Nem lesz több sávszélesség emelés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Hát ja énis tanusítom, III. kerület, óbuda, itt úgytudom sehol nincs cselló :\ van dsl, meg t-kábel...
Egyébként meg tudja mondani valaki a t-ék miért nyomják annyira a dsl-t? Ott a t-kábel, jó nagy sávszélességre képes, a dsl távolsági korlátai nélkül, mégis ugyanazt a sávszélt adják mint a dsl-nél, ráadásul elég kicsi adatforgalmi korláttal, és a sávszélemelés is mindíg hónapokat késik a dsl-hez képest, pedig versenyezhetnének a csellóval...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

silanor
Nekem jovo honapban lejar a 2 eves husegszerzodesem a T-Online-hoz. Az email cimemet eleg surun hasznaltam, ugyhogy lemondani nem akarom. Viszont valamit tennem kene, mert a havi 16e HUF-ot soknak tartom a 9e-hez kepest amit most kell fizetni ugyan azert a netert amit most kapok. Van meg olyan, hogy a lemondas utan 3 honapot kelljen varnom ahhoz, hogy akcios ADSL-t kapjak?

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

Mi az hogy a sebesség szépen lassan visszaesõdik??? Hol élünk?

Ill be back !!!!

"Ha lenne szinkron DSL szolgáltatás, tuti örülnék neki."
van, csak éppen 512kbit/512kbit-es... 8MBites adsl lebutitva :D talán pár száz forinttal olcsóbb is
Huu ez jó hír. De T-Com területén vagy Invitel? Mert a T-Com területén,az eddig is ki volt téve az invitel.hu-n. De arról,hogy Invitel területén emelnek,arról semmi hír.
Jo kis cikk. Lesz sávszél emelés invitelnél is márc. ban valószinûleg.
Invitelnél ADSL sávszélesség növelésrõl nem tud senki semmit? Mármint Invitel területén belül. Jó lenne már...
Tanusíthatom. 17. kerület, Rákoskert azért mégse olyan eldugott hely.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Sanyix
Tudja a 3.0-át, ahogy a tcom hálózata is tudja az adsl2+-t... de hogy minek? Persze mind2 le van tiltva.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A Chello jelenleg DOCSIS 1.1 módban megy, errõl láttam egy képet(asszem Mo.Organ mutatta, hogy õ mennyi mindent lát), de az lehet, hogy a hálózatuk már tudja a 3.0-át.
Sanyix
"Viszont a Chello-t még bõven emelhetik, ugyanis a jelenlegi technológiájuk(DOCSIS 1.1) elméleti maximum sebessége(ami nem függ a kábelhossztól) 38Mbit/9Mbit."
DOCSIS 3.0 van amúgy, és a kábelhossztól nem függ, de az egy fejegységre csatlakozó felhasználóktól, és az õ sávszélhasználatuktól viszont durván függ. Ahol sokan vannak egy fejegységen csúnyán le tud lassulni az egész rendszer, mert megosztott a felhasználók között , ismerõsnél is minden este belassul a chello, mert olyan hálózatra van kötve, ami kicsit túlterhelt...

Sanyix
Akármilyen dsl-re átállhatnak, de 1 km-en belül lesz olyan gyors, az átlagos itt meg 3 km, közelebb kéne hoznia a júzerekhez a dslamokat, amit ugye nemnagyon fognak megtenni.
Egyébként a csellót kár reklámozni, ugyanis az a gond vele, hogy alig elérhetõ pár helyen... még budapesten is vannak szépnagy részek, amik kimaradnak, nemhogy vidéken...

Én egy valamit nem értek. A DSL technológiába bõven rejlik még lehetõség. Ha tudják, hogy amit most használnak sok helyen a 8-at sem köhögi ki, miért nem állnak át más techre. Pl japánban 40/40 SDSL (szinkron) az alapnak számít. És az is DSL.
Ja igen, a fejlesztés pénzbe kerül...

