48
  • NEXUS6
    #48
    Ezt a nem eröltetést ismerem. Az IBM is ilyeneket mondott az OS2-vel kapcsolatban, amikor nem vitték.
  • remark #47
    En ugy emlekszem hogy az MS bevallottan nem erolteti egyelore a Vista-t, hiszen nem biztos hogy a sok kezdeti problemara a supportjuk felkeszult, vagy hogy egyaltalan lenne megoldas bizonyos problemakra. Igy vegulis logikus is kivarni(a az MS-nek), es akkor nekilendulni a Vista-ra valtas eroltetesenek, mikor az mar zokkenomentesebb. Ha most eroltetik, konnyen negativ kep alakul ki roluk.
  • irkab1rka
    #46
    Muhahahahaha

    vagy 5 éves vagy, vagy egy kő alatt laksz.
  • irkab1rka
    #45
    Az, hogy a vista eladása elmarad az xp-től, az nem csoda. Az xp-nek olyan marketing kampánya volt, ami nagyon segítette az eladásokat, és be kell látnik, nem lehet mindid minden előző rekordot megdönteni.

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  • sh4d0w808
    #44
    Az már megint csak azt mutatja, mennyire balf...ok a Microsoftnál...
  • Mike at home
    #43
    ?S régen is ezt csinálta
    terjedjen el, aztán hörgött meg láncort csörgetett
  • Mike at home
    #42
    hagyjuk már az autós példát mert baromság
    másrészről nem lopja senki, mert a kutyának nem kell
  • Mike at home
    #41
    http://www.sg.hu/cikkek/50613/szabadalmat_sert_a_windows_megsem_jar_karterites
  • sonicXX
    #40
    Ha jól értem az idézett részt, a Novell voltaképp annyiban állapodott meg a M$-tal, hogy licencdíjat fizet egyes szellemi tulajdonok használatáért?

    Amúgy ez a PR kamu hogy a kalózkodással magyarázza, a hülyének is büdös. Hogy a Vista nem terjed, annak egy oka van: elkúrták - nem kicsit, nagyon.

    Valószínűleg ki fogják kényszeríteni az átállást Vistára, simán kinézem a M$-ból hogy év végéig megszűnteti az XP-k támogatását és akkor sanyi. Na, én akkor fogok átállni SuSE-ra, oszt' bevehetik a botom.
  • Evil Merodak
    #39
    Hát a nyílt kódot is eléggé bugosan sikerült lenyúlniuk :D
  • Yeti
    #38
    Olvasd el ezt a nyilatkozatát.

    De egyébként ez a lényeg, ezt mondja Ballmer az egyezségről:
    "And we agreed on a, we call it an IP bridge, essentially an arrangement under which they pay us some money for the right to tell the customer that anybody who uses Suse Linux is appropriately covered. There will be no patent issues. They've appropriately compensated Microsoft for our intellectual property, which is important to us. In a sense you could say anybody who has got Linux in their data center today sort of has an undisclosed balance sheet liability, because it's not just Microsoft patents. Because of the way open-source works, there's nobody who's been able to do patent coverage or patent indemnification behind that."
  • sathinel
    #37
    lol másik ablakba ment)
  • sathinel
    #36
    A gyertyást van aki megmagyarázza. Érdekes mennyi kommentet leszedtek:D

    the electric potential (electrical power) needed to cause an electrical arc is far greater than can be supplied by a simple candle flame. What is happening is the electrical potential exists between the two magnetized terminals due to the magnetized nails. helped by the charged ions movement through the wire, a current flows through the wire from one candle to the next. The charge then takes the form of ions in the air between the candle (NOT ELECTRICITY but CHARGED PARTICLES OF AIR). An electrical arc is actual electrons not particles that a pushed through the air by a powerful voltage. There's a big difference!!
  • sathinel
    #35
    Nagyon jó a cikk) tetszik a szókimondása a csókának.
  • Turul1
    #34
    persze, hogy nincs forgalma a vistának, még nem volt igény a megjelenésére. a 98 fölött eljárt az idő, az nt-2000 nem volt túl felhasználóbarát a ME-ről meg ne is beszéljünk. akkor volt igény egy normálisnak mondható oprendszerre, amit az xp, - ahhoz képest, h windows - ki is elégített. de egyelőre nincs igény egy újabbra, hát ne is várjanak nagy bevételt a vista-tól. főleg úgy, h az otthoni gépek jelentős részén nem fut el. (így jár az, aki a programot olyan kódgenerátorral írja, amit már kódgenerátor hozott létre. kedves bill gates, tessék munkát adni a programozóknak, ha már annyi pénzed van)
  • sathinel
    #33
    Sata kábelekkel szívtam sokat pedig csak 3 szervert kelett összeraknom és mindegyikben volt 3 winyó. A winyókból azt hittem hogy szar egy csomó, majd amire legutoljára gondoltam a kábeleik voltak szarok... Gyári alaplapi dobozból előszedett kábelek. Bár az tetszik hogy sata-winyót lehúzhatod menet közben mint az usb eszközöket.

