110
  • sathinel
    Hm programozó vagy? 1 milliártdból 100 ilyen fost összehozatsz programozókkal. 10 millából megcsinálja neked a cégem is ezt a fost. :D De akkor már jól is keresek rajta. 1 Milliárdot meg az emberek adatbázisa ért, amit valsz eladott marketingeseknek, hogy minél jobban le tudják húzni a népet....
  • 1488
    Kezdjél el Gmail-t használni... nekem minden spam-ot szépen akkurátusan berak a "SPAM" nevű fiókocskámba aztán amikor belépek mindössze egy kattintás: "Összes Spam törlése most". A tárhellyel meg pláne nincs gond.
  • gyozo
    "magyar webkettő" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Akkor az SG mi? Magyar webnégy szupersztár???? :))))))))))))
  • sathinel
    "Mire jó mégis az iWiW? Először is a fejvadászok és a munkaügyis szakemberek kánaánja."
    Vazz és mikor ezt mondtam kiröhögtek hogy nem mert ezek azért jó fejek és az informatika melett vannak, és nem kihasználnak. Azóta szarnak a progira, és gondolom jó pénzen továbbadták az adatbázis cégeknek fontos adatait. Vazz a T-gyükérkonszern már Matáv néven is bunkó volt most meg méggyükerebb. Ugyanez van a neteléréssel, meg majdnem mindennel nálluk. Az internetet sem fejlesztették amíg az UPC rá nem kapcsolt. Szerintem ha rajtuk múlna akkor 16k lenne ma egy betárcsázós vonal. Nemhiába nevezem náci cégnek. Kb azok viselkedtek úgy az emberekkel mint a rózsaszín T. Most nem tudom eldönteni hogy a Magyar igazgatók ekkora barmok vagy kintről mondják meg nekik hogy mit csináljanak.
  • gyozo
    Az egész iwiw egy hatalmas hulladék. És nem azért, mert nincs alatta eszköz, mert van.
    Hanem azért, mert sz*rul van megírva. A nagy cég meg megvette sokért ész nélkül. Miért lassú, miért nem jönnek le a képek? Mert lusták megírni azt az alapvető alkalmazást, ami átkonvertál egy képet feltöltés előtt. Mindenki pakolja fel a 3 megás képeit, amin az orrszőrzete látszik 1024x768-as felbontásban, mert nem tud megnyitni egy képszerkesztők és mondani egy mentés máskéntet kisebb méretben. A legutolsó ingyenes tárkeresőn is megy ez a funkció.
    A másik a levélküldözgetés ész nélkül. Miért kell minden hülyeségről levelet kapjak alapbeállítsában?
    Szóval optimalizálni kéne, meg megtanulni programozni és tervezni.
  • Match
    Szvsz a tonline-nak úgy kellett volna gondolkoznia hoyg nem az iwiw alkalmazást vette meg, hanem az ügyfeleket, akik regisztráltak oda.
    Akkora reklámbázis, hogy simán megérte volna nekik úgy fejleszteni, hogy kezdetben a szerverparkot 4x-esére növelni, közben pedig nekiállni fejleszteni egy teljesen új engine-t.

Az eddigi fejlesztéseik, amiket észrevettem, hogy sikerült megjavítani kb 1-2 hétre a különböző kereséseket (ismerősök, legrövidebb út, közös ismerősök stb stb), a session time-ot meg levették annyira, hogy ha kimegyek wc-zni vagy cigizni akkor már logolhatok újra.
    Arról ne is beszéljünk hogy a keresés 3 napja nálam megint nem megy...
    Tesztelőként dolgozok, de ha az iwiw-et kéne ellenőriznem, az első ticketemnek ez lenne:
    Subject: Change request
    Description: MAKE A NEW SITE!!!
  • klastrom
    Hát ezért nem kell egy ilyen nyálveregető fosra regelni mint az iwiw hogy aztán még az utolsó cigány is tuggyon rólam mindent, gratula a sok idiótának...
  • BCs design
    nem kell mondanod :D
  • BCs design
    tudom
  • DJ BP
    de itt a jog a lényeg, megcsinálod f*szán, de ki regisztrál oda?? marketing, erről szól, a rendszer maga csak másodlagos jelen esetben, az csak egy összetevő, a lényeg a marketing, és az iwiw esetében ez már megvan. A 21 millió napi kattintás megvan, míg ha új rendszert építesz évekig ügyeskedhetsz vagy bejön vagy nem
  • Tothenkopf
    az 1milliárdban benne volt az a cirka 1,2millió potenciális ügyfél akiket mrg lrhrt bomvázni reklámmal,és ha belegondolsz ez nem is sok a vodka.com 3millió dolláros árához képest ami csak egy tetves domain...
  • cenobite
    Hehe, jó kis írás. Az iwiw tényleg nem sokat fejlődött, mióta megvették bazi sok pénzért. Néha még most is olyan tetű lassú, hogy ihaj.
  • BStage
    konkrétan ezt nem matáv szarta el, az egész iwiw egy elbaltázott rendszer volt technikai értelemben és most már igen nehéz skálázni vagy egyáltlán gatyába rázni... Hozzáteszem, mielőtt a matáv megvette, nálam már kimeritette a használhatatlan jelzőt, olyan tetű lassú volt, hogy felesleges volt felmenni rá. A felvásárlás után 1-2 hónappal lett úgy ahogy használható sebességű, de persze nagyon messzi van a tökéletestől. Szóval jó dolog a divat-matáv-fika, de azért nem árt némi objektivitás sem mögé. (hogy azóta semmit nem fejledőtt az teljesen igaz, de legalább a sebességét megcsinálták elégségesre miközben ugyanúgy bővül a felhasználók száma, amire az eredeti szakember gárda nem volt képes)

