Ha megölik az iWiW-et

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
A cikknek igaza van, csak kissé konszolidált, visszafogott.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

saco
A cikk nagyon jó

MY BIATCH!

Nem divat fika egyszerüen a matáv egy kupac szar! Csak a marketingbõl él ez miatt nagy ,mert sok birka nem képes kicsit más útán nézni,és azt hiszi csak õk vannak a világon minden szolgáltatói térõl 😞

A másik a matáv megvette az iwiw az iwiw fejlesztõk alap lamak voltak ,de régen arra panaszkodtak ,hogy nincs pénz, nincs elég ember ezért nincs nagy fejlesztés..( alap kamu sablon dumák)
Most van pénz akkor mivan?
A matáv vehetett volna fel még egy új 1 csapat fejlesztõt akik mondjuk párhuzamba írták volna egy új oldalt! A másik csapat meg addig patchelgetett volna tovább még nincs kész stb.( lehet most igy csinálják csak kurva lassan ,bár kétlem 😄)

Csak egyszerüen azért nemcsinálja ,mert 1 milliárdot költött rá! És reméli ,hogy igy ilyen trágya dombal is tovább nagy nyereségel vissza hozza a pénzt... (szal ez a mi csodás t-com bocs matávunk 😄)

Dj Xyberpunk
Az egész iwiw egy igénytelen reklámfelület, béna, designtalan, és foslassú. Gratulálok a T-online-nak. A fejlesztést nyugodtan felejtsük el szvsz.

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

Ezt esetleg meg erdemes megnezni: jo-hely.hu, ebben valoszinuleg elobb benne lesznek a hianyolt funkciok, mint az iwiw-ben. (Ugy nezzetek, hogy beta verzioju, es kb. 3 honapos).

The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

chase
"Az iWiW másfél éve - a felvásárlás elõtt - maga is egy új fejlesztés volt" - Tüdõs András

Jellemzõ emberünkre, azt sem tudja, hogy az iWiW másfél éve már legalább 4 éves volt. És mind a mai napig olyan sz@r mint 2002-ben amikor beregisztráltam. 😞

Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad

Kinek mire kell. Részemrõl qrva jó, hogy van egy lista az ismerõseimrõl, ha netán elhagynám a telefonom. (bár arról is van bekáp)
És rá lehet akadni rég elveszett haverokra, akivel fel lehet eleveníteni a kapcsolatot. Épp ezért nem érdekel, hogy nem fejlesztik, mert ami nekem kell, azt tudja. És egyre stabilabb.

Gracie Barra

"Az meg hogy egy napra se maradhat ki a mûködés...Ezt te sem gondoltad komolyan...Nem lehet egy "mûködõ" lappal párhuzamosan fejleszteni egy másikat? Erre valók a teszt szerverek, az adatbázis replikák"

van fogalmad, hogy milyen szerverpark szolgálja ki az iwiw-et? (nem egy kis sarokba letett pc-rõl van szó) Tudod mennyibe kerülne azt mégegyszer felépiteni, szeparálni, konfigolni, felügyelni, replikálni rá a teljes éles adatbázist? Mert természetesen nem tesztelhetsz egy kis szerveren, hiszen éppen arról van szó, hogy a tucatnyi szerver, hogy load balancing-ol, szinkronizál, hogyan osztoznak a megosztott lemez alrendszeren stb-stb, tehát pont ugyanolyan szerverpark kellene, duplikált teljes adatbázissal, nas-sal, nlb-vel, mindennel...

"akármekkora munka is lenne, mindenképpen belefért volna sztem a költségvetésükbe"

hát... ha ezen azt érted, hogy nem csõdölt volna be világszinten a T csoport, akkor igazad van. De, hogy nem hozná vissza a belefektett pénzt az elég valószinû.