    Szerverek terén pedig több processzoros rendszereknél maya alatt pl linux-ot javasoltak, de azt is odaírták hogy pár proginak nincs támogatása rá. Ha megnézed az SGI,IBM, SUN honlapjait, ott leginkább a linux rendszereket favorizálják a nagyobb feladatokra. Az SGI-nél írnak win megoldást de az 2003-as és majd 2007-re írják a köv támogatást.
  • Mr Gumby
    #32
    A vezérigazgató - aki szerint magasabb áraik azt jelzik, hogy nagyobb értéket közvetítenek - pozícióik gyors javulását várja a Linux-szal szemben, különösen a szerverek területén, ahol idén és jövőre komoly erősödést ígér.

  • Mr Gumby
    #31
    Persze, hogy nem megy a pista. Egy vindóz csak a 2. szervízcsomagtól használható rendesen.
  • NEXUS6
    #30
    Ez egy jó kis cikk!!!;)))
  • kev
    #29
    "Utóbbi ezzel egy időben a kalózkodás terjedésével magyarázza a Vista csalódást keltő eredményeit. A PC Advisor adatai szerint az eladások 60 százalékkal maradnak el az XP 2001-es mutatóihoz képest, a bevétel pedig 23 százalékkal esett vissza az öt évvel ezelőtti szintről. A Microsoft ezért komoly lépésekre készül, hogy visszaszorítsa a kalózkodást, ez ugyanis potenciális bevételi forrásokat teremthet számukra."


    5 évvel ezelött is volt kalózkodás. Nem azért nem fogy annyira a Vista mert sok az illegális, hanem azért mert a felhasználók nagy részének nem kell az "új" op. rendszer.
  • kvp
    #28
    Ha a microsoft valodi vedelmet akarna a windows-nak akkor adhatna hozza hardware kulcsot. (pci vagy pci-e kartyan) Vagy kotelezove tehetne hogy ezt minden uj hardware-be epitsek be a gyartok. Mondjuk az utobbit mar megtette, tehat csak ido kerdese es mindenkinek ilyen lesz. Akkor viszont mar semmibe nem kerul egy "vista only" rendszert kihozni. (ekkor lesz a pc-kbol is xbox szintu platform)
  • sh4d0w808
    #27
    Engem az érdekel, hogy a Micorsops mikor fogja tiszteletben tartani a mások szellemi tulajdonát? Elég kódot loptak el OpenSource projektekből ahhoz, hogy befoghassák... és akkor még nem beszéltem azokról, amiket nem OpenSource dolgokból loptak... (gondolok itt pl. bizonyos TCP/IP megvalósításokra a korai ablakokban, vagy magára a GUI-ra... egyik sem redmondi találmány)
  • M0rph3u5
    #26
    Emlékeztek még a Winfos ME-re? Deja Vu...(sorry, ha rosszul írtam, hogy dézsávű:P)
  • Indigo
    #25
    Ballmerből simán kinézem, hogy kislányokat erőszakol meg aztán feldarabolja őket és egy zsákban elássa a tetemeket... Amiket konferenciákon levág, meg ahogy kinéz, az tényleg egy pszichopata állatra enged következtetni..
  • Sanyix
    #24
    Minden képen úgy néz ki, mert tényleg egy pszihopata állat, és még emellett egy idióta is.
  • asysoft
    #23
    Nem csodálom, hogy a Vista nem terjed annyira, mint anno az XP. Egyrészt akkor az otthoni felhasználóknak nagyobb előrelépést jelentett a váltás, mint most, másrészt akkor a Win2000 kompatibilis driverek/szoftverek gond nélkül mentek XP-n.
    bakagaijin: ahogy már mondták, FN valamit elnézett, az a 11 frissítés XP-hez jött ki. Vistához legutóbb Január 30-án (megjelenésekor) jöttek ki frissítések, ezek sem biztonsági javítások voltak, hanem például az alkalmazásokkal való kompatibilitást javították, illetve a phishing-filter gyorsaságát növelték.
    ssdb: 1: nem kell váltani; 2014-ig van támogatás az XP-hez.
    2: Átlagfelhasználónak elég a Home Premium, sőt, ha az Aero Glass sem kell, ott a Home Basic.
  • NEXUS6
    #22
    Hát ha így értette akkor nincs tisztában a nyilt forrás lényegével, ami ugye NEM szinonímája a lopott kódnak.

    Aki komolyan gondolja azt, hogy nyilttá teszi a kódját, az felvállaja, hogy töviről hegyire átnézik. És ha kiderül, márpedig sokkal hamarabb kiderül mint a zártnál, hogy valahonnan lenyúlta, akkor bizony elveszti azt az egyetlen dolgot, ami a komunitiban elsődleges érték: a mások megbecsülését, a tekintélyt, esetleg csodálatot.

