104
  • Wittgen
    Csak kérdés, hogy a forgalmon mit értenek. Mert ugye én pl forgalom=feltöltés+letöltés.

Nekem jelenleg 2Mb/768Kb kábelnetem van, elméletileg korlátlan letöltéssel. Kb 1 év alatt 600-650 Gb volt a letöltésem, hozzá kb 500Gb a feltöltésem. Ez kb 1100 Gb forgalom.
  • calibra93
    Én emitel-es vagyok,és remélem nem lesz sávszélességbővítés.Amikor még a TVNETWORK-nél voltam,átéltem egy duplázást.Köszönet nem volt benne,mert ezután legtöbbször még a SKYPE-ra sem tudtam felmenni.
    Nem tudom ki volt az az okos aki kitalálta ezt a 2 -3 -4szerezést,de abban biztos vagyok hogy nemigazán volt tisztában a jelenlegi informatikai rendszer képességeivel./erre már kezdenek ők is rájönni,bár reklámfogásnak jó az ötlet/
    Egyébként a sávszélesség növelését sajnos én is észreveszem,mert a külföldi szervereken a ping-em kb a duplájára nőtt,mivelhogy közös gerincen megy ki az országból mindkét szolgáltató.Pontosabban az igazság az,hogy az EMITEL már rég a T-com tulajdonában van.
    Kérdem én,mi lesz még ha az egész országban véghezviszik ezt a sebességnövelést ?
  • fawcet
    Most február 23-a van, mindjárt március 1-je lesz. Invitelnél nem lesz sávszélességduplázás, hanem csak a T-onlánynál?
    Régebben kérdeztem, hogy van e olyan csomag ahol a le- és feltöltési sebesség ugyanannyi. Nagyon csalódott voltam mert 3-4 plussz ezer ft-ot megérte volna nekem. Akkor több gépre tudtam volna osztani netet.
  • GABOR16
    Hát én ha jelenleg 35GB ot csinálok egy hónapban, és ha nem fogom vissza magam, akkor sem hinném, hogy a néha-néha 50GB ot túllépném...
    Nekem egyébként kb. 2005 Június közepétől, egészen 2006 Szeptember közepéig nem mért a mérő (egy-egy napot azért valamiért néha be-be kapcsolt), így gyakorlatilag több mint egy évig nem volt adatkorlátom, de mégsem csináltam nagy forgalmat (a winyóm forgalmán látszott, és a kiírt DVD-im sem haladják meg az álagos havi 3-4 DVD-t).
    Számomra a 250GB elérhetettken, és nem is baj :)

Bár a Dolgozónetet, tényleg csak 5120/768 ra emelik? Ez nem volna jó... Szeretném az a 10240/1024 et megkapni, már csak a feltöltés miatt is... A honlapomra gyorsabb akkor a tartalomfeltöltés :P
  • Griphons
    A Trékom mindig is egy rakás fos volt, most még inkább az lesz.
    Chello rulez! Főleg most hogy eltörölték a korlátot.
    Régebben volt egy időszak amikor a chello nem mért (vagy nem tudott, vagy nem akart fogalmam sincs), és később derült ki, hogy az egyik hónapban 148Gb-t forgalmaztam (2,5 MBiten), szóval egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valaki átlépje a havi 500Gb-t 10MBit-es sebesség mellett, úgyhogy csak óvatosan a torrentekkel!
    Ezt nem azoknak mondom, akik a 30Gb-t sem érték el, hanem az igazi forgalmazóknak.
  • ProClub
    Egyébként tök jó, hogy ilyen nagy a sávszélem, alig van olyan szerver, amelyik kimaxolná a 6 megát. A fölfele sávszél meg ugye ismert probléma, úgyhogy a P2P dolog se igazán...

Jó dolog a gyors net, de szerintem, kimeríti a korlátait. Mit csinálsz ennyi sávszélességgel? Ok, zenét meg filmet töltesz le. De egyébként?