"arról nem beszélve hogy annak az 1 millió iwiw felhasználónak kicsit jobb véleménye lenne a tonline-ról"

ez meg már nem technolgóiai kérdés, ezt a pr-osok megvizsálták és úgy találták, hogy a jelenlegi felállásban is behozza a szükséges pénzeket, felesleges kidobni mondjuk mégpár tizmilliót, nem hozza vissza az árát.

"hogy ha pl egy külföldi valaki, aki járt magyarországon, és tartani akarja a kapcsolatot 1-2 magyarral, akkor ne úgy kelljen már belépnie a lapra hogy "bazzeg, ezek még egy normális site-ot sem tudnak csinálni"."

szerinted ez az eset mekkora százalékát teszi ki a teljes iwiw felhasználó bázisnak? Mit tippelsz, mekkora az a befektett pénz ami még megtérülne ennek a tucatnyi embernek a jobb kiszolgálásából? És ennyi pénzbõl hány programozó és admin órát (másodpercet?) lehet finanszirozni?
Match
Apropo, a session-ös cucc miatt már írtam nekik...
Lehet tippelni hogy legalább annyit válaszoltak e hoyg "köszi, megkaptuk".

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Vedd bele hogy a yahoomail-nél a régi is jó volt 😊
Ott nem azért kellett újat írni, mert a régi szar volt.
Itt annyi van hogy kinõtte az adatbázis az alkalmazást.
Persze a gyerekbetegségei, amik régen is megvoltak, azok most mégjobban elõjönnek.

Az iwiw-nél ha írnának egy jobbat, senki nem akarná a régit (tekintve hogy teljesen újra kéne írni, ez valszeg elég nehezen lenne megvalósítható).

Az hogy az iwiw ilyen, 1 dolognak köszönhetõ: szar a management.
Nincs egy bug report oldal, egy known issues, vagy akármi visszajelzés, amit a fejesek is ellenõrizhetnének.
Innentõl kezdve faszt sem érdekel hogy mi van a lappal...
Ha lenne egy valami, amivel vissza tudnának szólni a felhasználók, és naponta 1 millió emberbõl 20 ezer küldene egy negatív reportot, hidd el hogy rögtön felfigyelnének.
(elég ciki lehet amikor azért kell felszólni a vezetõségnek mert kéne pénz egy email serverre, mert a mostani nem bírja a bug reportokat 😄)

azért a Yahoomail elég jól emg tudott változni, és még mindíg mûködik a régi fajtája is. És miért? mert a flash-est nem hozza be egy alap linux amin nincs flash feltelepítve(pl usblive sax 256megás pendrive-on) és ekkor a régire váltassz és ugyanazt látod) lehet fejleszteni de okosan és ésszel.
Match
Az meg sem fordult a fejemben hogy a myspace-el felveszi a versenyt...
Mindössze annyira gondoltam, hogy ha pl egy külföldi valaki, aki járt magyarországon, és tartani akarja a kapcsolatot 1-2 magyarral, akkor ne úgy kelljen már belépnie a lapra hogy "bazzeg, ezek még egy normális site-ot sem tudnak csinálni".

Pont arról beszéltem hogy alapból úgy kellett volna gondolkozniuk hogy az egészet ki kell baszni a picsába.
Nem azt mondtam hogy ehelyett írjanak egy világklasszis alkalmazást, csak legalább használhatót.
Az adatok migrálása sztem az iwiw tekintetében nem annyira nagy gond.
Az meg hogy egy napra se maradhat ki a mûködés...Ezt te sem gondoltad komolyan...Nem lehet egy "mûködõ" lappal párhuzamosan fejleszteni egy másikat? Erre valók a teszt szerverek, az adatbázis replikák, hogy a hülye teszterek mindent át tudjanak nézni, és ha azt mondják hogy mehet, akkor van az izgulás meg a hajnal 3-ig melózás amikor kivágják az emberek pofájába.
Pont egy ilyen project közepén vagyok, úgyhogy nagyjából vágom mirõl beszélek (persze nem teljesen 😄 az a manager meg a fejlesztõ dolga 😄)

Akárhogy is nézzük, akármekkora munka is lenne, mindenképpen belefért volna sztem a költségvetésükbe. (arról nem beszélve hogy annak az 1 millió iwiw felhasználónak kicsit jobb véleménye lenne a tonline-ról, ha egyik nap úgy tér vissza a profiljára, hogy egy jól mûködõ lap fogadja.

