James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
teljesen egyénfüggõ.
engem nem zavar egyáltalán.

u dont have to listen anybody else but me

Shep
Egyébként mennyire megterhelõ a szemnek, agynak akárminek ez a 3D-s szemüveges móka?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

VRSDM
az újholdat tartották nagy ellenfélnek a sok tinilány miatt.
de már most megdöntötte a nyúmúnt sandra bullock új filmje.
szóval nem kell tartani.
decemberre nem is tett senki premiert még véletlen se. 😊

Tyler1
geci kiváncsi leszek mennyi lesz a jegybevétel a premiereken 😄 sztem jó idõre átveszi a vezetést!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

hy All.1-2 Cameron film ...30 másodpercben😊

Alien
Terminator
titanic

VRSDM
<#eljen> ahogy mondja. az elsõ scene-tõl a szereposztáson át az utolsóig végig 3D.

LasDen
még 1 nappal közelebbb......és végig 3d-s.....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tudomásom szerint az egész film 3D lesz. De ha mégsem, akkor sem kell levenni a hemüveget, mert a 2D-s részek is nézhetõek hemüveggel 😄
kill3r21
Pont lenne is egy kérédsem, az egész film full 3d lesz?? tehát egész végig rajtunk lesz a hemüveg?
VRSDM
szerintem így van a vászonméret. nem pedig úgy ahogy a lentebbi képen van
az becsapós nagyon...

VRSDM
csalóka ez a kép.
hw-n is mindenki azthiszi hogy a 3d-bõl van a legtöbb vágva.
közbe nagyonnnem. csak csalókák a számok meg az ábrázolás

imax a legnagyobb ez egyértelmû.
aztán jön a realD- ami szinte ugyan akkora (nézzétek a haját lévõ gyöngyöket, kb. 1maradt le róala csak. míg felül szinte semmi.

ellenben a 2d-s verziónál még a gyöngyök sem látszanak, a váll szintén nem stb.

VRSDM
széltében az összes ugyan olyan széles
magasságtéren meg a 2d-bõl vana legtöbb vágva. aztán a realD
és az imax

tigeroo
3d-bõl jó sok van levágva...
VRSDM
megjött a tökéletes példa. hogy miért nézi mindenki imax-beN

VRSDM
új internesönel tréler

"Kacsa volt. A "mezei" 3D indult valami 190 percrõl, az IMAX-re pedig a valós játékidõt írták."

A francia szinkronos verzió adatlapja szerint 2:42:05:19 a film teljes hossza 😊
A 189 percet meg a zeneszerzõ nyilatkozta, az jó lesz majd BluRay-en rendezõi verziónak. Gondolom benne lesznek az állítólag kivágott földi jelenetek is.

Olykor en is kotok kompromisszumokat. 😊

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Dynamic
lol...ugye, ugye... mégsem ment a fejlövés😊
VRSDM
<#miaz>

Dynamic
mozibaN
LasDen
nélunk senkit nem kellett ráhangolni a filmre 😄 a tesóm nagyobb filmbuzi mint én...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

VRSDM
apám utoljára a szabadság szerelmet látta, azelõtt meg talán 2éves koromban a gufit 😄
szóval tuti leesik majd az álla 😊

Zomil
hát én most 2barátommal elmegyek, aztán ha bejön elrángatom fateromat is, h ezt látni kell, ugyis odavan a látványos filmekért 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

<#eljen><#hehe>

kész picasso vesszet el benned bazzXD

hoppika

VRSDM
baráti körben szintén én terjesztettem el.
1-2 ember " hallott már róla " szóval tudták a címét kb. 😄
most premierre megyünk fater-2barát-én
aztán pénteken másik baráttal
és majd a szünetbe valamikor a maradék 6-7 fõvel

A beoltás nálunk is mûkszik. Férjecskével elõször(+ a haverikör nagy része!), aztán én az én tesómmal, õ meg az övével! 😊
tigeroo
hát egyik tesóm 13, másik velem egyidõs (lányok) 😄

de tényleg, annyira beoltottam õket a filmmel hogy fú hát nagyon várós esemény a családban😊
VRSDM
legalább kisgyerekek? mert akkor írtóédik lehettek.

