47
  • sathinel
    Létrehoztam egy külön win könyvtárat, ami telepítésnél a finomhangoláshoz kellő progikkal van tele. Xp antispy az első:D
  • sathinel
    ) vágom. A memóriát be kell állítani, lelőni mindent, meg ilyesmi) de akkor már linuxot is berhelhetek, annyi idő alatt, aztán megtanulom legalább használni. Valsz be lehet állítani, de ez megint ugyanaz mint linuxnál hogy átberheled az egésszet. Már ha engedi)Kicsit untam már XP-nél hogy egy telepítés után 1-2 óra amíg beállítassz mindent hogy menjen, aztán pár hónap múlva pislogsz mé lassú már megint..
  • Penge4
    Nem elég csak a témát lelőni, registry, msconfig, kell sok finomhangolás.
  • sathinel
    Nem megbántani akartalak, de én is kipróbáltam mindkettőt, és nekem gyorsabb sokkal a suse mint xp. Pedig xp-t úgy állítottam be hogy kb 98-as felületnek néz ki, és nincs háttér. Beryl alatt gyorsabb a suse.. athlon 64 AM2 proci, 7600GT, SATA winyó, 2 giga memória. De kisebb gépem is volt már) Ezen spec gyorsabb a linux.
  • sathinel
    lehet hogy nállad ez volt. De nállam nagyon durván megy a linux. Az Xp-n ha megy minden akkor elég gáz. De pl van sax alatt olyan hogy memóriából indul minden ha van memóriád elég. A minimál sax 256megás usb-ről indul. Persze ha 64-bites kell, és jó felület, akkor 1 giga alatt nem úszod meg. A codec pack pedig elég könnyű pl suse alatt amit kezdőknek ajánlanak. ott szinte mindent grafikus képernyőn is megoldhatsz. De ha jó rendszert akarsz linux-ból, akkor te állítod össze a csomagokat. Persze ha nem ismered akkor suse vagy valami egyszerű, majd lehet a nehezebb ha megértetted hogy működnek a linuxok. Ugyanaz mind csak minimál különbség.
  • Penge4
    "Miért mondassz valamit ha nem is ismered?"

Nekem egy 800MHz-es AMD Duron gépem Epox alaplap, 250-es táp, 512MB/266MHz DDR, GeForce4 MX440 64MB videókari.
    Na ezen érdekes módon az XP (igaz, kiheréltem az izlésemnek megfelelően) semmivel nem volt lassabb, mint az Ubuntu 6.10 Értem itt ugyanazon progik (Firefox, Opera) indulása, (a passziánsz még lassabb is volt, mint XP-n. ) Videót alapból csak mpeget játszott (xine), nem volt gyorsabb, mint XP-n a MPC, még mp3-at sem(!), bezzeg még a halál f*sza is feltelepült vele (GIMP....stb), de egy alap codec pack nem volt benne, alapból az fos volt, hogy terminálból kellett telepítgetni mindent. A bootolás se volt gyorsabb, mint az XP.

"és még vissza is osszam, hogy a szolgáltatónak kevesebbet kelljen sávszélre költenie."

Mi köze ennek a szolgáltatóhoz? Szerinted majd ők külön fogják seedelni? Nem véletlenül választották ezt a megoldást. "Fizessetek hülyék és töltsetek egymásról, így a szerverköltség sem akkora és tárhely sem kell különösebb" elven.
  • Tyberius
    Hát igen, ez közröhej. 4 dollárt fizessek azért, hogy 24 órám legyen megnézni egy filmet agyontömörített verzióban? Ennek töredékéért kikölcsönzöm, megnézem eredeti DVD-n. Vagy ennyi pénzért elmegyek moziba, megnézem bazinagy vásznon, surround hanggal, és még a szomszéd se kopog át, hogy halkítsam le, amikor pl. a hátam mögött elkezd bömbölni a szörny...
    Az tény, hogy mindehhez fel kell állni a gép elől. Viszont nem kell a saját (akár korlátos) internetkapcsolatomból áldozni arra, hogy letöltsem a cuccot, és még vissza is osszam, hogy a szolgáltatónak kevesebbet kelljen sávszélre költenie. Tudom őket sajnálni.