Szánalmas hogy 2-4 hetet kell várni egy meghívóra, eszembe jutnak a régi szép idõk mikor a vezetékes vonalra éveket kellett várni.

egy office programot ugyanazzal az alappal el lehet rendezni ugy hogy mindenki megszeresse és könyedén használja meg úgy is hogy az életbe nem használod többet az adott progit mert a felhasználó idegen felépítése miatt örökre elmegy a kedved tõle

a gond voltaképen csak az hogy a milliárdos t-online kis vezérek közt meg az oldalt programozó fentartó stb emberek közt a hiearhiában nem igazán van olyan ember akinek nagyon jó érzéke lenne ahhoz hogy hogyan kel ki néznie egy át látható rendszernek a felhasználó szemszögébõl
az aki irányítja a a programozót
aki alatt már dolgoztak programozók az jól tudja hogy attól függetlenül hogy szinte mindent megtudnak csinálni amire szükség van a 90% nak nincs érzékük ahoz
hogy milyen egy átlátható , könnyen navigálható elsõre is átlátható rendszer

Na az origó is ugyanolyan szélsõséges lap mint a többi. Fórumokat itt az SG-n láthatsz és még akkor is ottmarad a hozzászólásod ha leosztod a cikk íróját.
És igen Itthon mindent jobban csinálunk mint külföldön.... Mi vagy te? T-osztógép-nél dolgozol vagy igazgató pozícióból pont te csináltad ezeket?
az origo.hu tényleg jobb (ha már a 2 közt kell választani...), mint az az igénytelen index.hu bulvár kacsa kamu magazin.

DjDano
"hiába van így, ha wahtever. a site csúcsokat dönt (külföldön meg az übertré myspace teszi ezt), így hatalmas a siker. a freemail nélkül sem lenne sehol az origó. az 1.0-ás felhasználónak nincs sok igénye."

Az IWIW nem szar, nyílván lehetne sokkal jobb is. De érdekes módon nem a MyWip-et fikázzátok, pedig azt sokkal inkább lehetne (idióta, keresõablak, képek lekicsinyítése, szar kezelõfelület.... stb A többi "próbálkozást" meg jobb egyenesen elfelejteni...

Az Origo-t szintén nem fikáznám le... ellentétben a bulvárkirály Indexel, aminél már arra sem képesek, hogy a 10 éves elavult ocsmány sárga külsõt lecseréljék, az alpári stílusról nem is beszélve

AJAX ERROR😄😄

Pécsi gimi, egyik osztályban van két hungarista, ami iWiW-es profil alapján 'egyértelmûen kiderült'.. Erre lejött az ORFK beszélgetni az igazgatóval, hogy kéne tenni valamit.. 😊

kisgabo
igaz. sok hülye csak gyüjtögeti az ismerõsöket.... nem 1 embertõl olvastam, több kára volt az iwiw-bõl mint haszna, nem szabad az adatokat kiadni...

magam részérõl, keresek az iwiwen, akit akarok megtalálok, felveszem a kapcsolatot, de telivágtam kamu adatokkal, és gyûjtögessen 100 régi balféket aki eddig le se szart az, akinek 2 anyja van.

"Inkább azt érdemes fikázni hogy egy elég erõs tõkével rendelkezõ cég miért nem akar egy olyan projectet csinálni belõle, ami akár még külföldön is megállná a helyét."

valószinûleg azért, mert az egészet ki kéne dobni a kukába és a nulláról felépiteni korszerû technológiákra alapozva, az pedig nem két fillér, figyelembe véve, hogy a site egy napig sem állhat le és a teljes adattartalomnak migrálhatónak kell legyen az új rendszerbe...