A háttérszolgáltatások (IP alapúak) nem fejlődnek sehova, mert az IETF, W3C és társai olyan tetű lassan dolgoznak (az ipar képviselői meg még lasabban) szóval gyk ezért áll meg itt a fejlődés. Ha belegondoltok, még ma is azt a levelezőrendszert használjuk, amit akkor, amikor kitalálódott az egész. Szal értelme lenne már egy kicsit újítani, hogy lehessen fejlettebb szolgáltatásokat ráépíteni.
  • koryne
    Ha nem akarod lemondani, egyzserűen válts csomagot. Szünetmentes lesz.
  • xj700t
    nincs
  • LacKona
    nekem a kedves t-com 1 hétig szolgáltatta a 3.7 megát, most jó ha eléri az 1.7-et=S hurrá! lehet egy telefont azért megér...
  • dcyrax
    lol most lebukott a t-com, lehet perelni. Egyébként hogy az ő rednszerük már nem bírja a terhelést nem jelent semmit. Ha meg mégis go tech váltás. Ez olyan mintha azt mondanánk az 56kbs modem nem tud többet. na és.
  • Sanyix
    Hát ja énis tanusítom, III. kerület, óbuda, itt úgytudom sehol nincs cselló :\ van dsl, meg t-kábel...
    Egyébként meg tudja mondani valaki a t-ék miért nyomják annyira a dsl-t? Ott a t-kábel, jó nagy sávszélességre képes, a dsl távolsági korlátai nélkül, mégis ugyanazt a sávszélt adják mint a dsl-nél, ráadásul elég kicsi adatforgalmi korláttal, és a sávszélemelés is mindíg hónapokat késik a dsl-hez képest, pedig versenyezhetnének a csellóval...
  • silanor
    Nekem jovo honapban lejar a 2 eves husegszerzodesem a T-Online-hoz. Az email cimemet eleg surun hasznaltam, ugyhogy lemondani nem akarom. Viszont valamit tennem kene, mert a havi 16e HUF-ot soknak tartom a 9e-hez kepest amit most kell fizetni ugyan azert a netert amit most kapok. Van meg olyan, hogy a lemondas utan 3 honapot kelljen varnom ahhoz, hogy akcios ADSL-t kapjak?
  • OLIII
    Mi az hogy a sebesség szépen lassan visszaesődik??? Hol élünk?
  • pzssoft
    "Ha lenne szinkron DSL szolgáltatás, tuti örülnék neki."
    van, csak éppen 512kbit/512kbit-es... 8MBites adsl lebutitva :D talán pár száz forinttal olcsóbb is
  • SomebodyEra
    Huu ez jó hír. De T-Com területén vagy Invitel? Mert a T-Com területén,az eddig is ki volt téve az invitel.hu-n. De arról,hogy Invitel területén emelnek,arról semmi hír.
  • Riddick
    Jo kis cikk. Lesz sávszél emelés invitelnél is márc. ban valószinűleg.
  • SomebodyEra
    Invitelnél ADSL sávszélesség növelésről nem tud senki semmit? Mármint Invitel területén belül. Jó lenne már...
  • AranyKéz
    Tanusíthatom. 17. kerület, Rákoskert azért mégse olyan eldugott hely.
  • Sanyix
    Tudja a 3.0-át, ahogy a tcom hálózata is tudja az adsl2+-t... de hogy minek? Persze mind2 le van tiltva.
  • Dodo55
    A Chello jelenleg DOCSIS 1.1 módban megy, erről láttam egy képet(asszem Mo.Organ mutatta, hogy ő mennyi mindent lát), de az lehet, hogy a hálózatuk már tudja a 3.0-át.
  • Sanyix
    "Viszont a Chello-t még bőven emelhetik, ugyanis a jelenlegi technológiájuk(DOCSIS 1.1) elméleti maximum sebessége(ami nem függ a kábelhossztól) 38Mbit/9Mbit."
    DOCSIS 3.0 van amúgy, és a kábelhossztól nem függ, de az egy fejegységre csatlakozó felhasználóktól, és az ő sávszélhasználatuktól viszont durván függ. Ahol sokan vannak egy fejegységen csúnyán le tud lassulni az egész rendszer, mert megosztott a felhasználók között , ismerősnél is minden este belassul a chello, mert olyan hálózatra van kötve, ami kicsit túlterhelt...
  • Sanyix
    Akármilyen dsl-re átállhatnak, de 1 km-en belül lesz olyan gyors, az átlagos itt meg 3 km, közelebb kéne hoznia a júzerekhez a dslamokat, amit ugye nemnagyon fognak megtenni.
    Egyébként a csellót kár reklámozni, ugyanis az a gond vele, hogy alig elérhető pár helyen... még budapesten is vannak szépnagy részek, amik kimaradnak, nemhogy vidéken...
  • Lokids
    Én egy valamit nem értek. A DSL technológiába bőven rejlik még lehetőség. Ha tudják, hogy amit most használnak sok helyen a 8-at sem köhögi ki, miért nem állnak át más techre. Pl japánban 40/40 SDSL (szinkron) az alapnak számít. És az is DSL.
    Ja igen, a fejlesztés pénzbe kerül...