Én meg vagyok elégedve bõven a chelloal. Csak azzal van gondom, hogy a dolgozó netet 5-Mbitre emelik csak. Ergo nem az Extreme csomaggá válik, mint ahogy eddig a lassic volt, hanme az egyel alacsonyabb csomagba teszik. De a dolgozó net 7.5K pénz, míg az 5 megabites 7.9K pénz... (2 évvel csak 7K) Akkor hol éri meg ez?
kigyi
Ez a nemlesz több emelés nagyon geci egy cím lett már ne is haragudjon a cikk írója.
De pl. nálam még nem törtlnt meg az emelés hát mit mondjak aztittem a szívroham elér................. lol

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Vorpal
Tökjó - le akarom mondani a UPCt - csak letöltök egy filmet 150 szer és kész.D

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Különc
Egy ideje minden nap délután 6 órától este 8 óráig vagy akár tovább is attól függ olyan packet lossos a net hogy már a hajamat tépem. Lehet hogy ennek köze van hozzá?

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Nekem csak az a bajom hogy hazudnak.
Ha azt mondja hogy korlátlan akkor legyen is az, vagy irja oda ugy mint eddig: "Forgalomkorlat 250Gb"
Csatlakozom azokhoz, akik a föltöltési sebességet hiányolják. Ha lenne szinkron DSL szolgáltatás, tuti örülnék neki. Legalább lehetne normális offsite backupokat csinálni.

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

zoozoo
Igen, megtaláltam a júpíszís ászf-et és tényleg 3 havi átlag 250gigáról beszél - ez gyakorlatilag nem korlát - földlakóknak persze :).

"Hát most megyek a falnak... mindjárt linkelem a képeket, hogy a fax T-com-os goodworker munkások, hogy kötötték be a vonalat.
Szigszalag bazmeg... semmi forrasztás, még forrasztópáka sem volt a szerszámosládájukban!"
Nálam is ugyanez vót.
Ja meg meg a faszi azzal indított hogy a sáros gumicsizmájával végigtrappolta kérón má aszittem kivágom a csávót a geccbe az uccára.
Ez ám az unyiós minõség...
Csak te a Tíonlányról beszélsz, mi meg a többiekkel a UPC limitjérõl diskurálunk. És az õvék más, az amit én leírtam.
Szó sincs egymás utáni három hónapról, pláne nem arról, hogy minden hónapban át kéne lépni a 150-et. 250-et nem találtam, ez hol van? T-Online-os ÁSZF-ekben nem sikerült rátalálnom.

Helyesen a szabály így hangzik: az elmúlt 12 hónapban veszed a három legmagasabb havi letöltés/forgalmazás értékét, veszed ezek átlagát (magyarán osztod 3-al), és ennek kell meghaladnia a 150-et. Ha tehát van egy hónapod, amiben 450 feletti érték van, akkor csinálhatsz bármit, a minimum feltétel tutira megvan.

Forrás:
Sajtóközlemény
ÁSZF 2006-Nov-2, 27. old

Abban nem vagyok biztos, hogy a forgalmazás az letöltést jelent-e, vagy a fel+le együttesen. Az ÁSZF forgalmazásról, a sajtónyilatkozat letöltésrõl szól.
Szóval akkor a cikkel kapcsolatban:
Az ADSL technológia valóban elérte a korlátait itt magyarországon, tehát a rendszer nagymértékû fejlesztése nélkül tényleg nem lehet újabb ADSL sávszélemelés.

Viszont a Chello-t még bõven emelhetik, ugyanis a jelenlegi technológiájuk(DOCSIS 1.1) elméleti maximum sebessége(ami nem függ a kábelhossztól) 38Mbit/9Mbit.

Természetesen nekem Chello-m van(Classic, 1 hét múlva már Extreme lesz a neve :)), amikor beköttettük, akkor még nem voltam tisztában vele, hogy mennyivel jobb technológia ez, mint az ADSL, de azóta nagyon örülök neki, hogy Chellot köttettünk be, nem pedig ADSL-t.