Nagyszerű példája ez annak, hogy a film/zeneipar szerint a technikai fejlődés nem azért van, hogy a felhasználók több/jobb/olcsóbb tartalomhoz juthassanak hozzá, hanem hogy az ő profitjukat maximalizálhassák. Eközben a technika eljutott arra a szintre, hogy egy művész ma már az összes rajongóját/fogyasztóját elláthatná tartalommal anélkül, hogy erre egy külön iparágat fenn kéne tartani.
    Na mindegy, a lényeg, hogy torrenten se fogok filmet vásárolni...

Ami meg az Mplayert illeti: én egy 350 MHz-es K6-2-esen filmeztem vele először, WinXP alatt, 512 MB RAM-mal... Ezt semmiféle külső kodekes lejátszó nem csinálja utána :)
  • sathinel
    The computer is not the newest one, some years old, it has 512 MB of RAM and GeFORCE 6200 128 MB video card.
    http://www.youtube.com/watch?v=m5aoomR7yW8&mode=related&search=na ez mégkisebb gép
  • sathinel

This is Xgl/Compiz(now known as Beryl Project) running on my secondary comp which is a 4 year old dell with 2.4 ghz P4 proc, Nvidia 6600 GT gfx card, and only 512 megs of RAM.Nézz szét miellőtt beszélsz
  • sathinel
    Indíts el internetrádiót, rajzprogramot, 3-4 filmet, szövegszerkesztőt, közben 2-3 féle internetkeresőt,és kezdj el dolgozni rajta.... és nem akad. Nekem megvan az XP amióta kijött. Ha szerinted ez igaz akkor max csak alap rendszer van nállad és nem használsz programokat.
  • sathinel
    Na! én mindkettőt használok. DE a videókon van ubuntu meg más rendszer is. Az xp sokkal több erőforrást ezsik. Miért mondassz valamit ha nem is ismered?
  • Penge4
    Az még szebb lenne, ha azt is leírnák, hogy ezt milyen konfigon hajtották végre. Ilyet én is csinálok Vistán, csak vasat adjatok hozzá.
    Viccet félretéve a Vista stílusú SuSE 10.2 több erőforrást eszik, mint az XP.
  • sathinel
    winXP linux alatt tölt + videó +5-6 task
  • sathinel