    Ez persze az M$-el már olyan soxor megesett, hogynem is tudják mit is jelentenek ezek a szavak.
  • AranyKéz
    #21
    (Megfelelő licenszű) nyílt forráskódú program esetén én nem erőltetném a szabadalmak fizetését; egyrészt nyílt jellegük miatt hátrányos helyzetben vannak a szabadalompióca cégek baszogatásaival szemben, másrészt meg kismillió változatuk lehet aminek mindegyikére esélytelen a licenszet erőltetni.
  • strogg
    #20
    Milyen szabadalmak? Nem kell messzire menni.
    Pölö: duplaklikk?
  • Yeti
    #19
    Balmer nem úgy értette ezt a nyilatkozatot, hogy azért nem ingyenes a nyílt forráskódú sw-k használata, mert annak is van üzemeltetési költsége, hanem úgy értette, hogy a linux ms szabadalmakat sért, ezért mindenki aki azt használ az tartozik valamennyi licenszdíjjal az msnek...
    Szóval gyak ezzel a nilatkozattal is azt akarta súlykolni a népbe, hogy a linux ms szabadalmakat sért. De persze azt még soha senki nem bírta megmondani, hogy mik azok a szabadalmak, amiket sért, különben a meg lehetne szüntetni a jogsértést(már ha tényleg lenne ilyen). De egyébként nagyon valószínű, hogy kamu az egész, és ezzel próbálja elrettenteni a nagy vállalatokat attól, hogy linuxot használjanak, merthogy a linux jogilag nem tiszta. A novellel kötött szerződésnek is ez volt az egyik kitétele, hogy nem perelik be az egymás felhasználóit(gyak ezzel is az lehetett a cél, hogy azt a benyomást keltsék, hogy a linux felhasználók egyébként perelhetőek lennének...)
  • remark #18
    "Ugyanis a home szegmensbe két vonalon tudják elterjeszteni: az OEM, és a warez."

    Igy van.
    Errol egy Nike-val kapcsolatos eset jut eszembe mikor epp azon voltak hogy a Nike-t laza/cool márkaként vigyek be a koztudatba. Ennek egyik lepese az volt hogy nem igazan leptek fel szigoruan a bolti lopasok ellen, mert igy pont azokhoz a vagany, laza gettosokhoz jutott el a Nike igy hamar, akik igy ket labon jaro hirdetotablakent kurtoltek vilagga: ha meno, laza akarsz lenni, akkor Nike-t viselsz. Igy a bolti lopasokra egyszeruen ugy tekintettek mint reklamkoltsegre. A dolog bevalt.

    A warez is csak "reklamkoltseg". Biztositja hogy a jovo felhasznaloi/szakemberei/donteshozoi mar gyerekkoruk ota csak es kizarolag Windows-t lassanak maguk korul, igy ne is igazan akarjanak alternativakban gondolkodni.
  • remark #17
    "(Ezt aláhúzza az, is hogy már ki is adták az első javító-gyűjtemény 11 kritikus hibára.)"

    Ezt mar kbupdate "szepen" leirta hogy nincs koze a Vista-hoz a 11 kritikus hibanak meg a javitasnak.
  • Dzson
    #16
    Steve Ballmer
  • Nethyrrea
    #15
    ezen a képen tisztára úgy néz ki ez a ballmer mint egy pszichopata gyerekgyilkos :D
  • strogg
    #14
    És akkor gondolom nem is használsz wint:)
  • Su0my
    #13
    azért még egy Tescos gazdaságos csirkét sem vetnék össze a Windowssal: nem akarom megsérteni evvel az 5 hónapja lejárt hajdani csirkét..
  • Brainpumper
    #12
    Én Ballmert inkább diliházba zárnám!
  • strogg
    #11
    Ezt szeretem a wqrzolókban. "mekkora fos" ezért lopom.
    Lopok egy bmw-t, elkapnak, majd azzal védekezek: ekkora fosért nem adok 10 millát:)
    Jogos a kérdés, hogy akkor miért nem vettem egy ksi peugeot-ot 3 milláért? Ellentmondás rlz.
  • AranyKéz
    #10
    "a nyílt forráskód támogatóinak is tiszteletben kell tartaniuk más szellemi tulajdonát"

    "aki szerint magasabb áraik azt jelzik, hogy nagyobb értéket közvetítenek"

    "pozícióik gyors javulását várja a Linux-szal szemben, különösen a szerverek területén"

    "a kalózkodás terjedésével magyarázza a Vista csalódást keltő eredményeit"

    Bocs most kell egy fél órát röhögnöm
  • ssdb
    #9
    Hülye MS megint sokat akar... de wazze most minek vegyek Vistát amikor az XP is jó? sőt még ennek az extráit sem tom eléggé kihasználni?! Majd idővel 2-3 év... de akkor se hiszem, h vezsek, hanem töltök... 100 ezret nem adok egy ilyen fosért.. :)