Szóval azért nem olyan egyszerû ez, mint ahogy "pistike" elképzeli az otthoni kis gépe elõtt ülve.

Ja és "külföldön is megállná a helyét"? Mire gondolsz? Majd felveszi a versenyt a myspace-el? Jóvicc...
fifi
"Elõször is a fejvadászok és a munkaügyis szakemberek kánaánja"
éppem ma kerestek meg az iwiwen ilyen témában... bár tárgytalan lesz a dolog, mindenesetre érdekes...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Match
Na azért az iwiw motorját annyira nem kell szídni.
Nem mai project (ok, megalkotásánál sem lehetett túl korszerûnek mondani).
Inkább azt érdemes fikázni hogy egy elég erõs tõkével rendelkezõ cég miért nem akar egy olyan projectet csinálni belõle, ami akár még külföldön is megállná a helyét.
A HTML kód engedélyezését egyébként én nem nagyon szeretem a myspace-en sem...vannak olyan oldalak amiket se a gépem, se a netkapcsolatom nem bír, de tekintve hogy a gépem is meg a netem is szar, ez inkább az én hibám.

A lényeg hogy az emberek így is, úgy is használni fogják, akkor meg jól van így.

(régen kint voltak a reklámok árai (amikor még nem vette meg a tonline). Azóta nem hiszem hogy csökkentek (sõt!), és az alapján számolás nélkül is meg lehet mondani hogy sztem amióta a tonline tulajdonában van az iwiw, bõven lett belõle annyi bevétele, hogy az összes kiadását visszahozta volna (ebbe beletartozik egy korszerû, fejleszthetõ site, szerverpark és még maga a lap megvétele is).

A magyar is fizet nézd meg pl a wow-ot. Hajnal 1-kor sorok vannak a játékboltok elõtt+havonta fizetnek? Nem a pénz a gond hanem az ész.... A T-nél meg soha nem a felhasznáó volt az elsõdleges mivel az ország nagyrészén csak õk szolgáltatnak. Ezt hívják monopól helyzetnek.
Amúgy a magyar web2-rõl annyit, hogy csak béta-tesztelni érdemes itt, ha bevételt is akarsz, vidd ki külföldre a projectet.

http://tibor.szasz.hu - Webfüggõség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

BiG G
ebben sajnos teljesen igazad van. azok az emberek, userek, akiknek nagyobb igényeik lennének, netán sokkal nagyobb igényeik, az össz-userszám ezrelékét teszik ki, tehát nagy valószínûséggel marad minden ahogy van, és a T-Birodalom növekszik tovább megállíthatatlanul.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

A yahoo nekem nagyon tetszik. Fõleg az új flash design. A spam-eket, vírusokat is jól szûri. Már rég rajta vagyok és nagyon megbízható gyors volt eddig nekem. Eggyetlen hátránya a túl erõs spam szûrés, és néha át kell néznem a spam könyvtárat hogy rendes leveleim kiszedjem belõlle(egyébként havonta max 1-2 síma levelem kerül így spam-be). Hát ja õk mivel sok ügyfelük van rögtön észreveszik ha sok ember ugyanazt az e-mailt kapja. Ja hogy programozni kell csak😄
Csuhai G
Jaja, szerintem is a GMail a legjobb, "legokosabb", legyegyszerûbben használható, és szuper a spamszûrõje! <#eljen>

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

"Minden egyes továbblépési lehetõséget megvizsgálunk, és eleve semmit sem vetünk el, ám az iWiW - az úgynevezett Myspace modellel ellentétben - alapvetõen a kapcsolati hálóra és a valós személyekre épül, nem pedig az abban az értelemben vett "felhasználó készítette tartalomra".
-Tüdõs András

Ezek alapján Tüdõs úr nem sok fantáziát lát a You Tubeban sem 😄
Szánalmas...