itt láthatsz egy kis videólejátszást

linux+média+látványpár videó egyszerre megy+ ha vált nem akad valamiért
  • chuky123
    ja én is a bspalyert használom a pan-scan miatt mert vannak olyan filmek amiket nem árt széthuzni, és ha codeket használ akkor mivan? De ezek az új mediaplayerek 9 töl felfelé nem kezelik a feliratot. Bár lehet hogy vmi segédgprogrammal igen (a classiknál volt ilyen vmi már nem emlékszem mi) de a bsplayernél nem kell semmi feliratkezelő progi. A másik mplayer azt meg a kis gépigénye miatt szeretem öreg gépeken is szépen játsza a divxeket (akadásmentesen)
    Azért a linuxal is lehet szopni rendesen föleg ha nincs valamien driver föleg a debiannal (főleg hálokártyánál)
    hogy a cikkhez is szoljak ez vicc
    fizetős tartalom bittorrent hálozaton ezt is a hülye amcsik találhatták ki.
    Nem is tudom hogy várják el hogy ott vki vissza is seedeljen vmit.
  • Sanyix
    Hát mégse sokáig foobarozhattál, ha a media libraryt nem találtad meg...
  • Sanyix
    Csak kb pont olyan mint az összes többi mindenféle codecet igénylő izé...
  • Wittgen
    én mindent (kivéve zene) BSplayeren játszok le, nem olyan rossz cuccos
  • sathinel
    Media library? nem tudom soha nem használok ilyesmiket. Van Totalcommander és utánna meg elég csak a köynvtárra rákatt jobb gombal és vagy listához rakja vagy lejátsza a jetaudio. Eddig az egyik legjobb videónéző progi. Quick time helyett is inkább ezt használom. win-en.
  • sathinel
    Próbáltam már több gépen is. Most egy 3200+ AM2 Athlon van benne. De már más gépen is néztem és nem volt töltés. Valahogy elég jól sikerült a file-elérést vagy a drivereket belőni, de nagyon gyorsan reagál a linux. De láttam már kis gépen is durván gyorsnak. vidkari nem számít 1 Giga memória meg manapság kell.
  • wanek
    Használd csak. A wmp a 7-estől kezdve egy rettenet. Eszem ágában sincs ilyen szutyokkal foglalkozni.
    MPC, MPlayer, TCPMP, Winamp és a legegzotikusabb formátumokat is le tudom játszani :) És még felesleges codecpackok sem kellenek...
  • ssdb
    talán majd kipróbálom ha sok pénzem lesz... de pénz szűkébe marad az illegalitás :)
  • smv
    Én spec sokáig Foobaroztam, meg winampoztam, meg bsplayereztem, de gyerekek a WMP11 -et ki kell próbálnotok. Valamennyivel tényleg lassabb, de mp3 -akhoz a médiatár az isten, filmek lejátszása teljesen korrekt, tehát habár alapból tényleg nem birom az M$ -t, a WMP11 szerintem véletlenül pont jól sikerült.
  • wanek
    Felőlem behalhat az összes DRM tartalmakat áruló szutyok.
  • Sanyix
    Hát mondjuk bármelyik disztrib :\ az apt-get elég alap cucc. Igen vlc-vel meg mplayerrel visz mindent(külön is, de ritka esetben jó ha van 2), amit a vindózban talán visz egy bugos szar fos codecpackkal. Merthogy ezek a pakkok annyi szemetet raknak fel, és olyan durva kompatibilitási problémákat tudnak okozni hogy nagyon. Vindózon is alap a vlc, mplayer, zenére meg foobar2k használata, és nem kell semmi kodecpack, ami szétcseszi a rendszert.
    Már bocs, de kodecpackokat ilyen lejátszók mellett lámaság felrakni, főleg hogy kb 10 féle codec van ami elterjedt, ezek meg raknak fel vagy 50-et. Egyedülálló codecből is csak CoreAVC-kell az x264-es HD filmekhez.
    Nemtudom mi kell hozzá hogy kitedd a képet tv-re gf4-el. Nekem radeon9600-al semmi nem kellett. Alapból ment tv-re is a kép, már alap driverrel is.
  • Tetsuo
    ban pls!
  • djukel
    lófasz
  • Penge4
    "ekem ingyen jön a cucc torrenten, a legnagyobb magyar oldalról mindíg 4 mbites sebességgel..."

Ki mondta, hogy nem? De itt fizetős torrentoldalról volt szó. Szerinted ott hány hülye lesz, aki fizeti a szerverköltséget (ami nem kevés) és még fizet is érte? Hát nem sok.

"abban bárhová kattintok az időcsúszkán azonnal játsza tovább a filmet gondolkodás nélkül."

Ugyanezt tudja a Quick Time is, csak izmos gép kell hozzá. Sajnos nekem olyan nincs. Milyen géppel próbáltad ezt?

"Ja és ha valami programra szükség van akkor sem megy az idő azzal hogy megkeresgéljem x weboldalon, hanem csomagkezelőbe nyomok egy keresést, megtalálja, letölti telepíti konfigolja, és már lehet is használni, és ennyi."

