104
-
stupido #23 Én is le lettem lombozva, mert megemelték az 1Mbit-es netemet elvileg 4 Mbite-re. Ami a valóságban csak épphogy 2 Mbit lett. És lett volna képük egy 8 megabites csomagot rámtukmálni(externet), ha nem kérdezek rá, hogy az elvilg 4 mbit-ből miért csak 2 ér el hozzám. A válasz az volt, hogy messze vagyok a központtól (pilisvörösváron lakom). Erre megkérdeztem, hogy ha 8 mbit-es netet rendelek, akkor se fog többet tudni 2-nél, ugye? Válasz: Ja tényleg, bocsánat! Megkérdeztem a T-Com-ot, hogy várható-e fejlődés kábel és közbpont ügyben. A válasz az volt, hogy folyamatosan fejlesztenek de nem tudnak pontos dátumot mondani. Erről ennyit... -
#22 Na, ez a 3. információ, amit hallok :D Nem lesz, lesz 150/2hó, 250/3 hó.
Meg kell találnom a szerződéseket. -
#21 Nem szűnt meg a forgalomkorlátozás... csak apróbetűbe került. Egyébként 3 hónap alatt max 250 gigát lehet tölteni. Egyébként az új szerződésben van benne, persze apróbetűsen. -
#20 Most tervezek átlépni a UPCs csellóra; a legnagyobb indok a forgalomkorlátozás megszűnése. Ezt a 150giga/2 hónap infót honnan vettétek?
Meg kérdés, hogy bekakál-e annyira cselló az emeléstől, mint adsl tette?
Nem nagy a különbség, de szembetűnőbb. -
sathinel #19 Én már régóta úgy vagyok hogy nem akarok olyan helyen lakni ahol nincs UPC. Tréonline elég gáz a szememben. Főleg mióta kirugtak pár embert hogy letöltöttek.... Közben volt aki 6-7 szerverrel komunikált folyamatosan mert hát korlátlan...... A UPC régi 5 megás csomaján 10 cég elfutott, + 3 gép lakásban is rá volt kötve és ment rendesen.
Remélem 1-2 éven belül lessz nállunk is 100 Megás net mint délkóreában + korlátlan internet mobilra(6000 FT körül). Skype-t használnak+korlátlan net) -
Inquisitor #18 "megszűnik az adatforgalmi szolgáltatás"
Ez nem "megszűnik az adatforgalmi korlátozás" akart lenni? -
Cat #17 az eddigi 30 giga után (illetve lightnál 15 giga) után a 150 gigát mondhatjuk megszűnésnek. Napi 5 gigáról van szó, azaz ha mindennap leszedsz egy DVD-t, akkor se léped át. Akkor miről is beszélünk? -
Inquisitor #16 "UPC erős marketingjének és jól működő TriplePlay csomagjának köszönhetően. Nagyon fontos előrelépés lesz, hogy megszűnik az adatforgalmi szolgáltatás a jövő hét végétől, igaz a sávszélesség emelés itt is rázós téma lesz, főleg a visszirány tekintetében."
Jah, csak ha jól tévedek az van a szerződésben, hogy hatvan napon belül és/vagy egymást követő 2 hónapban összesen nem lehet több 150GB-nál? -
shabba #15 "Nem lesz több sávszélesség emelés"
Én ezt azért így nem jelenteném ki. Hasonló PR emelés mint a mostani szerintem még lesz egy. Pont úgy ahogy külföldön is volt, márpedig más utat mi sem tudunk járni. Szerintem lesz még itt egy akár 2, 8, 24Mbps-re emelés ahogy ezek a csomagok külföldön is megvannak. Az alternatívok már idén ezen értékekhez fognak tendálni, Tíkom meg a többi JPE meg szerintem majd jővőre.
Utána viszont már ennél tovább már PR ertékekben sem lehet menni, max azt csinálni mint a franciáknál hogy csak egyetlen akár 24 Mbps-es csomag lesz. Onnantól viszont hogy mindenki a technológia maximum értéken hírdetné a csomagjait a sebességnek nem is lenne érdemi szerepe. Ez megfigyelhető a franciáknál is. Addig amíg folytak az emelések és voltak eltérések addig 40-es fontmérettel ott vírtottak a sebességek a szolgáltatók weboldalain hogy kinek mekkora. Miután már mindenki egységes elérte a technológia maximum értéke, a sebességnek már nem volt megkülönböztető szerepe ezért kvázi már csak elbújtatva, kisbetűvel szerepel a weboldalakon és inkább a kapcsolt értéknövelt szolgáltatásoknak van kiemelt szerepe.
Nagy meglepetések nem lesznek a hazai piacokon hisz ugyanazokat a trendeket járjuk végig amiket előttünk nyugatra már megléptek. Ezért viszonylag kiszámítható a jővő. Ahogy azt is lehetett tudni előre hogy nálunk is lesznek majd akár 8 Mbps meg akár 24 Mbps-es csomagok és természtesen lettek is. -
shabba #14 Az előfizetői hurok értékét nem a rézkábel adja. Ha van 3km feltekert kábeled egy rakták mélyén az maximum anyagköltséget ér. De ha ugyanez a kábel úgy van telepítve hogy az egyik vége egy előfizető otthonában végződik a másik meg a telefonközpontban akkor máris sokkal nagyobb értéket képvisel.