http://tibor.szasz.hu - Webfüggõség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

Hm programozó vagy? 1 milliártdból 100 ilyen fost összehozatsz programozókkal. 10 millából megcsinálja neked a cégem is ezt a fost. 😄 De akkor már jól is keresek rajta. 1 Milliárdot meg az emberek adatbázisa ért, amit valsz eladott marketingeseknek, hogy minél jobban le tudják húzni a népet....
Kezdjél el Gmail-t használni... nekem minden spam-ot szépen akkurátusan berak a "SPAM" nevû fiókocskámba aztán amikor belépek mindössze egy kattintás: "Összes Spam törlése most". A tárhellyel meg pláne nincs gond.

\"They\'re falling one by one!\" MSN hack: http://www.hacktools.atw.hu/msn.php

"magyar webkettõ" 😊))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Akkor az SG mi? Magyar webnégy szupersztár???? 😊)))))))))))
"Mire jó mégis az iWiW? Elõször is a fejvadászok és a munkaügyis szakemberek kánaánja."
Vazz és mikor ezt mondtam kiröhögtek hogy nem mert ezek azért jó fejek és az informatika melett vannak, és nem kihasználnak. Azóta szarnak a progira, és gondolom jó pénzen továbbadták az adatbázis cégeknek fontos adatait. Vazz a T-gyükérkonszern már Matáv néven is bunkó volt most meg méggyükerebb. Ugyanez van a neteléréssel, meg majdnem mindennel nálluk. Az internetet sem fejlesztették amíg az UPC rá nem kapcsolt. Szerintem ha rajtuk múlna akkor 16k lenne ma egy betárcsázós vonal. Nemhiába nevezem náci cégnek. Kb azok viselkedtek úgy az emberekkel mint a rózsaszín T. Most nem tudom eldönteni hogy a Magyar igazgatók ekkora barmok vagy kintrõl mondják meg nekik hogy mit csináljanak.
Az egész iwiw egy hatalmas hulladék. És nem azért, mert nincs alatta eszköz, mert van.
Hanem azért, mert sz*rul van megírva. A nagy cég meg megvette sokért ész nélkül. Miért lassú, miért nem jönnek le a képek? Mert lusták megírni azt az alapvetõ alkalmazást, ami átkonvertál egy képet feltöltés elõtt. Mindenki pakolja fel a 3 megás képeit, amin az orrszõrzete látszik 1024x768-as felbontásban, mert nem tud megnyitni egy képszerkesztõk és mondani egy mentés máskéntet kisebb méretben. A legutolsó ingyenes tárkeresõn is megy ez a funkció.
A másik a levélküldözgetés ész nélkül. Miért kell minden hülyeségrõl levelet kapjak alapbeállítsában?
Szóval optimalizálni kéne, meg megtanulni programozni és tervezni.
Match
Szvsz a tonline-nak úgy kellett volna gondolkoznia hoyg nem az iwiw alkalmazást vette meg, hanem az ügyfeleket, akik regisztráltak oda.
Akkora reklámbázis, hogy simán megérte volna nekik úgy fejleszteni, hogy kezdetben a szerverparkot 4x-esére növelni, közben pedig nekiállni fejleszteni egy teljesen új engine-t.

Az eddigi fejlesztéseik, amiket észrevettem, hogy sikerült megjavítani kb 1-2 hétre a különbözõ kereséseket (ismerõsök, legrövidebb út, közös ismerõsök stb stb), a session time-ot meg levették annyira, hogy ha kimegyek wc-zni vagy cigizni akkor már logolhatok újra.
Arról ne is beszéljünk hogy a keresés 3 napja nálam megint nem megy...
Tesztelõként dolgozok, de ha az iwiw-et kéne ellenõriznem, az elsõ ticketemnek ez lenne:
Subject: Change request
Description: MAKE A NEW SITE!!!