Pontosan melyik disztrib? Vagyis elég telepíteni egy VLC-t vagy MPlayert és visz mindent, amit a Windows vitt K-Lite vagy ACE Mega Codecs Pack-kel?
    És mi kell hozzá, hogy GeForce4-el kilőjjem TV-re a képet?
  • Sanyix
    "LOL! A p2p technológia alapból egy rakás szar, ingyen a célnak megfelel.
    Ha fizetek, akkor jöjjön 100Mbit/s-el, vagy amennyivel én akarom és ne kelljen visszatöltenem, meg akkor már áram meg gépkopás, mint előttem is írták."
    Ez egy egetrengető hülyeség. Nekem ingyen jön a cucc torrenten, a legnagyobb magyar oldalról mindíg 4 mbites sebességgel(amennyi a netem), köszönhetően a 100megás/1gigás seedereknek, és mivel a gép különböző okok miatt amúgy is megy, így a visszaosztás sem okoz gondot, mert általában szabad a feltöltési sávszél, akkor meg miért ne használjam ki? Legalább az internetszolgáltatónak sem lesz miattam olyan jó nagy profitja. A másik meg hogy minél többen töltögetnek, annál gyorsabb lesz az egész, nem úgy mint a fizetős szar szervereknél, ahol páran ráugranak egy cuccra, és máris 500 byte/seccel jön a cucc...

A linuxról is hasonló egetrengető hülyeséget írtál. A linux full jó desktop rendszer, én különösebb konfigolás nélkül, egy apt-get install vlc, vagy mplayer utasítás után minden video, audio fájlt le tudok játszani rajta, mindenféle ok nélküli vinyó reszelgetés nélkül, ami a vindózban gyakori, és sokkal kényelmesebben, és nem basz fel az állandó tökölésével mint a vindóz.
    És emelett különösebb configolás nélkül használtam ki a radeon9600-osom minden képességét linux alatt, és játszottam wine alól Il2-t full grafikán, pont úgy mintha natívban windózon játszanék. Ja és ha valami programra szükség van akkor sem megy az idő azzal hogy megkeresgéljem x weboldalon, hanem csomagkezelőbe nyomok egy keresést, megtalálja, letölti telepíti konfigolja, és már lehet is használni, és ennyi.
  • sathinel
    Az meg hogy megosztod te is mint a cég az azért jó mert olcsóbban tudod megkapni, hisz a cégnek nem kell sok szervert fenntartani. Tehát olcsóbban jutsz hozzá, és nem is túl lassan. Én UPC chello-n vagyok, de egy DVD nem túl hosszú idő. stabilan játszik az öcsém a neten wow-ot+ventri és én töltök 350k körül + közben neten olvasgatok pl sg. és megy. Ez pár év és mégjobb lessz.
  • sathinel
    rohadtnagyot tévedtél. A linuxon netezek, hallgatok zenét, és filmezek. dolgozni is jobban szeretek rajta. Egy filmet ha elindítok akkor abban bárhová kattintok az időcsúszkán azonnal játsza tovább a filmet gondolkodás nélkül. A winen meg másodpercekig gondolkodik ugyanazon a gépen. Bár nem sokat érthetsz hozzá hisz a sok vizuális effektet ott pont opcionálisan felrakható és nem alap... Mielőtt beszélsz érdemes olvasgatni.
    Egy filmet meg ha letöltessz akkor a http://www.erightsoft.com/SUPER.html progival átkonvertálod telefonra, I-podra, ps2-re akármire és használhatod.
  • archelf
    Kicsit OFF, mert játék:
    Nem, én is vettem Diablo 2-t meg 6 CD-s játékot (Wing Commander IV), meg mást is még akkor, amikor még másoltatni drágább volt, vagy tényleg szerettem volna az eredetit (Albion). Amúgy vannak olyan dolgok, amelyeket érdemes (volt) megvenni, de mivel már a játékpiac már 3-4 nagy forgalmazó kezében van, így a fejlesztők úgysem kapnak abból, amit a boltban otthagynék (őket úgy is kifizetik előre - amúgy előre fizetett bagó összegért dolgoznak, a bolti bevételekből úgy sem kapnak semmit)...
    A mozis P2P, ez meg eleve elvetélt ötlet a jelenlegi formában. Mert ugye, ha fizetnem is kell a "kikölcsönzésért", akkor Bittorrent.com fizessen azért, hogy egy hétig töltöm fel a hálóra cuccait a többi usernek (csak így működne szvsz, valamiféle bónusz rendszerben)... Persze ezen meg a kolisok járnának jól, de nem sajnálnám tőlük :)
  • AranyKéz
    "és még mondja valaki, hogy az árak a magasak. nem. egyszerűen ha 100-as lenne midnen, akkor is a lopás lenne a menő."

