James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
Fél óra autózással van a multiplex Nyíregyen...Debrecen valamivel több, mint 2 óra..még azon gondolkodom

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

VRSDM
fél óra autózással sincs a közelben sehol? Nemondmár.

u dont have to listen anybody else but me

Kandurex
így van 😄

Kandurex
Nincs a közelbe semmi, csak a multiplex. 😞

TVelvet
kicsi, és kurva régi orion tv-n. legjobb 😄
GregSB
Itt van egy film, ami a jelenlegi mozis technológia csúcsát jelenti (látványvilág szempontjából) 3D-ben. Több mint 10 évig fejlesztették ki hozzá a kamerákat, tényleg nem volt még olyan film, ami látványban hozzá fogható lett volna eddig.

És mindennek megtekintése 3D-ben mennyivel drágább, mint egy sima mozijegy? 400Ft-al.

Mondj nekem csak egy darab logikus érvet amellett, hogy miért éri meg megnézni 2D-ben ezt a filmet? 😄

Jah tudom, ha egy film jó akkor az 2D-ben is jó kell hogy legyen. Ja kérem, akkor miért nem nézzük egybõl fekete-fehérben, mono hanggal?

VRSDM
pontosan igaza van Zomil-nak.

Hw-n beszéltük (csak hogy ne rágalmazzatok lopással😄)
Egy film audiovizuális élmény. ahol a képi és hangi hatások keltenek érzelmeket, mesélnek el történetet. stb.stb.

Akik voltak avatar day-en egytõl egyig állították hogy a látott mindenféle kiadott videó legyen hádé vagy akármi, akkor se hozza közel sem azt a szinvonalat és hangulatot amit anno a 3d-s elõvetítésen láttak.

Nem mondom hogy egy hagyományos moziba szar. De kétség kívül a filmet folyamatosan szemüveggel a fején vizslatta JC. Nem véletlen. Minden jelenet úgy lett megkomponálva hogy elõsegítse a 3d adta látványt.

Aki volt már imax-ben annak van fogalma már a tréler alapján is, hogy igen. ez brutál lesz. mert televan óriási távolságbeli kontrasztokkal, és mélységekkel a film. vagyhogymondjam.

szóval Kandurex, ha nemis imax-be, legalább egy RealD-s vetítésre menj el. Megéri azt a plusz párszáz forintot.

bertino
ok.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

LasDen
váááááááááááá........látni akarom..........!!!!!!!!!!!!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
tévedsz 😊
a nagyon nem mind1, h vki imax3d-ben v nem abban fogja megnézni, mert ez a film oda készült, ez nem egy plusz funkció amit utolag raktak bele, h 3d-s ez egy alap dolog, vagyis ha te egy sima multiplexben nézed meg akkor kvázi egy butitott verziot nézel és szvsz az élmény közel sem lesz akkora

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Kandurex
hm, én egy sima multiplexben fogom nézni..maximum extra az 5.1 hang lesz,,...😊

Egyébként ha szar lesz a film, vagy ép nagyon jó, azt nem 3D -nek fogja köszönni. Cameron papó most nagy fába vágta fejszét ez a történettel és karakterekkel.

Remélem a legjobbakat.

LasDen
hülye ez a Stiller 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

33 értékelés után 91%-on az Avatar a Rottennél. Nem rossz, nem rossz.

"Találkozz a Pandóra bolygó celebjeivel!"

WTF?! <#guluszem1><#wilting><#gun>

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

tigeroo
egy zseni az ürge.
GregSB
<#wilting>

VRSDM
JC az új arc mocap renderrõl.

VRSDM

VRSDM
sokminden de nem minden 😊

Elmondja ezt Cameron bácsi saját maga egészen pontosan itt,ettõl függetlenül várós a film,,1 hét múlva minden kiderül,nyilván kasszasiker lesz a film.

Ha azt akarod hogy ne nézzük meg, akkor ne rakd be 😄 De sokunkat annyira hajt a kíváncsiság, hogy úgyis megnézzük!

Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy beszarás lesz ez a film. Pláne IMAXben 😄 És Kúúúvára nem fogok csalódni benne, holott az eddig kijött "összes" elõzetest láttam 😄
VRSDM
VRSDM
ezt értsük úgy hogy az avatar túlzottan hasonlít rá (másol)?

hát nemtudom..nekem a sárkánybefogásról az apocalypto ugrott be.a törzsi témák hasonlóak.

VRSDM
hd fullscene (3perc) jake elsõ banshee-zásáról /mostmár tényleg ne nézzétek, bírjátok ki ezt az 5 napot 😊

ezt meg csak bátran 😊
interjúk, beszámolók és a nagy show maga a tegnapi world premierrõl

VRSDM
lipi tévesen mondta! úgy hogy töröltem a válasz az imax3d és bármely más 3d között... épp errõl beszéltünk pár hsz-el alantabb a válasz megtalálható...
1510
1512
hsz-ekben 😉

hi ! foglaltam 2 jegyet 17.ére a 20:30as vetítésre 3d-be.....a kérdésem az hogy : ez a 3d az a 3d mint ami a kémkölykök 3d-ben is volt hogy két különbözõ szinû volt a szemüveg lencséje (piros-kék vagy ez már teljesen másfajta technológiával van készítve ?