tigeroo
felkeltem, tesómék rohannak hozzám: most látták a tv-ben a magyar reklámspotot 😊
VRSDM
Nem is tudom hogy mondtam-e már, még hw-n beszéltük anno az elsõ tréler idején
hogy az emeberi agy / szem könnyen becsapható.
mindenkinek az egyik szeme picivel dominánsabb mint a másik.
a lényeg hogy tegyétek be mondjuk a thanatoros üldözõs filmet (vagy aki nem nézett semmit az a trélert) és próbáljátok ki hogy olyan közelrõl nézitek a monitort, hogy lefedje széltében a látóteret egy szemmel (kb. 10centi) a másik szem becsuk, letakar. és nézzétek. próbáljátok ki hogy melyik szemetekkel megy.

a lényeg hogy amolyan kamu3d-s hatást kelt majd, mert az agyad próbálja összerakni a filmben látható fókusz alapján térben a dolgokat (mert ugye megszokta hogy a két szemmel térben látsz)
elég érdekes 😊

bármely 3d-s játéknál is megy. lövöldözõsnél, autósnál, azért mondtam az avatart mert itt nagyon jól látszik.

thanator chase videóban amikor beugrik a vízesésbe ott tényleg érzékelhetõ a mélység.

Asszem ertem a lenyeget. 😊

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

VRSDM
ezt akartam elmondani szavakkal.

VRSDM
pénteken megindultam iskolába, de végül az up3d-n kötöttem ki, RealD-s mozi (westend...mint már írtam)

mivel a reggel 10órási elõadásra ültem be, ráadásul a film sem újdonság így egyedül ültem az egész film alatt az egész teremben.
ha meg már avatár elõtti õrület van végigpróbáltam több helyrõl is a filmet, és ugyan a jegyem a leghátsó sorba szólt. és mégis az f (6.) sorban találtam a legjobbnak, ahol már jó közel van minden, de mégse nyaktörõen közel.

mondjuk a véresvalentin 3d-t meg elsõ sorból néztem, és azzal sem volt semmi problmémám. attól eltekintve hogy feküdni kellett a székben hogy lássak valamit 😄
nagyon hátra nem érdemes ülni, mert akkor egy kissebb vászont látsz.

ajj hogy tudnám leírni, képzeld el hogy a monitorod 3d-s és kinyúl egy kéz feléd. legjobb esetben is a monitor kb. 40centis szélessége miatt, max a vállaidat "érintheti" meg látványban.
de ha a mozivászon lefedi a látótered nagyrészét. akkor a 3d-s élmény miatt egészen úgy érzed hogy a ketek benyúlnak mögéd. a robbanások szintén ...

remélem érthetõ voltam 😄 bár nem nagyon tudom megfogalmazni, pedig elég sokszor voltam már háromdésdin (3imax, 3reald)

stonesour
én se, én se

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

VRSDM
Ha imaxrõl van szó, azt mondják a nagyokosok, hogy a 7-8-9 sor az ideális. persze a legközepe.
saját tapasztalataim alapján nagyon elõre nem célszerû ülni, de túlzottan hátra sem. nekem a 3d-s hatás akkor volt a legnagyobb mikor a látóteremet pont lefedte a vászon szélességében.

realD-s mozi esetén, pedig elvileg picit elõrébb kell ülni, úgy az 5-6. sorban, épp az elõbbi okból, kisebb a vászon, de ha közelebbmész kicsivel akkor nagyobbnak látod és jobban átjön a látnivaló.

Ilyen jellegu infok johetnek tapaszatltabb userektol, mert en pl. meg sosem voltam IMAX-ben, sot emlekezetem szerint meg 3D-s filmet sem lattam.

stonesour
Mi leghátul ülünk, teljesen középen. Az lenne a kérdés, hogy onnan nem túl kicsi-e a vászon? Elõrébb jobb lett volna ülni?

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

En senkinek nem ajanlanam az IMAX-et. (Szeretnek konnyen jegyhez jutni. <#ravasz1>)

OFF

Aki pedig nem hajlando tisztesseggel hasznalni a -ba/-be, -ban/-ben ragot, azt statarialisan fobelovom! Megis csak a muveltebb kozonseg tolong itt, vagy mifene!?