Akkor csak nekem érte meg 1000-ért az Arcanum /2CD/ és 2000-ért a StarCraft+BroodWar ?
  • Penge4
    LOL! A p2p technológia alapból egy rakás szar, ingyen a célnak megfelel.
    Ha fizetek, akkor jöjjön 100Mbit/s-el, vagy amennyivel én akarom és ne kelljen visszatöltenem, meg akkor már áram meg gépkopás, mint előttem is írták.

"és még mondja valaki, hogy az árak a magasak. nem. egyszerűen ha 100-as lenne midnen, akkor is a lopás lenne a menő."

Akkor már elgondolkoznék rajta. A DVD, DVD tok, borító, nyomtatott DVD (2 rétegű extrákkal, mindennel)...stb azért minőségibb, mint ha itthon hozom ki és szenvedek vele.

"Szoval a Linuxot hasznalok kiesnek a jatekbol, azok szedjek nyugodtan tovabbra is ingyen a DRM menteset"

Megnézem én hány ember használja a Linuxát filmnézésre, multimédiára. Nagyon kevesen. A Linux még mindig nem desktop rendszer, hiába van rajta Winfosra emlékeztető csilivili GUI, amivel csak elbasszák. Szóval ez kb olyan, mint az, hogy páran az okostelefonjukon néznek filmet pl vonaton/buszon stereo headsettel 176x220, vagy 320x240 felbontású kijelzőn. Egyáltalán nem számottevő.

• SiroMokuska
    Nem értem mért várják azt az embertől, hogy amit pénzért megvett az másoknak a saját költségén seedeli. Ez baromi jó üzlet lehet de nem a fogyasztónak. P2p értelme pont az, hogy ingyen adsz és kapsz. Azért mert vmit abba a bőrbe bujtatnak amit már megszoktam mégsem jelenti automat, hogy akkor dejó most már lehet legális. Mellesleg mivan azokkal a szolgáltatókkal akik (föleg külhon) direkt korlátozzák a p2p forgalom sávszélességét azok majd megkülömböztetik a fizetőst a wareztól ehhehhh...
  • csorfab
    ez tényleg egy elég nevetséges ár így...
  • KoS
    Na meg DRM-esek a cuccok, ergo Linux alatt (legjobb tudomasom szerint) amugy is eselytelen a dolog.
    Szoval a Linuxot hasznalok kiesnek a jatekbol, azok szedjek nyugodtan tovabbra is ingyen a DRM menteset (mas valasztasuk ugysincs).
  • Feriboy
    400 ft egy sorozat epizódért??????
    ha kijön dvd-n akkor is sokkal olcsóbb, pedig ott még ott van az anyag kölcség, plusz jó néhány ember haszna (fuvarozó, nagyker, kisker stb.)
    legfeljebb ha 50 centért adnának egy részt, akkor talán lenne értelme
  • Wittgen
    én pl szívesen veszek eredeti cuccokat a teszkóban 990-ért (pl hétvégén a Sin City-t), mert megéri. Ha letöltöm (áram, gépkopás stb)+korongot veszek+kiírom+tok, akkor még hozzánézem a minőségromlást, máris megérte ez a 4 Euró, amit az eredetiér kiadtam.

De! Csak azt a filmet veszem meg, ami megéri számomra (nem sok ilyen van), a többi hulladék, nem is éri meg letölteni őket, se azt a 2 órát amit elvesz az ember idejéből a megnézésük:
  • winnie
    hehe, a saw 3 5 seederrel és 2 leecherrel bír. kíváncsi lennék a letöltési sebességre.