Szóval nagyon meg vagyok elégedve a Chelloval, az egyetlen hátránya a 30GB korlát, de egyrészt még soha nem léptem át, másrészt meg 1 hét múlva már nem lesz ilyen formában, szóval :)
Na, a Chellonál nem 150GB/2 hónap, és nem is 250/3 lesz.
Hanem az lesz, hogy 3 hónap adatforgalmának ÁTLAGA nem lehet több 250GB-nál.
Ha mégis megtörténik, akkor figyelmezetnek, ha meg mégegyszer elõfordul, akkor meg szerzõdést bontanak.
Mind meghalunk!!! Nem lesz több emelés! :-)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

bertino
trékomék mondanak mindent
én decemberben akartam váltani és tvnet elõfizetõ lenni, de már akkoris összevissza halandzsáztak, azt mondták januárban meglátják, lesz-e nálunk ADSL elérhetõség
persze, hogy nem lett :)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ADSL2 már nem fog jönni, mert már most is ADSL2+os infrastruktúrák vannak jellemzõen ahogy az a cikkben is szerepel.
Szathmári Géza egy idijóta barom! Biztos örökre így lesz, soha többet nem fejlödünk sehová! Aztán majd fél év/év mulva amikor jön az ADSL2, akkor ez a szirszar DATANET már az új generácioról fog dumálni!

én a Commander vagyok én

Nézd meg az ÁSZF-et mert egyik sem mondja jól. :) Extrém használatnak minõsül az ha 3 egymás követõ hónap átlaga meghaladja a 250GB-ot. Vagyis pl. az ha három hónapban egymás után 250-250-250GB-ot forgalmazol. Ez után visszaveszik 90%-kal a sebességed mint ahogy eddig is tették, sorozatos átlépés esetén pedig mérleges tárgya az elbocsájtó szép üzenet.
Ketten vagyunk a neten classic csomaggal. Folyamatosan nyomja öcsém a ventrit, és WOW-ot. Én netezek internetrádió, játszok, és néha letöltök ami kell. nem léptem át a 30 gigát sem nemhogy 150. De ha a winyómat nézem és 250 giga az édeskevés ha havonta letöltessz 50-60 gigát. A haverok is töltenek ha nagyon kell valami úgyis megvan valakinek.
Én is le lettem lombozva, mert megemelték az 1Mbit-es netemet elvileg 4 Mbite-re. Ami a valóságban csak épphogy 2 Mbit lett. És lett volna képük egy 8 megabites csomagot rámtukmálni(externet), ha nem kérdezek rá, hogy az elvilg 4 mbit-bõl miért csak 2 ér el hozzám. A válasz az volt, hogy messze vagyok a központtól (pilisvörösváron lakom). Erre megkérdeztem, hogy ha 8 mbit-es netet rendelek, akkor se fog többet tudni 2-nél, ugye? Válasz: Ja tényleg, bocsánat! Megkérdeztem a T-Com-ot, hogy várható-e fejlõdés kábel és közbpont ügyben. A válasz az volt, hogy folyamatosan fejlesztenek de nem tudnak pontos dátumot mondani. Errõl ennyit...

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

zoozoo
Na, ez a 3. információ, amit hallok :D Nem lesz, lesz 150/2hó, 250/3 hó.
Meg kell találnom a szerzõdéseket.

Sanyix
Nem szûnt meg a forgalomkorlátozás... csak apróbetûbe került. Egyébként 3 hónap alatt max 250 gigát lehet tölteni. Egyébként az új szerzõdésben van benne, persze apróbetûsen.

zoozoo
Most tervezek átlépni a UPCs csellóra; a legnagyobb indok a forgalomkorlátozás megszûnése. Ezt a 150giga/2 hónap infót honnan vettétek?
Meg kérdés, hogy bekakál-e annyira cselló az emeléstõl, mint adsl tette?
Nem nagy a különbség, de szembetûnõbb.