Hát ezért nem kell egy ilyen nyálveregetõ fosra regelni mint az iwiw hogy aztán még az utolsó cigány is tuggyon rólam mindent, gratula a sok idiótának...
nem kell mondanod 😄

tudom

de itt a jog a lényeg, megcsinálod f*szán, de ki regisztrál oda?? marketing, errõl szól, a rendszer maga csak másodlagos jelen esetben, az csak egy összetevõ, a lényeg a marketing, és az iwiw esetében ez már megvan. A 21 millió napi kattintás megvan, míg ha új rendszert építesz évekig ügyeskedhetsz vagy bejön vagy nem

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

az 1milliárdban benne volt az a cirka 1,2millió potenciális ügyfél akiket mrg lrhrt bomvázni reklámmal,és ha belegondolsz ez nem is sok a vodka.com 3millió dolláros árához képest ami csak egy tetves domain...<#vigyor1>

cenobite
Hehe, jó kis írás. Az iwiw tényleg nem sokat fejlõdött, mióta megvették bazi sok pénzért. Néha még most is olyan tetû lassú, hogy ihaj.

gamertag: kenobita

konkrétan ezt nem matáv szarta el, az egész iwiw egy elbaltázott rendszer volt technikai értelemben és most már igen nehéz skálázni vagy egyáltlán gatyába rázni... Hozzáteszem, mielõtt a matáv megvette, nálam már kimeritette a használhatatlan jelzõt, olyan tetû lassú volt, hogy felesleges volt felmenni rá. A felvásárlás után 1-2 hónappal lett úgy ahogy használható sebességû, de persze nagyon messzi van a tökéletestõl. Szóval jó dolog a divat-matáv-fika, de azért nem árt némi objektivitás sem mögé. (hogy azóta semmit nem fejledõtt az teljesen igaz, de legalább a sebességét megcsinálták elégségesre miközben ugyanúgy bõvül a felhasználók száma, amire az eredeti szakember gárda nem volt képes)

technikai szempontból meg érdemes összehasonlitani az iwiw-et pl a myspace-el, adatbáziskezelõ, alkalmazásplatform stb, majd megnézni, hogy melyik hány embert szolgál ki, milyen minõségben...
1 milliárd
ennyi pénzért háromszor olyan jó rendszert össze hoznék szerver hostingeal meg mindennel együtt mint a mostani

Az egész oldal motorját kéne átirnijuk,és akkor nem is kéne a servereket annyira nõvelni..
Csak hát a T megvette aztán nem is akar költeni rá tovább. A matáv mindent elszar még ezt is..

Hát nézd, én abban a kiváltságos helyzetben érezhetem magam, hogy nincs szükségem iWiw-re ahhoz, hogy az ismerõseimrõl tudjak (de persze én is be vagyok regisztrálva, de hogy használom, az túlzás, általában két-három hetente visszaigazolok valakit és kész - akikkel tartani akarom a kapcsolatot, azokkal pedig e-mail/msn/külföldi community site-ok útján is remekül elvagyok), mindenesetre elgondolkoztam rajta, hogy milyen kár érne, ha holnaptól nem lenne iWiw, és be kellett látnom, hogy egyáltalán semmilyen. Megszabadulnék a két-három heti kattintásaimtól...

Na persze ettõl még a te ismerõseid 95%-a ugyanúgy az iWiw-en lesz, pusztán csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy mindenkinek adott a választás szabadsága, ami meg azért jó dolog.
Én meg 1 év alatt kaptam annyit a gmailemre...

fifi
ahogy elnézem, te meg aztán úgy istenigazából egy valódi agytröszt...
kis megmondóember

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Jó neked, de hol találom én meg az ismerõsöket myspacen. Ugyanis az iwiwen az ismerõseim 95%-a fenntvan. May myvipen vannak még fennt páran (40-50%), de máshol max elvétve akad 1-1.

Gracie Barra

Csuhai G
A Freemailes címemre minimum napi 3-4 spamet kapok...

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"