Az alternatívok is kihúzhatnának saját kábelt, senki nem tiltja nekik. De ha kis tételben csinálnák akkor milliós költségeik lennének vele ami évtizedek alatt sem térülne meg nekik. Inkább fizetik a havi 2400-as hurokbérleti díjat mert az nekik még mindig kisebb költség mintha saját kábelt húznának.
Olcsóbban új kábelezést csak úgy lehet kivitelezni ha nagy tételben csinálják, pl. lefedik egész Bp-et. Ez viszont sok száz milliárdos beruházás lenne ami viszont az alternatívoknak már túl nagy falat lenne. Ahhoz meg elégséges tőkéjük nincs, ráadásul egy ilyen beruházás kockázatát sem mernék felvállalni. -
QpaQ #13 "Tisztelt Ügyfelünk !
Levelét köszönjük.
Ezúton tájékoztatom, hogy a sávszélesség-emelés csak a Magyar
Telekom szolgáltatási területén és csak az ADSL előfizetéseken
történik meg március 1-ig.
Nagy valószínűséggel még az idén sor kerülhet a kábelnet
szolgáltatások sávszélesség emelésére is, de mivel az eltérő
technológia miatt itt elsősorban nem a fizikai hálózat adottságai,
hanem az előfizetők sűrűsége és a kiépített kapacitások határozzák
meg az elérhető sebességeket, jelentős fejlesztésekre van szükség."
Ezt a választ arra kaptam, hogy rákérdeztem lesz e T-onlány-nál kábelnet emelés és mikor. Szóval a rohadt sokat fizető kábelnetesek bekaphatják, az olcsó adsl-t meg négyszerezzük. Köszi! -
#12 Valaki mondjon már egy olcsó alternatívát invitel területen élőknek...köszi.
Telefon nem kell, kábelTV szolgáltató a T-Kábel. -
M0RN1NGST4R #11 megszűnik az adatforgalmi szolgáltatás. -> ez sem egészen igy igaz -
BCs design #10 bár az edigi 20k/s helyet most legalább 50 k/s kel megy a feltöltés de ez is gyenge -
BCs design #9 jó ez a 2 ről 8 mega letöltés de jobban örültem volna ha a feltöltésen is emelnek normális mértékben -
Cleawer #8 Az mind szép és jó h csidrillió megabit,de a packeteket már néha jobban megéri feladni a DHLen keresztül ,hogy kevesebb legyen a pingem bármilyen szerverre(magyar v dajcse,a többi ugyis rosszabb)... -
m4G1c #7 Telefon és tévé nélküli netem van már lassan 2 éve.(tréonlány) De kábeles, és az emelést nem nagyon emlegették erre vonatkozóan, bár a tag az irodában azt mondta, hogy márciusig a ennek a sebességét is megemelik. Akkor ez most kamu? -
#6 "al + Interware 1Mbit-es adsl." nehezen megy az olvasás?
"hiszen a rézdrót fenntartási költsége 1500-2500 Ft-ot tesz ki."
Hát legalábbis ennyit kér a tcom, a nagy semmiért. Ugyanis nemtudm mit kéne fenntartani egy rézdróton. Megvan akkor megvan, lóg a póznán, és kész, nem kell etetni, cserélni nem cserélik, eszköz fejlesztés megvan az internetszolgáltatásból, + még jó sok profit... -
#5 Valahol nagyon nincs más lehetőség.
Pl felénk T-Online van, de választhatom szolgáltatónak a Datanetet. Az árban nagyon nem lesz különbség, a sávszél meg úgyis ugyanannyi lenne. -
#4 "A szélessávú elérések növekedése tanulmányok szerint már nem is az ár, és nem is a teljesítmény miatt fog lassulni, hanem az emberek érdektelensége miatt."
[(LOL + LOL + LOL)2]*1000
Gyerekek lexarjuk a letöltési speedet, amíg 8 megabit mellé csupán 50k körüli feltöltés dukál.
A sok marha azt hiszi, hogy a letöltés a lényeg... érdemes megnézni, hogy 8 megabites letöltés mellett 30k feltöltés megy el a hibaellenőrzésere, csomagok azonosítása stb.
Dehogy érdektelenedik el az egész. Warezmentes talajon maradva is igény lehet arra, hogy HD minőségben nézze az ember a T-ékából leszedett filmet, hogy az online közvetítések HD minőségét már ne is említsem.
Amúgy én egy megyeszékhelyen lakom és NEM lehet UPC-s netre előfizetni... vicc.
"a rézdrót fenntartási költsége 1500-2500 Ft-ot tesz ki."
Hát most megyek a falnak... mindjárt linkelem a képeket, hogy a fax T-com-os goodworker munkások, hogy kötötték be a vonalat.
Szigszalag bazmeg... semmi forrasztás, még forrasztópáka sem volt a szerszámosládájukban! -
#3 2007 első negyedévét emlegetik a T-com-osok (telefonmentes net):
http://www.t-com.hu/egyeni/hirek/391.vm -
#2 Hátha ezek után is a t-onlányt választod akkor csak gratulálok neked. -
perverztata #1 végre valami jó hír. Nem hallottam róla, hogy lesz a T-comnál telefon mentes internet, de a végén csak kiderül, hogy jól tettem, hogy a telefon vonal dobozkáját nem tüntettem el a falról. Már most is kijön az internet kb 7000 Ft-ból, a T-com Kontroll csomaggal + Interware 1Mbit-es adsl. Ha még ettőlis olcsóbb lesz, akkor már köttetem is be. Nem tudja valaki, hogy ez mikortól lesz elérhető?