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

VA-Avatar_(Music_From_The_Motion_Picture)-OST-2009-DOH

ez jobbabb 😊

VRSDM
Londonban lement a hivatalos világpremier.
és az elsõ cikkek már itt is vannak 😊

sun
guardian

VRSDM
ebbõl a címbõl aztán sokmindent nem szûr le az aki esetleg nem akar spoilerekbe futni.
ergó.

ez egy újabb makingof, bemutatják jake-et ahogy legurul a szállítóhajóról a tolókocsijába (tudjátok, bázisos jelenet) és hogy hogyan készült.

szóval a trélereknél több nincs benne.

Tegnap akartam betenni. 😊

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

VRSDM
akarod mondani 6nap 😊
ugyanis a csütörtök 00:01 az nekem még erõsen a szerdához kötõdik 😄

VRSDM
ugyan semmien forrást nem olvastam még róla de biztos hogy nem.

Shep
Na akkor ez jó hír. Köszi.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

"Már csak hét nap,
Lesz itt éden és pokol."

<#idiota>
Viszont arról nem volt szó sehol, hogy lesz-e szünet a film alatt?
Kacsa volt. A "mezei" 3D indult valami 190 percrõl, az IMAX-re pedig a valós játékidõt írták.
VRSDM
voltak ilyen hírek de végleges 166perces verzió lesz MINDENHOL!

a 30perc amirõl szó volt hogy levágják végleges kivágásra került, és a föld akkori helyzetét mutatta volna be, mocskos városok, stb. ezek valszeg majd a DC-s dvd-n lesznek

Shep
Lenne nekem egy kérdésem, megyünk fel majd Pestre megnézni a filmet az IMAX-ben (jegyek már meg vannak), de azt mondja haverom ,hogy IMAX-ben rövidebb lesz a film (talán 30 percet mondott), merthogy csak annyit tud az IMAX szalag, vagy tudom is én micsoda. Kérdem én ebbõl mi igaz és, ha tényleg rövidebb akkor, hogy? A vége elõtt 30 perccel vége lesz aztán: -Nesztek hülyék! Ha érdekel a film vége át lehet menni másik moziba innen meg takarodjatok kifele.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

VRSDM
jut eszembe, ma hoztam el a jegyeimet az arénából 😊
ááá be fogok kattani mire kivárom még 😛

amúgy jut eszembe, ne mondjátok el senkinek hogy melyik elõadásra foglaltatok jegyet, tudni illik ma odamentem a kapott regisztrációs kódom nélkül hogy " hello xy vagyok és jöttem a jegyeimért " és simán átadták 😄
ha meg ottvoltam elhoztam aztis amit fatert foglalt le.

ergó, rohadtul nem nézik meg hogy kivagy (nincs is jogában igazoltatni) és akár egy osztálytársam is felvehette volna a jegyeimet, én meg jól lemaradok a premierrõl 😛

VRSDM
hogyne érdekelnének. 😊

itt meg hallgatható az egész OST online.

van pár rész ami nagyon ütõs lett, az egész meg alapjában nagyon hangulatos.

Az alábbi kérdéseket feltettem wardnak, ha érdekel valakit a válasza, ide is postázom.

Ward, válaszolnál az alábbi kérdésekre?
(Remélem nem ütköznek NDA-be.)

1. Mekkora felbontásban rendereltetek és miért pont akkorában?

2. A Kongban volt egy CityBot nevezetû eszköz, most már van ForestBot is?

3. Sokat olvasni az ázsiai CG-sek túl hosszú munkanapjairól és kevés fizetésérõl. A Wetánál mi a helyzet?

4. Meddig lesz szükség grafikusokra, mikorra várható, hogy szinte valós idõben alkosson/válogasson tereket, objektumokat a rendezõ? (Gondolok itt akár már a GYU-ban látható Cave Trollos jelentre, az Avatarban felhasznált azonnal látható visszacsatolásra, illetve ezek várható továbbfejlesztésére.)

5. A Weta hardverhátterét mennyire tartod erõsnek?http://www.top500.org/site/systems/2343
Ahogy hallom, baromi sokáig tartott így is egy-egy frame kiszámolása.

6. A szakmádban a Weta/ILM a csúcs munkahelyileg, vagy kisebb cégnél is ugyanolyan büszke lehet az ember a munkájára? (Lásd D9, amirõl szinte csak áradoztak az emberek.)

Hat új filmrészletet tettek közzé itt, úgy látszik, hogy mégiscsak igazak a 60+ elsõ hétvégét valószínûsítõ eddigi jegyeladási jelentések. Magyarán kicsit kétségbeestek, mert tíz percet kiadni a filmbõl nem tûnik túl jó reklámnak. Szerintem.

Holnap jelenik meg a zenei cd.

Dalsorrend az albumról:
James Horner - ½You don´t dream in cryo. ....½ (Album Version)
1. James Horner - Jake enters his avatar world (Album Version)
2. James Horner - Pure spirits of the forest (Album Version)
3. James Horner - The bioluminescence of the night (Album Version)
4. James Horner - Becoming one of ½The People” - Becoming one with Neytiri (Album Version)
5. James Horner - Climbing up ½Iknimaya - The Path to Heaven½ (Album Version)
6. James Horner - Jake´s first flight (Album Version)
7. James Horner - Scorched earth (Album Version)
8. James Horner – Quaritch (Album Version)
9. James Horner - The destruction of ½Hometree½ (Album Version)
10. James Horner - Shutting down Grace´s lab (Album Version)
11. James Horner - Gathering all the Na´vi clans for battle (Album Version)
12. James Horner – War (AlbumVersion)
13. Leona Lewis - “I See You” (Album Version)

LasDen
már csak 1 hét és ittvan 😄

egyre jobban várom ezt a filmet 😄