Én meg vagyok elégedve bőven a chelloal. Csak azzal van gondom, hogy a dolgozó netet 5-Mbitre emelik csak. Ergo nem az Extreme csomaggá válik, mint ahogy eddig a lassic volt, hanme az egyel alacsonyabb csomagba teszik. De a dolgozó net 7.5K pénz, míg az 5 megabites 7.9K pénz... (2 évvel csak 7K) Akkor hol éri meg ez?
  • kigyi
    Ez a nemlesz több emelés nagyon geci egy cím lett már ne is haragudjon a cikk írója.
    De pl. nálam még nem törtlnt meg az emelés hát mit mondjak aztittem a szívroham elér................. lol
  • Vorpal
    Tökjó - le akarom mondani a UPCt - csak letöltök egy filmet 150 szer és kész.D
  • Különc
    Egy ideje minden nap délután 6 órától este 8 óráig vagy akár tovább is attól függ olyan packet lossos a net hogy már a hajamat tépem. Lehet hogy ennek köze van hozzá?
  • Kecske85
    Nekem csak az a bajom hogy hazudnak.
    Ha azt mondja hogy korlátlan akkor legyen is az, vagy irja oda ugy mint eddig: "Forgalomkorlat 250Gb"
  • ProClub
    Csatlakozom azokhoz, akik a föltöltési sebességet hiányolják. Ha lenne szinkron DSL szolgáltatás, tuti örülnék neki. Legalább lehetne normális offsite backupokat csinálni.
  • zoozoo
    Igen, megtaláltam a júpíszís ászf-et és tényleg 3 havi átlag 250gigáról beszél - ez gyakorlatilag nem korlát - földlakóknak persze :).
  • klastrom
    "Hát most megyek a falnak... mindjárt linkelem a képeket, hogy a fax T-com-os goodworker munkások, hogy kötötték be a vonalat.
    Szigszalag bazmeg... semmi forrasztás, még forrasztópáka sem volt a szerszámosládájukban!"
    Nálam is ugyanez vót.
    Ja meg meg a faszi azzal indított hogy a sáros gumicsizmájával végigtrappolta kérón má aszittem kivágom a csávót a geccbe az uccára.
    Ez ám az unyiós minőség...
  • shabba
    Csak te a Tíonlányról beszélsz, mi meg a többiekkel a UPC limitjéről diskurálunk. És az ővék más, az amit én leírtam.
  • bakagaijin
    Szó sincs egymás utáni három hónapról, pláne nem arról, hogy minden hónapban át kéne lépni a 150-et. 250-et nem találtam, ez hol van? T-Online-os ÁSZF-ekben nem sikerült rátalálnom.