Én már régóta úgy vagyok hogy nem akarok olyan helyen lakni ahol nincs UPC. Tréonline elég gáz a szememben. Fõleg mióta kirugtak pár embert hogy letöltöttek.... Közben volt aki 6-7 szerverrel komunikált folyamatosan mert hát korlátlan...... A UPC régi 5 megás csomaján 10 cég elfutott, + 3 gép lakásban is rá volt kötve és ment rendesen.
Remélem 1-2 éven belül lessz nállunk is 100 Megás net mint délkóreában + korlátlan internet mobilra(6000 FT körül). Skype-t használnak+korlátlan net)
"megszûnik az adatforgalmi szolgáltatás"

Ez nem "megszûnik az adatforgalmi korlátozás" akart lenni?

az eddigi 30 giga után (illetve lightnál 15 giga) után a 150 gigát mondhatjuk megszûnésnek. Napi 5 gigáról van szó, azaz ha mindennap leszedsz egy DVD-t, akkor se léped át. Akkor mirõl is beszélünk?

"UPC erõs marketingjének és jól mûködõ TriplePlay csomagjának köszönhetõen. Nagyon fontos elõrelépés lesz, hogy megszûnik az adatforgalmi szolgáltatás a jövõ hét végétõl, igaz a sávszélesség emelés itt is rázós téma lesz, fõleg a visszirány tekintetében."

Jah, csak ha jól tévedek az van a szerzõdésben, hogy hatvan napon belül és/vagy egymást követõ 2 hónapban összesen nem lehet több 150GB-nál?

"Nem lesz több sávszélesség emelés"

Én ezt azért így nem jelenteném ki. Hasonló PR emelés mint a mostani szerintem még lesz egy. Pont úgy ahogy külföldön is volt, márpedig más utat mi sem tudunk járni. Szerintem lesz még itt egy akár 2, 8, 24Mbps-re emelés ahogy ezek a csomagok külföldön is megvannak. Az alternatívok már idén ezen értékekhez fognak tendálni, Tíkom meg a többi JPE meg szerintem majd jõvõre.

Utána viszont már ennél tovább már PR ertékekben sem lehet menni, max azt csinálni mint a franciáknál hogy csak egyetlen akár 24 Mbps-es csomag lesz. Onnantól viszont hogy mindenki a technológia maximum értéken hírdetné a csomagjait a sebességnek nem is lenne érdemi szerepe. Ez megfigyelhetõ a franciáknál is. Addig amíg folytak az emelések és voltak eltérések addig 40-es fontmérettel ott vírtottak a sebességek a szolgáltatók weboldalain hogy kinek mekkora. Miután már mindenki egységes elérte a technológia maximum értéke, a sebességnek már nem volt megkülönböztetõ szerepe ezért kvázi már csak elbújtatva, kisbetûvel szerepel a weboldalakon és inkább a kapcsolt értéknövelt szolgáltatásoknak van kiemelt szerepe.

Nagy meglepetések nem lesznek a hazai piacokon hisz ugyanazokat a trendeket járjuk végig amiket elõttünk nyugatra már megléptek. Ezért viszonylag kiszámítható a jõvõ. Ahogy azt is lehetett tudni elõre hogy nálunk is lesznek majd akár 8 Mbps meg akár 24 Mbps-es csomagok és természtesen lettek is.
Az elõfizetõi hurok értékét nem a rézkábel adja. Ha van 3km feltekert kábeled egy rakták mélyén az maximum anyagköltséget ér. De ha ugyanez a kábel úgy van telepítve hogy az egyik vége egy elõfizetõ otthonában végzõdik a másik meg a telefonközpontban akkor máris sokkal nagyobb értéket képvisel.

Az alternatívok is kihúzhatnának saját kábelt, senki nem tiltja nekik. De ha kis tételben csinálnák akkor milliós költségeik lennének vele ami évtizedek alatt sem térülne meg nekik. Inkább fizetik a havi 2400-as hurokbérleti díjat mert az nekik még mindig kisebb költség mintha saját kábelt húznának.

Olcsóbban új kábelezést csak úgy lehet kivitelezni ha nagy tételben csinálják, pl. lefedik egész Bp-et. Ez viszont sok száz milliárdos beruházás lenne ami viszont az alternatívoknak már túl nagy falat lenne. Ahhoz meg elégséges tõkéjük nincs, ráadásul egy ilyen beruházás kockázatát sem mernék felvállalni.
"Tisztelt Ügyfelünk !

Levelét köszönjük.