technikai szempontból meg érdemes összehasonlitani az iwiw-et pl a myspace-el, adatbáziskezelő, alkalmazásplatform stb, majd megnézni, hogy melyik hány embert szolgál ki, milyen minőségben...
  • BCs design
    1 milliárd
    ennyi pénzért háromszor olyan jó rendszert össze hoznék szerver hostingeal meg mindennel együtt mint a mostani
  • Zenty
    Az egész oldal motorját kéne átirnijuk,és akkor nem is kéne a servereket annyira nővelni..
    Csak hát a T megvette aztán nem is akar költeni rá tovább. A matáv mindent elszar még ezt is..
  • Natsuto
    Hát nézd, én abban a kiváltságos helyzetben érezhetem magam, hogy nincs szükségem iWiw-re ahhoz, hogy az ismerőseimről tudjak (de persze én is be vagyok regisztrálva, de hogy használom, az túlzás, általában két-három hetente visszaigazolok valakit és kész - akikkel tartani akarom a kapcsolatot, azokkal pedig e-mail/msn/külföldi community site-ok útján is remekül elvagyok), mindenesetre elgondolkoztam rajta, hogy milyen kár érne, ha holnaptól nem lenne iWiw, és be kellett látnom, hogy egyáltalán semmilyen. Megszabadulnék a két-három heti kattintásaimtól...

Na persze ettől még a te ismerőseid 95%-a ugyanúgy az iWiw-en lesz, pusztán csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy mindenkinek adott a választás szabadsága, ami meg azért jó dolog.
  • Tothenkopf
    Én meg 1 év alatt kaptam annyit a gmailemre...
  • fifi
    ahogy elnézem, te meg aztán úgy istenigazából egy valódi agytröszt...
    kis megmondóember
  • juzosch
    Jó neked, de hol találom én meg az ismerősöket myspacen. Ugyanis az iwiwen az ismerőseim 95%-a fenntvan. May myvipen vannak még fennt páran (40-50%), de máshol max elvétve akad 1-1.
  • Csuhai G
    A Freemailes címemre minimum napi 3-4 spamet kapok...
  • Mice
    azért a blogolást ne nevezzük már web2csodának... kicsit röhejes..
  • GanXstaZoleeWrk
    Jó a cikk. Az hogy a freemail sok spamet engedne át erősen kétlem, erős szűrésre állítva napi 1 ha jön miközben a spam fiokba 1 het alatt 100+ kerül be.

Az hogy az iwiwröl a fals hülyeségeket nem szedik le talán a leg idegesitőbb dolog, bejeöl a konyhabutor studio meg még másik 23 barom, ezeket kéne napi 24 órában törölni és azt is aki a meghivót küldte neki.
  • Mice
    legalább annyira emeld már meg azt a löttyedt hátsó valagad, hogy ha valakit fikázol akkor ne csak személyeskedj hanem írd oda mi a franc baxa a csőröd! netán fizet neked az origo vagy mi fene? én személy szerint marhaméreg vagyok rájuk mert annó a sztaki volt az egyik legjobb hun/eng online szótár. nagyszócikk/karbantartva és gyors szerveren. erre felvásárolta ez a $@cs@# origo és most tele van xarva az egész reklámokkal mindenfelé és 50 év mire bejön, egy p2est meg soxor bedönt mire a flashblock bekapcsol (mert előtte downloadolja és megjeleníti mielőtt letiltja és hát a kedves macromedia vackok megeszik a procit) az adblockot meg naponta lehetne frissíteni mert minden nap más reklám van tehát értelme sincs. de azért védjük őket! persze, ott is Emberek dolgoznak.. bazz én meg az enduser vagyok a p]csába is!
  • Flashy
    na mondjuk ilyen címmel hogy ismizz.net, hát 12 év fölöttieknek necces.
  • Natsuto
    De ami a legjobb, hogy semmi sem tart vissza, hogy az iwiw/Freemail helyett igénybe vegyem inkább a külföldi fejlett/fejlődő szolgáltatást, a hazaiakon meg csak mosolyogjak. Bizony én így is tettem, és lám máris jobban érzem magam tőle
  • Gladiator
    jo kis cikk.
  • Feriboy
    az www.ismizz.net egy magyar oldal és olyan mint a myspace, ugyanúgy van saját profil.
    1.0-ás felhasználókhoz meg annyit, hogy az ismizz.net-en azért lett kikapcsolva a blog, mert nem használta senki :(
  • Wittgen
    Gondoltam, hogy ez lesz , ha tréonlány megveszi az iwiw-et. Most aztán a felhasználók b******ják, max akkor látnak fejlődést, ha a cégnek legalább hasznot hoz. Nálunk még az dívik, hogy csak akkor lépnek tovább, ha már máshogy nem megy

Külföldön még nézik a szolgáltatást igénybevevő felhasználók igényeit.
  • Cmdr
    Te egy iszonyat okos emberke vagy!
  • winnie
    hiába van így, ha wahtever. a site csúcsokat dönt (külföldön meg az übertré myspace teszi ezt), így hatalmas a siker. a freemail nélkül sem lenne sehol az origó. az 1.0-ás felhasználónak nincs sok igénye.