Helyesen a szabály így hangzik: az elmúlt 12 hónapban veszed a három legmagasabb havi letöltés/forgalmazás értékét, veszed ezek átlagát (magyarán osztod 3-al), és ennek kell meghaladnia a 150-et. Ha tehát van egy hónapod, amiben 450 feletti érték van, akkor csinálhatsz bármit, a minimum feltétel tutira megvan.

Forrás:
    Sajtóközlemény
    ÁSZF 2006-Nov-2, 27. old

Abban nem vagyok biztos, hogy a forgalmazás az letöltést jelent-e, vagy a fel+le együttesen. Az ÁSZF forgalmazásról, a sajtónyilatkozat letöltésről szól.
  • Dodo55
    Szóval akkor a cikkel kapcsolatban:
    Az ADSL technológia valóban elérte a korlátait itt magyarországon, tehát a rendszer nagymértékű fejlesztése nélkül tényleg nem lehet újabb ADSL sávszélemelés.

Viszont a Chello-t még bőven emelhetik, ugyanis a jelenlegi technológiájuk(DOCSIS 1.1) elméleti maximum sebessége(ami nem függ a kábelhossztól) 38Mbit/9Mbit.

Természetesen nekem Chello-m van(Classic, 1 hét múlva már Extreme lesz a neve :)), amikor beköttettük, akkor még nem voltam tisztában vele, hogy mennyivel jobb technológia ez, mint az ADSL, de azóta nagyon örülök neki, hogy Chellot köttettünk be, nem pedig ADSL-t.

Szóval nagyon meg vagyok elégedve a Chelloval, az egyetlen hátránya a 30GB korlát, de egyrészt még soha nem léptem át, másrészt meg 1 hét múlva már nem lesz ilyen formában, szóval :)
  • Dodo55
    Na, a Chellonál nem 150GB/2 hónap, és nem is 250/3 lesz.
    Hanem az lesz, hogy 3 hónap adatforgalmának ÁTLAGA nem lehet több 250GB-nál.
    Ha mégis megtörténik, akkor figyelmezetnek, ha meg mégegyszer előfordul, akkor meg szerződést bontanak.
  • nedudu
    Mind meghalunk!!! Nem lesz több emelés! :-)
  • bertino
    trékomék mondanak mindent
    én decemberben akartam váltani és tvnet előfizető lenni, de már akkoris összevissza halandzsáztak, azt mondták januárban meglátják, lesz-e nálunk ADSL elérhetőség
    persze, hogy nem lett :)
  • shabba
    ADSL2 már nem fog jönni, mert már most is ADSL2+os infrastruktúrák vannak jellemzően ahogy az a cikkben is szerepel.
  • Cmdr
    Szathmári Géza egy idijóta barom! Biztos örökre így lesz, soha többet nem fejlödünk sehová! Aztán majd fél év/év mulva amikor jön az ADSL2, akkor ez a szirszar DATANET már az új generácioról fog dumálni!
  • shabba
    Nézd meg az ÁSZF-et mert egyik sem mondja jól. :) Extrém használatnak minősül az ha 3 egymás követő hónap átlaga meghaladja a 250GB-ot. Vagyis pl. az ha három hónapban egymás után 250-250-250GB-ot forgalmazol. Ez után visszaveszik 90%-kal a sebességed mint ahogy eddig is tették, sorozatos átlépés esetén pedig mérleges tárgya az elbocsájtó szép üzenet.
  • sathinel
    Ketten vagyunk a neten classic csomaggal. Folyamatosan nyomja öcsém a ventrit, és WOW-ot. Én netezek internetrádió, játszok, és néha letöltök ami kell. nem léptem át a 30 gigát sem nemhogy 150. De ha a winyómat nézem és 250 giga az édeskevés ha havonta letöltessz 50-60 gigát. A haverok is töltenek ha nagyon kell valami úgyis megvan valakinek.