ON

lenne 1 olyan kérdésem hogy: az IMAX-ben az elsõ sorokban is ugyan olyan-e a 3D hatás mint hátrébb? (voltam már párszor IMAX-ben de mindig középen ültem)

mflex
Ti a jövõ héten már nézitek, én meg január 8-án 😞
Remélem a Londoni IMAX azért majd kárpótol, mert az elsõk között szerettem volna látni a filmet.

What about the forests?

A tesóm szemüveges. amikor Debrecenben a jégkorszakot néztük akkor az ott adott szemüveg lazán felfért a szemüvege fölé és semmi baj sem volt vele.

Most örülök hogy fél órányira lakok DB-tõl.

Eddig csak a Jégkorszak III -at láttam 3d-ban de az csak amolyan utólag 3D-sített film volt. AZ elõtte levetített UP trailer jobban kihasználta a 3d-t mint a utána jövõ film. 😊 Érdekelni hogy egy direkt 3d-re tervezett film milyen less...
tigeroo
amúgy az dícsérendõ, hogy eddig minden ismerõsöm azt mondta a trailer megnézetése után (afféle hadjáratot folytattam az ismerõsi körömben) hogy ebbõl biza' mozizás lesz😊
VRSDM
felveszed a szemcsid fölé.
nekem is van szemüvegem, és se imaxbe se realD-be nem zavart még.
pénteken is elindultam iskolába aztán a palace-ba kötöttem ki hogy up!3d-t nézek 😄 jópofa ráhangolódás volt a szerdai avatar elõtt egy kis 3d-s élmény, a filmben az öregúr aranyos volt. a többi felejthetõ.
de elõtte lejátszották a partly cloudy-t, már azért megérte az az ezeöccá 😊

kuci06
Szevasztok, jövõ héten mi is megyünk megnézni a filmet... szerencsére van a közelben 3D mozi is, így egyértelmû, hogy arra esett a választás.

DE! 😄

Most jutott eszembe, hogy a 3D moziban kell valami szemüveg is, nem?

Na, az a gáz, hogy nekem már van amúgy is egy szemüveg a fejemen 😄
Anélkül akármilyen szuper effekteket is nyomhatnak a képem elé... nem fogok sokat felfogni belõle 😄

Szal ilyenkor mi van?

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

ezért a filmért simán felmegyek Bp-re, eddig egy fimért se mentem (tehát csak filmért) fel De itt tényleg számít a technika sztem
Dynamic
Már elõre félek a kamerás verzió után ítélõ puffogóktól.
Hát te tudod, hogy megéri-e utazni a film miatt vagy sem!

Én pl. csak emiatt a film miatt megyek fel az IMAXbe. Hogy mi gyõzött meg? Az hogy itthon 3D-ben láttam az elsõ elõzetest, még a Végsõ Állomás 3D elõtt! A második elõzetest pedig síma 2D film elõtt láttam és háááát...
Egyáltalán nem vágott fejbe! De az a 1,5 perces 3D élmény az kúúúva kemény volt! Azóta meg jött ki egy-két olyan jelenet ami megerõsített abban, hogy ezt a filmet KÖTELEZÕ IMAX-ben nézni. Aki 2D-ben nézi meg, az szerintem nagyot fog csalódni a filmben! Nem azt mondom, hogy nincs története, de Cameron mester itt a látványra fektetett igen nagy hangsúlyt. Mert ha nem akart volna annyira komoly látványvilágot létrehozni, akkor mi a csecsért fejlesztett ki egy teljesen új kemarát pl...

De embere válogatja, hogy ezért megéri-e felmenni pestre, vagy inkább megnézni 2D-ben, vagy ami még rosszabb (Isten ments'...) letölteni valami kamerás verziót <#vomit>
Davidus
nálunk még mozi sincs nem hogy 3d😄

V9ykn8_TZL0

Nem él mindenki Budapest közelében. 😄 Én például nem utazok 250 km-t egy film miatt.

Nem is tudom, én már Ingmar Bergmannak sem hittem el, amikor azt mondta, hogy csak moziban lehet filmeket nézni, és az otthoni megtekintést halálos bûnnek/a mozi megcsúfolásának tartotta.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/