat1,adat2) ). Ezek az adatok koordináták x,y tengelyeken, amiket megrajzoltatok vele. Az kéne, hogy az unit megrajzolja a kapott pontokat valamint betöltse őket egy tömbbe, amihez a program hozzáférne. Itt lenne a gond. Ezt hogy és hol adjam meg neki? Mert ugye beírom az unit első sorába, hogy:
    unit unit_neve(adat1:real;adat2:integer):(és ide gondoltam azt, hogy array, de nem tudom, hogy akkor azt hogy érném el, emg hogy jó lenne-e egyáltalán)
    Tudna esetleg segíteni valaki?
  • lolka01
    Sziasztok! Ennek a scriptnek mi a neve, vagy honnan lehetne beszerezni? http://fajl_feltoltes.extra.hu/
  • Lateralus
    Magyarul is
  • szvini
    ki tudna nekem olyat hogy(lehet hülye kérdés, na de hátha nem):
    hogyan lehet olyan linket megadni képre, hogy a bönésző ne megnyissa a képet, hanem egyből (mint amikor letöltünk valamit /pl. rar, exe stb../ ) mentés/letöltés ablak jöjjön be.

Valami trükk van ilyesmire?
  • KILLER2
    Amúgy előre szólok, hogy ha a PSel a jövőben kezdeni akarsz valamit, szóval el kezdesz vele foglalkozni, sürgősen szerezz be egy angolt, mert a magyarral sokat fogsz szívni, mivel a legtöbb tutor (akár magyar, akár angol) az angol verzió szavait használja.
  • robos
    Itt van pár link a klónozó eszköz használatához...

link1, link2, link3, ill. google: clone stamp és csak ontja majd magából a helpet...
  • djhady
    es magyarul hogy keressem ? mert magyar a photoshop om... :)
  • KILLER2
    Hát a clone stamp, az egy olyan dolog, amivel egy kijelölt részt másolsz, a ctrl+s, az meg a mentés bill kombináziója :)
    Clone stamp-hez annyi kell, hogy altot nyomva kijelölöd vele, hogy honnan másoljon, aztán lehet velefestegetni.
  • djhady
    Sziasztok
    Azt szeretnem kerdezni h tudom azt photoshopban megcsinalni, hogy egy keprol a szoveget eltuntetem, valami clone stamp (ctrl + s) et ajanlottak, de ezzel nem tortonik semmi nemhogy eltunjon a szoveg a keprol...
    koszi elore is
  • zero_cool51
    Üdv. Nekem egy grafikai kérdésem lenne.
    Van egy pár weboldal template-em, csak mind psd file. Tehát photoshop. Azt hogy lehetne grafikává alakítani? Megvan a forráskód, csak a designt kéne kicsit átalakítani rá. Remélem érthető volt a kérdés :)
  • KILLER2
    Köszi.
  • Dj Faustus #74
    "És még annyit, hogy miért nem tudok több szóközt egymás után vagy TABot használni?"
    Mert több szóközt egynek veszi a HTML.
    Ha több szóközt akarsz használj &nbsp;-ket (nen-breaking space - nem törhető sorköz) a forráskódban (a szóköz helyett), vagy a <pre> taget.

"a Dreamweaver kegyetlen nagy sorközöket hagy"
    A sorköz a line-height CSS tulajdonsággal állítható.
  • KILLER2
    És még annyit, hogy miért nem tudok több szóközt egymás után vagy TABot használni?
  • KILLER2
    Lenne még1 kérdésem. A HTML, CSS és egyéb nyelveket most hanyagolom, mivel jó esély van rá, hogy ha ez a weblap elkészül az elkövetkező 2-3 évben nem igazán fogok még1et csinálni. Eddig minden jól megvan, viszont lenne egy olyan gondom, hogy a Dreamweaver kegyetlen nagy sorközöket hagy és nem tudok rájönni, hogy hol tudnám kissebbre állítani.
  • KILLER2
    Köszi, ilyen jó választ rég kaptam.
  • Dj Faustus #70
    Tanuld meg a HTML és CSS nyelveket. Felejtsd el a mindenféle grafikus webszerkesztő programokat - ha tudod a HTML és CSS nyelvet nem lesz rá szükség. Simán kódszerkesztő programmal (PsPad, jEdit, Notepad++, Comodo IDE, Notepad2, Context,...) kialakíthatod az oldalt.

"hogyan tudok görgethető szövegdobozt létrehozni"
    Amibe itt írod a hozzászólást, arra a <textarea> HTML elem képes.
    Ha egy adott blokkot akarsz görgethetővé tenni, akkor CSS-ben kell az overflow tulajdonságot scroll-ra állítani.

"hogy tudnék egy képre úgy írni, mint ha háttér lenne"
    CSS-ben a background-image tulajdonságot beállítod annak a blokknak, ami tartalmazza a szöveget.

"de akkor nagyobban már ismételné a hátteret"
    CSS-ben a background-repeat tulajdonság no-repeat-re állítása.

"nem rakja a lapnak pont a szélére, kihagy egy kis helyet."
    A böngészők alapból hagynak egy kis helyet.
    Ennek kivédésére CSS-ben nyílik a mód: minden kitöltést margót, és szegélyt ki kell iktatni:
    * {
     margin: 0px;
     padding: 0px;
     border: none;
    }

Némi oktatóanyag - elérhető linkfalként a HTML-, CSS- és PHP-help topikból is.
  • KILLER2
    Eberek, kéne is segítség. Látom nem csak én használom a PS-es, dreamweaveres megoldást. SZóval én ott tartok, hogy megcsináltam az oldalt PSben, le is mentettem, de innen problémás. Ha a PS általá készített oldalt nyitom meg, tökéletes, de nekem az nem felel meg, szóval magam szeretném összepakolni a képeket. Ezzel az a gond, amivel már a logo betevésekor találkoztam, hogy nem rakja a lapnak pont a szélére, kihagy egy kis helyet. Igazából azért akarom így csinálni, mert 3 oldalra szeretném osztani az oldalt (ezt jól megmondtam), 1-1 a menü és a logo és megintcsak 1 az oldal tartalmi része. Azért aakrom így, hogy csak a középső részt kelljen betölteni, ha egy másik menüpontra megyek. Ebben tudna valaki segíteni? És akkor már azt is megkérdezem, hogy hogyan tudnék egy képre oly módon írni, hogy lehetőleg lenne neki egy enyhén átlátszó háttere, bár ez a képen is megoldtahó, szóval a fő kérdés, hogy hogy tudnék egy képre úgy írni, mint ha háttér lenne (háttérnél az a gond, hogy 1024x768ra készül az oldal, de akkor nagyobban már ismételné a hátteret, az meg úgy nem jó). Ja és a szöveg kapcsán még hogy hogyan dudok görgethető szövegdobozt létrehozni. Mert az oldalt nem akarom, hogy görgetni kelljen, viszont a szöveg tuti nem férne bele a neki szánt helyre, így valamhogy görgetősre kéne. Tudnátok ebben segíteni? A használt program Dreamweaver 8, de akármi más is szóbajöhet, amivel megoldható (bár web page makert kerülném)
  • dookie
    hát köszöntem szépen;)
  • robos
    A Slice tool-lal fel kell darabolnod a weblapod, külön külön szeletekre, ahogy majd el akarod menteni, és a végén save for web html+images (all slices), ennyi...