Ezúton tájékoztatom, hogy a sávszélesség-emelés csak a Magyar
Telekom szolgáltatási területén és csak az ADSL elõfizetéseken
történik meg március 1-ig.

Nagy valószínûséggel még az idén sor kerülhet a kábelnet
szolgáltatások sávszélesség emelésére is, de mivel az eltérõ
technológia miatt itt elsõsorban nem a fizikai hálózat adottságai,
hanem az elõfizetõk sûrûsége és a kiépített kapacitások határozzák
meg az elérhetõ sebességeket, jelentõs fejlesztésekre van szükség."

Ezt a választ arra kaptam, hogy rákérdeztem lesz e T-onlány-nál kábelnet emelés és mikor. Szóval a rohadt sokat fizetõ kábelnetesek bekaphatják, az olcsó adsl-t meg négyszerezzük. Köszi!

Töredezettségmentesítõtlenítetthetlenségtelenítõtlenkedhetnétek!!!

Cactus
Valaki mondjon már egy olcsó alternatívát invitel területen élõknek...köszi.
Telefon nem kell, kábelTV szolgáltató a T-Kábel.

\"There is no respawn or load game in real life!\"

megszûnik az adatforgalmi szolgáltatás. -> ez sem egészen igy igaz

bár az edigi 20k/s helyet most legalább 50 k/s kel megy a feltöltés de ez is gyenge

jó ez a 2 rõl 8 mega letöltés de jobban örültem volna ha a feltöltésen is emelnek normális mértékben

Az mind szép és jó h csidrillió megabit,de a packeteket már néha jobban megéri feladni a DHLen keresztül ,hogy kevesebb legyen a pingem bármilyen szerverre(magyar v dajcse,a többi ugyis rosszabb)...

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Telefon és tévé nélküli netem van már lassan 2 éve.(tréonlány) De kábeles, és az emelést nem nagyon emlegették erre vonatkozóan, bár a tag az irodában azt mondta, hogy márciusig a ennek a sebességét is megemelik. Akkor ez most kamu?

Sanyix
"al + Interware 1Mbit-es adsl." nehezen megy az olvasás?

"hiszen a rézdrót fenntartási költsége 1500-2500 Ft-ot tesz ki."

Hát legalábbis ennyit kér a tcom, a nagy semmiért. Ugyanis nemtudm mit kéne fenntartani egy rézdróton. Megvan akkor megvan, lóg a póznán, és kész, nem kell etetni, cserélni nem cserélik, eszköz fejlesztés megvan az internetszolgáltatásból, + még jó sok profit...

Randal
Valahol nagyon nincs más lehetõség.
Pl felénk T-Online van, de választhatom szolgáltatónak a Datanetet. Az árban nagyon nem lesz különbség, a sávszél meg úgyis ugyanannyi lenne.

Tinman
"A szélessávú elérések növekedése tanulmányok szerint már nem is az ár, és nem is a teljesítmény miatt fog lassulni, hanem az emberek érdektelensége miatt."

<(LOL + LOL + LOL)2>*1000

Gyerekek lexarjuk a letöltési speedet, amíg 8 megabit mellé csupán 50k körüli feltöltés dukál.
A sok marha azt hiszi, hogy a letöltés a lényeg... érdemes megnézni, hogy 8 megabites letöltés mellett 30k feltöltés megy el a hibaellenõrzésere, csomagok azonosítása stb.

Dehogy érdektelenedik el az egész. Warezmentes talajon maradva is igény lehet arra, hogy HD minõségben nézze az ember a T-ékából leszedett filmet, hogy az online közvetítések HD minõségét már ne is említsem.

Amúgy én egy megyeszékhelyen lakom és NEM lehet UPC-s netre elõfizetni... vicc.

"a rézdrót fenntartási költsége 1500-2500 Ft-ot tesz ki."
Hát most megyek a falnak... mindjárt linkelem a képeket, hogy a fax T-com-os goodworker munkások, hogy kötötték be a vonalat.
Szigszalag bazmeg... semmi forrasztás, még forrasztópáka sem volt a szerszámosládájukban!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.